Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)

(#11001) syn7h37ic válasza Tuco Ramirez (#11000) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Utánanéztem, nem figyelik a privit, hanem egyértelmű utalást tett, hogy priviben megy a dolog. A fórumban most is ott van, nincs törölve. Ne állítsunk valótlant.
A PH nem egy SG, itt a privi szent, és sérthetetlen, de ha valaki bekerül a moderátorok figyelmének kereszttüzébe, annak figyelnie kell, hogy mit ír a nyilvános fórumba, mert az illegális tevékenységre utaló HSZ is tiltott az alapelvekben.
Ezekre oda kell figyelni, mert sajnos, bárki hasonlóan járhat.

(#11002) Kalandor válasza Tuco Ramirez (#11000) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nem figyeljük a priviket, mert nem is látjuk a priviket. a privi magánlevelezésnek minősül, s annak megfelelő védelemben is részesül.
egyébként is a fene se lenne kíváncsi rá, elég sok az is, ami public :U :D

Az E-ink kijelző az egyik legnagyobb dolog, ami a könyvnyomtatás feltalálása óta a könyvekkel történt.

(#11003) Elmör válasza KillHates (#10996) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem is tud más névvel beregelni?
Tudom, nem szép dolog, de csak addig, míg beírja az eredményt! :D

Egyébként ma megnéztük egy AMD-s nVidiás környezetben a karimat!
Sajnos valami nagyon nem stimmel a karival!
Fent volt 1 driver, ami persze nem fogadta el a karimat (pedig egy 7950GT volt előtte benne),de már akkor is csinálta a rossz dolgait! Feltettem a gyári driverét és erre az ATitools kocka az 'Artifact' résznél hibázott már 1-2 másodperc alatt, ki is írta, de megfagyott és újraindult a gép!
Na mondom, akkor tuti a kártya a bibi!

Csakhogy és most jön a poén, ami nem mindennapi!
Restart után megint megfagyott és a következő restartkor már nem! Sőt, annyira jól működött, hogy több, mint fél órán keresztűl nyüstöltem játékok alatt (ProStreet, Fifa08) és az ATi kocka sem hibázott, ment vagy 1100-1200fps-el! Hát mondom ilyen nincs! Most akkot mégis jó a kari? :F

Ami érdekes volt, hogy Vice City alatt pl nem engedte megint 640X480-nál feljebb az állítást, illetve ATitools szerint a 3DLow performance van nagyon alacsony órajeleken! Még a 2D-s is fénytávolságra van. Lehet ez a gond?

Most írok majd Hammonnak, hogy akkor mi legyen, cseréli vagy elél, ameddig és majd akkor?

Ami nagyon érdekes és tényleg megfontolandó mindenkinek, főleg aki tuningol: az én gépházamban a szellőzés jól van megcsinálva, mert az ATi kocka szerint is max 72 fokos volt a kari 1perc után és ott stagnált, de haver gépében, ahol csak 1 venti van ott felment 85 fokra és ott állt be! :Y Több, mint 10 fok mínusz megéri a ventiket tényleg! :R

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#11004) syn7h37ic válasza Elmör (#11003) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem is tud más névvel beregelni?
Azonnali végleges BAN, ha megteszi.
Email-ben pl. valakinek elküldi, az közzéteheti. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#11005) Játékos válasza Elmör (#11003) üzenetére

Játékos
(PH! addikt)

Szerintem ne várj, dobd be a mikróba egy kicsit, oszt viheted Hammonnak.... :DDD :DD
Bocs... :R

Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, az sosem lesz elég...

(#11006) gV

gV
(őstag)

LeslieG Jr.: köszi a linket :R
Anthony: sajnálom nem Ultra lett végül, kiváncs lettem volna (persze ha bevállalod ;]) h annál mit ér a vmod, sajnálom a temp banod, kitartás :K

(#11007) Tuco Ramirez válasza Játékos (#11005) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Vigyázz, mert bűncselekményre való felbújtás vádjával téged is bannolnak! :DDD

Elmör: Rejtélyes dolgokat művel a GTX-ed, szerintem ne kínlódj vele, inkább próbálkozz meg a garival.

[ Szerkesztve ]

SC2 ID: Peter 1714

(#11008) Laraxior

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Látom folynak az események. Kíváncsi leszek a Piroska hűtésére,mert alapon írta hogy 34 fok,biztos felmászik vagy 60ig :U az még nem olyan rossz,tekintve az enyémet ami alapon:49 maxon: meg 64 fok. Mennyit zabálhat?300Watt? :U :Y

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#11009) KillHates válasza Kalandor (#11002) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megértem, így is olvashattok elég sok sületlenséget...

Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.

(#11010) Elmör válasza Tuco Ramirez (#11007) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Írtam már Hammonnak, meglátjuk mit mond.
Köszi Játékos a tippet! ;] :DDD

Mit ér a power ha nem force be with you? Dredd bíró leszek farsangkor vagy fakocka. :D

(#11011) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kis post-olás:
JÓ HÍR : Anthony28 elküldte emailben a 3870X2-es mért adatait, összehasolítva egy-két dolgot a néhai GTX-ével! Ez nem kozmetikázott sajtóanyag, hiteles forrás Anthony tesztlaborjából!!

Anthony írta:
Nos a Crysis teszt....XP SP2. a 3d bench beállításokkal.
GPU BENCH
MIN 11.69fps
AVG 22,09fps
MAX 29,53fps
CPU1 BENCH
MIN 14,07fps
AVG 20,43fps
MAX 27,76fps
CPU2 BENCH
MIN 4,6fps
AVG 15,56fps
MAX 22,68fp
Vista64
3d06 17079p
3d05 25190p
3d03 64133p
3d01 ....64000p környéke, fel se írtam pontosan mert annyit dobott kb. mint 03-ban.Gondolom a Vista miatt.
XP alatt gondok voltak,GTX driver uninstall után inicializálási problem a control panel-nél...de működik, driver fent, csak nincs control panel.Újból kell húznom a rendszert, ha lesz időm.Viszont meglepő eredményt kaptam xp alatt...majdnem leesett az állam!
3d06-ban az XP SP2 csak 100p dobott többet a Vista-s eredményhez képest, és a többi mark-nál is ez tapasztalható!Ez mindenképpen nagyon jó hír hogy Atiék háza táján jobbak a driverek Vista alatt mint NV fronton.GTX-nél 500-600p különbség volt kb., tehát annyival volt gyengébb Vista alatt.Persze ez még csak szigorúan szintetikus alapon, játékokat még egyik OP rendszer alatt se néztem! De egyenlőre úgy néz ki "összekapták" magukat Ati-ék. A hűtés még mindig kurva hangos, megkockáztatom aki a csendesebb géphez, csendesebb légtérhez van szokva, vissza fogja vinni a kártyát.Remélem én is fogom tudni valamivel szabályozni, mert én bírom a hangos gépet, de nekem is nagyon küszöb érték ez dB amit az X2 produkál.
XP SP2
3d06 17179p
3d05 25892p
3d03 sajnos valamelyik tesztnél elsötétül, majd a friss telepítés után próbálkozom
3d01 66000p környéke

Jó olvasgatást!

[ Szerkesztve ]

(#11012) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az én zöld véleményem: Szerintem nem az a van, hogy az nVIDIA még mindig XP alá fejleszti a drivereket és pár nap múlva portolják Vista alá, az ATI meg a Catalys-tot eleve Vista alá gyártotta és onnét butítják XP alá. Tehát az nVIDIA azért veszít Vista alatt a teljesítményéből, mert az az átalakított driver, at ATI meg azért nyer mert az XP eleve gyorsabb és az ebből fakadó gyorsulás nem 5-600 pont, hanem csak 100 pont, ami 400 pont veszteség a Vista alól "áthozott" driver miatt.

(#11013) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt az is alátámasztja, hogy az nVIDIA-nak először XP alá jönnek ki a friss driverei, majd 1-2 nap múlva megy Vista alatt is, az ATI-nak meg pont fordítva!

(#11014) Laraxior válasza KillHates (#11011) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért a 17k pont elég meggyőző.Tény hogy most pirosaknak áll a bál.
Hamarosan visszavágnak a zöldek is egy GX2vel vagy épp egy GTXel...ha az még erősebb lesz mint ez a pirosszka,hát...arról nem is beszélve hogy a fogyasztásra minimum 550W-os tápot írnak,és gondolom az nem egy quadhoz. Szal már kezdem érteni azokat akiknek 7-800 wattos tápja van. :U

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#11015) Eagl3

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello!

Feltettem a Forceware 171.16-os drivert azóta maxon teker a videokari ventije... Ez normális? Nem csak akkor kéne rákapcsolni ha terhelve van? Everest is 100%-ot mutat. A hangjára lettem figyelmes egyébként, eddig szinte nem is hallottam.

(#11016) KillHates válasza Laraxior (#11014) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én táp ügyileg anno két Ultrára gyúrtam, van egy 850/1200W-os NorthQ-m. Nme bántam meg, bár vannak veszélyei; ha a 12 voltos ágat rövidre zárom, akkor a kábel el kezd világítani. Ezt úgy tudtam meg, hogy sikerült a CD-vel becsípnem :C mikor a gépet menet közben buzeráltam. Szerencsére, moduláris táp, úgyhogy csak a kábelt kellett kicserélnem... :U

(#11017) KillHates válasza Eagl3 (#11015) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És melegszik is a kártya?

(#11018) Eagl3 válasza KillHates (#11017) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Alapon: GPU dióda 53 °C (127 °F)
És ennyivel teker: GPU 2890 RPM (100%)

[ Szerkesztve ]

(#11019) KillHates válasza Eagl3 (#11018) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez valami más lesz akkor... Ha kézzel RivaTuner-ben lejjebb veszed akkor reagál rá?

(#11020) Eagl3 válasza KillHates (#11019) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindjárt, le kell tölteni egy rivát :)

MOD: Amúgy nem normális, hogy így pörög nem?

[ Szerkesztve ]

(#11021) Eagl3 válasza Eagl3 (#11020) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, ott ha mondjuk leveszem 50%-ra akkor szonte semmi hangja, szal reagál rá

(#11022) gV válasza Eagl3 (#11021) üzenetére

gV
(őstag)

Hali
használd auton :K az 60%-os de ha meleg a helyzet akkor ad rá 1 kis kakaot

[ Szerkesztve ]

(#11023) Eagl3 válasza gV (#11022) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ok. De nem kéne ennek magát szabályozni? :F Sztem nem normális, hogy folyamatosan süvít.

(#11024) jercsi

jercsi
(kvázi-tag)

:C :C :C 8800gtx :C :C :C moddingolva olyan mint egy ultra :W

Windows hibaelhárító: Elromlott az egere , klikkeljen az ok gombra!

(#11025) LeslieG Jr. válasza Eagl3 (#11023) üzenetére

LeslieG Jr.
(őstag)

Szia! :)

Ne idegeskedj rajta. Érdekes módon nálam is ezt csinálta a 171.16-os driver. Mindig maxon járatta valami miatt a ventit. Persze én mindig Rivatuner-t használtam a venti szabályozásra. Nehogymár magától bugjon nekem a kari. :D

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#11026) Eagl3 válasza LeslieG Jr. (#11025) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jólvan, akkor megnyugodtam, h. nem én vagyok a hülye és eddig nem tűnt fel, hogy süvít :)
Most riva tunerben auto-ra tettem, akkor így jó lesz ugye?

(#11027) jercsi

jercsi
(kvázi-tag)

Kinek milyen hűtése van ........

http://kepfeltoltes.hu/view/080206/IMG_0473_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Windows hibaelhárító: Elromlott az egere , klikkeljen az ok gombra!

(#11028) syn7h37ic válasza jercsi (#11027) üzenetére

syn7h37ic
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És mekkora a különbség a gyári, és a VF-1000 között hőfokokban?

(#11029) Elmör válasza Laraxior (#11014) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Én pl. pont pozitív irányban csalódtam táp ügyben!Azaz nem kell akkora, csak legyen minőségi!

Tegnap haveromhoz elvittem a tápomat (500W Coolink), mert azt gondoltam, hogy esetleg kevés lesz haverom 400-as FSP-je. Láss csodát, elég volt a GTX-hez egy SLi-s lap, X2 3800+ és 1 vinyó meg 1GB RAM társaságában. Szerintem akkor is elég lett volna, ha Quad meg 4GB RAM lett volna a gépben. Szóval így az 550W is bőven elviszi max 600 a legdurvább SLi-s konfigot is, csak nem kell 8 vinyó, meg 20 neon a gépbe.

Pont ezért nem is cserélem le a tápot, ha veszek majd esetleg a 9-es szériából. Ha nem lesz elég neki, akkor úgysem fog elindulni vagy meglátom rögtön a teljesítmény problémákat nem?

Mod: nem működött valamiért az off.

[ Szerkesztve ]

(#11030) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Na ma boldog tulajdonosa lettem egy Thermalright HR-03 Plus-nak tts jóvoltából :))
Nagyon pöpec hűtő, olyan 20°C-ot ráver a gyárira...
Ezzel idle 47, gyárival 60;
terhelve 54, gyárival 75+
Szóval marha bivaly...
Próbáltam kis tunigot is 630/1000-en, max. 58 fokos volt load.
Ja igen egyenlőre egy 8cm-s Zalman venti van rajta

"We are analog players in a digital wold"

(#11031) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fejlemények:

Ma beszéltem Anthony-val vagy fél órát telefonon; nincsen 100%osan elájulva a 3870X2-től, mondta, hogy nagyon szépen hasít, de valahogy nem az igazi: 1280x1024-ben születtek azok a 20 fps-es Crysis eredmények. Már éppen fikázásba lendültem volna, mikor kiderült, hogy VeryHigon 16x AAF-el. Ja, kéremszépen :Y Nekem VeryHigh-on 4x AAF-en már kifexenek a GTS-ek (15-18 fps) És még hozzá tartozik, hogy nincsenek is rendes driverek a 3870-hez. Viszont ami teljesen kiborította, hogyha megterheli elég hangosan szól a ventije. Nem irigylem; az én 2900XT nem elég, hogy hangos volt, hanem azt olyan frekvencián tett, hogy fél óra után inkább hagytam a játékot a fenébe...
Én maradok a G92 GTS-eimnél... Csendesek, jók, bár egy kicsit néha tohonyák :D

(#11032) KillHates válasza m4rc! (#11030) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az szép darab. De akkor most hogyan kell felrakni? :U

(#11033) KillHates válasza Elmör (#11029) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó Neked! Én direkt választottam a NortQ-t mert nagyon dicsérték, hogy halk meg stabil, meg erős. Erre jól rápacsáltam, mert az 500W-os nem vitte a két G80 GTS-et, egy C2D 6850-el. Aztán kiderült, hogy miért; mert a 680SLI alaplap önmagában hajlamos bekapni 100W-ot :Y Egy hólapát! Azért ez röhej....

(#11034) Laraxior válasza KillHates (#11031) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

tohonyák....hüle...azé van a riva tuner hogy hasítsanak szépen,kérem szépen belehúzni ;)
kép: megnézném én hogy így milyen nemserver házba férne el. Az alsónak is felfelé kéne néznie,úgy talán,de úgy meg a venti nem fér el. azé' jól mutat.

Ha normálisan be tudom állítani a vistán a riva tunert megnézem én is azta very high 16xAAF-et :DD

(#11035) LeslieG Jr. válasza KillHates (#11031) üzenetére

LeslieG Jr.
(őstag)

Hali! :)

Akkor ezért voltak azok a mért eredmények amik. :B Mert kezdtem örülni hogy az én régi G80-as GTS-em is ezeket az eredményeket produkálta 1280x1024-es felbontásban az új 3870x2-vel szemben. :D Mondom akkor jó nekem a "régi" technológia is. :P De azért az más hogy 16x AAF-el volt tesztelve. Ezzel én meg sem próbálom lecsekkolni az enyémet mert átmegy diavetitésbe a Crysis. :))

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#11036) m4rc! válasza KillHates (#11032) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Az also megoldast valasztottam, sztem az talan hatekonyabb. Memokra meg a FET-ekre is jut igy nemi legaramlat.
Bar a masik megoldas se lehet rossz, akkor meg a kartya hatulja is hul...
Ma delutan megkeresem a kari veget, aztan indulhat a BIOS/kartya -sutes :D

(#11037) KillHates válasza m4rc! (#11036) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha kell a FET-ekre hűtőborda akkor szívesen küldök Neked postán.

(#11038) m4rc! válasza KillHates (#11037) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nem, koszi, adtak a hutohoz is!

(#11039) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bezárták a modik a Nyócnyócasok topic-ot, és most kuncsorgok, hogy rendesen (Rover és co. nélkül ;] ) újra kezdeni egy G80 Baráti Kör topicot nyithassak. Ha megvan akkor mindenki ott várunk, hogy ne off-oljuk szét ezt a szakmait.
Legalább akkor nem törjük a borsok Kalandor orra alá a hülyeségeinkkel ... :U

[ Szerkesztve ]

(#11040) KillHates

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akarom mondani: borsot.... (ahh, mindig a kapkodás!)

(#11041) old gray

old gray
(PH! addikt)

Milyen rossz is ha ban-t kapsz, főleg ha már PH! függő vagy (tudom, mert 2 hete én is kaptam 3 nap letöltendőt....). :DDD

Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream

(#11042) Tuco Ramirez válasza old gray (#11041) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Fogd fel úgy, hogy kaptál 3 nap szabadságot! :DDD

(#11043) m4rc!

m4rc!
(őstag)

GTX-eken hány nanos memóriák szoktak lenni?
Az enyémen ilyenek vannak:
HY5RS5123235B
FP-1 744A
Ez hány nanos lehet?

(#11044) Tuco Ramirez válasza m4rc! (#11043) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ha jól emlékszem, mindegyik GTX-en 1,1ns-os memók vannak.

(#11045) KillHates válasza Tuco Ramirez (#11042) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az örök optimista! (mondjuk azt a munkát amit csinálsz nem is lehet borúlátóként!)

(#11046) KillHates válasza m4rc! (#11043) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen a GTX-eken 1.1 ns ramok vannak, de a végén voltak 1 ns-ok is. És Te amilyen mázlista vagy, úgy látom FP-1-es 1 nanósok!

(#11047) Tuco Ramirez válasza KillHates (#11045) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

:D
Látom, ha maga a topic nem is él már, de azért a lelkekben él még a nyócnyócasok klubja!

(#11048) wombation válasza Tuco Ramirez (#11047) üzenetére

wombation
(tag)

Becsapódott a G92 kódnevű meteorit a G80 jelzésű bolygóba...Kihaltunk :(

"Sose végy semmit aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell."

(#11049) Elmör válasza wombation (#11048) üzenetére

Elmör
(senior tag)
LOGOUT blog

Azért nem mindenki rohant, mint az őrült, hogy lecserélje a GTX-et egy G92-es VGA-ra. Aki meglátta benne a pénzt és hajlandó volt cserélni, meg később esetleg megint eladni és venni erősebbet (azért a GTX-en, Ultrán még mindig nem tett túl G92-es úgy igazán) annak talán megérte. Én úgy voltam vele, hogy a tesztek nem győztek meg, hogy nekem most annyira el kéne adnom a cuccot. Ha kijön a 9-es széria és ott lesz megfelelő, akkor talán, de mondjuk csak a Crysis miatt hülye lennék. :K

(#11050) KillHates válasza wombation (#11048) üzenetére

KillHates
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ah! Azért nincsen dráma! Az egyik legjobb közösségi fórum a 7600-asoké. Még a moderátorok is dicsérik, és én kértem, hogy szüntessék meg a "Nyócnyócasok baráti körét" mert szeretnék nyitni egy "G80-asok baráti körét" ahol aztán nyomhatjátok a hülyeségeket, Anthony anyázhat bárkivel, Játékos csitíthatja az indulatokat, és meg lelkizhetek :D !! És persze minden G80-as megszállottat várunk majd a különcségeivel együtt.
Nem hinném, hogy kihaltunk volna, volt egy 7600-as AGP-s kártyám, azt hittem sohasem fogom eladni. Még ki sem hült a nyoma az OK gombon az egérnek, már jött a is a privát!
Nagyon gondolkodom, hogy eladjam a két G92 GTS-t és vegyek két Ultrát. Ilyen nagy és ennyire brutál kártyát a consumer piacra nem hiszem, hogy fognak valaha gyártani! Erősebbet igen, de ami overclockol-va be tud kapni 245W-ot (EGY MAGGAL!! Nem X2-zünk!) nem lesz még. És olyan VGA kártya sem aminek másfél évig nem tudták megdönteni a haegemoniáját...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.