Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz dezz #6275 üzenetére

    "Or does each one of those cores count as two? I think it's the former but I just wanted to confirm."

    A "former" az itt azt jelenti hogy előbbi, de szerintem ezen kár tovább lovagolni. Azt javasolnám hogy inkább felejtsük el kakakavaró Anand újabb ámokfutását mert attól hogy a szándékos vagy éppen nem szándékos félreértésein vitatkozunk nem leszünk okosabbak. :) Az Analyst Day-es írásának első verziója pl. így nyitott csak aztán módosította (nem saját ötletétől vezérelve).

    Tehát hivatalosan "Bulldozer Module" van Bulldozer core nincs.

    "Az ipari befektetők és az IT újságírók azért többségükben nem full tech-analfabéták."

    Tudnék jópár kivételt sajnos. Amúgy volt mellé szöveg is, sőt ezt egy élő prezentáció keretein belül hozták nyilvánosságra ami után kérdéseket is lehetett feltenni. Az hogy ebből ki mit és hogyan tudott értelmezni az egyén függő. Itt megtekintheted az egész rendezvény anyagát. Kicsit hasznosabb és részletesebb mint az Anand féle bohóckodás.

    "Tudom. Na de hogy nézne az ki, hogy a mainstreamben egy fullos 4-magos proci van, a csúcson meg egy 4 x 90%-os?" (Miközben az LGA1366-os i7 8-mag/16-szálas.)

    Ezt lehet hogy viccnek szántad. Esetleg ha mégsem akkor erre most csak annyit mondanék, hogy ameddig nem tudjuk hogy mennyi lesz a 100% (az egyszálas feldolgozás melletti számítási teljesítmény) addig erről felesleges beszélni. Másrészt az i7 nem 8 magos hanem csak 4. Az i9 pedig 6 lesz. Harmadrészt ahogy feljebb említettem pont ezért nincs és nem lesz benne a CPU-k modellszámában a magok száma sem.

    "Mondjuk jóval kevésbé, mint a HyperThreading"

    Ebben nem vagyok túl kompetens de arra gondoltam hogy előállhat egy kevésbé FPU igényes szituáció ahol jóval kevésbé jelent majd hátrányt a megosztott egység. Vagy akár olyan is megeshet majd, hogy a modul egyik magja egy FPU igényesebb szálat futtat még a másik nem. Erre gondoltam az "alkalmazás függő" alatt.

    "De mégsem lehet gyengébb a csúcsproci, mint a mainstreames..."

    Nyilván mert akkor már nem csúcsproci. :) Bár ebből a mondatból nekem megint nem teljesen jött át a mögöttes tartalom. Már ha volt egyáltalán.

    "Stimt, csak arról van szó, hogy szerintem ez nem a Zambezi."

    Nem tudom hogy a Zambezi pontosan minek a kódneve lesz. Amennyiben a 4 modulos verzióé akkor az ott valóban nem az. Viszont ha a 2 modulos Quad-Core kódneve lenne akkor ott az szerepel azon az ábrán.

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák