Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz Oliverda #14772 üzenetére

    Milyen 4 tagra gondolsz? Zambezi, Vishera, Trinity, Richland, Kaveri, Carrizo, valamint a fiokban piheno Komodo mar kapasbol 7 tag :) Persze az egeszet eredetileg teljesen maskepp terveztek, de pont emiatt sem vennem keszpenznek azt, hogy most vagy 1, 2, 3 vagy epp 4 eve mi volt az AMD terve a Bulldozerrel.

    Es alapvetoen en is egy Carrizo die-shrinkre gondolok, mint uj Bulldozer csaladu processzorra. Lehetoseget adna egy erosebb iGPU hasznalatara is, esetleg uj alaplapokat is lehetne DDR4-gyel pakolni ala. Rovid elete lenne a platformnak, ha a Zen idoben elkeszul, de a gyartastechnologia tesztelesere nagyon jol jonne. Az azert kicsit necessen hangzik, hogy a 14 nanot pont egy zsir uj architekturaval, raadasul bazinagy die-okkal akarja az AMD berepulni ;) Az nVIDIA-nal mar lattuk a dGPU fronton, hogy ez mennyire nehezkesen tud mukodni, es az Intel sem veletlenul tick-tockozik. Masik megoldas, ha az Amur utodjat gyartjak mar 14 nanon, azaz az elso custom ARM magos processzorukat.

    Yutani: A Vishera kizart, marmint hogy foglalkozzon vele az AMD. Fel-egy evvel elobb jon a HEDT frissites, mint a mainstream desktop/mobil frissites, ergo inkabb az utobbinal lenne ertelme beszurni egy koztes lepcsot 2016-ban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák