[link] sztem használd ezt ugy h cmd-ből futtatod
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
juliabrilke
(PH! kedvence)
Próbáltad a -f kapcsolót? (force bios flashing)
:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.
Sziatok!
Köszönöm! Máris nekiugrok. A rivatuner-ben ha bekapcsolom a 112 sp-t az működik és érezni is. De ha már az eVGA felkínálta ezt a lehetőséget...
Egy pár perc türelmet kérek!
Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

gV
(őstag)
micsoda? a rivában h a toszba hoztad elő?
Úgy néz ki az nvflash 5.5 nem ismeri a -f kapcsolót... 
Mindjárt küldöm. (Csak a másik gépemen van, éppen azt tesszük tönkre közösen
)

gV
(őstag)
nem hiszem, de ha mégis remélem gariba cserélik 
Hát sajnos a VGABIOS.EXE nem működik. Azt hiszem csak AGP-s kártyákkal megy

juliabrilke
(PH! kedvence)
Hülyeséget írtam, bocs érte.
link
A -f atiflashnél van. 
Már megint az ATI-é a jobb

juliabrilke
(PH! kedvence)
Azt azért nem mondanám.
Nagyon régen csináltam már sajnos.
Egyébként sikerül valami gyakorlati eredményt elérni vele?

gV
(őstag)
komolyan mondom h akkor az nvidiának kell vmit csinálni ha már erősebb lett a gt a gtsnél kijárna h ha tényleg benne van a gtsbe is legalább 112sp akkor azt elő is lehessen hozni
Na megvan (már a nagy gép elött ülök)
A Riva-Tuner-ben a Low leve system tweaks-ben a NVstrap fülecskén belül, a Graphics Processor Configurations alatt mindkettő négyzetbe pipa, majd Custom funkció, a BIT00- engedélyezése. Lehet még a BIT07-et is bekapcsolom akkor már nem érezni semmi gyorsulást (gondolom itt már fizikailag hiányzik valami a prociból) Ez gondolom majd a GT-k kiváltsága

juliabrilke
(PH! kedvence)
Ez valamiben megmutatkozik? Akár valami teszteredmény, vagy valami? 8800GT-nél valami hasonló működne? 

mfranky
(senior tag)
Ne húzzátok már tovább az idegszálaimat, most elő lehet hozni a 112SP a régi 640-esekből vagy sem??? Gyorsulás? 
Toshiba L505-110 -- Samsung Galaxy i9100 -- XBOX360 Elite

juliabrilke
(PH! kedvence)
Én is erre várom a választ. (modnjuk szerintem nem lehet... Megoldották azt okosan...
)
Egyébként nem vagyok gts tulaj, csak kiváncsi vagyok rá.
Nagyon jóban vagyok az eVGA magyarországi disztributorával, és tőlük van a komplett konfigom is. Tarháltam tőlük 2 gb 8800 GT-t, hogy megnézzem mit tudnak. Szólóban tényleg nagyon komolyam muzsikáltak, simán lenyomták a túlhúzott GTS-t. De ami érdekes volt, hogy ha SLI-be kötöttem őket, akkor nem hoztak akkora teljesítmény növekedést mint ugyanilyen felállásban a 2 db GTS. Körübelül ugyanazt az eredményt produkálták. Gyanítom, hogy ez csak szoftveres probléma, az nVidia ki fogja javítani, és akkor a 8800 GTS lecsúszik a középkategóriába
Viszont, ami nem tetszett a GT-vel kapcsolatban, ha egy kicsit tuningolta az ember akkor nagyon elkezdett melegedni! Mondjuk ez a hűtés cseréjével megoldható, de én nem szívesen tenném a 60 ezres kártyámmal.
Hol vannak azok a régi szép idők amikor az ATI 9700-asokon átforrasztottuk az egyik micro smd-t és máris PRO-k lettek 

gV
(őstag)
neked is 96sp ir a riva a főablakában?
a 3dm most pont nem müxik a crysis gpu bench mintha mutatna gyorsulást de a játékban nem tapasztalom 
[ Szerkesztve ]

Tuco Ramirez
(őstag)
Szerintem nem. Amennyire tudom a GTS-nél fizikailag van lekapcsolva 32 sp a G80 GPU-ban (lézerrel át vannak vágva). Az elmúlt egy évben senkinek sem sikerült ez bekapcsolós mutatvány, pedig vannak itt a fórumon ügyes emberek... persze azért én is kiváncsian várom, mire jut a srác. 
SC2 ID: Peter 1714

sharky1376
(újonc)
Nekem még mindig nem jó. Át engedi állítani az SP-ket. Be lehet állítani mind a 128 SP-t, sőt a plusz 4 ROP-ot is, de újraindítás után is csak 96 SP van.
Az új BIOS-t már felrakta valaki?

mfranky
(senior tag)
Mutass képet + egy 3DMARK06-ot please! 

mfranky
(senior tag)
Egyébként láttam én is a BFG 640MB EE-t, 96++ shaderrel jelölik, annak a BIOS-a is érdekelne, ha már BFG-m van, inkább azt raknám rá...
A "lézeres átvágás" igaz, de ez hasonló eset, mikor mint írtam a sima ATI-kból PRO-t csináltunk (szerintem akkor romlott el a szemem
) A processzor gyártók a magok típusából (mint itt a G80) csak egyfélét gyátanak, azok leszenk az Ultrák amik a szilicium pogácsa közepén vannak, mert azokban a rétegek nincsenek annyira elcsúszva mint a szélén, a sima GTS-ek meg a pogi széléről valók, és mennek a lézer alá butításra. Az összes gyártó ezt a trükköt használja, ha egy magra többféle termék épül. Az Intel a legnagyobb spíler ebben. Most is egy kaptafára készülnek procik csak míg az nVidia nem engedheti meg magának, hogy legyen 32 fajta 8800-as (G80 magra épülő) terméke ezért ők 76 mm-es pogácsákkal dolgoznak, és a G80 magja majdnem 3 négyzetcenti, addig az Intel a 144 mm-es pogijából, csupán 2 négyzetcentis magokkal bőven jut 3 GHz-es Core2Duo-tól az 1.8 Ghz cerkáig. (gondoljatok csak az elhíresült proci át-lézergravírozási botrányokra) Az Intel nem lézeres átvágásokkal, hanem a fenekükön levő kondikkal variál. És profin csinálja; nemcsak az értékek számítanak, hanem az is, hogy hogyan vannak tájolva. Kisérleteztem egy régi 478-as 2.4 GHz P4-el, ami félig lett sikeres, mert most az alaplap másnak látja, de nem 3 GHz-es HT-nek hanem 1.6-os P4-nek
Amit a pogácsák méretével akarok mondani, hogy az nVidia-nál azért jobb a helyzet, mert a kisebb pogiból, nagyobb magmérettel sokkal kevesebb jön ki, tehát olyan nagy különbség nincsen a 8800 Ultra és a GTS között (na jó van, ami a 3DM06-ot illeti
)
Megpróbálom bebénázni ide a képet:

Hát nem sikerült...
[ Szerkesztve ]

sharky1376
(újonc)
$0200001540 NV_1540 : f33e00fc
Ez az sor a BIOS-ban, ami a RivaTuner szerint módosítja az SP-k és a ROP-ok számát.
Ha az NVStrap-ben átállítod a dolgokat így kéne kinézni ennek a sornak:
$0200001540 NV_1540 : f33f00ff
Azonban hiába kapcsolod be a + SP-ket, a BIOS-ban akkor is a fenti sor látható, tehát a beállítások semmilyen hatással nincsenek az SP-k valós számára. Vagyis BIOS-ban kéne ezt valahogy átírni, amennyiben ez egyáltalán lehetséges.
Egyébként azért kepesztek azon, hogy a BIOS-t átírjam, mert a RivaTuner csak a felső kártyámat állítja át, az alsó nem. A frekvenciákkal nincsen gond, mert azt érdekes módon mindkettőn emeli (ilyenkor 1 kártyának "látja" a kettőt) de az SP-k kapcsolásakor kiborul a bili, és vissza állítja a következő újraindítára, illetve ami a lényeg, hogy ebben az esetben a rendszerem egy fps-t sem gyorsul. 
Talán ha kivennéd az egyiket,arra az időre amíg kísérletezel

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

gV
(őstag)
akkor csak ird meg az eredményt meg egyet amikor 96sp vel megy
különben nálam nem megy
igaz 320asom van csak én nem hittem h lézerel szarakodnának a sp átvágásával
szal sztem rudinak van igaza (asszem ö irta) h a g80ban mondjuk van 160sp, azok amikben megy 128 gtx/ultra ami ennél kevesebb azok gtsek és gondolom h a 640esre tették amiben 112 jo csak szoftveresen 96ra rakták mig a 320asokra azokat amik tényleg csak 96 jo

sharky1376
(újonc)
Pont ez a lényeg. Bármit állítasz az NVStrap-ben, a BIOS-t nem tudod átírni, ugyanúgy 96 SP lesz. Nálam legalábbis.
Persze, mert nem a BIOS-t állítjuk át (ezt akarom én) hanem a logikai vezérlőket. Attól, hogy a C2D-s rendszeredben az ALAPLAP BIOS-ában mondjuk kikapcsolod az proci egyik magját (ki tenne ilyet?) attól még a rendszer C2D-nek látja a PROCIT, csak az egyik mag IDLE marad (de ott van)
Itt hasonló az eset, csak fordítva: a BIOS 96 sp-vel boot-ol, tehát a program 96 sp-t fog látni BIOS szinten, a riva tuner futtatásakor bekapcsolod a további logikai egységeket, de attól még a BIOS ugyanaz marad. Olyasmi mintha egy GTX-et Ultra órajelre húzunk, attól nem fogja a gép ultrának látni (azt hiszem azok között csak az órajel a különbség)
Hasonló volt a sztori anno az ATI-kal is, ha szoftveresen lettek a pipeline-ok bekapcsolva, akkor még az eszközkezelő sima 9700-nek látta, de PRO eredményeket produkált és ha átforrasztottuk, onnét már PRO-nak látszott mindenhol.
Azt csináltam, itt hever a gép mellett, már ügyesen sikerült rá is lépnem

Na visszakapcsolok defaultra majd GPU bench, majd tuning és GPU bench!
Eredmények néhány perc múlva! (dolgoznom is kéne, basszus)

sharky1376
(újonc)
Jó lenne, ha igazad lenne, de nálam az Everest is csak 96 SP-t lát, továbbá a Crysis benchmark alatt sem vettem észre gyorsulást.
Valamint amikor bekapcsolod az inaktív kapcsolókat, a "State" oszlopban továbbra is "Disabled" van. Amúgy Nálad milyen driver van fent?

Játékos
(PH! addikt)
És BIOS-t nem lehet szerkeszteni???
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

sharky1376
(újonc)
Lehet. De mivel szerkesszem? 

Játékos
(PH! addikt)
Ezt kérdeztem, hogy nincs valami BIOSedtor, vagy ilyesmi?
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

juliabrilke
(PH! kedvence)
Hagyjátok a dolgot.. Reménytelen eset. Ha műköne, akkor szerintetek nem csinálta volna meg valaki más? Azért a neten van 1-2 szakértő jó kapcsolatokkal. Már rég tudnátok róla, ha működne..
Igazad van, tényleg nincsen számottevő különbség 1680x1050/HIGH/112sp = 22.12 fps illetve 96sp = 19.32 fps akkor ez nem lendít a dolgokon. Mint halottnak a meleg lábvíz 
Kép, az eredményekről: [link]

sharky1376
(újonc)
Ha KillHates-nek igaza van és elég a logikai kapcsolók állítgatása, akkor nem kell BIOS-editor. De én félek attól, hogy nem elég, mert nem úgy tűnik, hogy gyorsabb lenne a kártyám. Ha a Riva tényleg be tudta kapcsolni nálam a + 32 Sp-t és a + 4 ROP-ot, akkor jócskán gyorsabbnak kellene lenni a kártyámnak.
De biztosan megcsinálták volna. Csak olyan jól esik hitegetni magunkat, hogy értünk hozzá
Mondjuk a 9700 PRO tuning is csak késöbb terjedt el, pedig elég kézenfekvő avolt a dolog.

sharky1376
(újonc)
Viszont valaki már tényleg felrakhatná az új BIOS-t.
Az mvktech fórum szerint volt aki felrakta másik kártyára és működött.
http://www.mvktech.net/component/option,com_joomlaboard/Itemid,34/func,view/id,47264/catid,13/limit,10/limitstart,10/

sharky1376
(újonc)
Én biztos vagyok benne, hogy meg lehet csinálni (a remény hal meg utoljára.
) Viszont az a baj, hogy olyan ismeretek kellenének hozzá, amik nekünk nincsenek. 
(#7044) juliabrilke válasza sharky1376 (#7042) üzenetére

juliabrilke
(PH! kedvence)
De ezt melyik kártyára írod? EVGA vagy a többi márka is?

juliabrilke
(PH! kedvence)
Azonos feltételekkel és azonos ideig csináld a teszteredményeket. Akkor pontosabb képet lehet kapni a végeredményről.
Hali!
Plusz 32 sp-t nem tud bekapcsolni (bárcsak tudna) mert akkor 768 MB ram kell, hogy legyen a kártyádon ( itt már címzési gond is akad, tehát nem a mag, hanem a nyák különbözik ) de ha 640 MB-osod van, akkor működnie kellene 112-nek (plusz 24) 320 MB-al szeintem nem fog
Ebben a kérdésben megint az ATI jobb a qrva ringbus memória vezérlésével, mert a memória mérete nincsen kihatással a mag belső architektúrájára. Viszont a "keringő" adatok, ha nem ürülnek a ringbus-on, akkor jön a beszaggatás, tehát nagyon gyors mem kell ide. Szerintem beleszóltak a pénzügyesek ATI-nál a chip tervezésbe, hogy olyat csináljanak ami egy mag és le tudjon kezelni 256-tól 1 GB-og mindent. Na igen, és mint láthattuk a 2xxx sorozat hamvába is halt....
De térjünk vissza a "zöld" mezőkre, tehát logikai síkon a nincsen akadálya a 112 sp-nek csak tényleg valahol nincsen meg a kontakt (lézer -> sutty!)
De, hidd el szarakodnak. Pont azért, hogy mi szívjuk most magunkat és karácsonyra 8800 Ultrát kérjünk a Jézuskától, ami nekik ugyanannyiba kerül mint a GTS-ünk. ( Na jó van; egy kicsivel drágább: ram, nagyobb cooler, nagyobb DC-DC kör)
Nem tudom miért írt ki más időt??? De mindegy, úgy néz ki halott ügyön rágódunk 
De a kard hal először 
[ Szerkesztve ]

Kloss
(őstag)
Sziasztok!
Most az előbb bekapcsoltam a gépem, és a bekapcsolás óta 100%-on üzemel a kártyám (8800GTS) ventilátora.
Tegnap este még minden tökéletes, most meg folyamatosan teljes sebességgel pörög.
Járt már így valaki? Mi lehet a gond? Haláltusa?
Mondjuk annyi előnye van, hogy 47 fokos a GPU
de (nem)kicsit hangos 
PI 166MMX(!) - S3 Virge DX/GX