Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dexter68

    addikt

    válasz zjuhasz #1289 üzenetére

    Köszönöm a kimerítő választ, egy csomó fontos infóval lettem gazdagabb. :R

    A vásárlásnál az szokott lenni a fő szempont, hogy kb. azt a terméket vegyem meg, amire valóban szükségem van. Rosszabbat nem szeretnék, de azt sem akarom, hogy „fölélőjek”, és kiadjak egy csomó pénzt olyan dolgokért, amit nem használok ki.

    A kamerázás jelenleg nálam úgy néz ki, hogy van egy jó régi Sony Hi8 izébizé, azzal veszem a kölkeket, majd a kazetták tartalmát szépen becibálom a gépbe egy Avermedia dvd ezmaker pro pci kártyán keresztül röptiben MPEG-2 formátumban 7-8000 kbs -sel. Szerkesztés alatt nem kell nagy csodákra gondolni, egy Womble nevű progival kivagdosom, ami nem kell, összefoltozgatok egy DVD-nyit belőle - ha van rá időm. És eljutottunk oda, ami nálam a szűk keresztmetszet – az idő.

    Amikor a kártyát vettem, már az volt a fő cél, hogy ne kelljen kódolással időt vesztegetni, hanem szinte azonnal DVD formátumban kapjam meg az anyagot. Mivel nem igény, hogy valóban kockapontossággal vágjak, és csillivilli effekteket rakjak bele, így jó nekem a Womble, annál is inkább, mert azokat a részeket nem kódolja újra, amihez nem nyúltam hozzá, tehát itt nincs igazán időveszteség.

    Amikor digi-kamerát kezdtem el keresni, azt tartottam szem előtt, hogy MPEG-2 formátumban rögzítsen valamire, mert akkor megúszhatom a realtime-kódolást is, csak egyszerűen betolom a file-t a gépbe, kicsit szerkesztek, ha kell, és már írom is dvd-re.

    Jelenleg ott tartok, hogy gyűlik az anyag a gépemen, nincs időm hozzányúlni, viszont így nézni sem lehet, a nejem, meg a nagymamák meg cakkosra rágják a fülem, hogy mikor lesz már valami. Őket figyelembevéve ideális választás lenne egy DVD-s kamera, mert nézegethetnék a cuccot addig is, amíg nekem lesz időm (ha nyugdíjas leszek :DDD ) toszogatni. Feltéve, hogy jobb vagy legalább olyan jó képe van, mint a Hi8-nak (azért remélem, hogy tart már itt a technológia).

    De nem tudom, hogy hogy bírják ezek a strapát.
    Mennyire bírja a wincsis, mennyire a DVD-s.

    Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu

Új hozzászólás Aktív témák