Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
addikt
Leválasztja az egyenáramú és az alacsonyfrekvenciás komponenseket. Csak a TV-kártya számára fontos jeleket engedi át. Használata egy kis jelgyengülést eredményez.
Az európai PAL-rendszerű TV-sugárzás 720(vagy 768)*576 és 50Hz (2*25), emiatt ezeket akkor trudja, ha a EuroSCART csatiján az RGB-t is tudja fogadni. Ezenkívül, ha ''világvevőd'' van, akkor az amerikai NTSC-sugárzás szerinti 480*640-t is tudja 60Hz-en. -
wassermann
addikt
Valaki megnézné, hogy a 3:4-es oldalarányú 768*576 beállítás megy-e így?
-
repasi
tag
válasz
Ati_X_321 #46 üzenetére
Elöször én CAT5 mondtam neki, de lebeszélt róla és egy 12 eres biztonságtechnikai kábelből csinálta. Jó minőségű, nem törékeny, nem zavarja a gép tápegysége. A kompozitos szürkét felejtsd el, ezzel a kábel tényleg fekete lesz, aminek feketének kell lennie. A hullámok valószínűleg a földhurok miatt vannak, húzd ki az antennát a TV-ből vagy vegyél leválasztót.
-
Ati_X_321
aktív tag
milyen felépítésű a tavir.hu-ról rendelhető kábel?
milyen vastag, árnyékolt-e, hajlékony-e, könnyen törik-e, szigetelés milyen, gép tápegysége zavarja-e?
A fekete teljesen fekete RGB kábellal? mert nekem kompozittal szürke hullámok futkároznak a képen
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
wassermann #38 üzenetére
ja majd dobok összehasonlító képet előtte utána a setét szobában.
persze csak ha a kataliszt is úgy akarja. most pl. nem megy a theatre módban ezzel a csoda új drájverrel nemtom mi baja... -
rup1u5
nagyúr
Esmein meglátja az első 3 betűt és a topik nyomban szanálásra kerül.
-
_az
senior tag
topic címéből má aszittem, szegény rgb-t akarjátok megkínozni, pedig előbb-utóbb úgyis felrobbantja magát...
-
repasi
tag
na, hát kezd alakulni a fórum. Akinek kérdése van, az tegye fel, hát ha tudok válaszolni. Próbáltam csinálni képeket(á la Chellos Kodak gép), de nem igazán jött össze, de az eredmény nem semmi, higgyétek el.
-
Flashback
addikt
Hirtelen RGB-re abszolváltam
Bocs!
-
wassermann
addikt
Végül is csak azzal a tranzisztoros egyszerű jelösszegző áramkörrel több, amit az angol nyelvű honlap is ajánl.
-
Ati_X_321
aktív tag
válasz
wassermann #34 üzenetére
a tavir.hu-ról lehet rendelni olyan kábelt is amely univerzális és elvileg jó geforcehoz is
-
wassermann
addikt
Én is átolvasgattam az angol nyelvű anyagot. Nem látok benne rizikót és elég egyszerű is - kár, hogy GForce-om van... Egyébként meg csinálnám!
-
repasi
tag
válasz
Ati_X_321 #32 üzenetére
hát meg kell nézni a TV leírásában hogy támogatja-e az RGB jelet, nagy valószínűséggel támogatják a TV-k, még a low-endek is. Az RGB-t összefoglalva:
előnyök:
-penge éles kép, há megnézel így ezzel egy Divx-et meg asztali playaval, akkor úgy jársz mint, eladtam a francba a Yamadámat
-nagyon gazdag és telt színek (az Svideo meg kompozit jelek fakósága a múlté)
hátrányok:
-kicsit macerás beállítás
-némi villódzás, amit Divx-nél, játéknál nem lehet észrevenni -
Ati_X_321
aktív tag
az én tévém nem támogatja a S-VIDEO (4 tűs) jelet (nincs hova bedugni), ezért a videokarihoz kapott gagyi kábellal rögtön átalakítom kompozitra, ami béna képet ad (windows asztalon a fehér szín összetevői szétcsúsznak, színkifutásnak nevezik asszem+interferencia összevissza, fekete háttéren szürke csíkok futkoznak)
vettem egy S-VIDEO->SCART kábelt (aranyozott, árnyekolt, jó vastag kábel), de továbbra is ugyanolyan a kép mint fent (szerintem a TV is ugyanazt csinálja mint a gagyi kábelom)
tehát eddig csak szar képet tudtam csinálni a low-end 40eFt-s Samsung tévémen
vki tudná érzékeltetni, hogy miben lenne más egy VGA->RGB-s kábellel összekötni a tévét? (minden tévé támogatja a bemenő RGB jelet?) -
lapa
veterán
upsz a totyiknak, egyszer végére érek a vizsgáknak nekilátok. olvastam az eredeti totyikokat és habár nem láttam még élőben, akarok egy ilyet.
opcionálisan utp kábelen is lehet hajtani (vmi szomszéd totyikban volt ez is, talán az idiots... szájton.)
egyébként restart kell hozzá hogy kinyomd a képet, vagy hogyan?
[Szerkesztve] -
repasi
tag
hát azt írja az oldal, hogy Do it your own risk. Ehhez képest én eléggé hűbelebalázs módjára neki ugrottam és állítgattam mint állat, de eddig még ép a TV. Viccet félre téve nem hinném hogy nagyobb kockázat mint ha simán a tv-outtal kötözgetnéd össze a TV-t, már ha jól legyártottad a kábeled.
-
Lortech
addikt
Aham, értem, nekem elsősorban filmre kéne, illetve egy ismerősömnek. Integrált intel vga, nincs tv-out, netes gép, kicsi monitoruk van, és olcsó megoldás kéne normális filmnézéshez. Ez jónak is tűnik, csak az a kis szépséghibája ne lenne, hogy állítgatni kelljen. Powerscripttel mondjuk nem nehéz a lejátszó progi inditására rákonfigurálni a beállításokat, de nem az igazi.
Ja meg ki-be dugdosni a kábelt...
[Szerkesztve] -
repasi
tag
egy kicsit kell bűvészkedni a powerstrip-pel nem mondom, de megéri az biztos. Mondjuk én fogtam és bemásoltam a beállításokat és pöccre ment az egész. Ennyi, nekem úgy van , hogy felhúztam egy másik XP-t a meglévő mellé, ami erre van kihegyezve, egy ilyen HTPC-szerű dolog lenne. Azt nyúzom
-
repasi
tag
Sziasztok,
ez egy régi topic, de én mostanában csináltattam egy ilyen kábelt és nagyon meg vagyok vele elégedve. A yamada divx playerem és az xboxom sehol sincs hozzá képest. Ha valaki minőségi tv-outra vágyik annak nagyon ajánlom. Egyébkénr nekem egy PH!-s (www.tavir.hu) srác csinálta meg nagyon jó áron. Akit komolyabban érdekel a téma: http://ryoandr.free.fr/english.html -
perempe
veterán
hwsw.hu fórum?
-
zsolt501
nagyúr
Ha megnézed amit belinkeltem akkor annyira rossz nem lehet azt aláírom hozzáértés nem árt de amit én láttam működés közben attol én elvoltam ájulva baromi jó volt a kép tökéletesen olvasható volt minden a Tv-n is ami most nem mondható el még a Matrox esetén sem mert volt nekemis régebben de a Tv kimenetével nem voltam elájulva mert ott sem lehetett normálisan szöveget olvasni ( weboldalak ) ezt viszont idáig még videó kártya nem igazán tudta megvalósítani.
-
dabadab
titán
Akkor lebeszelnelek a projektrol.
Nagyjabol arrol szol, hogy a VGA kimenetet + egy tapcsatalkozot rakotsz a TV-d SCART csatlakozojara (es remenykedsz, hogy mindent jol csinaltal, es nem fustol el a kartya/TV), a PowerStrip nevu programmal csinalsz sajat, 50 Hz-es uzemmodot (es remenykedsz, hogy jol allitottad be, es nem fustol el a TV), aztan egy masik geprol halozaton at, VNC-vel megcsinalod a finomhangolast.
Ha mar normalis TV outra hajtasz, akkor inkabb szerezz be egy dual heades Matrox G400/G450/G550 kartyat, es hasznald azt filmnezesre, sokkal jobban jarsz. -
zsolt501
nagyúr
UP
-
zsolt501
nagyúr
Illetve itt egy másik itt bövebben beszélnek rolla Bővebben: link
-
zsolt501
nagyúr
Olvastam hasonló cikeket itt is egy Bővebben: link a #335 ös hozzászólás
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Up
-
zsolt501
nagyúr
up
-
zsolt501
nagyúr
Valami módszer van rá mert már láttam ilyen kábelt valahol és meg is csimálták csak azt nem hogy hol láttam az biztos hogy működött mert élőben láttam és nem képen.
-
zsolt501
nagyúr
UP
-
zsolt501
nagyúr
Nos a kérdésem adott volt valahol leírás ahol arrol beszéltek hogy a videó kártyárol RGB jelet visznek a Tv-re ami által KB. 50-60%-al javul a kép minőség és az élesség is, ezzel kapcsolatban szeretnék több infót kapni hogy ez hogy valósítható meg és csinált e már valaki ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest