- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Brazos E-450-et manapság mire érdemes lecserélni?
Hasonlóan kis fogyasztású lap (estleg lap+cpu kombó) érdekelne. -
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #20053 üzenetére
Elkepzelheto a végeredmény mindenesetre az amit leirtam. És ezért írtam, hogy integrált procikkal nem tudom mi a helyzet, bár mintha remlene, hogy a brazos - os lapok se indultak 4pin nélkül
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20040 üzenetére
A túlmelegedés attól is lehet, hogy a CPU és GPU alatt a gyári trutyi már nem adja át igazán a hőt.
A bordák felfogató "stöcijeit" hátulról összenyomod, a bordákat, tekergetve leveszed, mindent eltakarítasz és újrapasztázod.
Ez már sokat segíthet. Tovább ragozhatod azzal, hogy csavarokkal helyettesíted a műanyag "bizbaszokat". Sokkal stabilabb lesz. Valószínűleg elírtad. Nem kisebb, hanem nagyobb ventit teszel fel és azt szabályzod.Egy, eredetileg nem erre készített Cisco 1030 házba "szögeltem" bele a brazost és igen, a sajátom.
-
Goose-T
veterán
Paneltápos házak, ezek közül is az 13xx számúak. Itthon is meg lehet kapni őket 10-15 rugóért. Nekem volt már LC-Power házam egy Brazos alapú konfiggal, semmi probléma nem volt vele. Olcsóbb egyben megvenni a házat a táppal, mint külön-külön.
-
prmcsk
addikt
válasz
huliganboy #20023 üzenetére
Szerintem meg "túlspilázod" a dolgot. Mondhatnám, hogy: verébre lősz, ágyúval, minek ? A vízen is van venti és a lap hőteljesítménye sem indokolja a vizet.
Rengeteg más alternatív megoldást találhatsz itt is, vagy a brazos topikban, a minike kiváltására.
Például: Ellenállással, vagy potival oda csendesíted (ha kell), ahova akarod.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Honkydoo #19766 üzenetére
Ezen a proci egy Ivy alapú cerka, lényegében olyan, mintha a lentebb említett G1610-et lekorlátoznád, hogy max 1,8GHz-n fusson, valamint gyárilag alulfeszelték és az integrál HD graphics-ot is visszavették, hogy beleférjen a TDP-be. Összehasonlítás, benchmark adatok a 1037U-ról, ezek pedig E-350 Brazosról.
Sebességben dupláját hozza, mint a brazos.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
2 sata port csak az új 1150-as foglalatnál divat Intel mITX-ben, a 1155-ös lapokon ott a 4 sata port.
A Rick4 által írt összeállítás bestbuy, én is raktam már össze vele néhány gépet és eddig senki nem panaszkodott
Ahol SSD volt a rendszer alatt ott meg különösen pattogós érzetű volt, mert megszűnt a vinyó/swap-file lassító hatása. Sajnos AMD vonalon nincs ilyen olcsó mITX lapa brazosban meg hosszútávon - még ha jól beállítva jelenleg a fullHD-t is elviszi - nincs tartalék.
-
Rick4
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
és azért 19 ezer most a 350 es brazos
Amivel szembeállítva egy Intel G1610-est 9500Ft értékben, meg egy Asrock H61MV-ITX lapot 13500Ft értékben, vagyis 4K-t rádobva egy hasonló fogyasztású, de 5x gyorsabb gépet kapunk. Ne vegyél E-350-est, még nas-nak, letöltő gépnek se éri meg ezzel szemben. Én Anyukámnak raktam össze egy ilyet karácsonyra, magamnak egy hasonlót G2020-as procival, meg egy harmadikat I3-4130-assal, igaz, az utóbbit tartottam meg, de meglepő volt, a G1610 böngészésben, mappanyitogatásban bizony ott van az i3 mögött egy fél lépésnyire. Szintetikus tesztben biztos mérhető a különbség, na de harmad árú prociról beszélünk.. Ezek egy paneltáppal, ssd-vel is 20W körül fogyasztanak, viszont nem lassúak, mint az E-350-es...
-
Byga007
aktív tag
válasz
Enszuke #19762 üzenetére
Mondjuk világ életemben amd-s voltam nah ez nem teljesen igaz de 2010 óta mióta saját gépemet csinálgatom amd van csak tudom hogy gyengébb de valahogy jobban megbízok az amd-ben és azért 19 ezer most a 350 es brazos és amire nekem kell hogy rékötök egy köteg vinyót mert már most van 2 db 2Tb-s vinyó. Most néztem 2 inteles itx lapot csak 2 sata portja van és még az ssd-t is ré kellene kötni. 1.6 duálban meg elég hogy elbírkozzon a napi feladatokkal a gép szerintem 10/6 Mbit-es netet kell elbirnia és másra nem lenne használva a gép csak letöltésre max filmezés és olcsobb mint az intel
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok lenne egy érdekes kérdésem Egy Brazos gépet szeretnék összerakni nagyjábol minden meg van már (fejben ) hogy mi kerül bele azt szeretném kérdezni hogy milyen tápokat ajánlanátok hozzá ami árban is jó ?
[Ez lenne az alaplap]
4 GB merória egy 60 gb-s ssdnagyjábol így nézne ki ehez milyen táp kellene ?
-
sb
veterán
válasz
szabi__memo #19693 üzenetére
Igazad van.
Bár igazán low cost megoldás nem sok van. Legalábbis mITX-ben. Ion, Brazos. AMD APU-k a drága mITX lapok miatt ugyanott vannak árban kb, mint a Pentiumok. Persze ha csak az árat nézzük... mert feature-ben megint ott az előny a pirosaknál.Valakinek 7200-es 2.5-ös HDD élménye?
-
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19386 üzenetére
Persze, annál modernebb, de nagyságrendileg az egyik kb. az intel proci teljesítményénak 20%-át, a másik 30%-át tudja.
A PCI-expressbe meg hiába dug VGA-t, mert nem lesz mögötte CPU erő ahhoz, hogy játékot futtasson, másrameg elég elvileg a brazosban lévő integrált VGA is. -
Mercutio_
félisten
válasz
prmcsk #19382 üzenetére
Brazos sem sokkal jobb az atom+ion lapnál, VGA-ban picit erősebb, de CPU-ban alig.
Ha a játék miatt kukázni kell a lapot, akkor már egyszerűbb most olyan lapot(+procit) venni ami egy majdani VGA beépítése után is megállja a helyét, vagy ha annyira erős VGA megy bele, akkor is csak a CPU-t kell majd cserélni i3-ra.ST05: 1150-nel csak annyi a gond, hogy a H81-es alaplap drágább alá (persze picit fejlettebb) és ez az árdifi+a proci 4-5k-ja már kiadja egy használt HD7750 DDR5 VGA vagy új 4GB ram árát.
-
prmcsk
addikt
válasz
kormi75 #19379 üzenetére
Bizonyára válaszolnak még, de...
Értem a problémádat és ha mITX-ben gondolkodsz, én Brazos lapot ajánlanék és persze sokan mást. Mi könnyen tesszük ezt, de te döntöd el, mi a rá szánt pénz.
Elnézve a kiszemelt lapod portjait és grafikus képességeit, már most avult, nincs benne bővíthetőség és jövő. Ha jól látom DX9 és PCI port, na ezt nem...A kiszemelt házba később beletehetsz egy teljes és PCI-E-s VGA, ha a gyerekek kinőnék a brazos alaplapiját, ami szerintem sokkal jobb, mint a megjelöltén.USB is van gazdagon...
-
batagy
őstag
Jól van, valóban nem kell összeakadnunk.
Kicsit elhamarkodottan ítélkeztem, elnézést kérek amiatt. Valóban nem olvastam el a teljes előzményt.A te verziódnak (Win alatt virtuális linux NAS) is van bizonyos helyzetekben létjogosultsága, csak nekem ez a használat azért furcsa, mert számomra a NAS azt jelenti, hogy 24/7-ben fut. Ekkor viszont mennie kell alatta a teljes Win gépnek is, illetve ha bármi miatt újra akarod indítani a gépet, már megzavarja a NAS-t. Ez számomra fura használat és kicsit a NAS-ság lényegét veszi el. Szóval használat alatt lévő teljes gépen NAS-t futtatni, nem érzem annyira sajátomnak.
A NAS gépen nem kell VGA kártya stb, úgy van ahogy mondod. Én speciel így futtattam a korábbi években NAS-ra dedikált MiniITX gépet, VGA, monitor, billentyűzet nélkül. X windows nélküli minimál OpenSUSE futott rajta, az opendszert csak SSH-n értem el, rtorrent + rutorrent volt a GUI + Squeezebox server. A HW korábban Intel Atom alapú volt, később Brazos. Kb 1 hónapja átálltam egy Synology NAS-ra, így a két másik miniITX gépet felszámolom. A letöltés maga nem lassabb, de a NAS kezelési kicsit lassabb mint a MiniITX alapú Linux esetén, viszont sokkal kisebb méretű és kevesebbet fogyaszt. Asszem a kérdezőnek pont az volt a baja hogy lassú a NAS, bár D-link DNS 320-et említett, ami azért egy lassabb NAS-nak tekinthető, legalábbis a RAM kevés benne. Lényeg a lényeg, össze lehet rakni MiniITX X86 alapú halk gépet NAS céljára, VGA stb nélkül, ha valaki ezt az utat választja, nincs azzal gond.
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
NAS pótlására szeretnék összeépíteni egy mini-ITXes gépet és ebben szeretném kérni a segítségeteket!
Jelenleg van egy D-link DNS 320as NASom, ami piszok lassan másol, így gondoltam lecserélem egy sokkal általánosabb megoldásra, ami másolásnál tudja hozni a gigabitet, viszont keveset fogyaszt (<20W)
Laptopokba illetve tabletekbe jobbnál jobb megoldásokat csinálnak, amikben a proci 10Wnál kevesebbet fogyaszt, de mintha a desktop vonalat elfelejtenék frissíteni.
Tudtok olyan mini-ITX-es alaplapot (akár integrált akár külön procival), ami kevesebbel is beéri, mint pl a Brazos? (akár Intel is jöhet, ha van rajta optikai kimenet és keveset fogyaszt...)Köszi!
-
Mercutio_
félisten
válasz
CactuS #18570 üzenetére
Esetleg az EM350 helyett egy Asrock H61MV-ITX lap + Intel G1610/G1620 vagy ezen procik T-s verziói öszeállításon is elgondolkodhatsz. Elég keveset fogyaszt az Ivy-s Cerka, és procierőben többszöröse az E350-es brazosnak, így időtállóbb, adott esetben teljesértékű desktop Pc-ként is használható
-
-
Pista0001
addikt
A Gigabyte-nak vannak integrált Celeronos lapjai, azokon a hűtés is egész értelmesnek tűnik, és sima PCI slotjuk van, ami jó az extra kártyád miatt. A fekete leves az áruk, 30+ ezer forint tudtommal mindegyik, viszont - elvben - pont megfelel az igényeidnek.
Mercutio_: Ha nincs a Pico-nak gyárilag P4 csatija, akkor tuti kell az átalakító, gyanítom hogy azokhoz az integrált (Atom,Brazos) lapokhoz is, amiken az aljzat ott van. Ha megmarad, akkor a Pico a legjobb, ez tény. Ha kompletten eladásra kerül, akkor számold úgy, hogy a Pico-n nem buktál, a többin meg egy kicsivel többet
. De eladás előtt a Pico-t ki is mentheted, jó lesz az másra, a gépbe meg veszel akkor valami paneltápot. Ez a 90-es Pico jó lehet neked, ez
közelpont 60 wattot tud a 12V-os ágon, elégnek kell lennie, főleg 2,5-es HDD-vel, és P4 csatija is van. Fura, a 120-asnak nincs, pedig 7A-t () tud a 12V-os ágon, csak 1A-el kevesebbet mint a 150XT, szóval akár best buy is lehetne.
-
Mercutio_
félisten
válasz
radi8tor #17320 üzenetére
Hümm, most, hogy mondod az intel adatlapon mintha lenne olyan része a virtualizációnak, amit nem tud a G1610, bár nem tudom, hogy egy sima VT érinti-e azt a részt
Azért írtam, mert ahova a brazos szóbajöhet oda a G1610 pláne
-
Mercutio_
félisten
Jaja, ráadásul ION-nal az atom már émlékeim szerint lényegesen többet eszik mint az E-350.
ST05: Én a helyedben a Brazos Klubban érdeklődnék mi lehet a hiba oka,(rémlik valami Flash verzió tiltása, régebbi telepítése) valamint első körben DirectX -et frissítenék és mpc-hc legújabb verziót raknék fel, ha még nem történt meg.
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
ITX-ben "utazok" egy ideje, Brazos vonalon. Itt is jártam már, néha pedig elgondolkodok, h picivel erősebb, nem integrált megoldás is lehet jól jönne lassan.
Többen ajánlották, h vegyek valami alap deszkát, Intel 1155-ös foglalattal, és bele valami Gxxx procit használtan 10-12k körül. Öcsémnek ilyesmi konfigja van, és nincsenek az apró akadások HD-nél vagy sok-sok böngészőablakban, mint nálam néha.
Most nézegetem a kínálatot, és látom, h az FM1 és FM2 procik újonnan kerülnek ennyibe. Érdemes ezekkel foglalkozni általános felhasználásra? 1080p HD filmnézés, netezés, alap feladatok, első körben VGA nélkül (egy Gxxx-hez képest). Jövőben bővíthetőségről mit lehet tudni?
Köszönöm -
Mercutio_
félisten
válasz
KingBradley #16587 üzenetére
Brazos topicban fejből fújják ott kérdezd meg, itt inkább az erősebb mITX konfig tulajok vannak.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
szabi__memo #16391 üzenetére
Igaz, a 450 csak az első Brazos frissített verziója. Brazos 2.0 pl. az E2-1800
Ezt is helyretettük. -
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Pista0001 #16381 üzenetére
"-Ne olvass híreket fél évig." Kösz!
Könnyű ezt mondani egy "tech-freak"nek.
Helyzet az, hogy az utóbbi pár évben ugyanolyan tempóban cseréltem a gépeket, mint ahogyan kiadták az új generációt. Ennek oka az volt, hogy a kutatási projekteknél nagy előnye van az Intel SB,IB i7 szériának a többihez képest. VGA-ra nem költöttem a nagy fogyasztás miatt, pedig sok helyen 10-30x-os GFLOPS teljesítményük van a CPU-khoz képest. Mindegyik rendszert i7-860-tól 2600, 3770-ig Codegen MX31-be építettem. dVGA nem is fért volna bele.
Utóbbi időben felhagytam a kutatással, de jó lenne folytatni, az AAA játékok szintén kimaradtak 2012-től. Ott is van pótolnivaló. Ha a Richlandet (pl. A10-6800k) választom, akkor kérdéses mennyire viszi 1080p-ben a legújabb címeket medium/high beállítások mellett. Következő tervem, hogy egy komolyabb monitort veszek 2560x1440-as felbontással. Ahhoz már biztos kevés lesz.
@F34R A Haswell az AVX2 és a jobb energiagazdálkodása miatt érdekel. Ha 24/7-ben szeretnék kutatást futtatni, akkor jelentős lehet a megtakarítás az előző generációkhoz képest, vagy az AMD-hez hasonlítva. Szerintem ha valaki nagy számításra használja az Intel CPU-t, akkor TICK-TOCK-ból azt kell választania, ahol az új utasításkészletek jöttek.
E-450 tudtommal Brazos 2.0, amit a KABINI követ.
Nem összetévesztendő a KAVERI-vel ami a Richland utódja..
-
Forraszto
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan Brazos alaplap, amelyiken nem egy LAN port van, hanem 2 (vagy több
) Tudom hogy van egy PCI, abba lehet rakni hálókártyát, meg van USB-s "hálókártya" is, de ezeket leszámítva. (felmerülhet hogy 3-4 port kell, akkor azt hogy?)
Előre is köszönöm a választ.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Idejárok többsége nem integrált lapos gépet épít ezért konkrétumokért inkább az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokat keresd fel.
Látatlanban amúgy a táp elég lehet mert egy ilyen konfig cirka 50W fogyaszt és így túl nagy hűtést sem igényel, persze mint mindig nem árt ha szellős a ház. Az AMD Brazos platform tesztje
-
zolikaDB
veterán
válasz
glocker #15524 üzenetére
Neten sok TV csatornát tudsz nézni online, ehhez tuner sem kell. Ha úgy akarod nézni, mint egy rendes TV-t, ahhoz viszont kell, abba dugod az antennát és voilá. A gond az, h nem biztos, h erre 100%-osan elég a Brazos nyújtotta erőforrás. (olvastam már olyanoktól, akik próbálták, h kicsit combosabb gép kellene ehhez)
Trolee: hát őőőVégülis egy öreg táp hátulja is rácsos. Azon könnyedén át tudsz küldeni pár nagyobb csavart. (pontosan nem tudom mekkorát, M5, M6) Az megfogja, a menet belevágja magát a rácsba. A tápcsati, kapcsoló helye meg megvan, kiszeded és oda illeszkedik az SFX tápé. Mondjuk ez kicsit lehet kókány.
Ahogy a kollega mondja, vásárolsz valahol 2-3-4-5 mm vastag lemezt, acél, alu, mindegy. Kiméred az SFX csavarhelyeit, felkarcolod a lemezre, kifúrod, tápcsati/kapcsológomb helyeket felrajzolod, belefúrsz, kireszeled, összerakod, a lemezre felkarcolod a ház csavarhelyeit, befúrod, és mehet a helyére.
élőben könnyebb lenne, talán fél óra meló. -
Mercutio_
félisten
válasz
Grave_444 #15480 üzenetére
Brazossal csak annyi a gond, hogy ha később mégis kellene a szufla, akkor cserélni kell kompletten a lapot, nem sokkal többől - igaz több fogyival - kijön egy mITX lap+amd apu, vagy intel igaz ott gengébb az apu-ban lévő gpu, de az Ivy magosok még a G-széria is bőven jó mozizni, és van azért benne kraft is.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Freddy TNT #15435 üzenetére
Ennél a Brazos jobb, ami a procit illeti.
-
zolikaDB
veterán
Nos, megvan a CM Elite 120 házikó, nagyon tetszik, elégedett vagyok vele. Sokkal kényelmesebb, mint a Lian Li volt.
A gyári 80-as ventit leszereltem, és a vele ellenkező oldalra beraktam (átmenetileg, később csere Noctuára/Swifre) egy 120mm-es Fractalt, meg megy a gyári is az előlap mögött. A processzor fölé lett barkácsolva egy 80-as Coolink Swif, 1100 rpm-es.
A proci meg újra lett pasztázva az Ötzi pasztájával.
A hőfokok:
Film alatt a GPU 70 fölé megy.
Kérdésem: ez normális a Brazosnál, maradhat így, nincs okom aggódni, vagy változtassak valamin? -
sb
veterán
válasz
mrbig25 #15405 üzenetére
Egyetértek.
Saját tapasztalatok:
1. Brazoshoz nem igazán értem miért kell extra hűtő, a legkisebb házba és hűtővel is befér kb.
2. Tápból SFX-ből (ami a képen van) még én sem találkoztam olyannal ami halk. TFX-ből már igen (pl. itt árult Seasonic), de az kevesebb házzal kompatibilis, persze bele lehet applikálni.
3. De ha hely kell és hűvösebb ház akkor én is valami paneltápot javasolnék. A Brazosnak oda-vissza elég bármilyen. Ha későbbi fejlesztések vannak kilátásban akkor egy nagyobb, 80-90W-os táppal el lehet lenni.
Egy alulfeszelt 4 magos AMD vagy egy i3 szint ebbe belefér.
- Ezzel a táp sem fog feleslegesen fűteni, sem zajongani.
- Hely is lesz HDD-knek vagy másnak.
- Vagy épp a szellőzésnek és a többi hűtésnek is jót tesz a felszabadult hely. Ezzel elég a gyári hűtő is akár egy i3-nak, vagy vmi átlagos hűtő egy alulfeszelt Llano/Trinitynek.Nekem most egy Atom+Ion-om van egy nagyon kis házban. Kb. ez a Brazos szint, ennek elég ennyi hely+hűtés: Modecom Feel 202
Aztán van egy i3 konfig ebben: Spire Powercube. A két képen látszik, hogy mekkora a különbség a gyári SFX tápja és aközött, ha egy paneltpot tesz bele az ember és felszabadul a táp helye. Nekem is egy paneltápon van benne. (LR1106+PC-Power 75W - ez elég a fenti konfigokhoz határon. Egy kicsit nagyobb külső kocka jobb lenne hozzá.)
-
zolikaDB
veterán
válasz
batagy #15401 üzenetére
A helyzet az, h azert gondoltam a CM-re, mert egy nagyon igenyes, jol kidolgozott, nagyon jo szolgaltataskinalatu kucko, es ha megvennem, akkor a jovoben is szolgalhatna, ha mondjuk marad az ITX, de a Brazos helyett egy 1155-os lap lesz benne mondjuk egy G-s vagy I-s procival, meg mondjuk tobb HDD. Es nem kellene vakarozni, h ez sem fer el, az sem fer el.
A Lian Li-nek ez a konfig, es ennyi komponenes volt a vege, ezzel volt "bezsufolva" a haz. Es igazabol eladtam mar, ugy, h nyertem is rajta.
Nem PICO, de nem tunik rossznak:ez milyen szabvanyu tap?
Egy-ket ezres a kulonbseg a Lian Li es a CM kozott... -
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15396 üzenetére
+1 a PC-Q07 mellett kis táppal. Nekem is ez van, pico táppal olyan hűtést tehetsz bele amilyet nem szégyellsz. A táp helyére csak egy 150×86-os lemez (akár plexi) kell, tehetsz oda 80-as ventit, és máris rendben lesz a szellőzése. USB3-ra meg van megoldás, én tegnap rendeltem, szerintem biztos passzol.
Ja, és a pico (vagy akár paneltáp, nem nagy kunszt helyet találni neki, Brazos+noti vinyóhoz bőven elég az is) teljesen zajtalan.
-
batagy
őstag
válasz
zolikaDB #15399 üzenetére
Szia!
Hát az én véleményem az, hogy akkor is sokkal jobban járnál ha PicoPSU-t vennél és megtartanád a Lian Li Q07 házat. Ugyanis a Brazos konfigodat az 1 db laptop vinyóval bőven elviszi egy PicoPSU-90 is, ráadásul hangtalan és sokkal kisebb méretű.
Durva számítás:
PisoPSU-90 10eFt, plusz külső tápnak LC Power ITX75W 3.6eFt. Ha szállítás is szükséges, akkor plusz 1-2 eFt, de lehet esetleg használtan is találni.
Ha eladod a 250W-os FSP-t mondjuk 4eFt-ért, akkor kb 10eFt kiadás eddig.Ha viszont másik ITX házat nézel, akkor az új ház költsége, mínusz a Lian Li Q07-, ha eladod. Szóval valóban PicoPSU-val drágább, de cserébe sokkal jobb, SZVSZ.
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Eddig a brazos topikban bóklásztam, most ide jövök egy kis segítségért.
Az adatlapomon van egy kis konfig, aminek szeretnék a hatékony hűtéséről gondoskodni, a kis Asrock E350 procija eddig gyári bordával és egy fölé applikált Coolink Swif 80mm-es ventivel mindig 43-45 fok közt volt, a GPU meg 50 fölött.
Szereztem egy Alpenföhn Ötzit, felszereltem rá a ventit, öröm, boldogság, 34-36 fok a proci. Csakhogy többé nem tudtam betenni a házba a lapot. (Lian Li PC Q07, max 70mm CPU cooler)
Kérlek segítsetek a ház kérdésben! Melyik az a kis ITX-es kuckó az alacsonyabb szegmensben, ami fogadni tudná a lapomat a 89mm-es hűtővel? Nem bánnám, ha ATX tápos lenne. Bitfenix, Fractal Node sajnos nekem drága.
Max 15k-t tudok rászánni. Elvileg a Cooler Master Elite 120-asra gondoltam, de az se sokkal jobb, mint a kis Lian Li, hisz itt max 65mm-ig jó a dolog. Az egy másik kérdés, h sokkal jobban szellőzik, jobban szerelhető, USB3 is van rajta (a jövőre gondolva) stb. Vajon gyári bordával, és jól irányított ventikkel ezeket a hőfokokat tudnám hozni ebben a házban?
Köszönöm! -
HookR
addikt
A paneltáp adatlapja ismeretének hiányában nem lennék biztos benne, hogy elegendő a konfighoz. Az egy dolog, hogy elindul és működik valameddig, de ha teljes terhelés nem fér bele a hosszútávon fenntartható keretbe, az idő előtti elhalálozáshoz vezethet.
Brazos-szal nyilván nincs ilyen gond, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt. -
Garold
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Az ebben lévő tápegység elég egy brazos lapnak?
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Már jó ideje szemezgetek egy ITX-es méretű géppel, elég sokat lesem a használt komplett gépeket is, de mindig van valami, ami kilóg a sorból. Ezért lehet összeraknék egy saját gépet, ebben kérném a segítségeteket. A lényeg, hogy nem igen tudom eldönteni, hogy integrált cpu-s alaplapot vegyek-e vagy inkább egy FM2-est. Amire nekem kellene filmnézés, sok HD film, letöltés, szinte egész nap hagynám menni a technikát, ezért a fogyasztás is meghatározó. Illetve még netezgetésre, mindennapos használatra kellene. A kiszemelt ház egy CM Elite 120. A régi gépemből átugrana a Corsair VX450-es táp illetve a 2*2GB Gel 1600-as memória is. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy FM2-es lapot vegyek külön procival és külön hűtővel, aminek a költségei, azért 30 pénzzel megnyomják a költségvetést, vagy elegendő lenne a brazos lap?
Köszi! -
Garold
senior tag
válasz
szabi__memo #14879 üzenetére
szabi__memo, radi8tor1: Lehet hogy azért nem válaszoltam, mert ritkán látogatom ezt a topicot (ilyen "kedves" fórumtársak mellett még kevésbé fogom).
Amikor az én próbálkoztam Brazos E350 alapon nekem az istennek sem sikerült összehozni a 3D lejátszást, egy idő után fel is adtam (leszólás helyett szívesen várom a szükséges beállításokat/megoldást
), ha 3D-t nézek inkább a "nagy" gépemre bízom.
-
Garold
senior tag
válasz
Dzsabba #14819 üzenetére
Igen a Brazos ilyen kis egybegép. szerk.: mire megírtam meg is előztek
Nekem van egy, csak HTPC-t és torrentet, netezést vígan kiszolgálja, és kb 30 W-ot fogyaszt. Nekem ez volt az egyik szempont mert 0-24-ben megy. A tudása véges (de azért a full HD-t is viszi), én a nagy gépemen játszom. (ha nagynak mondható
, szintén ITX, adatai a felhasználói adatoknál megtalálható).
Ha tervben van a 3D is akkor a Brazos elvetendő ötlet.
-
canniball
nagyúr
-
Dzsabba
aktív tag
-
Garold
senior tag
válasz
Dzsabba #14816 üzenetére
30-50ft-ból elég nehéz lesz újat vásárolni.
Én mindenképpen az AMD vonalat támogatom, ha csak htpc-nek kell a Brazost ajánlom, ha esetleg 1-2 játékkal is szeretnél játszani, vagy később jól jönne a fejleszthetőség akkor Trinity.
Szerk.: Ha viszont Trinity én megvárnám a ASRock FM2A85X-ITX lapot.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz tudnátok javasolni valami jó kis házat 15-16.000 körül paneltáppal?
MSI FM2-A75IA-E53
AMD A6 5400K
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
KINGSTON 2x2Gb DDR3 1866MhzVagy felejtős, és gondolkozzak belső tápban? Már több helyen feltettem a kérdést, de sajnos konkrét választ nem nagyon kaptam.
Először Brazosban gondolkodtam, Modecom Feel 202 házzal, 95 W táppal. Állítólag a trinityhez ez már kevéske...
utána jött az alternatíva a CHIEFTEC FI-01B 200W személyében. Ennél viszont sokan panaszkodnak, hogy hangos a táp ventilátora...
picopsu lenne az ideális megoldás, de nem akarok rá még 15.000-et költeni...
Létezik jó megoldás, vagy kompromisszum és válasszam a chieftecet?Előre is köszönöm a segítséget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Patice #14736 üzenetére
Szerintem én maradok az ASUS Brazos E-450-nél. Drága lenne a csere.
-
mtade
aktív tag
Ez a kuckó a jóéletbe nem lesz halk.
Első körben a procihűtő visított, meg voltam győződve, hogy a ventiszabályzás Windows feladat, felrakogattam az illesztőprogramokat, mire rájöttem, hogy biosból megy...
De a táppal nem jutottam előrébb, hason is és háton is hangos, annyi extrával, hogy amikor a venti felfelé néz, még a mozgatott levegő mennyiség is jelentősen lecsökken. (hülyeség, tudom, öngyújtóval néztem, milyen távolságról mennyire dönti el a lángját...
)
Most vívódok, visszaküldjem-e IPONéknak elállok az üzlettől alapon, és ráfizetek egy másikra, vagy széttépjem a garipapírt, és nekiálljak ventit cserélni a tápban... Monnyuk ha így lesz, kicsit szétvágom a belsőségeket is, a 2,5"os vinyónak is kellene valami nem tákolt hely...
A végén berágok, és mint Maláj kolléga, én is elkezdek építeni egy könnyűszerkezetes házat neki...
Szerk: Még győzködöm magam, hogy hangos, valószínűleg nagyon megszoktam a paneltápot a majdnem passzív Brazos-szal...
-
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14584 üzenetére
a bármi azért túlzás, de tény, hogy nagyobb a mozgástér egy miniPc-vel, esetleg még egy Brazos netbook-on is elgondolkodhatsz picit többért vagy nagyobb kijelzővel drágábban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
Ha nem akarsz barkácsolni egyszerűbb, ha veszel egy médialejátszót a szaktopicban a keretösszeg és a feltételeid alapján megmondják mi a legjobb választás és akár a tervezett összeg feléből megúszhatod a dolgot.
Ha ragaszkodsz a miniPC-hez, akkor a Brazos klub topicban kérj egy konfigjavaslatot.
-
canniball
nagyúr
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
"A miniITX-es lapoknál meg nem vagyok biztos benne, hogy elég erőss az Atom proci..."
Nem csak atom procis mITX lapok vannak, még nagyobb is a kínálat Brazosból ebben a méretben mint mATX-ben. Mondhatni megtaláltad a kevés mATX méretű Brazos lapok egyikét...
És természetesen "integrálatlan" lapok is vannak mITX méretben, erről (is) szól a topik. -
zodo
nagyúr
válasz
bigdady #14485 üzenetére
Integrált lapokban nem igazán vagyok képben de az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokban tuti megkapod a válaszokat mert ott ezekről a lapokról témázgatnak.
Ház ügyben a lista elején lévő LC Power házak ajánlottak amikhez jár a tápegység is mely tökéletes egy ilyen Brazos cucc kiszolgálásához.
-
zodo
nagyúr
-
Dr. Akula
félisten
válasz
prmcsk #14266 üzenetére
Ez már újkorában is sok volt érte (az árgépen is lehet találni vicces cégeket a lista vége felé, 2-3x árréssel), én úgy 40k-ért vettem anno, 2 éve, boltból. Azóta tuti olcsóbb, de valszeg már nem kapni csak használtan (úgy meg mégolcsóbb).
Van olyan jó mint a Brazos, CPU-ban asszem kicsit jobb is (pár %, nem tétel). Mondjuk ezen a szinten felesleges ilyesmiről beszélni, ez a Trabant vs Wartburg gyorsulási verseny szintje. Ha most vennék, lehet inkább Brazost vennék, de abból is csak ilyen passzív hűtésest. Lehet hogy nyáron erre is kell venti (2 év alatt még nem értem rá összerakni
), de megnyugtatóbb egy nagyobb bordát hűteni, mint egy kisebb pöcsköszörűt.
-
prmcsk
addikt
válasz
Dr. Akula #14264 üzenetére
Namost nemazé...Ennek tényleg ennyi (volt) az ára ? ?
És van olyan jó, mint egy 18k.-s brazos ?
Hacsak másfélszer olyan jó is, háromszoros áron le is kéne naponta spangliznia...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Victorio #14257 üzenetére
2 magos Atom + 1. generációs ION (ahol még nincs korlátozva a PCIE sávszélesség) még mindig a legjobb 0fogyasztású gépnek. Van olyan jó mint a Brazos. Pl: ASUS AT3IONT-I Deluxe.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Serricon #14252 üzenetére
Ettől félek én is, gyanús, hogy már túl van azon a határon ami még passzívan elmegy. Pedig pont az az álmom, hogy végre lesz egy teljesen néma gépem.
Mekkora az a hőmérséklet ami még elfogadható? Lehet ezzel bátran kísérletezni? Gondolom hamarabb kidob a rendszer mintsem megsüljön a proci.
Core2duo6600: Atommal nem szívatom magamat, a Trinitynek magasabb a TDP-je mint az Ivynek, meg nem nagyon van még normális mITX lap hozzá. Brazosban is gondolkoztam, az Asus E35M1-I Deluxe nagyon szimpatikus, csak nehéz beszerezni és drága. Az árából majdnem kijön az Ivyhez a lap + a proci, és akkor procierőben egy lépcsővel feljebb vagyok. Sajnos TDP-ben is.
tlac: Ennek nem csak az arasznyi vastag borda-mostrumoknál van számottevő jelentősége? Itt azért a levegőnek a bordák között csak pár mm-t kell megtennie. Képek alapján nem tűnik úgy, hogy túl nagy ellenállásba ütközne a konvekció.
-
Pista0001
addikt
válasz
Core2duo6600 #14254 üzenetére
Brazosnak hívják és HTPC-nek a legtökéletesebb.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Mercutio_
félisten
Lehet kicsit katyvaszos amit írtam, szóval összefoglalva:
Van asztali PC-nek egy SG05-öm, benne Asrock A75M-ITX, A6-3620, 2x4GB ram, 120-as SSD, 2GB HDD, Dell 2209WA IPS monotrral.
Mellette volt HTPC-nek egy MSI mITX Brazos E-350-es lap 2x2GB ram, 160-as notivinyó egy Qbic mITX házban 250GB-s Chieftech ITY táppal, ODD-vel, kártyaolvasóval.
Utóbbit eladtam vinyó nélkül 38-ért és ezt a pénzt gondoltam felhasználni úgy, hogy legyen valami a htpc helyett és esetleg a fennmaradó pénzből - akár a PC egyes részeinek eladásával, használt de garis dolgok vételével - kicsit erősebb asztali cuccot kihozni.
A dologhoz tartozik még, hgy van itthon elfekvőben egy Antec Aria ház táp nélkül valamint 2x4GB 1600-as ram is felhasználásra vár
Mivel a filmezés hétvégenként általában fix, így átmenetileg beszereztem egy Egreat R800-as médiaplayert, de a w7+XBMC után kicsit butának tűnik a cucc#14075: Ööööö...lehet, de az akkor sz*vás, már kezdtem reménykedni, hogy emberi árban lehet találni olyan tápot, ami elbír az FM1/2 rendszerrrel.
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #14061 üzenetére
Nem vagy egyedül a kinézetével csak maláj kolléga ragaszkodik a szinte full kockához.
Amúgy régi személyes kedvenc szériám a Viako házai amik 4,5 vagy 5,5 és 8 centi magasak.
Nyilván ezek sem az igaziak mert még slott in lejátszót sem tervezek vagy vagy vagy ....plusz beszerezhetetlen.
Wesena házai mint pl ITX 1, 5, 7 már szimpibb és egész jó áron hozzá lehet jutni persze kintről.
de ha mégis ilyen kuckóban vagy annak "gyártásán" gondolkodnék akkor csak is a Viako Barbone vagy Selp széria házaira hajazna aminek oldalai, szabadon személyre alakíthatóak.
(#14062) Krampesz
Rajtad áll hogy melyik házat választod többi szinte részlet kérdés na meg hogy mennyire szeretnél a pénztárcádba nyúlni ill. eldönteni hogy nagyon fontos a Trinity vagy elegendő a jól bevált Brazos konfig.
-
zodo
nagyúr
Mint a képeken is látni soha nem teljesült a ház végleges képét összehozni de egy jó lap választással és a tetőlapra szerelt 12-es ventivel, nagyon jó lehet ha kivesszük a gyári 4 centis házventit.
(#14029) xtevo
Igen, azt ki kell venni. Nagyon süvít.
Brazos akár passzívan is lemegy feltéve ha jól olvastam róla. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #13756 üzenetére
Asrock-éknál van még néhány hasonlóan kicsi "mATX" H61-es lap: 19,1x17 cm-es mérettel H61M-VG3, H61M-VS3, és 22,6x17,3 cm-es mérettel H71M-DG3, H61M-DG3/USB3, H71M-DGS, H61M-DGS, H61M-HGS, H61M-HVGS, H61M-HVS és az általad is linkelt H61M-VS R2.0
ezek az a bajom, hogy a legtöbbről hiányzik az S/PDIF header, és VIA hangkodekje van, nomeg USB3.0 le lenne rossz olcsón, és persze a 3/4-ét itthon nem lehet kapni
és két ATX "mutáns": 30,5x17,3 centis mérettel: H61DEL, H61 Pro
Érdekes konklúzió pico-psu-val nem induló alaplap témában a Brazos Klubban.
HookR: Ha a felület olyan szép mint a képen, akkor szerintem mindkét verzió esztétikus, csak ízlésbeli különbség van.
-
Goose-T
veterán
válasz
szabi__memo #13700 üzenetére
Kettő vinyó nem hiszem, hogy belefér, mert az alaplap felé kell rögzíteni a vinyótartó lemezt, és az egész ház 6cm vastag. Esetleg egy vastagabb notivinyó belefér, de abban sem vagyok biztos. Nekem egy brazosos konfigom volt 1340mi házban, és a déli híd hűtőbordája felett volt a vinyó.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mirman #13683 üzenetére
Ha szeretsz több dolgot csinálni egyszerre, akkor pörgősebb a Trinity vagy a Llano. Atom/Brazos kicsit döcögősebb, de használható. Nekem lassú volt a Brazos, ezért egy alap Trinity-t vettem a jövőállóság miatt.
Bár most Llano kifutó, elég jó árakon van.
Trinity:
AMD A4 5300
Asus F2A85X-M LE (vagy 75-ös de akár 55-ös chipkészlettel)
Samsung 64GB 830 SSD (most a legolcsóbb helyeken 15.000)
4 v. 8 GB 1600 MHz memória
HDD ízlés szerint, ODD, ha kell
mATX-es ház: Fractal Design Core 1000
Táp hozzá: FSP Hexa 400W vagy igény, pénztárca szerint kisebb teljesítményű, halkabb, jobb hatásfokú (drágább) -
Goose-T
veterán
Nekem ilyenben lakott a Brazos konfigom. Olcsóbb a Vialannál.
-
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest