Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vangelis

    nagyúr

    válasz szaszayanou #2227 üzenetére

    Kedves Fórumtársak ; Adóstársak és mindenki!

    Sajnos én is olyan hibába estem, hogy tartozásom van egy bank felé. Igazából adóstárs vagyok a saját Betéti társaságunkban. Amiből már közben én kiléptem és a feleségem most a beltag.
    Volt 2010 ben egy felmondott Széchenyi Kártya hitelünk (10M Ft).
    Sajnos a bank már akkor nem tartott minket hitelképesnek így nem tudtuk újra megigényelni a hitelkeretet és felmondta a szerződést. Most tartunk ott, hogy kapott a cég a végrehajtótól egy levelet, hogy megindítja a végrehajtást vagy valami ilyesmi. önálló bírósági végrehajtó küldte. Jelen esetben egy 2 milliós tartozás (mert ugye a többit a hitel garancia átvállalta.) ez a papír szerint már 2,8millió + ktsgek.

    Igazából sajnos a CHF miatt a lakásunkat is elvesztettük és most családnál élünk a két gyerkőccel együtt. Én közhasznúként dolgozom a feleségem pedig egy sima munkahelyen.

    Gondolom legelső lépés, hogy a végrehajtó letiltja a fizetés 33%-t és ha többi összeget is szeretnék akkor ez felmegy 50% ig. Sajnos az igaz, hogy ha ezeket levonják akkor már a rezsire sem lesz elég a fizetésünk, de hát ezen már nem nagyon lehet változtatni gondlom. (biztosan nincs méltányosság a levonás tekintetében).
    Igazából az volna a kérdésem, hogy jelenleg nem azon a címen lakunk ahová be vagyunk jelentkezve.
    A vagyontárgyakat, hogyan foglalják le? (persze nem mintha lenne bármink is) Már kocsi sincs, mert azt is vitte a CHF.
    Maximum az lehet megoldást, hogy a családtagommal kötök egy szerződést, hogy bebútorozott lakást vettünk ki tőle bérbe és semmi nem a mi tulajdonunk?
    (de elvileg nem is tudja a végrehajtó, hogy hol lakunk)

    Kérnék tanácsot, hogy mi tévő legyek?
    Gondolom sajnos sokan vannak most hasonló helyzetben. :(

    Bármi nemű információt szívesen fogadok!

    THX!

    @@@@ https://armegoszto.hu/deals/new

Új hozzászólás Aktív témák