Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz DemonDani #4199 üzenetére

    Én nem értem, miért kell a GPU fizitát erőltetni, mikor a járékok 90%-a alatt ott van két teljesen szabad CPU-mag... A GPU fizika amúgy is a grafikától szívja el a kapacitást.
    Majd ha a CPU már nem elég a fizikához, akkor lehet döngetni a GPU-fizikát.

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

  • Raymond

    félisten

    válasz DemonDani #4199 üzenetére

    Menj szepen vissza es olvasd el a #4173-at. Hol van ott szo GPU-rol? Mert szerintem sehol. Arra a hsz-re irtad hogy az csak Physix-el erheto el es erre irtam hogy ez marhasag. Ami azota sem valtozott. Csak az a problema hogy kicsit szemellenzosen nezed a dolgokat es azt hiszed GPU kell a fizika szamolasahoz. Na ezen kene mar lassan tultenned magad.

    [ Szerkesztve ]

    Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

  • DemonDani

    addikt

    válasz Cyberpunk #4200 üzenetére

    Pont fentebb említette valaki, hogy a gamek grafikája, ha nem is stagnál de nagyon lassan változik az elmúlt 2 talán 3 éve már.
    De pont ezért azt hinni az ember, hogy talán más fejlődik majd akkor, de sajnos mint te is említetted ez sem igaz. (persze a háttérben rengeteg grafikai optimalizáció történik ezt aláírom)
    Sok buta konzolnak köszönhetjük ezt is ;] . Le a konzollal :DD (legalábbis elég szoros lehet a kapcsolat a lassabban fejlődő PC grafika és jó öreg konzolok között, és ami még rosszabb előjel, hogy mintha az egyre újabb konzolokból egyre hosszabb pályafutást próbálnak elővarázsolni)

    NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

  • pitbull93

    tag

    Hali tud valaki valamit a fermiről?Mert nem nagyon akarok venni hd5970 et mert sok rosszat halottam róla:S Milyen árba lehet majd és mit tud:S Bocsi rossz a netem nem tudok vissza olvasni hol elmegy hol nincs:SKöszi előre(Nem vagyok lusta tényleg rossz a netem)

  • rocket

    nagyúr

    válasz DemonDani #4203 üzenetére

    "Sok buta konzolnak köszönhetjük ezt is . Le a konzollal (legalábbis elég szoros lehet a kapcsolat a lassabban fejlődő PC grafika és jó öreg konzolok között, és ami még rosszabb előjel, hogy mintha az egyre újabb konzolokból egyre hosszabb pályafutást próbálnak elővarázsolni)"

    Nem a konzol az okozoja ennek, hanem a warez PC-n, ha joval kisebb merteku lenne, megerne a PC-s hardverek plusz erejet, funkcioit kiaknazni, de addig minek koltsenek erre, ha nem jon vissza a PC verziora szant fejlesztesi koltseg se.

    Alan Wake kapcsan is egyszeru szidni a M$-ot, meg peticiokat gyujtogtni online, pedig a tobbseg akik haborognak, a kialakult helyzet okozoi kozott vannak.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Crytek

    veterán

    válasz rocket #4206 üzenetére

    Tökmindegy hogy nem adnak ki valamit pc-re!Ha warez nem warez a hibás.
    Akinek nem tetszik vesz konzolt és oda warezol ilyen egyszerű majd amikor már szinte pc-re nem adnak ki semmi akkor konzolra is ugyanolyan mértékű lesz a warez mint most pc-n!Nincs ezzel semmi gond!

    Next PC Upgrade: 2022

  • rocket

    nagyúr

    válasz Crytek #4207 üzenetére

    Konzolokon azert bonyolultabb a helyzet warez ugyben, atkell atalakitani a konzolt, ami ellen szoftverekkel tudnak vedekezni, az atalakitas ellen meg uj hardveres revizokkal (mindket esetben tobb, kevesebb sikerrel), kell internet eleres, iro, es lemez is.
    PC-n meg kell a PC, egy internet eleres, meg egy DVD emulalo program.
    Talan az Ubisoft online vedelme mutat majd valami pozitivumot a PC warez visszaszoritasaban.

    "Akinek nem tetszik vesz konzolt és oda warezol ilyen egyszerű majd amikor már szinte pc-re nem adnak ki semmi akkor konzolra is ugyanolyan mértékű lesz a warez mint most pc-n!"

    Ez nem ilyen egyszeru azert, sokan nem azert warezolnak mert ravannak szorulva, hanem mert inkabb masra koltik a jatekok arat (pl. jobb hardverre), de ha nem lesz valasztasi lehetoseguk, akkor kenytelenek lesznek megvenni ha jatszani szeretnenek, es nem mindenki fogja ezen emberek kozul keresni a lehetoseget, hogy eppen hol lehetne tovabb folytatni a warezolast, mert nem az a celjuk 239 jatekot vigyenek vegig 1 evben, hanem hogy az altaluk nagyon vart jatekokkal tudjanak jatszani.
    A warezolok egy resze nem az a tipus aki minden 5. megjeleno jatekot letolt, lehet eves szinten van 4-5 jatek ami erdekli, de nem akart rakolteni mert addig szinte ingyen volt, viszont ha nem lesz lehetosege erre, akkor inkabb megveszi majd.

    Anno a warez egy elegge zart rendszer resze volt, aztan mainstream lett az Internet, olcsobbak lettek az irhato media es az irok, majd kesobb jottek a file cserelo, DVD emulalo programok es a google, emiatt megrosszabb helyzetbe kerultek a kiadok.

    Persze lehet nezni az erem masik felet is, hogy miert 8-10k egy PC jatek megjeleneskor, es miert nem Magyar penztarcahoz szabva 3-4k (mondjuk sokan meg 1000ft-ot is sajnalnanak a majdnem ingyenes megoldas helyett), erre meg ugye egyszeru a valasz, nem a jatekok dragak, hanem a fizetesek alacsonyak, egy gazdasagilag jobb helyzetben levo orszagban nem akkora megterheles egy csaladnak 1 jatek megvetele mint itt.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz rocket #4208 üzenetére

    Na jó, de régen voltak demo-k is, hogy kipróbálhasd a játékot mielött megveszed. Ma erre nem sok lehetőség van.

    Másrészt ott a probléma, hogy a játékok zöme tömegtermékké vált. Értem ez alatt, hogy szép, szép, de nem képviselnek komoly értéket. Nem kötnek le. Hiába van netem, és virágbolt a szomszédban, egy kezemen meg tudom számolni azokat a játékokat, amik tényleg lekötnek. Ebből kettő eredeti, és itt van a polcon a lemez. (a gépen meg a Warez, mert a diszk kopásáért nem vállalnak felelősséget)

    Sub-Dungeoneer lvl -57

  • rocket

    nagyúr

    válasz TESCO-Zsömle #4210 üzenetére

    Demo az egy lehetosege a kiadonak, hogy megmutassa mit tud a program, de meg regebben se volt minden jatekbol, az autokereskedesben se lehet minden autot kiprobalni.
    Sokan (nem rad gondolok, csak te hoztad fel ezt az erdekes temat), azt a tenyt, hogy X jatekhoz nincs demo ugy gondoljak feljogositja oket arra, hogy letoltsek es kiprobaljak a warez verziot, addig meg talan rendben is lenne ha tetszene neki es 30 perc jatek utan szaladna aki kiprobalta a boltba, de itt megint jon a "szinte ingyen" szindroma, es nem szalad sehova se akkor, se kesobb, hanem folytatja a jatekot.

    Valoban tomegtermek lett nehany nagyobb jatek brandbol, legtobb jatek 1-2 eves ciklusban jon mintha futoszalagon gyartanak oket, ha kisebb lenne a warez mas lenne a helyzet?, nehez megmondani, majd kiderul ha a kiadok elerik amit akarnak az Online vedelem es a DLC-knek koszonhetoen.

    Ubisoftra nem lehet azt mondani nem probaltak meg mindent, Prince of Persia legutobbi reszen nem volt vedelem mert sokan panaszkodtak, hogy jobban karositja azokat a DRM akik megveszik, mint akik letoltik, de gondolom megint sokan csak a levegobe beszeltek, es nem ugy szerepelt az eladasokban a jatek ahogy szerettek volna, ezert nyultak a sokkal drasztikusabbnak tuno Online vedelemhez.
    Persze lehet nem sokaig fogja huzni ez a megoldas se, de proba nelkul nincs elorelepesre lehetoseg.

    [ Szerkesztve ]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz rocket #4211 üzenetére

    Agree. Valóban elkaptad a probléma velejét. Másfelől minden védelmet ki lehet játszani, higy a crackerek a programot törik fel és módosítják, amiben a védelem van. Általában csak megkerülik vagy kidobják az egészet, de komolyabb védelmek összetettebb megoldást igényelnek, lásd GTA4.

    Igazából nem lehet megmondani, mi jelentené a tökéletes megoldást. Szerintem a játékidő másodperc alapú számlázása lenne a legreálisabb. Akkor nem kéne 12k-t kiadni egy új játékért, amit csak ki szeretnél próbálni, és aztán nem kéne buktával eladni, ha nem jön be.

    És itt jön a képbe, hogy a kiadók nem nézik jó szemmel, ha valaki eladja a játékát használtan, mert akkor a vevőből nekik nincs hasznuk. És erre jön majd az a megoldás, hogy a játékok mellé csomagolnak egy egyszer használatos profil-aktivációs kódot, amit a vevő felhasznál a profiljákoz, és azzal használhatja. Ha eladja használtan, az új vevőnek fel kell majd mennie a kiadó oldalára és fizetnie egy újabb reg-kódért.

    Szóval próbálkozás az van, de igazán jó megoldás addig nem lesz, míg a programot mindenki a saját gépére telepíti. Majd ha a programnak lesz olyan része, amit a kiadó tárol szerveren, és csak bejelentkezve lehet elindítani a játékot, na az lesz a törhetetlen megoldás.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

  • Shufny

    őstag

    válasz TESCO-Zsömle #4212 üzenetére

    Ez a másodperc alap szerintem nagy hülyeség. 1: Szerintem nem a játékidő határozza meg, hogy milyen egy játék. Portal -ért boldogan fizettem 4000 -et (dúrván 2 óra játékidő), de az Assassin's Creed után elég baj volt, hogy ennyi időt elvett az életemből. 2: Most komolyan lépjek ki, ha elmegyek WC -re, mert még a végén ottfelejtem a gépet, mert beszélek valakivel 10 percet és ketyeg a taxióra? :D
    Nekem inkább a metaboli féle havidíjas dolog tűnik jónak.

    Nagyon warezra fogják a PC haldoklását, pedig csak ebben a topicban is több megnyilvánulásból is látszik, hogy a játékok egyre egyszerűbbek (khm... konzol) és PC -n ez senkinek se hiányzik. Szóval a fő ok szerintem, hogy konzolos közönség baromi drágán hajnaldó megvenni az olcsón fejlesztett, egyszerű játékokat, amiket PC -n már unnak.

    [ Szerkesztve ]

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz Shufny #4213 üzenetére

    Ebben is van valami. 10 évvel ezelött, volt legalább havi 1 játék, amit nem tudtam letenni, végig kellett tolni. Azokról nem is beszélve, amik hónapokra lekötöttek. Tavaj, ha 4 játékot végigvittem, akkor sokat mondok.

    Az kit minősít, ha egy játékra menet közben un rá az ember? :F :P

    Sub-Dungeoneer lvl -57

  • DemonDani

    addikt

    A GTX480 17%al gyorsabb lesz mint a HD5970 átlagban 2560 4AA alatt (HD5870 64%)

    NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

  • rocket

    nagyúr

    válasz DemonDani #4215 üzenetére

    Melyik alomvilagban? ;]

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • VinoRosso

    veterán

    válasz TESCO-Zsömle #4201 üzenetére

    melyek ezek a játékok? Nálam általában mindeig 80% körül van a proci játék alatt, pár játékban a 90-100% körül is, pedig 4 gigára van rántva, és nem 600x800ban játszom. Oda kell a GPU, ahol a CPU már kevés, pl részecskék( víz, füst, törmelékek, robbanás ), nagy részletességű és számú fizikai modellek ütközésdetelktálása, deformációja, procedurális törések, de fizikától függetlenül AI -val is nagyon könnyen túlterhelhető a legerősebb proci is. Egyszerűen kevés, az egyik oldalon van 50-100 GFLOPS ( és akkor sokat mondtam ) a másikon meg van 1-2 Tera, lassan már 3.

  • DigitXT

    félisten

    válasz TESCO-Zsömle #4214 üzenetére

    Azért 10 évvel ezelőtt 10 évvel fiatalabb is voltál:
    mások voltak az igények, lehetőségek is...:R

  • rocket

    nagyúr

    Megjott az elso slide :)

    Kivetelesen vannak jo pontok:
    "World's Fastest Performance"
    ez nem ennyire egyertelmu azert, ha ~20%-kal gyorsabb mint az HD5870, de ~65%-kal nagyobb a GPU akkor a zold pipa helyett inkabb 3 piros lefele mutato ujjal kellett volna jelolni, raadasul regota nem titok, hogy az AMD a 2 kisebb DIE strategian van a topon, igy a HD5970-hez kellett volna hasonlitani ami egy VGA-nak szamit, mint a GTX480 is :)

    "DirectX11 with fast tessellation"
    ezt jol irjak, az AMD-t elfogjak soporni a 6. generacios tesszelaciojukkal egyutt, kerdes az mennyire tudjak majd meggyozni a jatekokat fejlesztoket, hogy az o altaluk elkepzelt a helyes irany. (ez az ami ugye az AMD-nek nem sikerult eveken keresztul az R600-zal)

    "Interactive Ray Tracing"
    ez egy kirakat feature lesz meg nagyon sokaig, jol emlekszem 0.62 fps-el futott a Bugatti demo a leggyorsabb Tesla Fermivel, igy talan a GTX480 eleri majd a 0.69fps-t)

    "Advanced Physics Effects"
    ezt jol irjak, az AMD a szines grafikonokon tancol a temaban, addig ok a PhysX-et mint brand elterjedte tettek, meg ugyis, hogy a CUDA-hoz van kotve, ha van eszuk akkor az utolso pillanatban majd portaljak OpenCL-re, es mivel a brand a GF kartyakhoz lesz kozve a felhasznalok tobbsegenel, igy jol johetnek ki a tortenetbol.

    "Stereoscopic 3D Gaming"
    ismet egy pont ahol az AMD elaludt, es majd futhatnak a fapados megoldasukkal a konkurencia utan.

    "Multi-Monitor Stereo Gaming"
    kellett valami valasz az AMD EyeFinity-re :)

    "GPU computing"
    CUDA-t az AMD (es Intel se) azert nem tamogatja, mert ha elterjed az NV kedve szerint iranyithatna a torteneseket.

    Sok a gond a GF100 kartyakkal, es lesz is meg, meg a kisebb verziok is messze vannak, de Q3-Q4 nagy valoszibuseggel mar nem az AMD-rol fog szolni (max. a pletykak altal gerjesztett szappanopera a nextgen architekturarol), nagy valoszinuseggel addigra mar csak a diszkont arasitas marad az AMD-nek utolso felhasznalhato "fegyverkent".

    Ahoz kepest mennyire levolt irva a Fermi nehany honapja, meg, hogy ez nem jatekos GPU eleg jonak tunik a helyzete ha a kezdeti nehezsegeken atlendulnek (ami ugye elobb-utobb be fog kovetkezni), mivel a GPU 2 piacon indul, igy eleg sok lehetosege van az NV-nek GF vonalon, eljatszhatja az RV770 fele "adjuk olcson strategiat" (ennek mondjuk a joval erosebb brand es feature lista miatt nem sok ertelme lenne) amivel ugye az AMD-t is hasonlo lepesre kenyszeriti ami nem tenne jot a cegnek mert a milliard $-os addosagait torleszteni kell, mig az NV-nek nincs adossaga, csak egy csomo keszpenze.

    Nagy az esely ra az AMD visszater majd az RV770 elotti idokbe, aminek biztos nem fognak orulni, es mivel kivannak szolgaltatva a TSMC/GF-nek, igy nem ugy fognak alakulni a dolgok ahogy azt ok szeretnek.

    Mindenesetre ha csak nem sul el vegul valami R600-kent a dolog, akkor igen jo helyzetben lesz az NV ahoz kepest amiben volt, persze a regi szep idok amikor az ATi szerencsetlenkedese miatt kamion szamra jott a profit nem varhato, de elorelepes a jelenlegi helyzethez kepest mindenkeppen lesz, es mindezt ugy, hogy allitolag nem erdekli oket a GF vonal mar, es a GF100 is inkabb egy GPGPU. (ez volt a no1. slager rola ;] )

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • jozsi

    tag

    Hát valahogy ez a slide k*vára nem gyözött meg, hiába az nv marketingesei sem a régiek már:DDD Most az szép, hogy gyorsabb az 5800-nál, de vajon melyikre gondolhattak konkrétan?

    Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

  • zoltanz

    nagyúr

    válasz rocket #4221 üzenetére

    Engem momentán nem izgat fel, hogy egy kicsivel nagyobb a GPU vagy nem, lényeg, hogy olcsó legyen. ;)
    Az tényleg gond mikor tudják majd kiszolgálni a közép és mainstream kategóriákat.

    Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

  • Oliverda

    félisten

    válasz rocket #4221 üzenetére

    Már csak az a kérdés hogy a "HD5800" alatt melyik kártyára gondoltak... Csak nem a HD5830-ra. ;]

    "eljatszhatja az RV770 fele "adjuk olcson strategiat"

    WTF? Ekkora lapkával?

    A többi meg a már ismert "rocket ma valamiért úgy kelt fel hogy túl optimistán látja az nV, valamint különösen pesszimistán látja az ATI helyzetét" című feljegyzés 13. fejezete lett.:D

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz VinoRosso #4219 üzenetére

    Na jó, de neked egy alsó-közép kategóriás 2-magosod van, nekem meg egy performance 4-magosom. Ami neked 80%, az nekem max 40%. Az, hogy hány gigára van rántva, abszolút irreveláns atekintetben, hogy kihasználják-e a játékok a 4 magot. Márpedig idén jönnek (jöttek) a 6-magosak, jövőre pedig jönnek a 8-magosak, amik 16 szálat kezelnek. Egy 8-magos procin az a játék, ami nálad 100%-ra terhel, max 25% lesz, mert képtelen 2-nél több magon futni, és ez itt a baj. Pedig nyugodtan befoghatnák a pihenő magokat is fizikázni, ha már egyszer olyan jól párhuzamosítható a folyamat.

    Sub-Dungeoneer lvl -57

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4221 üzenetére

    Nekem ebből a Slideból az jön le, hogy a stratégia rossz. Egy lapkával megint nem tudják megfogni az AMD két Cypresses termékét. Eredetileg ez lenne a cél, hiszen az NV azt a stratégiát választotta, hogy a Dual GPU-s kártyák helyett egy GPU-s modellt szánnak a csúcskategóriába. Most, hogy látják, hogy egy GF100 lapka a HD5900 ellen nem elég, a HD 5800 ellen vetik be.
    300 wattos TDP limittel nehezen képzelek el egy dupla Fermit. Ráadásul már a GTX 295-nél is probléma volt az ár, mivel két hónapig gyártották a kártyát, utána leálltak a veszteségek miatt, majd újabb két hónap múlva jött az olcsóbban gyártható modell, ami +50 dollárral volt drágább a GTX 295 eredeti januári árához. Persze ez érthető, a partnerek pénzt akartak keresni rajta.

    A tesszellálásban meg a keletkező háromszögeket árnyalni és textúrázni kell. Erre a HD 5970-nek sincs kapacitása, ami látszik az Unigine Heaven sebességéből. Miből gondolod, hogy a GF100-nak lesz? A háromszögek felbontása egy nagyon egyszerű művelet, de attól, hogy ez gyors, még a raszter motornak is segítenie kell, ami a GF100 esetében ugyanannyit tud, mint a Cypress, és feleakkora kapacitású a Hemlock-hoz viszonyítva. Ugye a Hemlock itt a stratégiai ellenfél, ez ellen szánták a GF100-at, persze nem lehet ellene bevetni, mert esély sincs megverni. A textúrázókapacitás pedig mondjuk úgy, hogy semmit nem fejlődött a GT200-höz viszonyítva, talán picit visszalépet, de elhanyagolható mértékben. A Cypress itt erősebb, míg a Hemlock majdnem háromszor annyit tud.

    Félő, hogy az NV ugyanabba a hibába esett, mint az AMD az R600-zal. Hozták az innovációt, olyan helyekre, amiket a fejlesztők nem tudtak kihasználni, mert a legerősebb hardvernek sem volt megfelelő ereje hozzá (hiába volt GS-ben 10-szer gyorsabb a G80-nál). Mindkét megoldás 6 hónapot késet. És nem tudták befogni a konkurens csúcsmegoldását. Most ugyanazt kell csinálniuk, mint az AMD-nek anno. Leülni és kielemezni, hogy hol rontották el. Van egy architektúrájuk, amihez ki kell választani a legjobb stratégiát. Utána a következő fordulókban bármi lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • Baga1983

    senior tag

    válasz Abu85 #4226 üzenetére

    Bocs hogy beleugatok ide, de nem tudom hogy ezt valaki tényleg komolyan gondolta hogy két új termék közül az 1GPU-s Fermi gyorsabb lesz mint az 5970? Én elhiszem azt is hogy az ATI-nál a csúcskategóriát a 2GPU-s megoldás tölti be, na de a csúcskategória megint csak értelmezés kérdése. Ne feledjük hogy a CF megoldás mindig rejt magában hátrányt. Én itt akkor is 5870-GTX480 versenyt látok, kérdés hogy ár/teljesítményben hol lesznek egymással szemben. Valahol még mindig szimpatikusabb az 1 erős GPU-s megoldás az embereknek...legalábbis szerintem. Nem tudom mekkora bevételt hoz egy 5970, de van egy olyan sejtésem hogy az 5870 többet hoz, hisz FullHD-re bőven elég, nagyobb monitort meg szerintem nem használnak annyira sokan.
    Hangsúlyozom ezek csak az én szubjektív véleményem, és mindenkitől elnézést kérek aki esetleg ezt rossz néven venné.
    Ja és a vita elkerülése végett nem vagyok NV fan, msot is egy 5850-et használok.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Baga1983 #4227 üzenetére

    A stratégia szerint az NV teljesen komolyan gondolta. Sőt teljesen reális elképzelés lenne, ha nem lenne gond a tervezet órajeleken.
    A CF esetében az AMD most vezette be az alkalmazásprofilok külön frissítését, így nem kell új driver az új játékokhoz. Elég egy profilfrissítés. Asszem négy kattintás. A profilok is akkor jönnek, amikor szükséges. Havonta akár többször is.
    A termékek közötti verseny világos. Ahogy árazzák, úgy lesz az eredmény kihirdetve. Most a stratégiáról megy az elmélkedés.

    A HD 5970-ből nyilván kevesebb fogy, mint a HD 5870-ből. Nem hozhat ugyanakkora bevételt, sőt ugyanakkora nyereséget sem.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Oliverda #4224 üzenetére

    Igen ekkora lapkaval is eljatszhato lenne, mert a HPC piacon is indul a GPU ahol az NV dominans ceg, es magas a profit, amivel lehet ellensulyozni.

    "A többi meg a már ismert "rocket ma valamiért úgy kelt fel hogy túl optimistán látja az nV, valamint különösen pesszimistán látja az ATI helyzetét" című feljegyzés 13. fejezete lett."

    Megszoktam mar ezen a forumon, hogy kb. 10 ember van aki megha mashogy is gondolja normalisan valaszol, es ezzel velemeny csere alapot biztosit, a tobbi elintezi valami par soros valasszal ami igazabol nem is valasz, hanem egy semmitmondo blablabla.
    Jobb lett volna ha leirtad volna a sajat velemenyed, es akkor talan ertelmes velemeny csere alakult volna ki, ahelyett hogy leirtad a nagy semmit valaszkent aminek koze sincs a temahoz.

    En minden esetben a sajat velemenyem irom le, ha az eppen ellentmond a slagertemanak, vagy a mestersegesen kialakitott hangulatnak az se erdekel, de az erdekelne (ugye erre valok a forumok), hogy mas miert gondolja maskent, csak ugye itt akad el a tortenet altalaban, hogy temara valasz mar nem erkezik :)

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4229 üzenetére

    A magas HPC piaci nyereségnél érdemes azt is bekalkulálni, hogy nem sok termék fogy abban a szegmensben negyedévente. Arányaiban a GPU piacon sokkal több eladás lesz. Ott van még az is, hogy az NV-nek egy veszteségesen üzemelő üzletág eléggé nyűg, mint minden más cégnek.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • Baga1983

    senior tag

    Erről az órajel-mizériáról tényleg olvastam már...hát akkor mégiscsak lehetséges hogy az 5970 ellenfeleként szánták...de hát most már ebből csak max 5870 elleni rivalizálás lesz.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Baga1983 #4231 üzenetére

    Még mindig nem tudni a hivatalos órajeleket. Amit hallottam az XFX-től, hogy az NV a múlt héten fixálta a végleges paramétereket. Most már csak a hűtés belövésén dolgoznak. Elvileg ez is változik a CES-en látható megoldáshoz képest. Pár samplet már kiküldtek egy-két magazinnak, szóval biztos van már belső eredmény, persze nem lehet őket kiadni.

    Stratégiailag a GT200 is a dupla RV770 ellen volt szánva. A GF100 ellenfele a dupla Cypress. Nyilván a tényleges termékek esetében más a felállás.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #4226 üzenetére

    Ezt irtam en is, hogy nem fogjak tudni megverni a HD5970-et, PH teszt alapjan is jol lathato, hogy kizart leverje DX10.1 es alatta a GTX480 a HD5970-et.

    "300 wattos TDP limittel nehezen képzelek el egy dupla Fermit."
    Mivel a Fermi az architekrua neve igy abbol lehet dupla, a 40nm-es GF100-bol szinte biztos nem lesz, de ott a GF104, aminek van eselye, hogy hasonlo karriert fusson be mint a G92.

    "Erre a HD 5970-nek sincs kapacitása, ami látszik az Unigine Heaven sebességéből. Miből gondolod, hogy a GF100-nak lesz?"

    Pont az Unigine Heaven lesz az ahol valoszinuleg kifog kapni a HD5970 a GTX480-tol.
    Innentol meg mar lathato mit kell tennie az NV-nek, ugyanis tovabbra is a szoftverek adjak el a hardvereket, es nem forditva.
    Az NV-nek hab a tortan az lesz ebben, hogy 3DMark kapcsan tudhato lett mara milyen marketing erteket kepviselnek a szintetikus benchmarkok.
    (3DMarkban nem lett volna gyorsabb a HD2900XT anno mint jatekokban a konkurens megoldaoskhoz kepest, lehet negyed annyit nem tudtak volna eladni.)

    "A textúrázókapacitás pedig mondjuk úgy, hogy semmit nem fejlődött a GT200-höz viszonyítva, talán picit visszalépet, de elhanyagolható mértékben. A Cypress itt erősebb, míg a Hemlock majdnem háromszor annyit tud."

    Ebbol nem biztos nagy gondjuk lesz, az ATi mar evek ota a magas ALU:TEX iranyt koveti, idaig nehany esettol eltekintve kiderult ebben se ok gondolkodtak jol, lehet az NV akkor lepett erre az utra amikor kellett, ezt majd ugy utolag derul ki, amikor a jatekok elkezdenek kovetni valami fejlodesi iranyt. (amit ugye a konzol portoknak koszonhetoen maguktol nem fognak megtenni, tehat megkell majd gyozni a jatekokat fejlesztoket)
    A jelen es a mult jatekaiban ez jelenthett hatranyt, de ha jatszhatok maradnak akkor ez se lesz hatrany igazabol.
    Ugye ahoz, hogy tovabb lepjunk valamiben a "valamit, valamiert" elvet kell kovetni, ez az amit csinalt az AMD is csak rossz idoben, pontosabban mondjuk inkabb azt, hogy keptelenek voltak szoftveres oldalon felmutatni azt a tamogatast ami ehez kellett volna.

    "Félő, hogy az NV ugyanabba a hibába esett, mint az AMD az R600-zal. Hozták az innovációt, olyan helyekre, amiket a fejlesztők nem tudtak kihasználni, mert a legerősebb hardvernek sem volt megfelelő ereje hozzá (hiába volt GS-ben 10-szer gyorsabb a G80-nál)."

    Lehet ebbe a hibaba estek, de meg mindig ott van a szoftver oldal mint lehetoseg.
    Penzzel meglehet szinte gyozni barkit, barmirol, eddig is kihasznaltak ennek a lehetoseget, ezutan is kifogjak, tehat valojaban a kulcs meg mindig az AMD kezeben van, mivel ez ellen tenni nem lehet, igy a feladatuk az kene legyen, hogy ugyanezt a strategait alkalmazzak.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Oliverda

    félisten

    válasz rocket #4229 üzenetére

    "Igen ekkora lapkaval is eljatszhato lenne, mert a HPC piacon is indul a GPU ahol az NV dominans ceg, es magas a profit, amivel lehet ellensulyozni."

    Tehát amit nyernek a HPC szegmensben azt majd jól elbukják itt és akkor az nekik deqrvajó lesz. Ebben semmi logika nincs.

    "Megszoktam mar ezen a forumon, hogy kb. 10 ember van aki megha mashogy is gondolja normalisan valaszol, es ezzel velemeny csere alapot biztosit, a tobbi elintezi valami par soros valasszal ami igazabol nem is valasz, hanem egy semmitmondo blablabla.
    Jobb lett volna ha leirtad volna a sajat velemenyed, es akkor talan ertelmes velemeny csere alakult volna ki, ahelyett hogy leirtad a nagy semmit valaszkent aminek koze sincs a temahoz."

    Bocs, de nincs se kedvem se időm lefutni tizedjére is tök ugyanazokat a köröket. Legközelebb majd csak annyit írok rá hogy "szerintem ez hülyeség". Így jobb lesz? :D

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #4230 üzenetére

    Aranyosan meret/profit aranyban nagyobb piac, es az AMD valahol 10% kornyeken bohockodik a piaci reszesedesben.

    "Ott van még az is, hogy az NV-nek egy veszteségesen üzemelő üzletág eléggé nyűg, mint minden más cégnek."

    Akkor ennyi erobol az AMD-nek nyug az ATi, mert miota megvettek oket osszesegeben meg 1$ hasznot nem termeltek az AMD-nek, es akkor meg ott van az 5.4milliard $-os vetelarhoz kepesti ertek vesztese az ATi-nak, ami meg optimistan is legalabb 3.9milliard $ minusz, az ATi nehany reszlegenek az eladasbol meg 400millio $ korul folyt be.

    Az NV egy uzletileg sikeres ceg, nincsenek adosagaik, magas a KP tartalek, egy ideig belefog ferni vesztesegesen uzemelo uzletag (az se biztos meg, hogy valoban az lesz mivel nem csak a Fermi architektura letezik), es ugye rosszabb mar nem lesz a helyzetuk, csak jobb lehet.

    Szoval ha mar uzleti oldalrol probalod kozeliteni a dolgokat akkor azert jobban kepben lehetnel.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4233 üzenetére

    Én csak a GF100-ről beszélek a GF104-ről még nincs sok infó.

    Az Unigine Heavenben is nehéz lesz a HD 5970-et túlszárnyalni. A sárkányos résznél tud kb. annyit a Fermi, mint két Cypress. De ez a teljes benchmark 5%-a.

    Mint írtam a tesszellálás nem csak a Setup motoron múlik. Azokat a háromszögeket árnyalni és textúrázni kell. Nincs meg a kapacitás erre. Egyik hardverben sem. Ez a fő oka annak, hogy a játékokban alig terhelő tesszellálást látunk. A benchmark nyilván más tészta, ott nem lényeges hogy fut, csak szép legyen.

    Mivel győződ meg a játékfejlesztőket? Nézzétek kihoztuk a Fermit, ami megvehető 300+ dollárért. Ezért már megéri komolyan tesszellálni. Az nem számít, hogy még mindig nincs középkateógria, meg hogy rendgeteg DX11-es Radeon ment már el. Az sem számít, hogy a GPC blokkok miatt a tesszellálás hatékonysága csökken a kisebb GeForce-ok esetében.
    Gondold bele magad a fejlesztő helyzetébe. Lásd meg a tesszelláls problémáit, és utána dönts. Az NV-hez kötődő Metro 2033-as srácok is döntöttek. Csak karakter tesszelláció. Túl sok a kérdés a felületi módhoz.

    Nézd meg az AMD mennyi fejlesztővel dolgozik most a DX11 kapcsán. több, mint 20 játékon ügyködnek. Eddig 4 DX11-es címet láttunk az AMD-től és egy bejelentett címe van az NV-nek. Most a Battlefiled BC 2 eléggé kérdéses, mert az AMD-nek a fejlesztőkkel, míg az NV-nek az EA-val van szerződésük. Véleményes, hogy kinek köszönhetjük a DX11 támogatást, de lenne egy tippem.
    Nem gondolod, hogy valamiért nem úgy működik a TWIMTBP, mint régen. Mi lehet az oka ennek?

    rocket: Az ATI már egy csomó üzemi nyereséget termelt az AMD-nek. Nézd át a negyedéves jelentéseket.
    [link] - az adósság helyzetről itt írnak.

    Jó egy darabig elviszik a Fermit nyomott árakon és veszteséggel. De meddig? Mikor mondják, hogy elég. Az AMD is fejleszt, ugyanúgy lesz nekik is következő generációjuk. Ugyanúgy a több GPU-s stratégiára építkeznek. Erre a GT200 és a GF100 is rossz stratégia. Mikor dönt, úgy az NV, hogy változtat?

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Oliverda #4234 üzenetére

    Megint a lenyeget felejtetted el, hogy ha el is bukjak mindet (amit nem fognak) akkor is valtozni fog a dolog a kesobbiekben, Abu-nak is irtam mar, hogy az NV-nek csak jobb johet a GF100 kapcsan, rosszabb mar nem.

    "Bocs, de nincs se kedvem se időm lefutni tizedjére is tök ugyanazokat a köröket."

    Nem emlekszem barmilyen koroket is futottal volna a temaban.

    "Legközelebb majd csak annyit írok rá hogy "szerintem ez hülyeség". Így jobb lesz?"

    Ilyen valasszal magadat minositened :)
    Ennel van egy sokkal egyszerubb megoldas, ha nem tudsz erdemeben hozzaszolni mert nincs idod, es/vagy kedved akkor ne irjal semmit, a semmitmondo valaszok nem a forum szinvonalt novelik.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Oliverda

    félisten

    válasz rocket #4236 üzenetére

    "Akkor ennyi erobol az AMD-nek nyug az ATi, mert miota megvettek oket osszesegeben meg 1$ hasznot nem termeltek az AMD-nek, es akkor meg ott van az 5.4milliard $-os vetelarhoz kepesti ertek vesztese az ATi-nak, ami meg optimistan is legalabb 3.9milliard $ minusz, az ATi nehany reszlegenek az eladasbol meg 400millio $ korul folyt be."

    Csak hogy az AMD elsősorban nem a diszkrét VGA/GPU gyártás miatt vette meg az ATI-t hanem a chipsetek és a Fusion miatt. Már akkor elmondták hogy ez egy hosszútávú befektetés, csak ezt még akkor sokan nem látták át, és ahogy látom még most sem.

    "Az NV egy uzletileg sikeres ceg, nincsenek adosagaik, magas a KP tartalek, egy ideig belefog ferni vesztesegesen uzemelo uzletag (az se biztos meg, hogy valoban az lesz mivel nem csak a Fermi architektura letezik),"

    Egy ideig biztos beleférne nekik még akár az is, hogy ingyen osztogassák a GF100-as GPU-kat csak éppen a piaci részesedés megtartásából és/vagy növelésé utána közvetlenül egy kanyi vas sem jár. Márpedig egy profitorientált vállalat esetében ez nem jönne túl jól bármennyi KP tartalék is van a párnájuk alatt.

    "... es ugye rosszabb mar nem lesz a helyzetuk, csak jobb lehet."

    Mindig ez a töretlen optimizmus... :D

    Nem emlekszem barmilyen koroket is futottal volna a temaban.

    Nem csodálom. Amúgy van egy olyan mondás hogy néha a kevesebb a több. ;)

    [ Szerkesztve ]

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4238 üzenetére

    Ezt nem is tagadom, hogy a GF100-nál csak jobb jöhet. :) A padlóról nincs hova zuhanni, de itt egyelőre csak a GF100-ról tudunk beszélni, mert többi termékről nincs infó.

    Oliverda: Bevallottan hiány lesz a Fermiből szóval azzal nehéz lesz növelni a részesedést. Ettől függetlenül a Quadro hozza a nyereséget. Az elmúlt negyedévekben 100 milliós nyereség volt. Ebből be lehet áldozni negyedévente egy 50 milliót. Persze nyilván nem ez a cégérdek, de opció lehet.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Abu85 #4237 üzenetére

    "Én csak a GF100-ről beszélek a GF104-ről még nincs sok infó."

    Ez nem volt egyertelmu, mert Fermit irtal.

    "Mivel győződ meg a játékfejlesztőket? Nézzétek kihoztuk a Fermit, ami megvehető 300+ dollárért. Ezért már megéri komolyan tesszellálni."

    Erre nagyon egyszeru a valasz, es te is tudod, mert slager tema volt ez is amikor jott 1 jatek ami elhasalt az AMD kartyain :)
    Mitol lenne mas a helyzet mint eddig? amikor hatraltatni kellett a fejlodest (amihez reszben a konzolok is segitettek) akkor sikerult nekik, akkor ha fejlodes a cel akkor nem nehez kitalalni mi fog tortenni, es meg joval egyszerubb is lesz ezt elerni.

    "Az nem számít, hogy még mindig nincs középkateógria, meg hogy rendgeteg DX11-es Radeon ment már el."

    Nem mondtam, hogy nem szamit, sot talan ez az egyetlen remenye az AMD-nek, hogy a tobb millio eladott kartya amivel elorebb jarnak, az esetek tobbsegeben a logikus lepesekre veszi ra a jatekokat fejlesztoket.

    "Az sem számít, hogy a GPC blokkok miatt a tesszellálás hatékonysága csökken a kisebb GeForce-ok esetében."

    Igy van, de a GF100-at nem erinti, es ez lehet a presztizs GPU ami loketet adhat a kisebb kartyaknak, megha azok esetleg mar nem is annyira "fenyesek".

    "Gondold bele magad a fejlesztő helyzetébe. Lásd meg a tesszelláls problémáit, és utána dönts. Az NV-hez kötődő Metro 2033-as srácok is döntöttek. Csak karakter tesszelláció. Túl sok a kérdés a felületi módhoz."

    Vard ki a veget, Metro2033-ben meg elhasalhat a Evergreen generacio.
    Csak remelni lehet gyoznek az eszervek, de sok helyzet van (nem csak PC jatekok kapcsan) amikor nem ezek gyoznek.

    "Nézd meg az AMD mennyi fejlesztővel dolgozik most a DX11 kapcsán. több, mint 20 játékon ügyködnek. Eddig 4 DX11-es címet láttunk az AMD-től és egy bejelentett címe van az NV-nek. Most a Battlefiled BC 2 eléggé kérdéses, mert az AMD-nek a fejlesztőkkel, míg az NV-nek az EA-val van szerződésük."

    Sokkal, de nem eleggel, es nem a megfelelo modon.
    Latom BC2-nel mar kezded jo elore a magyarazkodast.
    Remelem nem jon be amit irtam a jatek kapcsan :)

    "Nem gondolod, hogy valamiért nem úgy működik a TWIMTBP, mint régen. Mi lehet az oka ennek?"

    Pontosan ugy mukodik ahogy eddig csak nem annyi jatekon, es az AMD se csipkerozsika almat alussza, eveken at az NV minden sz@rt tamogatott igy vagy ugy, mostanaban mar csak olyannal foglalkoznak ami nagy esellyel vissza is hoz valamit a konyhara.

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Oliverda

    félisten

    válasz Abu85 #4240 üzenetére

    "Bevallottan hiány lesz a Fermiből szóval azzal nehéz lesz növelni a részesedést. Ettől függetlenül a Quadro hozza a nyereséget. Az elmúlt negyedévekben 100 milliós nyereség volt. Ebből be lehet áldozni negyedévente egy 50 milliót. Persze nyilván nem ez a cégérdek, de opció lehet."

    Nem csodálom hogy már most bevallják ezt. Valszeg majd hónapokig alig lesz hozzáférhető a cucc. Nyilván ameddig zsíros haszonnal tudják értékesíteni a HPC szegmensben ezeket a GPU-kat addig hülyék lesznek majd buktával eladni őket dekstop-ra. Amennyiben nagy lesz rá a kereslet más szegmensekben, és tényleg olyan gyenge lesz desktop-on mint amilyennek már most sejteni lehet, akkor szerintem jobban járnak ha nem is erőltetik a dolgot. A profit meglesz, általában pedig minden más sokad rangú kérdés egy ilyen vállalatnál.

    Szvsz desktop-ra talán jobban jártak volna ha csinálnak a GT200-ből egy sima 40nm-es die shrink-et minimális pofozgatásokkal. Ezzel meg a remekül működő marketing gépezetükkel kihúzhatták volna a 28nm-ig és akkor tértek volna át desktop-on is a GF100-ban alkalmazott architektúrához. Így viszont szerintem elqrták. A tervezőknek nem ártott volna kicsit jobban észben tartani a gyártástechnológia korlátokat is.

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4241 üzenetére

    Ja bocs. A GF100-ra gondoltam. Még szoknom kell, hogy a Fermi az architektúra.

    Nem hiszem, hogy még egyszer el lehetne játszani a Batman botrányt. Nagyon nem voltak elégedettek a PC-s eladási eredményekkel, és ebben vezető szerepe lehetett annak, hogy az AMD hatására a nép a cég fórumán linkelgette a letöltőhelyeket és a torrenteket. A legjobb technika ez ellen a nép lázítása, így ezt jól kivédte az AMD. Nem az NV-n állt bosszút, hanem az fejlesztőkön. Erre senki sem számított. :)

    Presztizsterméknek mindig a leggyorsabb számít. A játékokban a Hd 5970-nek nem lesz ellenfele. Innentől kezdve a GF100-nál nem beszélhetünk presztizsről.

    Kivárom a végét, de egyelőre Olez nem beszélt úgy, mintha kizárnák az egyik tábort. Sőt mondta, hogy rengeteg segítséget kapnak az AMD-től, ami szerinte fontos, hiszen DX11-ben nagy tapasztalatuk van. :)

    Mi a megfelelő mód. Mi érdeke fűződik az AMD-nek Shift-es akciókhoz. Gondolj már abba bele, hogy ők a PC-s piacból szeretnének megélni, ellentétben az NV-vel. :)
    A Battlefield BC2 kapcsán semmi magyarázkodás nincs. Az NV-nek marketingszerződése van az EA-val, de az AMD együttműködési szerződést kötött a DICE-szal. Ugye a fejlesztők nem tudtak kihez fordulni, mert az NV nem segített a DX11-ben. Most azon megy a vita, hogy marketingre ki használhatja a játékot, mert az AMD slidejain feltűnik a BC2 és ezt az NV sérelmezi, mivel fizetett az EA-nak, hogy ők reklámozhatják a játékot a GeForcehoz és az ajánlott gépigénybe is csak GeForce kártya kerülhet.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Abu85 #4243 üzenetére

    Ugyan már, hányan járnak arra a fórumra, és hány játékost érintett az a szitok-kampány? Hány nagyságrend távolságra van ez a szám az átlagos warez letöltésekkel (úgy bármilyen játékra nézve)?
    Szerintem egyszerűen csak nem volt elég jó a játék. Én is feltettem, és ~23%-nál abbamaradt a kampányom, mert meguntam. A mizériáról is csak itt olvastam (tőled, de ez mindegy). Pedig még Physx gyorsító is volt a gépemben, és az nem rémlik, hogy végül ment-e rajta forced SSAA, vagy sem, de nem volt zavaró alising.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • DemonDani

    addikt

    válasz Abu85 #4226 üzenetére

    Nem lehet, hogy az Nv a GF100nál azért döntött úgy, hogy vissza fogja az eddigi "eszetelen" textúrázás növelést, mert a CS5-től úgyis lehetőség van az LDS segítségével igen jelentős terhet levenni pl a textúrázókról?

    NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz janos666 #4244 üzenetére

    Egy népszerű játék fórumára meglepően sokan felnéznek. :) Ezért nem is tetszett a fejlesztőknek/ kiadónak ez a fajta stratégia. Ilyenre egyáltalán nem számítottak. Azt hitték el lesz intézve egy ejnye-benyével, de az AMD nem várt módon reagált.

    DemonDani: De lehet. Csak ott a tesszellálás, ami meg két pofára zabálja az elérhető kapacitást. Bár amennyire lazán használják jelenleg a játékok szerintem nem lesz gond.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • rocket

    nagyúr

    válasz Oliverda #4239 üzenetére

    "Csak hogy az AMD elsősorban nem a diszkrét VGA/GPU gyártás miatt vette meg az ATI-t hanem a chipsetek és a Fusion miatt. Már akkor elmondták hogy ez egy hosszútávú befektetés, csak ezt még akkor sokan nem látták át, és ahogy látom még most sem."

    Ehez kepest az RV770 ota jo uton jartak, de nem tudtak megfeleloen kamatoztatni a lehetosegeiket, igy profitalni se tudtak, ez meg nem tul jo fenyben tunteti fel a ceg vezetest.

    Az rendben van, hogy hosszutavu befektetes volt az ATi, de azert evekkel kesobb se kerestunk 1 centet se az uzleten az azert eleg kinos szitu, foleg a fentebb emlitett elonyokkel egyutt, normal esetben el se tudom kepzelni mi lenne most az AMD-vel.

    Fusion kapcsan nem az optimistak taborat erositem, biztos vagyok benne a jo otletet megint nem sikerul az elkepzeselek szerint megvalositaniuk, igy az ezzel elerheto siker is kisebb lesz, raadasul nem is az NV az ellenfel ott, hanem az Intel.

    "Egy ideig biztos beleférne nekik még akár az is, hogy ingyen osztogassák a GF100-as GPU-kat csak éppen a piaci részesedés megtartásából és/vagy növelésé utána közvetlenül egy kanyi vas sem jár. Márpedig egy profitorientált vállalat esetében ez nem jönne túl jól bármennyi KP tartalék is van a párnájuk alatt."

    Tudsz jobb lehetoseget a helyzetukben amivel kerultek a GF100-zal?
    +20% teljesitmeny +50% ar, 6 honapos keses (+ legalabb 2 amig kapni is lehet majd normalis mennyisegben) nem hinnem jo strategia lenne, meg akkor se lenne jo, ha odaveszem a plusz szolgaltatasokat amiket az AMD jelenlegi DX11 kartyaihoz kepest fognak tudni nyujtani.
    Az se biztos ingyen kell adjak, mert ha a 300-400$-os ar valik valora, akkor mar itt is van lehetoseg profitra , persze vannak akik kiszamoljak a dolgokat fel informaciok alapjan, de azt se tudjak ezek, hogy az NV a waferek utan fizet fix osszeget waferrenkent, vagy csak a mukodokepes GPU-kert (ezt kulon szerzodessel szoktak fixalni, hogy mi szamit annak, tehat lehet 448CC es 650mhz az mar ez a kategoria) fizet fix osszeget. (utobbinak akkor van ertelme ha gyenge a kihozatali arany, igy jobb a tutiert tobbet fizetni.)
    A pletykak szerint tavaly megvettek 9000 40nm-es risk waffert a TSMC-nel, es azon zajlik a tomeggyartas, ezeket meg mar tavaly kifizettek, igy ezek arat mar a befektetok "lenyeltek".
    A lenyeg ha ugy latjak, hogy a strategia amit kitalaltak mar tarthatatlan, akkor jobb hijjan be fogjak szuntetni a kartyak forgalmazasat.

    "Mindig ez a töretlen optimizmus..."

    Inkabb logikanak neveznem, kihozatali arany romlani nem szokott az ido elorehaladtaval, csak javulni, az orajel problemakra meg ott az uj szilikon revizio lehetosege ami persze plusz ido, de ebbol is latni hogy rosszabb mar nem lehet a helyzetuk, csak jobb :)

    "Nem csodálom. Amúgy van egy olyan mondás hogy néha a kevesebb a több."

    Ja van ilyen mondas, de pl. a #4224 pont nem ilyen hozzaszolas volt, pedig az volt a belepod ;)

    "A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz rocket #4247 üzenetére

    A Fusion az nem ötlet, hanem PC-s evolúció. Láthatód a fejlődés irányát. Először Single-Core, majd Multi-Core, most pedig jön a System Level Integration. Az Intel is erre megy. Teljes rendszer egy lapkában. :)
    Lassú folyamat lesz, de nem kétséges, hogy a SoC a jövő mindenhol. Az ATI-t azért vették meg az AMD-nél, mert úgyis kellett volna GPU architektúrát fejleszteni a versenyképesség fenntartásához. Az Intel is komoly pénzeket fektet ide, mert látják, hogy erre megy a piac. Az AMD egy esetleges Larrabee helyett inkább bevásárolták magukat a System Level Integration korára.

    Az NV-nek elsősorban az lesz a fontos a GF100 kapcsán, hogy minden legyártott chipet eladjon a lehető legmagasabb áron. Ha nem tudják kielégíteni a keresletet, akkor felesleges nyomottan árazni. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

  • decibel

    aktív tag

    válasz Abu85 #4243 üzenetére

    Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy bármit is befolyásol az ha az amd fórumon is feltűnik egy-két torrent a neten fellelhető 2 millió mellé. Kb senkit nem érdekel. Akár főoldalra is kirakhatnák.

    "you are a monkey poo-poo"

  • Oliverda

    félisten

    válasz rocket #4247 üzenetére

    "Ehez kepest az RV770 ota jo uton jartak, de nem tudtak megfeleloen kamatoztatni a lehetosegeiket, igy profitalni se tudtak, ez meg nem tul jo fenyben tunteti fel a ceg vezetest."

    Nem vagyok biztos abban hogy erről a cég vezetése tehet. Amennyiben nem lenne semmiféle konkurenciájuk akkor talán még ez igaz is lehetne, na de itt vannak még más külső befolyásoló tényezők is mint pl. a konkurencia és a piaci helyzet.

    "Az rendben van, hogy hosszutavu befektetes volt az ATi, de azert evekkel kesobb se kerestunk 1 centet se az uzleten az azert eleg kinos szitu, foleg a fentebb emlitett elonyokkel egyutt, normal esetben el se tudom kepzelni mi lenne most az AMD-vel."

    Erre tudnál nekem mutatni valami jelentést amin rajta van minden ezzel kapcsolatos infó és adat? Nekem ugyanis ismét az jött át hogy megint nem vetted figyelembe a tényt, hogy az ATI megvásárlásával nem csak egy a diszkrét VGA-k gyártásához szükséges liszenszeket és technológiákat valamint márkaneveket vásárolták meg. A chipset például egy elég fontos dolog ahhoz, hogy teljesen önálló és komplett platformot tudjanak nyújtani mind desktop-ra minden pedig serverekhez és munkaállomásokhoz. Tehát lehet hogy neked ez csak a diszkrét VGA-kra levetítve kínosnak látszik de szvsz valójában nem az. A GPU fejlesztéssel pedig haladniuk kellett és kell mert ugyebár ezek (lesznek) a Fusion GPU részének alapjai.

    "Inkabb logikanak neveznem, kihozatali arany romlani nem szokott az ido elorehaladtaval, csak javulni, az orajel problemakra meg ott az uj szilikon revizio lehetosege ami persze plusz ido, de ebbol is latni hogy rosszabb mar nem lehet a helyzetuk, csak jobb"

    ...és ha a start után 2 héttel kiderül hogy van benne egy baromi nagy bug akkor mi lesz? Márpedig egy ilyen teljesen új architektúránál fordulhat elő legkönnyebben az ilyesmi.

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák