Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)

(#3251) rumkola válasza RI/OS (#3249) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

a guru3d nem szokott kamuzni
kíváncsi vagyok most már nagyon, ha ez igaz akkor nagyon durvulens
persze árban is az lesz, ez borítékolható

viszont az nv-t temető jóslatok akkor kurvára nem jöttek be MEGINT

[ Szerkesztve ]

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#3252) Bluegene válasza rumkola (#3251) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha ez így van, akkor eljön az olcsó Ati 5000-esek inváziója, mint a 4800-as széria

hogy 5850-est, ami egyébként mindenre elég 35K-ért vehetsz, mint a anno a 4850-est :C , szép is lenne

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#3253) Gaboman válasza rumkola (#3251) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

A Guru3Dlink után mondhatjuk hogy a Fermi a 5970nel lesz pariban ezek szerint.
Ha így lesz akkor a beárazását kell jó megcsinálniuk.

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#3254) RI/OS válasza rumkola (#3251) üzenetére

RI/OS
(őstag)

Jaja, elég G80 gyanús a dolog :D

Ha ez valós, akkor simán beinvesztálok egybe :)

150 reális lehet a flagship kártyáért így már indulásnak..

[ Szerkesztve ]

(#3255) Oliverda válasza RI/OS (#3249) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"....AND the results are provided by NVIDIA."

Kb. ennyire.:D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3256) RI/OS

RI/OS
(őstag)

Azért ekkora kamut nem lehet előadni. Biztos túloznak valamennyire, de azért a dupláját nem írhatják oda.

Itt egy másik leírás, érdemes megnézni a tesselation grafikonokat.

[link]

Konkrétan ezt:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#3257) Zeratul válasza rumkola (#3251) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Egy tesszelációs eredményből kiindulva a kártya valós teljesítményére következtetni elég nagy merészség, R8*** triangle setup motorja ugyanolyan teljesítményű maradt mint a R7*** esetén a tesszeláció meg eszi a triangle setup motort. Nem véletlen hogy 57*** crossfireben meglövi a 58** ha tesszelációról van szó. Középkategóriába levinni ez a böszme magot mint amekkora a fermi öngyilkosság.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#3258) Izzé válasza rumkola (#3251) üzenetére

Izzé
(senior tag)

NV-t senki nem temette, amire Te gondolsz az a Gefoce, ez pedig már nézőpont kérdése.
Ha én most GTX 260 szintű kártyát akarok venni DX11-el mit ajánlasz? ;]

(#3259) Oliverda válasza RI/OS (#3256) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már kamuzták párszor a Fermi-vel kapcsolatban így én már semmin sem lepődnék meg.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#3260) RI/OS

RI/OS
(őstag)

[link]

Itt van game is...

(#3261) rumkola válasza Oliverda (#3259) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

azért ilyet már csak nem mernek

(#3262) Oliverda válasza rumkola (#3261) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Miért? Directed Test, Hair Demo, Water Demo. Ezek micsodák? Nyilván nV által készített Fermi-re optimalizált tesztek. Ettől kezdve annak az összehasonlításnak nem sok értelme van. A DirectX 11 application is bármi lehet.

Az egész white paper egy nV által készített marketing anyag. Reklám.

[ Szerkesztve ]

(#3263) stevve válasza RI/OS (#3260) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

hogyan lenne játékteszt, amikor kártyát nem, csak adatokat adtak ki? :U

Az Anandtech sem szokott hülyeséget írni és ha hiányoznak alapvető adatok is, akkor kártyát biztosan nem kapott senki tesztelésre.

PH semleges

(#3264) Gaboman válasza RI/OS (#3256) üzenetére

Gaboman
(PH! nagyúr)

Ezt azért én sem hiszem el hogy ennyivel jobb lesz tesszellációval,bár legyen igaz és tényleg ekkorát üssön az NV.
Játékoknál tudná ezt a különbséget akkor oké.

[ Szerkesztve ]

AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

(#3265) Bluegene válasza RI/OS (#3254) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kívánunk az nvidiának sok sikert hogy 40-60%-kal legyen gyorsabb az 5870-től, hisz lemennek az árak, ami jó, de így se lesz könnyű dolguk, egyrészt gyártási gondok miatt(drága), másrészt az eltelő félévben tuti kisütnek vmit az Ati boszorkánykonyháján(pl egy 5890-es frissítést, megemelt órajelekkel), lesz például az msitől 1ghz-es 5870, szal képes erre az rv870, hány megahertzre lesz képes egy rv890 OC? sokra

The average FPS end result for the GTX 285 is 50 frames per second and just over 84 Frames per second for the GF100.
a guru3d previewből, ez inkább realitás

ez a 5870+60% valszeg olyannál van ahol az nv driverek GF100 szinten rá van hangolva, míg az ati driver még nincs rá felkészítve +physix is van

szal én max 5870+30-40%-ot tartok reálisnak, amin segít az 5890 úgyahogy, viszont olcsóbb lesz

szal sok sikert az nv-nek! így se lesz habostorta az AMD-vel megmérkőzni

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#3266) rumkola válasza Bluegene (#3265) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

má megint a driver :DDDD

(#3267) RI/OS válasza Bluegene (#3265) üzenetére

RI/OS
(őstag)

Ja csak ehhez vegyél hozzá még pár dolgot.

Az első a +fiziksz.
A második az, hogy az nv megveszi a játékokat, és jobban futnak mint atin.
NV-n nem igazán hallasz játék alatt gondokról, míg ugye vegyük a batmant, az nfs shiftet patch elött, a saboteurt, és még sorolhatnám.
A harmadik az, hogy mivel a grafok szerint a tesszeláció sokkal erősebb, az újabb dx11-es játékokban még inkább el fog húzni az atitól.
A szoftveres gondokról ne is beszéljünk ati frontot..

(Mondom ezt az egészet úgy, hogy 5870 CF-em van)

[ Szerkesztve ]

(#3268) smkb válasza rumkola (#3266) üzenetére

smkb
(senior tag)

Én egyszer találkoztam számomra "csoda" driverrel, meg nem mondom melyik verzió, de NV volt, és a vistára totojgatás utáni első érdemleges csomag volt újra xp-re. Az akkor 7900GS-em MEGLÓDULT. Grid addig 1024*768-ban semmi aa meg egyebek esetén volt 25 fps, "csoda" driver után 25%+, mehetett rá a 2x aa és zsírul ment... na az a driver csomag sok más játékon is nagyot lökött.

Sem előtte, sem utána nem találkoztam egyik gyártónál sem olyan driverrel, ami tényleg nagyott lökött volna a teljesítményen. Május óta HD4830-am van, ott meg az utóbbiakkal inkább lassulás volt nem "csoda".

Talán ha emlékeim nem tévednek az X1950pro és társaira jöttki idővel nagyon hatékony driver, de asszem ezzel ki is fújt a sok "csoda".

Úgyhogy én így vagyok a "csoda" driverekkel.

(#3269) stevve válasza RI/OS (#3267) üzenetére

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"dx11-es játékokban még inkább el fog húzni az atitól."
Majd ha kijön, meglátjuk, addig ez csak vélemény.

"A szoftveres gondokról ne is beszéljünk ati frontot.."
Lerágott csont. Minden hibájával együtt lehet élni és nV-nek is voltak/vannak szoftveres gondjai, csak ők nem havonta adnak ki driver-t.

"(Mondom ezt az egészet úgy, hogy 5870 CF-em van)"
Na, azt talán csak nem veri le a fermi, ha kijön. :D

PH semleges

(#3270) zoltanz válasza Bluegene (#3265) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Egykét helyen biztos meglesz a 60% csak elvétve (pénzzel támogatott szofver gyártók pl, optimalizálások után sztem) :K
Év végével kezdődően lesz egy félés űr és hatalmas veszteség az NV -nél mert nem lesz DirectX 11 és társait támogató középkategóriás kártyakezdeményük sem, a gamék meg már tömegével lesznek erre. :DDD
Ez nem picit fog kihatni az újabb generációs fejlesztésre a zöldeknél. :U

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#3271) lsc válasza RI/OS (#3267) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A szoftveres gondokról ne is beszéljünk ati frontot

Kicsit részletesebben.

Ez a papírsárkány elég nagy papírra készült, a marketingesek ismét nagyot alkottak /mondjuk azzal eddig sem volt gond/, mindez egy működő kártyával valós tesztekben hihetőbb lenne. Ráadásul a pc elvesztette varázsát.

Az élet kegyetlen .

(#3272) RI/OS válasza lsc (#3271) üzenetére

RI/OS
(őstag)

Végig is olvastad a cikket, vagy csak a főcímet?

3269: Lerágott csont, de attól még hogy lerágott csont, 3 hónapig nem tudtam shiftezni, mert valahol belassult 20fps-re, 2db 100k-s kártyával.
A szabotőrrel meg szimplán nem tudtam játszani.
Tudom, hogy nem az ati hibája, hanem az nv pénzel, csak épp ez engem nem érdekel.
atival játszható? nem.
nvvel játszható? igen.
Ennyi.
3273: Nem, csak a cikknek a főcímmel ellentétben, nem az a lényege, hogy leszarják a pc-t, hanem pont az ellenkezője, hogy új technológiákat kell bevezetni.

[ Szerkesztve ]

(#3273) lsc válasza RI/OS (#3272) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Természetesen, 3d-s teljesítményt sehol nem látok benne, viszont a gpu felhasználása számítási feladatokra itt is felbukkan. Vagy Te mást látsz ?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#3274) rumkola válasza smkb (#3268) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

persze, azért is írtam :B

(#3275) zoltanz válasza lsc (#3271) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

"Ráadásul a pc elvesztette varázsát."

Valahol nem is baj (mondjuk mondom én aki nem vagyok érdekelt a hardver szoftver eladásokban), nem kell a sok vérpistike meg az egységsugarú user, sok gyogyant van. :U

smkb

volt csoda driver a Geforce3 mas időkben is +30-40 %. :Y

[ Szerkesztve ]

Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

(#3276) dangerzone válasza RI/OS (#3249) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)

Remélem igaz, és visszavágnak az Ati-nak.
Borzasztóak ezek az árak.

(#3277) Ribi válasza lsc (#3271) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Hát én inkább beírom a jelszavam mint elkezdjek kalimpálni a gépembe hogy beengedjen. Ha meg fáj a vállam és nem tudok úgy mozogni akkor ne is dolgozzak? :D
Elég szar példát hozott fel.
Varázs meg azért volt mert nem votl elterjedve a PC, most meg azért nincs varázs, mert azthiszik, hogy a PC az nem olyan mint a valóság. Nem kell védelem, sosincs vele gond, mindig úgyvan minden mint ahogy azt elképzeli a "user". Nagy francot. Emberek csinálják, így olyan is lesz. Ehez is érteni és tapasztalni kell, mint az élethez.

[ Szerkesztve ]

(#3278) GuB3Ra válasza dangerzone (#3276) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Én is remélem és olcsón lehetne venni 5850-t :C

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#3279) Oliverda válasza Oliverda (#3262) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

*Azért arra kíváncsi lennék hogy átnevezett exe-vel milyen eredmények jönnének ki a felsorolt tesztekben.:DDD

(#3280) lsc válasza RI/OS (#3272) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hogy új technológiákat kell bevezetni. Ez rendben is van, csak nekem tavaly nyárról még rémlik hogy a dx10.1 az hülyeség, nemrég még a dx11 sem kellett. Az új technológiákkal nincs semmi baj, a meglévőket viszont be kellene tartani.

Mod Oliverda: Nem mertem/akartam beírni :) .

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#3281) tzsolesz válasza RI/OS (#3267) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A szoftveres gondokról ne is beszéljünk ati frontot..

Ha valóban egy teljesen új hardver lesz NV fronton, akkor már most érdemes felvenni minden kedves leendő GF-100 tulajnak a szopás elleni védőoltást.

Mert bizony most pont fordítva lesz minden.

vagy azt hittétek, hogy minden úgy lesz driver terén mint az ősrégi G80-nál? :DDD Nem mintha nem lettek volna textúra hibák, meg játék kilépések, meg fagyások stb... Öcsém 8500Gt-jéről beszélek. Az agyunkat eldobtuk a szar driverektől. Ezért is váltott akkor 2600Xt-re. :K

Új hardver, új meghajtóprogram. ;) Szopó-nyalóka lesz itt. De ne így legyen.

(Mondom ezt az egészet úgy, hogy 5870 CF-em van) Szerintem hagyd is meg, ha rám hallgatsz. ;)

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#3282) Bluegene válasza RI/OS (#3267) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én pedig a saboteur-t egy 4850 atival vittem ki

igaz nem ment olyan glattul(átlag 35FPS) mint a többi, és találkoztam furcsaságokkal(autóval, nagysebességnél eltűnt néha az út), de az h nem tudtál vele játszani őcsém, elfelejtettél patchelni, igaz túl szépen így se megy, ez nem ati driver inkább az TWIMTPB nvidia az okozója

egyébként ez volt a harmadik hiba amióta atis vok(COD5(pocsolya fehér csík), ME(ez még 3850nel a távolban villódzás az egyik bolgyó egyik jelenetében, kábé 5 másodpercig az egész gém alatt), Saboteur; ez volt talán a legdruvább )

(#3283) rocket válasza cowboy_bebop (#3213) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Egyelore a pletykak alapjan ugytunik, hogy nagyobb lesz a kulonbseg a Cypress-hez kepest DX11 alatt tesszellacioval, mint DX9/DX10/DX10.1 alatt.

#3224: A Ray Tracing demo eseteben az a 3.5x gyorsulas valahol 1fps atlag kornyeket jelenti a leggyorsabb GF100 eseteben :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#3284) r1E3S3E7T válasza tzsolesz (#3281) üzenetére

r1E3S3E7T
(őstag)

Sőt, vegyen egy harmadikat is, nehogymá' NV kártyája legyen :DD

/,,/ ...:-:... METALLICA ...:-:... /,,/ :-: Rise Up! Rise Up! RESURRECTION! :-:

(#3285) rocket válasza RI/OS (#3249) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Erre igazabol csak azt lehet valaszolni, hogy majd kiderul ha megjelent :)

Heaven egy szintetikus teszt, de amikor keszult, es megjelent a GF100 meg csak papiron letezett, ebbol kiindulva ha igazak lesznek a teljesitmeny kulonbsegek, akkor az AMD hardverei altal DX11-esitett jatekokban is meglehetnek ezek a kulonbsegek. (ugye arrol is ment az "elmelkedes", hogy mekkora elony lesz majd az AMD-nek, hogy csak nekik volt DX11 hardveruk jo ideig, igy a jatekokat arra optimalizaltak.)

#3251: "viszont az nv-t temető jóslatok akkor kurvára nem jöttek be MEGINT"

De bejott, 5x annyi tranzisztorbol all a tesszelletor egyseguk mint az Cypress 6. generaciosa, es ha igy lesznek ~50%-kal gyorsabbak az maga lesz a totalis csod, senki nem fog emiatt GF100-ra epulo kartyat venni, mert az elsodleges valasztasi szempont minden felhasznalo eseteben a tesszellator egyseg tranzisztor/teljesitmeny lesz ;]

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#3286) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Friss charlie cikkek:

GF100-ról:
http://www.semiaccurate.com/2010/01/17/nvidia-gf100-takes-280w-and-unmanufacturable/

Köti az ebet a karóhoz, hogy a GF100 csak szoftveres tesszelációt tud, amit GPU-n futtat. A gond ezzel, hogy a tesszelációs teszprogramokban jól muzsikál a kártya, viszont amikor a GPU egyébként is le van terhelve, tehát játékokban, ez a tesszelációs motor bemondja az unalmast. A többi ismert (280W effektív fogyasztás, rossz kihozatal, drága kártya, alacsony hozzáférhetőség, a teljes értékű GPU-val szerelt kárták gyakorlatilag nem is léteznek stb.)

Lehet, hogy az NV-nek le kéne szerződnie a GF-val?
http://www.semiaccurate.com/2010/01/09/global-foundries-28nm-wafer-spotted/
A GF sokkal előrébb jár a 28nm-rel, mint tervezték.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#3287) RI/OS válasza tzsolesz (#3281) üzenetére

RI/OS
(őstag)

8800gtx-em volt a megjelenés után egyből, érdekes, nem lépegetett ki.

3285: Na ja, totálisan lefosom, hogy az nv-nek mennyire veszteséges kiadni a kártyát.
Mindenki írja, hogy NV bukta, mert minusszal fogják majd árulni.

Most őszintén ki a faszt érdekel, hogy a gyártónak mennyibe kerül előállítani a kártyát?
Kit érdekel, hogy hány tranyó van benne? Ha nem sül meg, meg nem vágja le paksot, szarok rá.

Ha megéri nekik minusszal árulni, akkor hajrá.
Ha meg irreálisan drága, nem kell megvenni.

[ Szerkesztve ]

(#3288) Ribi válasza schawo (#3286) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Csak 300 és 500+ mm^2 között van különbség. És lehet ők se tudnák értelmesen megcsinálni az akkora lapkát.

Nem teljesen értem, hogy miért erőltetik ami nem megy. Pont ilyen szarul (najó ennél azért jobban) nézett ki a mostani széria indítása is és most mégnagyobbat csináltak, hátha azóta csoda történt vagy mi? Ennyire nem tanulnak a hibáikból ?

[ Szerkesztve ]

(#3289) schawo válasza Ribi (#3288) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ami 40nm-en 500mm2, az 28nm-en 350mm2

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#3290) Ribi válasza schawo (#3289) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Akkor most szimpla idiotizmus miatt szívnak a 40nm-el?
Mondjuk igaz, hogy kisebb lesz, de akkor most miért szívnak ezzel ennyire kitartóan?

Amúgy nem hiszem hogy csakúgy elosztani kell a 2 számot, főleg hogy más a mértékegység. Vagy csak véletlen az összefüggés ?
Tárgytalan :)
Bár szerintem nem 1:1 be kell számolni a kicsinyítést. Nem úgy van, hogy nagyobb lencsét vesznek aztán had szóljon.

[ Szerkesztve ]

(#3291) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sőt, rosszul számoltam, 250mm2. Négyzetes a skálázódás...
5 perc, arrrrgggghhhh

(#3290) Ribi: Csak most jött ki az első teszt waffer, még kell azért némi idő, míg a sorozatgyártás beindul.

[ Szerkesztve ]

(#3292) rocket válasza schawo (#3286) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Varhato volt, hogy nem fogja szo nelkul hagyni :)

"A gond ezzel, hogy a tesszelációs teszprogramokban jól muzsikál a kártya, viszont amikor a GPU egyébként is le van terhelve, tehát játékokban, ez a tesszelációs motor bemondja az unalmast."

Ez a variacio meg igaz lehet, mivel Rys nem szokott zoldsegeket beszelni (legalabbis eddig), es o tole szarmazik az, hogy nem lesz teljesen hardveres a GF100 tesszellator egysege, hiaba sugaljak mostanaban a pletykak azt, hogy lesz fix funkcios tesszellator egyseg.

Abban szerintem mindenki egytetert, hogy GF100 domping biztosan nem lesz a kovetkezo 5-6 honapban, addig meg lehet akarmilyen jo, ha nem lehet majd kapni.

(#3293) Ribi válasza schawo (#3291) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Ahogy én olvastam a 3-ik verzió jött ki ami már nem mondható elsőnek.

(#3294) schawo válasza Ribi (#3293) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oké :). Akkor úgy fogalmazok, hogy az első összetett waffer, de még mindig tesztchipekkel:

"Confirmed that it is 100% a test structure(s).

-Charlie"

(#3295) rocket válasza Ribi (#3290) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"Akkor most szimpla idiotizmus miatt szívnak a 40nm-el?
Mondjuk igaz, hogy kisebb lesz, de akkor most miért szívnak ezzel ennyire kitartóan?"

28nm nagyon messze van meg, igy nincs mas lehetoseguk.
Ez is jobb nekik, mintha semmit nem leptek volna, amivel talcan kinaltak volna az AMD-nek a kovetkezo 13-15 honapot, igy meg azert van csavar a tortenetben, ezzel meg a remeny a felhasznalok oldalan.

(#3296) Zeratul válasza rocket (#3292) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

"A gond ezzel, hogy a tesszelációs teszprogramokban jól muzsikál a kártya, viszont amikor a GPU egyébként is le van terhelve, tehát játékokban, ez a tesszelációs motor bemondja az unalmast.

Ez még súlyosbíthatja a taskváltási penalty ami a fermi esetén borzasztó nagy.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#3297) janos666 válasza Zeratul (#3296) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ugyan már. Az Unigine szerintem tesszelálás nélkül sem 200FPS-el röpköd CPU limitre, ez a kifogás így egy badarság. :(

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#3298) Zeratul válasza janos666 (#3297) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Fermi futó taskok váltása 200 mikrosecundum körül van, ami elég durva egy kb 750 MHz futó mag esetén, ezen idő alatt a GPU pihen.

[ Szerkesztve ]

(#3299) Crytek válasza schawo (#3286) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt nem értem a benchmark alatt mitől ne lenne leterhelve a GPU??

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#3300) Zeratul válasza Crytek (#3299) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Inkább arról lehet szó hogy masszívan párhuzamosított taskok vannak kevés váltással, nem a játékokban tapasztal gyors váltások alacsony párhuzamosítással.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.