Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) joshua7 válasza KMT (#100) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Mert az mihez fontos? :)

Semper Fi

(#102) KMT válasza joshua7 (#101) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

- kis fogyasztás
- kisebb hőtermelés --> hallkabb hűtés

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#103) joshua7 válasza KMT (#102) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Ne izélj már. :) llyen kategóriában kit érdekel a fogysztás? Ha meg mégis, akkor vegyél valami Celly-t. :D
Egy 3-4k-s TX2-vel elmegy az összes.

Semper Fi

(#104) KMT válasza joshua7 (#103) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Milyen kategóriában? Nem erőművet építek. :DDD

Valszeg szépen alul lehet feszelni majd őket, és ha már 15 W-tal kevesebbet eszik, mint egy 65 nm-es, már megérte.

De hát kinek mi fontos...

Unod a zenéid? Nincs mit hallgatnod? --> http://prohardver.hu/tema/az_ev_legjobb_zenei_albumai_olvasd_el_az_elso_hsz/friss.html

(#105) Chaser válasza KMT (#96) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2180 most is marha jó áron van, de sztem nemsoká eltűnik. E3140 18k-ért nagyon nem érné meg, én induló árnak 14-15k-t saccolok.

#86 adalbert1 : Vannak ám erre szakosodott szervízek, akiknek van olyan cuccuk, hogy biztos nem lesz gebasz, szóval a lapgyártók úgymond korrektek. VT: passz, nékem azt mondták semmit nem ér, 1ébként 1 magos procin is használtam virutal pc-t. Tudtommal a 3xxx szériában nem lesz VT. Nemsokára jönnek és megtudjuk:)

[ Szerkesztve ]

New world...old thinking...IBM T60;)

(#106) KMT válasza Chaser (#105) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Annyira bizonytalan ez a E3000, hogy már én is egy E2180-on agyalok. Ezt akár később el is adhatnám viszonylag kicsi "bukással" elvileg. Fene se tudja. :U

A 18-at meg max-nak mondtam E7200 alapján.

(#107) joshua7 válasza KMT (#104) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

De akkor minek veszel egyáltalán ilyet, ha alulfeszelnéd?
15W? Az éves költségben mennyi plusz is? 1000Ft? :DDD
Szerintem semmi értelme túlmisztifikálni a fogyasztás témáját. ;)

Semper Fi

(#108) KMT válasza joshua7 (#107) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Nem értem az összefüggést. Alulfeszelés mellett még lehet a gyári órajeleken használni. Ha meg kell a teljesítmény, akkor tudom tuningolni.

Ja, kb 1-2 ezer ft, plusz olcsóbb a proci is. Az is pénz.
És talán passzívan is elmegy.

Hagyjuk az off-ot szerintem.

(#109) Chaser válasza KMT (#106) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem itt lesz ő ebben a hónapban :K Tudom, hogy maxnak mondtad a 18k-t, a 7200-es 6-7k-val drágább ennél, nem hinném hogy sokan megvennék annyiért. Azért van különbség a 2 proci közt. E2180-at nagyon jól el lehet még adni jövő ilyenkor is, ha eldöcög 10x300-on..gyakorlatilag se "erős" lap nem kell alá, se ram. Egy 945-ös lappal is odab@szhat 3G könnyen, ilyen lapoknak meg már a mostani ára is reálisan 5-6k lenne használtan.

#107 joshua7 : Sok kicsi sokra megy...

(#110) tzsolesz

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez szörnyő, A 7200-as ára ua ott van mint egy hónapja a 4500-é, ha ezt tudom nem veszem a 4500-at, és ráadásul ez 45nm-es. :W :W :W :W

Jut eszembe 3Mb L2 cache-e van? Mert valahol mintha 6Mb-ot láttam volna. :F

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#111) Raymond válasza tzsolesz (#110) üzenetére

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az L2 ennel 3MB. A 8xxx szerianal 6MB.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#112) tzsolesz válasza Raymond (#111) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor jól tudtam. :R

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#113) joshua7 válasza KMT (#108) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Ha ennyire számít a pénz, akkor szvsz az e2140 az ideális. 1.6Ghz, kis fesz, jó eséllyel 100% OC alapfeszen. :) Mindenre elég.
De hogy ON is legyen, várom az E3000-ret.. Venni nem igen fogok, bár 15k körül lehet bepróbálnék egyet. :K De mindenképp megvárnám az első teszteket. Nekem az a bajom vele, h az E7000 széria is a rendes Wolfdale-ek 'selejtje', az E3000 meg az E7000-nek. Szóval selejt selejtje... :U

Semper Fi

(#114) EarL 007 válasza joshua7 (#113) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Nekem az a bajom vele, h az E7000 széria is a rendes Wolfdale-ek 'selejtje', az E3000 meg az E7000-nek. Szóval selejt selejtje..." Ez alapján akkor a E6000 széria selejtje az E4000 széria, ésígytovább... Mégis a Pentium Dual-Core E2000 a "kis tuning huszár". Jó lesz ez a E3000 szerintem.

STO: Terran Rebellion, House of K'Reaper

(#115) joshua7 válasza EarL 007 (#114) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

No igen. Elvileg a kisebb cache miatt jól kéne mennie az E7000-nek is, de annyira mágsem. Emiatt tartok a dologtól, h az E3000 még egy lépcsóvel lejjebb lesz +kevesebb cache.
Az E2000 tényleg nagyon komoly, nekem is volt, de a kevés cache azért érezhető. E2140 3200Mhz után a GRID nekem az alap Quad-dal (2400Mhz) Fraps alapján mintha jobban menne...

Semper Fi

(#116) EarL 007 válasza joshua7 (#115) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Q6600-ban nyolcszor annyi L2 van (2x4MB), plusz két mag, persze, hogy gyorsabb. :) Vagy, csak Placebo... ;]
Én bízok az E3000-ben. Szerintem az is lehet, hogy most egy gyengébb szériáét fogtunk ki az E7000-ből azért nem megy úgy, ahogy kéne. A kisebb cache csak nagyobb felbontásban érezhető, mint visszahúzó-tényező?

(#117) joshua7 válasza EarL 007 (#116) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Elvileg pont nem, mivel a felbontás növekedésével egyre inkább a vga számít a limitáló faktornak. A GRID-et 1280, minden max, sokszor akármilyen AA-val tolom, ami pedig vga-limites beállítás kéne, hogy legyen.

Semper Fi

(#118) NewmanHD

NewmanHD
(fanatikus tag)

Elértük az ígért júniusi megjelenés hónapjának első hetét és még mindig nulla hír róla. Remélem nem lesz belőle július. Egyébként nem tudja valaki, h az integrált GeForce 8200-es alaplapból mikorra várható Intel verzió? Csak mert a saját topjában sem ír rá senki semmit. :((

(#119) Eagle16 válasza NewmanHD (#118) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Én még simán elvagyok pár hónapig az E2140-esemmel :D
De tényleg jöhetnének már, hogy mire rászánom magam a vételre, kicsit olcsóbbak legyenek.

---

(#120) EarL 007 válasza Eagle16 (#119) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezeknek prociknak 20k alatt kell indulniuk, mert mire megjelennek addigra az E7000 lesz ~20-22k, szerintem. Amúgy jöhetnének már, kíváncsi vagyok mit tud(hat)nak, bár a 1,5 MB L2 Cache kicsit visszafoghatja itt-ott.

(#121) NewmanHD válasza Eagle16 (#119) üzenetére

NewmanHD
(fanatikus tag)

Nem bírtam tovább várni. Már így is 2 hónapja várok, most elvitték a gépem jó áron és rendeltem egy ilyet.
GIGABYTE GA-73PVM-S2H
INTEL Dual Core E2180 2,00GHz 775 BOX
CSX 2048MB DDR2 800Mhz
NEC AD-7203S
Bruttó 40-be állt meg a konfig. Nem kellett ráfizetnem a régi P4 2.66GHz-re. :C

2010-ig/Windows7-ig megvan a gépem ingyen. :)) Majd, akkor veszek egy 4/8 magos Intel-t. Szerencsére nem próbáltam ki az AMD-t (780G/4850e). Úgy látszik sosem akar össze jönni egy AMD-s konfig. :DDD

Na nem offolok, kitartás aki a megvárja az E3140-t. Én nem bírtam ki. Ha azt megvártam volna, akkor a GeForce 8200-es alaplapot is meg kellett volna hozzá várni és drágábban is jöttem volna ki. Így is úgy is majd 2010 körül fogok upgradelni. :)

További szép napot. :U

(#122) EarL 007 válasza NewmanHD (#121) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A kis türelmetlen... ;] Amúgy ha tényleg nem fizettél rá, akkor bravó, mert jó konfig. :C
Windows 7-nek hasonló lesz a gépigénye, mint a Vista-nak, ahogy moonman sarkítottan mondta, hogy a Windows 7 nem más, mint a Vista frissítése, úgyhogy ez a gép elég a Windows 7-hez is. :) Bár én szvsz szerint nem nForce-os alaplapot vettem volna, hanem Intel G31-es vagy G33-as (pl. GA-G33M-S2) alaplapot.

(#123) KMT válasza NewmanHD (#121) üzenetére

KMT
(PH! addikt)

Heh, én se vártam meg. Jön az E2180 meg a P35-DS3P. Aztán megkapják, ami jár. :D

(#124) NewmanHD válasza EarL 007 (#122) üzenetére

NewmanHD
(fanatikus tag)

A kis... azaz. :DD
Azért vettem ezt a lapot, mert ezen van HDMI (LCD TV) és DVI is (monitor). Még nincs LCD TV-m, de 2010-ig veszek majd, gépet addig meg nem és még 4 ezerrel olcsóbb is volt. Igazából kellett ráfizetni, pont annyit amennyi a gari futár volt (2400 Ft :D ).
Majd én is megrángatom, de csak h mit tud, no meg baromi kíváncsi leszek, h ebben a p*cs alaplapban mire megyek a tuninggal. Igazából 2.6GHz ha alapfeszen megy, akkor boldog leszek. XP SP3 marad, szóval a 2GB ram sem lesz kevés. Majd valahol beszámolok, nem akarok itt offolni, még ha én is nyitottam a topicot (poén). :DDD

(#125) mokus1

mokus1
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[Úgy]néz ki jönnek a leváltók.De nem E3*** hanem E5*** néven.2,5ghz és 2mb cache mindenféleképpen előrelépés a mostani 1mb és a 1,6ghz-el szemben.és a tervezett 2,13ghz 1,5mb cache-vel szemben is.
Ugy látszik itt is feles szorzók lesznek a 800FSb és a 2,5ghz-ből kiindulva.én 20k alá saccolom őket :)

(#126) Eagle16 válasza mokus1 (#125) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Én csak akkor cserélem le az E2140-esemet, ha ezek menni fognak 3400-3600Mhz-et alapfeszültség környékén. Ez alatt nem érné meg.

---

(#127) lorcsi válasza mokus1 (#125) üzenetére

lorcsi
(PH! addikt)

ideje lenne már, juni közepére vártam, de már csak a végére jönnek...ha jönnek

viszont, ha a legalacsonyab 20 alatt lesz (18-17 körül) nem biztos, hogy megéri ezeket venni
egy 2160-80 12-13k.
tesztek tudják megmondani mennyivel bírnak az újak többet. De az első széria kissé hibás szokott lenni(gyerekbetegségek)

(#128) Chaser válasza mokus1 (#125) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én most láttam egy kinti cikkben a névváltoztatást és órajel emelést, már csak az ár kérdéses, és hogy mikor lesznek végre itt.

#124 NewmanHD: Abban a lapban lazán menni fog 3G+-t a 2180, csak rajta múlik:) Még ha antituning ramod is van, FSB-t/procit ramtól függetlenül is lehet húzni, nálam a cel420 vége 8x360 volt, afölötti FSB-hez már valszeg fesz kéne az NB-nek, de azt nem lehet adni.

(#129) shteer válasza mokus1 (#125) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem is lesz E3? :U

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#130) Chaser válasza shteer (#129) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sztem majd a 45 nanos celeronok kapják majd, ha lesznek.

szerk: ofkórz a dualceleronok, talán 1mb l2-vel, 800-as FSB-vel, mint a 2xxx széria, vagy maradnak 512kb L2-nél...a 45 nm-es gyártástechre való átállással valszeg vége a szinglekór_szaknak is végleg desktop fronton

[ Szerkesztve ]

(#131) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ámberek', kihalt a topik, lehet át kéne neveztetni, nem?

szerk: Az egyik oldalon azt írják, Q3-ban jön, E5200 lesz a neve, 2.5GHz, 800! FSB, ami annyit jelent, hogy 12.5-es szorzója van..2MB L2, jó lenne már tudni mi az igazság :U

[ Szerkesztve ]

(#132) Nyx89 válasza Chaser (#131) üzenetére

Nyx89
(fanatikus tag)

Jó lenne ha már jönne:) engem már csak ez tart vissz a gép vásárlástól...:)
Nagy kérdés hogy tuning terén tudja e hozni a várt fejlődést

(#133) Chaser válasza Nyx89 (#132) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Több oldalon is olvastam, hogy 2MB lesz az L2, FSB-ről másutt nem tesznek említést. Júl-aug-szept...remélem júli lesz belőle. Mostmár megvárom én is, ha csak nem kapok nagyon olcsón valami E2xxx-et. Ha jól saccolom 16-18k lesz az induló ár, kíváncsi leszek mennyiért fogják vesztegetni majd akkor az E6300.akat ;] Tuning...hát, ha 3Ghz-et megy alapfeszen már faxa sztem, a 7200-esből kiindulva azért lehet majd kergetni jobban is, gyakorlatilag lap se kell hozzá, ha igaz a 800-as FSB.

(#134) KMT

KMT
(PH! addikt)

Az lenne fasza, ha nem lennének 400-410 MHz körül wall-osak.
500x8 megfelelne. :U

(#135) Nyx89 válasza Chaser (#133) üzenetére

Nyx89
(fanatikus tag)

szerintem nem lesz 18k mivel mire ezek megjelennek a 7200asok 20k környékén lesznek és akkor egyértelmű lenne a döntés ,én max 15kra saccolom az első darabokat,de most szemezek egy e1200as cerkával is ;] :DD

(#136) Chaser válasza KMT (#134) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tizenegynéhány k-ért gondolom megfelelne 8x500, valami 10-20k-s csodahűtőt ne mellékeljen hozzá az intel? Ugyanmár...

#135 Nyx89: Akár jövő héten is megjelenhetnek, július az már Q3:)

(#137) Nyx89 válasza Chaser (#136) üzenetére

Nyx89
(fanatikus tag)

igaz :)
Amugy a tuningosabb daraboktól az is kitelhet szerintem , de nem kell csodát várni viszont vszínűleg 3,2(~3,4)ghz sima lesz vele akár még alapfeszen is,és kevesebb fogyasztás.
qxet tényleg nem kell váni kb15ezerér :)

(#138) Chaser válasza Nyx89 (#137) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Még arra vagyok kíváncsi, hogy SSE4.1 van-e benne, ha igen akkor tényleg jó proci lesz. Én a magam részéről már annak is örülök, hogy 2mb lesz az L2, ha így megy mondjuk 9x333-at alapfeszen/alatt, már teljesen elégedett lennék, persze nem gond ha tovább bírja :)) ...de ha tényleg olcsó lesz nem várom el. Kicsit belegondolva azt írják, az E2220 uódja lesz, aminek júliusban szűnik meg a gyártása, a többi 2xxx gyártása már véget ért, ha a 2220 árán lehet majd kapni, az elég jó.

(#139) Chaser

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De pang a topik, pedig már 2 napja Q3 van:) Kár, hogy intelnek most nem kell sietnie, szépen megvárják gondolom, míg kiszórják a nagykerek a 2xxx-eket, különben csődbe mennének:D

(#140) Nyx89 válasza Chaser (#139) üzenetére

Nyx89
(fanatikus tag)

a vége azlesz h nem is lesz.... :(((

(#141) joshua7 válasza Chaser (#139) üzenetére

joshua7
(PH! kedvence)

Szvsz teljesen fölösleges lenne egyébként is. Vegyél E21xx-at, vagy ha több lé van E7200-at. Ha meg durva C2D kell, E8x00-at. Négy magnál meg quad-ot. Minek ide E3000? :)

Semper Fi

(#142) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudtok erről valamit?

[ Szerkesztve ]

(#143) kulerr válasza akosf (#142) üzenetére

kulerr
(őstag)

ezt honnan vetted?

[ Szerkesztve ]

(#144) akosf válasza kulerr (#143) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A neten több helyen is fellelni. ( Google: "Intel E3200" )
Egyébként az Intel Processor Finder-jéből származik, de azóta már levették.
Jó lenne tudni hogy lesz-e belőle valami...

(#145) kulerr válasza akosf (#144) üzenetére

kulerr
(őstag)

az ok (google) ...csak ez a adattábla amit képben raktál...na azt nem látom sehol...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#146) akosf válasza kulerr (#145) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hm... nekem csak úgy szórja a Google... Google: "Intel E3200"

(#147) kulerr válasza akosf (#146) üzenetére

kulerr
(őstag)

ez oks, mint írtam nem a google-ra gondolok az megnéztem én is..de az adattáblát nem látom az intel oldalán...azt tartanám mérvadónak :K

[ Szerkesztve ]

(#148) akosf válasza kulerr (#147) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fura. Reagáltál a 144-es hozzászólásra, de nem olvastad el.
Elég érthetően leírtam hogy már levették az Intel oldaláról.
Ha pedig levették, akkor nincs ott. Ha nincs ott, nem látod...

(#149) EarL 007 válasza akosf (#148) üzenetére

EarL 007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lesz egy E2210 is, amit ne tudok hova sorolni, 45 nm, 1 MB L2, 200 MHz-es FSB...

(#150) akosf válasza EarL 007 (#149) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálam már megvan a helye... ;)

Ez az E2000-esek egy olcsóbban gyártható ( 65nm -> 45nm előnye ) változata lesz. A felhasználóknak is jól járnak, a kisebb a fogyasztással és a gyorsabb maggal.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.