Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz overlay #2560 üzenetére

    Fix fókuszt még csak mobiltelefonban és webkamerában láttam, szerintem a fix gyújtótávolságra gondolhatsz bár azt sem értem teljesen, hogy miről beszélsz. A fix gyújtótávolságúak nem komplett gépek szoktak lenni, hanem objektívek, tükörreflexeseken, és az minden csak nem olcsó. Filmesben láttam legutóbb ilyen majdnem-eldobható kompaktot fix gyújtótávval ami olcsó volt. A digitális gépek mind vagy zoom objektívvel kaphatók, vagy cserélhető objektívesek. Úgy nem mellesleg a legjobb makró objektívek fix gyújtótávolságúak.
    A nagyító trágya minőség, annál többet ér egy normális gépen, ha megvágod a képet. Torzít geometriailag is, a színeket is szétcseszi, és a kép széle általában egy merő homály de még abból is a rondább fajta maszatos.
    Az általad emlegetett témákra a legtöbb kompakt gép makró módja is alkalmas mindenféle kiegészítő kütyü nélkül. De ha mégsem, akkor kell egy makró előtétlencse. Például az emlegetett DCR-250-es, de olcsóbbak is vannak. Olcsóbb, mint egy normális nagyító és makrózásra sokkal jobb.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák