Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)

(#13001) Dot válasza Csabahun (#12997) üzenetére

Dot
(senior tag)

Igazából 4 venti ami hangos: vga, vgan lévő fekete, északihídon lévő, gép elejében lévő. A többi márkás halk.
Mivel ezek közül 3 elhagyagolható, kikapcsolható így ha este töltök akkor lazán lahat mellette aludni. Ha este töltök akkor a vga ventijét is visszább lehet venni így csak a winyókat lehet hallani.
De igaz ha játszok hangos. Inkább -5°C mint halk gép.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

(#13002) schwartz válasza Dot (#13001) üzenetére

schwartz
(őstag)

"Inkább -5°C mint halk gép"

Hidd el, az a 14venti (vagy mennyi) csak fogja a port hasztalan :D Igaz en csendmanias vagyok, nalam fel is fohet a gep csak halk legyen.

Fuck yourself Jay Wilson

(#13003) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

14 venti? Az az sok! :) elég pár db a megfelelő helyre és no problem! sztem! Én win alatt olyat is tudok h teljesen hangtalan a gép! De csak win alatt!

GTX 580 OC: http://href.hu/x/drap

(#13004) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sípol valakinek a kártyája jözületek?

(#13005) schwartz válasza Eagl3 (#13004) üzenetére

schwartz
(őstag)

Biztos a kartya sipol, nem a tapegyseg? Nalam az volt terhelesre, vagy ha 2D-bol 3D-be valtott. (az uj tappal mar nem sipolt)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#13006) Eagl3 válasza schwartz (#13005) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eddig egy 400wattos FSP volt a gépemben, azzal is sípolt, azthittem a táp az, de a napokban lecseréltem egy VX450-re mivel ez halkabb és ezzel is ugya úgy sípol.

Még esetle a proci sípulhat, de nem tudom sajnos kipróbálni... Mi okozza ezt?

(#13007) schwartz válasza Eagl3 (#13006) üzenetére

schwartz
(őstag)

Lehet egy tekercs is az alaplapon. A VGA nemreg kerult a gepbe?

Fuck yourself Jay Wilson

(#13008) Eagl3 válasza schwartz (#13007) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem, a VGA az egyedüli ami már rég került a gépbe :)
Hogy tudom kideríteni (bár most nem vagyok otthon), hogy mi okozza a hangot? Ha netán egy tekercs az alaplapon vagy proci akkor mit tudok tenni? Ez nem hiba ugye?

Mod.: Mi ennek a jelensének a neve egyáltalán? Van ilyen topic?

[ Szerkesztve ]

(#13009) schwartz válasza Eagl3 (#13008) üzenetére

schwartz
(őstag)

Gondolkozz, mi lett cserelve a gepben legutolag s mikor eszlelted ezt a sipolast legeloszor. (van-e osszefugges?)
A proci nem lehet az oka, esetleg az alaplap, VGA vagy a tap.
A zaj csak terhelesre jelentkezik?

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#13010) Eagl3 válasza schwartz (#13009) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nah kicsit utánnajártam, találtam pár ezzel foglalkozó topicot, de megoldást eddig nemnagyon.

Valóban a VGA illetve az alaplap lehet... A cicergés akkor jön elő, legalábbis jól hallhatóan amikor bejön az XP. BIOS-ban pl. nem hallom vagy csak nagyon-nagyon halkan.

Tehát gondolom nagyobb terhelésen jön elő, de ez sem 100%.

Ami még fontos lehet, hogy nem egyenletes a sistergés, változó, kisebb szünetekkel de majdnem folyamatos :( Nem túl hangos, de zavaró...

(#13011) schwartz válasza Eagl3 (#13010) üzenetére

schwartz
(őstag)

Ha az alaplapon vagy VGA-n sistereg egy tekercs, megprobalhatod lekenni valamilyen lakkal. (vagy mugyanta, pillanatragaszto. Garivesztessel jarhat ha meglatszik a beavatkozas). Ha a tap, akkor mar problemas. Mindenesetre ki kell szűrni, hogy pontosan mi sipol.

Fuck yourself Jay Wilson

(#13012) Csabahun válasza Eagl3 (#13004) üzenetére

Csabahun
(senior tag)

Nekem az FX5900,6800GT,7800GS+ sípolt ,állítólag egy tekercs az oka.A mostani nem sipol.

(#13013) Dyno válasza Eagl3 (#13004) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Nekem is a táp ciripel de ha megütögetem a hátulját abba hagyja.?

(#13014) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Holnap du. ha hazamegyek megpróbálom kideríteni valahogy, h. mi sistereg, de nem tudom, h. sikerül e kiszúrni mert csak WIN alatt hallható a hangja... Tehát az nem megoldás, h. kiveszem a VGA-t :( . Tápot most cseréltem, az előzővel is sípolt szal azt kizárnám. Akkor a proci semmiképpen ugye? Egy tekercs vagy egy kondi lesz a ludas... Sima mezei színtelen körömlakkal kennjem le a tekercs tetejét? (ha egyáltalán sikerül kiszúrni.)

(#13015) schwartz válasza Eagl3 (#13014) üzenetére

schwartz
(őstag)

Legjobb ha kolcsonkersz egy VGA-t. Igy egybol kizarhato valamelyk a ketto kozul. Hogy pontosan mivel kend le, arra nem tudok tanacsot adni. (de nem is szivesen tennem). A lenyeg az, hogy ne legyen elektromos vezeto es hamar szilardra kosson. Egyszeru koromlakk nem tudom, hogy muxik. (marmint milyen hanmar szarad es milyen vastagsagban lehet felkenni. :D )

A proci semmikepp. Lenyegeben ezt a magas frekvencias zajt csak valamilyen mozgas (rezges) valthatja ki. Ha egy kondi a ludas, akkor nem nagyon lesz mit tenned.

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#13016) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv! A VGA-m végén hangszóró az a kerek valami? Jól gondolom? És ha igen mikor ad hangot, mit jelez? Nekem nem sípol a gép, régen a karim sípolt mint a veszedelem mikor dolgozott! Még a 86-os! Kondi gyanús volt a dolog!

schwartz! Köszi az infót! Az a vicc h eddig is megvolt mindkét progi csak nem használtam, nem gondoltam volna h ott a megoldás!

[ Szerkesztve ]

(#13017) Dyno válasza SymbianOS (#13016) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hangszóró a VGA-n? :U Nem a TV kimenetről beszélsz?

(#13018) DEJVID válasza SymbianOS (#13016) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

S-video :U

Én vagyok a PH! királya.

(#13019) schwartz válasza SymbianOS (#13016) üzenetére

schwartz
(őstag)

Buzzer. Ha nem dugod ra a tapcsatit a VGA-ra, jelzi bekapcsolaskor.

Fuck yourself Jay Wilson

(#13020) SymbianOS válasza DEJVID (#13018) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én erről beszélek! [link] Ne nézzetek már ..... h nem tom mi az a kari végén! Nap mint nap használom!!!

[ Szerkesztve ]

(#13021) Dyno válasza SymbianOS (#13020) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Nem egyértelműen irtad le, de szerintem az nem hangszóró, bár annak nézz ki de minek rá az?Most már engem is érdekel mi az. :R

(#13022) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

üdv, mindenkinek! most gépvásárlás előtt állok és a legvonzóbb dolog számomra a közel 30k-s 8800GTX árak ;] lehet h 35ért már 4850van, de nekem szimpibb a G80 :) kérdezem én h egy EVGA 8800GTX ACS3 karii (ami asszem ultra órajelen megy) mennyivel jobb avagy roszabb mint egy G92-es GTS vagy egy 4850 ?

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#13023) schwartz válasza SymbianOS (#13020) üzenetére

schwartz
(őstag)

Valasz fennebb.
(Probald ki. Huzd le a csatit majd kapcsold be a gepet. 2perc az egesz)

#13021 Senki ne olvasson vissza. Minek az... :U

#13022 Semmivel sem jobb egy 8800GTX mint egy HD4850. Es nem viszi az Ultra orajeleit. (ez a jellemzo inkabb mint az ellentete). G92-hoz viszonyitva meg elteroek a velemenyek. 35k-ert most HD4850-et vennek.

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#13024) Dyno válasza Quan-Chi (#13022) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

G92-es GTS-nél nem rosszabb,hát igen HD4850-es már azért ad a pofájára a GTX-nek de 30K-ért nagyon jó.Én is GTX-et vennék, a G80-nak olyan varázsa van hogy az hihetetlen. ;]

Schwartz:Bocsi csak amikor elkezdtem írni a hsz-em akkor még nem volt bennt a tied, mert a hsz írás közben még ettem is.Bocsi mégegyszer. :R

SymbianOS:Mért hány döglött már be nálad?

[ Szerkesztve ]

(#13025) SymbianOS válasza schwartz (#13023) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elhiszem neked! :D Tudjátok mi lep meg? 2 hetes elmúlt a kari és még jó! Ez nálam csodaszámba megy! :D

Dyno! 3db 8600os két hetente egy! 8800as még nem!

[ Szerkesztve ]

(#13026) schwartz válasza SymbianOS (#13025) üzenetére

schwartz
(őstag)

Nem kell elhidd. Probald ki. A hit csak a templomban elony. :)

#13024 No problem, csak emlitettem. Tolem nem kell elnezest kerj ezert. ;)

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#13027) SymbianOS válasza schwartz (#13026) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De én elhiszem! ;)

(#13028) Dyno válasza SymbianOS (#13025) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

És mik voltak a bajaik a 8600osoknak :F

(#13029) SymbianOS válasza Dyno (#13028) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elszállt a memóriájuk! Ment de a kép katasztrófa volt!

[ Szerkesztve ]

(#13030) Dyno válasza SymbianOS (#13029) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Egy gyártótól voltak?

(#13031) SymbianOS válasza Dyno (#13030) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aham!

(#13032) Dyno válasza SymbianOS (#13031) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Gondolom Gigabyte? :((( De túl melegedett a memória és szemetelt?

(#13033) SymbianOS válasza Dyno (#13032) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Aha Gb! De a GTX csak ilyen márkába volt elérhető! igen úgy néz ki túl! Nem volt rajta hűtő, a kari is passzív volt! szerencsétlen helyen volt az egyik mem modul és azt nem tudtam fújatni, mindig az ment tönkre! Érted Gb alaplap, kari és úgy sikerült kitalálni a kettőt h az alaplapi csipszet mellé kerül az egyik modul közvetlenül...........! Tii pihen a fiókba! Szeptbe tudom kicseréltetni és eladom! bontatlanul!

[ Szerkesztve ]

(#13034) Dyno válasza SymbianOS (#13033) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Pedig azt mondják itt a fórumon, hogyha ráteszel egy 12-es ventit világbajnok a hűtése és hogy a leggyorsabb 8600GT-t kapod.

(#13035) DEJVID válasza Dyno (#13034) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

nem a 96gt-vel kevered? én annál olvastam ezt. igaz 86gt-s topikot nem látogattam soha.

Én vagyok a PH! királya.

(#13036) Dyno válasza Dyno (#13034) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Nem 8600GT-n is úgye rajta van az a hőcsöves passzív hűtő na most arra rápakolsz egy 12-es ventit világbajnok vele.Ezt amúgy még január körül beszéltük valamelyik vga-s topikba asszem, szóval ne igazán lehetett 9600GT. :R Ja amúgy meg a 9600GT-vel is úgyan ez a helyzet.

DEJVID ez neked ment csak félre nyomtam a válasz gombot :B

[ Szerkesztve ]

(#13037) DEJVID válasza Dyno (#13036) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

"a leggyorsabb 8600GT-t kapod" én ezzel nem voltam tisztában. azt, hogy a gigabyte-féle passzív jó egy 12essel, tudtam.

Én vagyok a PH! királya.

(#13038) Dyno válasza DEJVID (#13037) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Úgy kapod a leggyorsabb 8600GT-t hogy útána "bátran" tuningolhatod. :R

(#13039) SymbianOS válasza Dyno (#13038) üzenetére

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gyerekek ez nem GT hanem GTS, picit más a kettő! :) SP III-as! és nem a mag hőfokával volt a baj! Az 1.re csak egy 8Cm-es ventit tettem és a mag szépen lehűlt, a már amúgy se túl vészes hőfokáról! A memória fűtött fel rettenetesen! Ezt egyszerűen onnan tudtam h óvatosan megfogtam a gép kikapcsolása után! :) Sztem a házam, az alaplapom volt a ludas egyben! A vga körül rossz a szellőzés, de csak ott! Ezt még egy AMD Palomino procis gépre tervezték ,akkoriban a vga-k nem voltak ekkorák meg nem melegedtek!

(#13040) matyee123

matyee123
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy az 512mb-os 8800GTS (ASUS) támogatja-e a PCI-E 2.0-át!
Köszi!

(#13041) DEJVID válasza matyee123 (#13040) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

nem ez a te topikod.. egyébként igen, pci-e 2.0-s de ebből semmit nem fogsz észre venni. annyi az egész hogy több áramot vesz fel az alaplapról de a tápcsatikat ugyanúg rá kell dugni.

Én vagyok a PH! királya.

(#13042) matyee123

matyee123
(kvázi-tag)

Ok!Köszi szépen a választ!

(#13043) adibook

adibook
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Az alurirott laphoz es procihoz melyik kartyat ajanlanatok?

G92 GTS vagy 8800 GTX?

:R

P5N-E SLI,3.0 Ghz C2D 6850-Zalman CNPS8000,2Gig XMS2 TwinX 800 CL4,8800 GTS 512,OCZ 700w GameXStream,X-Fi Xtreme Gamer,ANTEC 900,Zalman ZM-MFC2,Acer X221W 22"Wide,Thrustmaster RGT FFB Clutch Editon

(#13044) Eagl3 válasza adibook (#13043) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én HD4850-et vennék...

(#13045) old gray

old gray
(PH! addikt)

Mennyit érdemes adni mostanában egy G80-as 8800GTX-ért? :U

Jelenleg G80 8800GTS 320Mb vga-m van, rajta egy Accelerp Xtreme 8800-al (jelenleg gariztatják, meghalt mind a három ventije! :Y ) ami ugye csak a G80 sorozatra jó...

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#13046) Dyno válasza adibook (#13043) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

8800GTX inkább. :R

(#13047) Dyno válasza old gray (#13045) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Hátha veszed akkor 25-30K körül.

(#13048) Kicsiguszti válasza Eagl3 (#13044) üzenetére

Kicsiguszti
(lelkes újonc)

én is :DD

(#13049) SymbianOS

SymbianOS
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

25-30 egy GTX használtan? hm, meglep!

(#13050) old gray válasza SymbianOS (#13049) üzenetére

old gray
(PH! addikt)

És tényleg: 8800GTX garival 30k

A 4850 ~36k teljesen újonnan így nem ér többet 30k-nál! :))

[ Szerkesztve ]

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.