Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Oliverda #14785 üzenetére

    Ha die-shrinkrol lenne szo, azaz nem csak a meglevo, valtozatlan Carrizot ujratokozni, akkor siman hozza lehet nyulni a PCIe vezerlohoz (uncore), es akkor ugyanabban a korben ki lehetne hajitani az FCH-t is, vagy felhasznalni az integralt FCH-t mas celra, pl. annak a PCIe vezerlojet hasznositani mondjuk M.2 SSD csatlakoztatasara. Boven lenne lehetoseg a Carrizoban, a desktopon is, csak kerdes, hogy ez valojaban mekkora piac az AMD-nek. Ha a teljes PC-piacot leosztjuk 2-vel (mert a desktop vs. notebook arány legjobb esetben is 50-50%), azt leosztjuk me'g 5-tel (ha 20%-os AMD piaci reszesedest veszunk a desktopra), abbol kivonjuk a low-power cuccokat es az all-in-one-okat, akkor nem feltetlenul kapunk oriasi piacot :( Raadasul ez a PC-piac azon resze, ami a leggyorsabban zsugorodik :(

    "A Carrizo már nem DDR4 ready?"

    DDR3 es DDR4-et tamogat, 2 csatornaval.

    "A DIY desktop eltűnése szerintem még odébb van. Túl nagy biznisz ez ahhoz, hogy kukázzák az egészet, de még ha az Intel így is döntene, szerintem az AMD maradna ezen a vonalon mint egyetlen gyártó aki ezt kínálja."

    Nem feltetlenul a teljes kukazasra gondoltam, hanem inkabb arra, hogy csak a HEDT marad, ill. esetleg az alatt me'g egy lepcso, a mostani Core i7-4000 szerianak megfelelo szegmens. Minden mas mehetne mar most is BGA-val, mint ahogy a Broadwell-K esete is mutatja ezt az evoluciot. Egyre kevesebben akarnak processzort cserelni a desktop gepukben. A cserelheto CPU csupan arra jo a legtobb esetben, hogy ne kelljen tulsagosan leszukiteni a valasztekot az alaplap+CPU kombok kapcsan. Azaz, lehet venni high-end alaplapot is low-end CPU-val, low-end alaplapot high-end CPU-val, stb. Mig ha csupan BGA lenne, akkor kenytelenek lennenek az alaplap gyartok eldonteni, hogy mondjuk egy 30 ezer Ft-os alaplapra milyen CPU-t integraljanak, amivel a legjobban lefedhetik a piaci igenyeket. Ergo, ha a DIY desktop elkezd kihalni, azt eloszor azon fogjuk eszrevenni, ha elkezd szukulni a CPU SKU-k valaszteka, es megjelennek az elso nagy teljesitmenyu BGA-s CPU-k hagyomanyos desktop alaplapon is (tehat nem NUC-szeru minigepben). Mindenkepp ez a jovo, csak kerdes, mennyi ideig tart az atmenet.

Új hozzászólás Aktív témák