Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ThufirHawat

    senior tag

    válasz Terapeuta #2539 üzenetére

    Sok témát csak vakuval lehet lefotózni, de vakus képek mindig olyan vakus ízűek. A napnál nincs szebb fényforrás. Bár lényegesen kevesebb éles képet lehet csinálni állványról adott fénynél, mint vakuval kézből, de ezek mégis sokkal szebbek. Szerintem.

    Ne vegyél rövid makrót. Optikailag tökéletesek (én még nem láttam életlen makró objektívet), de a hátteret nem kenik el valami szépen. 100mm környékén keress valamit, ha a nagyobbakat drágállod. Tamron90, Tokina100, Sigma105... mind jók. De a legjobb költséghatékony megoldás talán a régi (nem USM) Canon100. Egy ilyet kb. 4 évig használtam.

    Bemozdulás meg ígyis-úgyis lesz. Makróban minden mindig mozog. Tök mindegy, mekkora fókuszhosszt választasz. Az éles képhez mázli kell, meg helyes napszak választás.

    Mindent meg lehet közelíteni 2-3cm-re. Gyíkot is, békát is, a sokkal butább ízeltlábúakat meg főleg. Csak piszok lassan kell mozogni. Gyakorlás és türelem... :K

    Ja igen... Canon 50/2.5-öt kerüld. Az 1:2 nagy hátrány. Sigma 50/2.8 beretva éles (a Sigma legélesebb objektíve), és 1:1. Ha mindenképen 50-est akarsz, akkor inkább ezt. Ilyenem is volt, de eladtam. Te se fogod szeretni...

    [ Szerkesztve ]

    Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

Új hozzászólás Aktív témák