Mert az mihez fontos? 
Semper Fi
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

Mert az mihez fontos? 
Semper Fi

- kis fogyasztás
- kisebb hőtermelés --> hallkabb hűtés
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

Ne izélj már.
llyen kategóriában kit érdekel a fogysztás? Ha meg mégis, akkor vegyél valami Celly-t.
Egy 3-4k-s TX2-vel elmegy az összes.
Semper Fi

Milyen kategóriában? Nem erőművet építek. 
Valszeg szépen alul lehet feszelni majd őket, és ha már 15 W-tal kevesebbet eszik, mint egy 65 nm-es, már megérte.
De hát kinek mi fontos...
Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html
2180 most is marha jó áron van, de sztem nemsoká eltűnik. E3140 18k-ért nagyon nem érné meg, én induló árnak 14-15k-t saccolok.
#86 adalbert1 : Vannak ám erre szakosodott szervízek, akiknek van olyan cuccuk, hogy biztos nem lesz gebasz, szóval a lapgyártók úgymond korrektek. VT: passz, nékem azt mondták semmit nem ér, 1ébként 1 magos procin is használtam virutal pc-t. Tudtommal a 3xxx szériában nem lesz VT. Nemsokára jönnek és megtudjuk
[ Szerkesztve ]
New world...old thinking...IBM T60;)

Annyira bizonytalan ez a E3000, hogy már én is egy E2180-on agyalok. Ezt akár később el is adhatnám viszonylag kicsi "bukással" elvileg. Fene se tudja. 
A 18-at meg max-nak mondtam E7200 alapján.

De akkor minek veszel egyáltalán ilyet, ha alulfeszelnéd?
15W? Az éves költségben mennyi plusz is? 1000Ft?
Szerintem semmi értelme túlmisztifikálni a fogyasztás témáját. 
Semper Fi

Nem értem az összefüggést. Alulfeszelés mellett még lehet a gyári órajeleken használni. Ha meg kell a teljesítmény, akkor tudom tuningolni.
Ja, kb 1-2 ezer ft, plusz olcsóbb a proci is. Az is pénz.
És talán passzívan is elmegy.
Hagyjuk az off-ot szerintem.
Sztem itt lesz ő ebben a hónapban
Tudom, hogy maxnak mondtad a 18k-t, a 7200-es 6-7k-val drágább ennél, nem hinném hogy sokan megvennék annyiért. Azért van különbség a 2 proci közt. E2180-at nagyon jól el lehet még adni jövő ilyenkor is, ha eldöcög 10x300-on..gyakorlatilag se "erős" lap nem kell alá, se ram. Egy 945-ös lappal is odab@szhat 3G könnyen, ilyen lapoknak meg már a mostani ára is reálisan 5-6k lenne használtan.
#107 joshua7 : Sok kicsi sokra megy...
Ez szörnyő, A 7200-as ára ua ott van mint egy hónapja a 4500-é, ha ezt tudom nem veszem a 4500-at, és ráadásul ez 45nm-es.

Jut eszembe 3Mb L2 cache-e van? Mert valahol mintha 6Mb-ot láttam volna. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=
Az L2 ennel 3MB. A 8xxx szerianal 6MB.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Akkor jól tudtam. 
=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

Ha ennyire számít a pénz, akkor szvsz az e2140 az ideális. 1.6Ghz, kis fesz, jó eséllyel 100% OC alapfeszen.
Mindenre elég.
De hogy ON is legyen, várom az E3000-ret.. Venni nem igen fogok, bár 15k körül lehet bepróbálnék egyet.
De mindenképp megvárnám az első teszteket. Nekem az a bajom vele, h az E7000 széria is a rendes Wolfdale-ek 'selejtje', az E3000 meg az E7000-nek. Szóval selejt selejtje... 
Semper Fi
"Nekem az a bajom vele, h az E7000 széria is a rendes Wolfdale-ek 'selejtje', az E3000 meg az E7000-nek. Szóval selejt selejtje..." Ez alapján akkor a E6000 széria selejtje az E4000 széria, ésígytovább... Mégis a Pentium Dual-Core E2000 a "kis tuning huszár". Jó lesz ez a E3000 szerintem.
STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

No igen. Elvileg a kisebb cache miatt jól kéne mennie az E7000-nek is, de annyira mágsem. Emiatt tartok a dologtól, h az E3000 még egy lépcsóvel lejjebb lesz +kevesebb cache.
Az E2000 tényleg nagyon komoly, nekem is volt, de a kevés cache azért érezhető. E2140 3200Mhz után a GRID nekem az alap Quad-dal (2400Mhz) Fraps alapján mintha jobban menne...
Semper Fi
Q6600-ban nyolcszor annyi L2 van (2x4MB), plusz két mag, persze, hogy gyorsabb.
Vagy, csak Placebo...
Én bízok az E3000-ben. Szerintem az is lehet, hogy most egy gyengébb szériáét fogtunk ki az E7000-ből azért nem megy úgy, ahogy kéne. A kisebb cache csak nagyobb felbontásban érezhető, mint visszahúzó-tényező?

Elvileg pont nem, mivel a felbontás növekedésével egyre inkább a vga számít a limitáló faktornak. A GRID-et 1280, minden max, sokszor akármilyen AA-val tolom, ami pedig vga-limites beállítás kéne, hogy legyen.
Semper Fi

Elértük az ígért júniusi megjelenés hónapjának első hetét és még mindig nulla hír róla. Remélem nem lesz belőle július. Egyébként nem tudja valaki, h az integrált GeForce 8200-es alaplapból mikorra várható Intel verzió? Csak mert a saját topjában sem ír rá senki semmit. 

Én még simán elvagyok pár hónapig az E2140-esemmel 
De tényleg jöhetnének már, hogy mire rászánom magam a vételre, kicsit olcsóbbak legyenek.
---
Ezeknek prociknak 20k alatt kell indulniuk, mert mire megjelennek addigra az E7000 lesz ~20-22k, szerintem. Amúgy jöhetnének már, kíváncsi vagyok mit tud(hat)nak, bár a 1,5 MB L2 Cache kicsit visszafoghatja itt-ott.

Nem bírtam tovább várni. Már így is 2 hónapja várok, most elvitték a gépem jó áron és rendeltem egy ilyet.
GIGABYTE GA-73PVM-S2H
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX
CSX 2048MB DDR2 800Mhz
NEC AD-7203S
Bruttó 40-be állt meg a konfig. Nem kellett ráfizetnem a régi P4 2.66GHz-re. 
2010-ig/Windows7-ig megvan a gépem ingyen.
Majd, akkor veszek egy 4/8 magos Intel-t. Szerencsére nem próbáltam ki az AMD-t (780G/4850e). Úgy látszik sosem akar össze jönni egy AMD-s konfig. 
Na nem offolok, kitartás aki a megvárja az E3140-t. Én nem bírtam ki. Ha azt megvártam volna, akkor a GeForce 8200-es alaplapot is meg kellett volna hozzá várni és drágábban is jöttem volna ki. Így is úgy is majd 2010 körül fogok upgradelni. 
További szép napot. 
A kis türelmetlen...
Amúgy ha tényleg nem fizettél rá, akkor bravó, mert jó konfig.
Windows 7-nek hasonló lesz a gépigénye, mint a Vista-nak, ahogy moonman sarkítottan mondta, hogy a Windows 7 nem más, mint a Vista frissítése, úgyhogy ez a gép elég a Windows 7-hez is.
Bár én szvsz szerint nem nForce-os alaplapot vettem volna, hanem Intel G31-es vagy G33-as (pl. GA-G33M-S2) alaplapot.

Heh, én se vártam meg. Jön az E2180 meg a P35-DS3P. Aztán megkapják, ami jár. 

A kis... azaz.
Azért vettem ezt a lapot, mert ezen van HDMI (LCD TV) és DVI is (monitor). Még nincs LCD TV-m, de 2010-ig veszek majd, gépet addig meg nem és még 4 ezerrel olcsóbb is volt. Igazából kellett ráfizetni, pont annyit amennyi a gari futár volt (2400 Ft
).
Majd én is megrángatom, de csak h mit tud, no meg baromi kíváncsi leszek, h ebben a p*cs alaplapban mire megyek a tuninggal. Igazából 2.6GHz ha alapfeszen megy, akkor boldog leszek. XP SP3 marad, szóval a 2GB ram sem lesz kevés. Majd valahol beszámolok, nem akarok itt offolni, még ha én is nyitottam a topicot (poén). 
[Úgy]néz ki jönnek a leváltók.De nem E3*** hanem E5*** néven.2,5ghz és 2mb cache mindenféleképpen előrelépés a mostani 1mb és a 1,6ghz-el szemben.és a tervezett 2,13ghz 1,5mb cache-vel szemben is.
Ugy látszik itt is feles szorzók lesznek a 800FSb és a 2,5ghz-ből kiindulva.én 20k alá saccolom őket 

Én csak akkor cserélem le az E2140-esemet, ha ezek menni fognak 3400-3600Mhz-et alapfeszültség környékén. Ez alatt nem érné meg.
---

ideje lenne már, juni közepére vártam, de már csak a végére jönnek...ha jönnek
viszont, ha a legalacsonyab 20 alatt lesz (18-17 körül) nem biztos, hogy megéri ezeket venni
egy 2160-80 12-13k.
tesztek tudják megmondani mennyivel bírnak az újak többet. De az első széria kissé hibás szokott lenni(gyerekbetegségek)
Én most láttam egy kinti cikkben a névváltoztatást és órajel emelést, már csak az ár kérdéses, és hogy mikor lesznek végre itt.
#124 NewmanHD: Abban a lapban lazán menni fog 3G+-t a 2180, csak rajta múlik
Még ha antituning ramod is van, FSB-t/procit ramtól függetlenül is lehet húzni, nálam a cel420 vége 8x360 volt, afölötti FSB-hez már valszeg fesz kéne az NB-nek, de azt nem lehet adni.
nem is lesz E3? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Sztem majd a 45 nanos celeronok kapják majd, ha lesznek.
szerk: ofkórz a dualceleronok, talán 1mb l2-vel, 800-as FSB-vel, mint a 2xxx széria, vagy maradnak 512kb L2-nél...a 45 nm-es gyártástechre való átállással valszeg vége a szinglekór_szaknak is végleg desktop fronton
[ Szerkesztve ]
Ámberek', kihalt a topik, lehet át kéne neveztetni, nem?
szerk: Az egyik oldalon azt írják, Q3-ban jön, E5200 lesz a neve, 2.5GHz, 800! FSB, ami annyit jelent, hogy 12.5-es szorzója van..2MB L2, jó lenne már tudni mi az igazság 
[ Szerkesztve ]

Jó lenne ha már jönne
engem már csak ez tart vissz a gép vásárlástól...
Nagy kérdés hogy tuning terén tudja e hozni a várt fejlődést
Több oldalon is olvastam, hogy 2MB lesz az L2, FSB-ről másutt nem tesznek említést. Júl-aug-szept...remélem júli lesz belőle. Mostmár megvárom én is, ha csak nem kapok nagyon olcsón valami E2xxx-et. Ha jól saccolom 16-18k lesz az induló ár, kíváncsi leszek mennyiért fogják vesztegetni majd akkor az E6300.akat
Tuning...hát, ha 3Ghz-et megy alapfeszen már faxa sztem, a 7200-esből kiindulva azért lehet majd kergetni jobban is, gyakorlatilag lap se kell hozzá, ha igaz a 800-as FSB.

Az lenne fasza, ha nem lennének 400-410 MHz körül wall-osak.
500x8 megfelelne. 

szerintem nem lesz 18k mivel mire ezek megjelennek a 7200asok 20k környékén lesznek és akkor egyértelmű lenne a döntés ,én max 15kra saccolom az első darabokat,de most szemezek egy e1200as cerkával is

Tizenegynéhány k-ért gondolom megfelelne 8x500, valami 10-20k-s csodahűtőt ne mellékeljen hozzá az intel? Ugyanmár...
#135 Nyx89: Akár jövő héten is megjelenhetnek, július az már Q3

igaz 
Amugy a tuningosabb daraboktól az is kitelhet szerintem , de nem kell csodát várni viszont vszínűleg 3,2(~3,4)ghz sima lesz vele akár még alapfeszen is,és kevesebb fogyasztás.
qxet tényleg nem kell váni kb15ezerér 
Még arra vagyok kíváncsi, hogy SSE4.1 van-e benne, ha igen akkor tényleg jó proci lesz. Én a magam részéről már annak is örülök, hogy 2mb lesz az L2, ha így megy mondjuk 9x333-at alapfeszen/alatt, már teljesen elégedett lennék, persze nem gond ha tovább bírja
...de ha tényleg olcsó lesz nem várom el. Kicsit belegondolva azt írják, az E2220 uódja lesz, aminek júliusban szűnik meg a gyártása, a többi 2xxx gyártása már véget ért, ha a 2220 árán lehet majd kapni, az elég jó.
De pang a topik, pedig már 2 napja Q3 van
Kár, hogy intelnek most nem kell sietnie, szépen megvárják gondolom, míg kiszórják a nagykerek a 2xxx-eket, különben csődbe mennének

a vége azlesz h nem is lesz.... 

Szvsz teljesen fölösleges lenne egyébként is. Vegyél E21xx-at, vagy ha több lé van E7200-at. Ha meg durva C2D kell, E8x00-at. Négy magnál meg quad-ot. Minek ide E3000? 
Semper Fi

Tudtok erről valamit?
[ Szerkesztve ]

ezt honnan vetted?
[ Szerkesztve ]
A neten több helyen is fellelni. ( Google: "Intel E3200" )
Egyébként az Intel Processor Finder-jéből származik, de azóta már levették.
Jó lenne tudni hogy lesz-e belőle valami...

az ok (google) ...csak ez a adattábla amit képben raktál...na azt nem látom sehol...
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
Hm... nekem csak úgy szórja a Google... Google: "Intel E3200"

ez oks, mint írtam nem a google-ra gondolok az megnéztem én is..de az adattáblát nem látom az intel oldalán...azt tartanám mérvadónak 
[ Szerkesztve ]
Fura. Reagáltál a 144-es hozzászólásra, de nem olvastad el.
Elég érthetően leírtam hogy már levették az Intel oldaláról.
Ha pedig levették, akkor nincs ott. Ha nincs ott, nem látod...
Lesz egy E2210 is, amit ne tudok hova sorolni, 45 nm, 1 MB L2, 200 MHz-es FSB...
Nálam már megvan a helye... 
Ez az E2000-esek egy olcsóbban gyártható ( 65nm -> 45nm előnye ) változata lesz. A felhasználóknak is jól járnak, a kisebb a fogyasztással és a gyorsabb maggal.
[ Szerkesztve ]