- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
Csináltam egy kis összehasonlítást a két vinyó letöltési hangjáról:
Toshiba MG series 16TB MG08ACA16TE sound test
Seagate Exos X20 18TB ST18000NM003D sound testFel kell nyomni jól a hangerőt. A két felvételt kb. azonos távolságra lévő telefonnal csináltam, semmi precizitás, de szerintem így is remekül hallható a különbség.
Nekem az MG08 klattyogásánál sokkal kellemesebb, halkabb az Exos ropogása, így az lett a letöltős vinyó.
-
VVoid
aktív tag
válasz
RiddleR #65364 üzenetére
Szia,
nekem van egy Seagate Exos 16TB lemezem. Van hangja, mint minden HDD-nek, de nem hangosabb, mint az átlag. Ultrastar 12TB-vel szemben talán még halkabb is, és nem klattyog állandóan, mint az Ultrastarok csinálják. WD Red 8TB/10TB lemezeket cseréltem nemrég ezekre, és emlékeim szerint azok sem voltak halkabbak, legalábbis nem tűnt fel, pedig azok még 5400-as fordulatúak voltak. Még régen volt egy WD Black 1TB, na az aztán sűvített rendesen, annál hangosabb vinyót még nem hallottam.
Mondjuk nagy csendben, éjszaka minden vinyó hallatszik, engem legalábbis zavar. Csak akkor mennek, ha használom is őket.
Most látom, tényleg nagyon jó árban vannak!
Üdv,
VVoid -
Gyöször
senior tag
Sziasztok!
Kis tanács kellene, jelenleg 3 hdd van a gépben, amit családi videók tárolására, vágására használok.
- seagate 2TB 7200.14 ST2000DM001
- seagate 1TB 7200.12 ST31000528AS
- samsung 500gb 5400rpm HD502HIa samu helyett szeretnék egy 2 v 3 TB merevlemezt. A 2 TB seagate 2 éve van nálam, előtte az 1TB és 500 GM lemezekkel a gépházam teljesen csendes vibrációmentes volt, Nem próbáltam ki, hogy a samut lehúzom ne pörögjön esetleg csak 2 winyó rezonanciáját bírja a ház, nem túl acálos Thermaltake VL800 black vagy mi.
Lényeg: SSHD vásárlásán töröm a fejem, 2TB Firecuda. Ajánlottak között láttam, megérné nekem? Csak SSDre nem akarok költeni, ráérek, amúgy gyors a gép, a bootolás tart sokáig, de előre bekapcsolom és el van intézve. Win7 64bit oprendszerem van M4A88TD-V EVO/USB3; x4 965 proc. 24GB memória. Videóvágó, képszerkesztő, videótömörítő, DVD/BD író programokat használok + firefox, érne nekem valamit a FireCuda, szóval elég az a 8GB NAND a winyóban, vagy költsek inkább 3TB lemezre?
Alapvetően mindig seagate HDDjeim voltak, ez az ST2000DM001 volt ami nem annyira jött be. Megvásárlás után 'klattyogott' néha mint ami meg akar dögleni, de ezt többen írták, nem csinálja már. Firmware akkor a legújabb volt rajta, Az 528ASen lehetne frissíteni, de mivel minden, jó nem mertem. Ha azt ajánljátok megfontolnék egy WD-t is. Tanácsokat előre is köszi!
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi belső HDD-t néztem ki a Vaterán. Seagate 1TB ST31000524AS 32MB cache 7200 SATA3 HDD - 10.000 Ft
Külső merevlemeznek használnám USB-n keresztül egy adapterrel, biztonsági mentések tárolására, meg filmek tárolására.
[link]
Ehhez a típushoz itt a fórumban olvastam, hogy fejparkolásos hibája volt/van, klattyog.
[link]
Még 2010-es gyártású, új, bontatlan csomagolásban, Seagate gyári garancia cserébe kapott winchester. Hivatalosan gyári javított címke van rajtuk.
Szerintetek lehetséges, hogy pont ezt a hibát javították ki gyárilag bennük?
Ha mégsem, akkor a fentebb vázolt használatban is ki tudom iktatni a klattyogást a fórumban leírt módszerekkel?
Szerintetek megéri a kockázatot?
Előre is köszi válaszotokat! -
mcs
veterán
Most olvastam utána, hogy a Seagate ST1000DM003 fejparkolásának klattyogását új firmwarel meg lehet szüntetni. Nálam ugyan ritkán, de akkor szólal meg, ha kis ideje üresjáratban pihen. CC47 van rajta alapból.
Ezt lehet frissíteni anélkül, hogy teljesen leformáznám az egészet? -
TeeJay
félisten
válasz
orbano #37363 üzenetére
nem csak hogy sűrűn de még piszkos hangosan is csapkodja a fejet...
volt szerencsém múlthéten pár zsír új laptopot ráncba szedni, kettőben is ilyen volt csak 500gigásban
hát volt klattyogás bőven és hallhatóanjelenleg úgy néz ki nekem is be fog halni a 640gigás 2,5 WD Blue a notimban
el nem tudom képzelni mit vegyek a helyére ami kibír legalább 3 évet...
a mostani 2,5 éve van használva de úgy látom nem tudnak már tartós vinyót gyártani (nem akarnak)Toshiba-t nézegettem még mert 500 gigásban elég príma volt és csak 8másodperc után rakja ki a fejet
ami nem vészes viszont többet meg azt mondják lapátolni lehet a sz@rt a laptopokból
WD szintén fejparkolós Hitachi az meg egy WD már szinte
Seagate meg úgy tudom nem fejparkolós de az meg 1év garanciával van csakna ember legyen a talpán aki tud normális 1TB-os 2,5"-os vinyót venni
-
Coolmat
őstag
válasz
liszi70 #35620 üzenetére
1. Érdemes a Seagatenél is letiltani, engem személy szerint idegesített is kicsit a klattyogó hang amit ilyenkor ad.
2. Majdnem 4 hónap volt a két mérése között a HDSentinelnek, intenzív használat mellett simán elképzelhető ilyen mértékű növekedés. Ha folyamatosan futott volna, akkor a grafikon is egyenletesebben növekedne, de a parkolások száma még ugyanannyi lenne most is.
3. Nem befolyásolja, mert az adatokat a SMART-ból olvassa ki (SMART-ról bővebben).
-
Coolmat
őstag
rokefeller: Tudtommal az EARX is advanced formatos. A különbség az, hogy a WD20EZRX két db 1TB-os tányérral szerelt, a WD20EARX pedig 3db 667GB-os tányérral szerelt, ezért utóbbi kicsit lassabb lineáris írás/olvasásban, és kicsivel több zajt és hőt termel.
CoolBoy323: Mint ST2000DM001 tulaj mondom, hogy meglepően halk 7200rpm-es létére, ezzel a módszerrel pedig az újabb Seagatek fura klattyogása is elnémítható. Eddig ezzel a HDD-vel töltenek legkevesebbet a játékaim (leszámítva azokat amiket SSD-re pakoltam át), ezért megéri 7200rpm-es HDD-t venni ha játékok is lesznek rajta. Keress egy boltot ahol vagy eleve 2 év garanciával adják, vagy kibővíthető 3 évre némi felárért cserébe.
TomCat85: A "gagyi" Seagate változat teljesen ugyanazt a HDD-t takarja mint a régi HD204UI, semmit nem változtattak a gyártásán, csak más matrica kerül rá (meg sajnos levitték a garanciaidejét), ezért nyugodtan megveheted az ST2000DL004-et is, de neked is azt javaslom, hogy olyan boltot keress, ahol már 2 év garanciával adják, vagy kiterjeszthető a gari kis felárért (tipp: Iponban most 2 év garival van ez a típus). Ha mégis mást keresnél ehelyett, akkor a WD20EZRX-et ajánlom, vagy ha játékok is futnának róla, akkor ST2000DM001-et vagy a Toshiba DT01ACA200-át javaslom.
default.: Sajnos 25k-s keretbe nem fér bele a WD RED 2TB-os változata, ezért marad a WD20EZRX (még ez is kilóghat 1-2k-val a keretből, de ennyit még érdemes rááldozni).
-
Coolmat
őstag
Gstyler: Lehet megint kicsit félreérthetően írtam: a klattyogás általános jelenség az új 7200.14-es Seagate szériánál, de nem hiba, mert érdemben nem befolyásolja a működést, ha zavar, akkor pedig ki is lehet kapcsolni.
Kiskokó: Nem tudom nálad mi a "sima SATA" definíciója, de ezen a lapon is SATA2 (3Gb/s) szabványú SATA portok vannak. A fentebb írt HDD-k közül bármelyik alkalmas rendszerlemeznek is, az új Seagate és WD típusokat nem írtam csak bele: ST1000DM003 és WD10EZEX. A Hitachi általánosságban megbízható márka (megint az általánosítás), a két típus között az a különbség, hogy a C végű régebbi 2 tányéros változat jobb elérési idővel, a D végű újabb 1 tányéros változat lassabb elérési idővel. A WD15EADS-t még ha lenne is Gianninál sem ajánlanám rendszernek mert Green szériás és ebbők kifolyólag 5400rpm-es (gyakran hibásan 7200-asnak vagy változó rpm-nek is írják a Greeneket).
-
Coolmat
őstag
válasz
Gstyler #32547 üzenetére
Szia!
Ahogy korábban is írtuk, sajnos a Seagaten és WD-n kívűl nem nagyon maradt más HDD gyártó. Lehet még kapni a Hitachi 7K1000.D-t, ami 1 tányéros, de hasonlóan lassú az elérési ideje mint az új WD-knek, valamint ugyanezt árulja átcímkézve most a Toshiba is DT01ACA100 típusnéven (erről még nem láttam tesztet, talán ennek már jobb az elérési ideje). Ott van még az ST1000DM005 ami ugyebár átnevezett Samsung F3 HD103SJ, ez korábban jó vétel volt, csak mostanra már kicsit eljárt felette az idő, 2db 500GB-os tányérral nem nagyon tud versenyezni lineáris sebességben az új modellekkel, de az elérési ideje legalább rendben van, ezért rendszernek jó választás lehet. SATA3 inkább csak parasztvakítás HDD-knál, mert semennyire sem használják még ki az új szabványt (a SATA1-et is épphogy csak meghaladják). Fontos még azt is leszögezni, hogy bármelyik típusból kifoghatsz hibás példányt nagyjából hasonló eséllyekkel, csak sokan szeretnek általánosítani a fórumon, és 1 hibás példány után már kikiáltják szemétnek az egész márkát (Seagatet vagy WD-t egyaránt). Előfordulnak persze szériahibák is (pl. anno Seagate 7200.11 széria motorhibái valamint a 7200.12-es bad sectorosodásai), de ezeknél az új szériáknál nincs (még) ilyen köztudott szériahiba (az új Seagatek klattyogását sem sorolnám ide).
Szerk: kihagytam még a felsorolásból a Hitachi 7K1000.C-t, ez is ugyan 2db 500GB-os tányérral szerelt, de legalább ennek is rendben van az elérési ideje, és régebben szintén ajánlott volt, ezért még most is jó vételnek számít.
-
Coolmat
őstag
Üdv!
A múltkori hdparm-os írásomhoz találtam egy fixet, mivel sajnos nem működött az autorun-os indítás, a javított ügymenet a következő:
1. Töltsd le innen a programot.
2. Telepítsd fel a hdparm-6.9-20070516.win32-setup.exe fájlt. Ha 64 bites oprendszert használsz, akkor a telepítés helyét írd át Program Files(X86)-ról Program Files-ra.
3. Telepítsd fel a ServiceInstaller.exe fájlt is, ez felel majd azért, hogy a rendszer elindulásakor automatikusan elinduljon a program, és kikapcsolja magától az APM-et valamint letiltsa a HDD motorjának leállását.
4. Ha a 2. lemezed a HDD akkor más teendőd nincs, ha nem, akkor van még egy feladat: keresd meg a feltelepített hdparm/bin mappában a hdparm.xml fájlt, majd nyisd meg egy szövegszerkesztővel. Ha az első lemezed a HDD, akkor a 6. sorban a <DiskIdentifier> utáni hdb-t írd át hda-ra, ha 3. lemezed a HDD akkor hdc-re... Ha nem tudod hanyadik lemezed a HDD, akkor nyiss meg egy parancssort rendszergazda jogosultsággal, és futtasd le a hdparm -I hda (vagy hdb, hdc...) parancsot, ez kilistáz rengeteg infót az adott meghajtóról (pl. azt is hogy be van-e kapcsolva rajta az APM), a lista legtetején ott lesz a meghajtó neve is.
5. Indítsd újra a géped, és a fix érvénybe lép.
Remélem sikerült közérthetően leírnom mit hogyan kell, arra kérek minden Seagate tulajdonost aki tapasztalta ezt a klattyogást, hogy próbálja ki, ha valami nem jössz össze szívesen segítek.
Mióta használom a fixet egyáltalán nem hallottam a klattyogó hangot, és a load/unload cycle count SMART értéke is jóval kevésbé növekszik:
-
Coolmat
őstag
válasz
Coolmat #32456 üzenetére
Meg is van a megoldás a klattyogó hang megszűntetésére, akinek produkál még ilyet a Seagate HDD-je kérem próbálja ki hogy működik-e (nálam nem csinálja miután ezt megcsináltam):
1. Töltsd le innen a hdparm nevű programot és telepítsd fel.
2. Nyiss meg egy parancssort rendszergazda jogosultsággal és futtasd le a kötvetkező parancsot: hdparm -B 255 hdx (x a meghajtó sorszámát hivatott jelölni, vagyis ha az első meghajtód a HDD akkor hda, ha második akkor hdb stb.).Ezzel kikapcsolásra kerül az APM, de kikapcsolás után elfelejti a HDD ezt a beállítást. Ezt úgy lehet megoldani, hogy az indítópultba bemásolod ezt az autorun.bat fájlt (szükség esetén át kell írni benne a meghajtót hdb-ről másra a fent leírt módon), ezután minden induláskor lefut a parancs.
-
Coolmat
őstag
jozsi252: Igen, az ST1000DM003-at érdemes megvenni, pokoli gyors (PH teszt), ezzel szemben a WD1002FAEX két darab 500GB-os tányért tartalmaz, ezért lineáris írás/olvasásban biztosan elmarad a Seagatetől, egyedül elérési időben verheti meg minimálisan ([link], [link]).
suni100: Eddig még nem nagyon olvastam itt rá panaszt, a régieknek volt érdekes klattyogó hangja, de az újabb gyártmányokban ezt már biztosan javították, és a sebessége is rendben van.
potyi23: Ebben a topikban érdeklődj.
-
Coolmat
őstag
Duliee: nem rossz HDD, de inkább a WD5000AAKX-et javasolnám a 2 év garancia miatt (2012.06.30 után gyártott Seagetekre is 2 év gyártói garancia van már, csak a magyar nagykerek még nem tértek át erre és 1 év garival adják). Ha esetleg rá tudsz még szánni +4-5k-t akkor már 1TB-os HDD-t kaphatsz pl. ST1000DM003 vagy WD10EZEX.
vond: Együtt érzek veled, mert lassan nálam is eljön a vásárlás ideje, de én mindenképpen 2TB-osban gondolkodom a jobb ár/érték arány miatt. Valószínűleg maradok az ST2000DM001-nél, mert ha 3 tányérosat is kapok kb. olyan gyors mint a 2 tányéros WD Green (Seagate 3 tányéros vs. WD Green 2 tányéros), az újabb modelleket már nem kell (nem is lehet) fw frissíteni a klattyogás miatt, és nem mellesleg most 3-4k-val olcsóbb is, valamint a 2év gyártói garancia is megvan, csak a magyar kisker garancia lesz 1 év.
Az általad írt programoknak tényleg jól jön a 7200rpm, de az az igazi ha SSD-ről fut maga a program, és az anyag amivel dolgozol 7200rpm-es HDD-n van. Kicsit hosszúra nyújtottam, de szerintem neked is az ST2000DM001 lenne az igazi, +5-6k-t simán +1TB (függetlenül hogy hány tányéros kiszerelésben kapod).gurabli: Ha csak tárolásra lesz használva SSD mellé, akkor a kinézett WD Green tökéletes választás. Azért te is megfontolhatod a fenti kis eszmefuttatásom a +1TB tárhelyről.
-
M107
addikt
Akkor hagyd meg az 500 Gb csak rendszernek egyben , vagy oszd fel 100 Gb rendszer 400 Gb mondjuk netről letöltés.
És végy tárnak egy nagyobbat 1 TB vagy 2 TB, azt hogy milyen márka azt neked kell eldönteni.
Pl:
Seagate 1 TB ST1000DL002-9TT153 CC3C firmware nem klattyog gyors Sata 3 visszafelé kompatib.
vagy
2 WD RED mondjuk az kicsit húzósabb kategória, vagy WD Blue HDD-k közül válassz.
-
M107
addikt
válasz
McJoker #32132 üzenetére
Igen én is egy: 5900 Rpm Seagate ST1000DL002-9TT153 1 TB HDD Használok halk, csendes, gyors, hűvős. UI: nem klattyog. CC3C firmware alapból rajta.
22nap 18 óra HD Sentinel szerint hibátlan 100/100 as2012 07.18 vásárlás.
Lemez család,Barracuda Green 1000DL002
Formátum,"3.5"" "
Kapacitás,1000 GB (1000 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,2
Fejek száma,3
Forgási sebesség,5900 fordulat/perc
Körbefordulás ideje,"10,17 ms"
Átlagos forgási késleltetés,"5,08 ms"
Csatoló felület,Serial-ATA/300
Buffer-Vezérlő közötti maximális átvitel,300 MB/másodperc
Puffer mérete,32768 KB
Felpörgési idő,17 másodperc
Átlagos fejpozícionálási idő,"12,0 ms"
Átlagos sávváltási idő,"1,0 ms"
Maximális fejpozícionálási idő,? ms
Szélesség,"101,6 mm (4,0 inch)"
Mélység,"147,0 mm (5,8 inch)"
Magasság,"26,1 mm (1,0 inch)"
Tömeg,"622 gramm (1,4 font)"
Akusztika (Pihenő üzemmód),"2,7 Bel"
Akusztika (Minimális teljesítmény és hangerő),"2,9 Bel"
Akusztika (Maximális teljesítmény és hangerő),"2,9 Bel"
Felpörgési áramfelvétel,2 800 mA
Teljesítmény (pozícionálás),"12,8 W"
Teljesítmény (pihenő üzemmód),"7,2 W"
Teljesítmény (készenlét),"0,8 W"
Gyártó,Seagate Technology
Gyártó weboldala,http://www.seagate.com/www/en-us/products -
Coolmat
őstag
válasz
BullKoxa #32116 üzenetére
Állítsd át a SATA vezérlőt IDE módra, gg72 fórumtársnak is így sikerült csak frissítenie: [link]. Ha sikeresen frissült akkor utána visszaállíthatod AHCI-re.
jediweb: Nem klattyog, ez Hitachi 7K3000-es széria, ami pedig a fentebb tárgyalt hangot produkálja az az új Seagate 7200.14-es széria. 3 év garival 30-32k-ért még akár jó vétel is lehet ez a Hitachi.
-
Coolmat
őstag
válasz
FeRRaR1 #31888 üzenetére
Szia!
A WD30EZRX-ben 4db 750GB-os tányér van, a WD10EZRX-ben pedig csak 1db 1TB-os, ezért nem nagyon lehet összehasonlítani a kettő zajszintjét, melegedését és fogyasztását sem. Inkább érdemesebb lenne az ST3000DM001-el összevetni, ebben 3db 1TB-ös tányér van, viszont 7200rpm-es (a WD green fix 5400rpm, az intellipower reklámmaszlagnak nem kell bedőlni). Az két winchester ára közel azonos (WD, Seagate), viszont a Seagatere csak 1 év garancia van, és jó eséllyel firmware frissítéssel kell kezdeni a használatát hogy ne klattyogjon. Az újabb WD greeneken már javították a 3mp-es fejparkolási hibát, így elvileg ennél a típusnál sem kell már ezt átállítani kézzel.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Először is ezt ne itt vedd meg, mert máshol ennyiért már 1TB-osat kapsz. Az új Seagate széria veszett gyors, viszont van egy idegesítő klattyogó hang, ami miatt firmwaret kell frissíteni rajtuk (az új példányok talán már gyárilag ezzel jönnek, de ezt nem tudni biztosan).
Garancia: az 1 év valóban kevés, de sajnos a WD is már csak 2 évet vállal (ill. Red széria esetén 3 évet, Black széria esetén 5 évet, de ezért meg is kérik a felárat). Elvétve találhatsz még Hitachikat amiket 3 év garanciával adnak, de sajnos ezek is kezdenek elfogyni a kiskerekből. Lesznek Toshiba néven árult Hitachi merevlemezek is, de ha jól tudom ezek is már csak 2 év garanciaidőt kapnak.
SATA3-as HDD-t nyugodtan használhatod SATA2 lappal is, semmit sem gyorsít winchestereknél a SATA3, csak SSD-nél van némi jelentősége az újabb szabványnak.Szerk: hogy valami konkrétumot is mondjak:
Rendszernek a fentebb linkelt Seagate, vagy WD10EALX vagy WD10EZEX.
Ha csak adattárolásra lesz akkor WD10EZRX. -
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Vettem használtan egy Seagate 1Tb.-os Hdd-t. Sata2 használom a sebessége:
Ez a leírás alapján meg akartam csinálni az FW updatet, de amikor letöltené a friss Firmware-t hozzá, akkor azt írtja ki, hogy nem kompatibilis a Hdd-m. (Természetesen visszaállítottam IDE módba, és DVD-ről bootoltam. A Hdd-t látja, csak nem frissíti
Az idegesítő klattyogás természetesen megvan!Valakinek ötlete?
-
M107
addikt
Seagate 1TB 5900 Rpm Sata 3 Lemez kopp kopp
2012.07.18 vásárlás gyors hibátlan nem kopog nem klattyogLemez Információ
Lemez család,Barracuda Green 1000DL002
Formátum,"3.5"" "
Kapacitás,1000 GB (1000 x 1 000 000 000 bájt)
Lemezek száma,2
Fejek száma,3
Forgási sebesség,5900 fordulat/perc
Firm (Eredeti): CC3CÚgy látszik 2Tb felett nehéz minőségi jó lemezt találni vagy csak nagyon drágán
Azért maradtam én is a 1TB mellett -
Coolmat
őstag
válasz
jozsi252 #31307 üzenetére
Adattárolásra valóban elég az 5400rpm. Játékbetöltés minimálisan gyorsabb lehet a 7200rpm-es winchesteren, de max pár másodpercet nyernél az ügyön. Az "XY" márka megbízhatóbb téma gyakran előjön, de szerintem inkább szériákat érdemes vizsgálni. Pl. Seagate 7200.11 nagyon ramaty volt, a 7200.12-esnél is sok volt a bad sectoros, ez a 7200.14 még elég új, eddig nincs túl sok tapasztalat róla, de eddig nem is érkezett rá panasz (az említett klattyogást szerencsére orvosolták az új fw-el), szóval úgy néz ki a Seagate összekapta magát. A WD-nek is voltak bakijai (lásd az említett fejparkolásos témát a Green vinyóknál), szóval egyikük sem tökéletes
Helyedben a WD10EZRX-en és az ST1000DM003-an morfondíroznék (mindkét teszt gg72-től származik, de azért kérd ki az ő véleményét is), a WD mellett szól a 2 év garancia és a kevesebb vibrálás, a Seagate mellett szól a 7200rpm és az ebből fakadó gyorsabb működés.
-
Coolmat
őstag
válasz
jozsi252 #31305 üzenetére
Szia!
Úgy tudom az újabb WD10EZRX már nem szenved ettől a fejparkolásos hibától (azért a biztonság kedvéért kérdezd meg gg72 fórumtársat, úgy tudom neki van ilyen típúsú HDD-je), mellete gyors és hűvös az 1db 1TB-os tányérnak köszönhetően. Mellette ott van még a WD10EALX, ez Blue, vagyis 7200rpm-es, viszont 2db 500GB-os tányérral szerelt, ezért szekvenciális írás/olvasásban lassabb mint a WD10EZRX. Blacket nem ajánlanám most, mert erősen túl van árazva, és ebben is még 2db 500GB-os tányér van. Ha nem csak WD jöhet szóba, akkor a Seagate ST1000DM003-at ajánlanám még, ez a WD10EZRX-hez hasonlóan 1 tányéros, viszont 7200rpm-es, ezért kicsit gyorsabb még annál is, viszont fw frissítés szükséges hogy ne klattyogjon, ennek módját leírtam a múltkor, nem egy nagy ördöngősség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest