Hirdetés

Aktív témák

  • #56474624

    törölt tag

    Visszatérve még a tapasztalatra, annak feltétlen "jótékony" hatására. Ha lehetne, pl. egy csomó tv-műsort, zeneklippet, stb. alapból tiltanék (nem csak én), meg lehet nézni, milyen hatással van ez a gyerekekre. Persze lehet valakinek az tetszik jobban, hogy a 12 éves lányka ma már gyakran inkább szexelne, mint babázna... Ízlések és pofonok. Mindjárt jön a válasz, hogy nyilván régen is inkább szexelt volna, csak akkor ezt nem juttatták eszébe, nem "tapasztalta" tv-n, interneten keresztül, a valós, rejtett igényei elrejtve maradtak.
    Inkább van az a háttérben, hogy az emberek az esetek nagy részében könnyen formálhatóak, alakíthatóak.
    Nyilván nem csak ezt a példát lehetne mondani, hanem egy vagonnyi másikat. Az emberek ma mást tapasztalnak, mint mondjuk 50 éve, vagy 100, 200 éve (de nyilván különböző kultúrákra is le lehetne bontani). De ettől még nem lettek jobbak az emberek, csak másak.
    A tapasztalat nem feltétlen jó akármire, sőt rossz hatással is lehet (akire tud). Az is benne van, hogy valaki 100 megdugott nő után már marhára nem a valós igényeivel/értékekkel jön tisztába, hanem épp azokat veszti el. Mindenkinek magának kell éreznie, hogy mi a jó neki, mert nem mindenkinek ugyanaz.

    Ja és előszeretettel várom azt a statisztikát, ami kimutatja, hogy a hajdani nagy tapasztalt punavadászok végül jobban választottak párt, mint a többi. :P

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák