Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zjuhasz

    aktív tag

    válasz Dexter68 #1290 üzenetére

    Egy baj van az elképzeléseddel, hogy ha valakinek odaadod a nyers anyagot, vágás, szerkesztés nélkül, az megnézi, örül, (ha nagyon hosszú, akkor unatkozik, az elrontott, életlen, túl sötét, stb. részek zavarják, a vágás hiánya miatt nem ért bizonyos helyszínugrásokat, a zene hiánya miatt nem azt érzi, amit akarunk) de általában már nem, vagy csak udvariasságból kíváncsi a szerkesztett verzióra. legalábbis nálam ilyenek a tapasztalatok. Úgyhogy nálunk mindenki vár, míg kész nem leszek (1hónap)
    Szerkeszteni ugyanannyi idő, (vágás, felirat, effektek) ha mpeg2, ha nyers dv-avi a formátum, a kódolás valóban lassú, sok ideig tart, de ahhoz már nem kellesz. Nem egyszer csináltam, hogy éjszakára otthagyom a gépet, kódolgasson, amíg csak jól esik, reggelre még a leggyengébb gép is kész van. A DVD-s kamera sztem kevésbé mobilis, nem szereti-bírja úgy a rázkódást, mint a kazettás (lsd autóban cd-ugrik a kátyúknál, vagy kazetta) És csak ismételni tudom az előzőeket:
    ''Az MPEG2 szerkeszthetőség ugye már eleve kicsit kompromisszumos, de erre a miniDVD-re rögzítő kamerák rátesznek még egy lapáttal: szabványos, lejátszható DVD-struktúrában rögzítenek. Ezt szerkeszteni, vagy pláne összefésülni több kis lemez tartalmát igen hálátlan feladat. Márpedig 5-ből 4 felhasználó össze akarka majd hozni a kis lemezeket egy nagyra. A DVD-s kamera CSAK azoknak ajánlott, akik lehetőleg semmilyen szerkesztést nem akarnak végezni, csak kivenni a kamerából a kis lemezt, berakni a lejátszóba, és nézni a vágatlan anyagot 20-30 percben (vagy valamivel többet gyengébb minőségben''
    Én, ha már nem kazettásat, akkor HDD-t vennék.

    Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

Új hozzászólás Aktív témák