sziasztok!
Megjött az E3300-asom.
egyelőre VID:1.2875
alapon viszi a 3.33GHz-et
majd mg tesztelgetem ,de egyelőre az alaplap-bios bűvköreben szerencsétlenkedek.
Kár volt a gigát asusra cserélni.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
Hazai pálya Hardverkínálat tavasz végén

sziasztok!
Megjött az E3300-asom.
egyelőre VID:1.2875
alapon viszi a 3.33GHz-et
majd mg tesztelgetem ,de egyelőre az alaplap-bios bűvköreben szerencsétlenkedek.
Kár volt a gigát asusra cserélni.

Asushoz van bios. Gigához nincs. 
A 3.33 kevés lesz. Nekem bios nélkül is ment 3500-t a 3200-s. 
mokus1: na csak vettél?
[ Szerkesztve ]
diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

nem merem feljebb raki,
a bios valami érthetetlenül kevés lehetőséget rejt magában.
Ha esetleg tudnál segíteni :[link]
[ Szerkesztve ]

Az a lap nem tuningra van (jó lenne ha adatlapodnál a konfigot kitöltenéd). Sok lehetőség nincs. Ramokat ha nem birják, oszd vissza. A fsb-t meg szépen emelgesd. Madj prime95 hogy stabil legyen. Szvsz az a lap droppolni is fog. tehát adhatsz neki 0,03-0,05v + feszt (ha lehet adni egyeltalán).
[ Szerkesztve ]

Ramokat nem tudom visszaosztani, mert csak auto, 667,800 értékeket lehet beállítani, az arányt nem. (egyébként 2X1GB CSX CEC 1066 van benne)
Pedig az alaplap kézikönyve szerint támogatja az 1066-os ddr2 kezelést, sőt 1600-as fsb-nél az 1200MHz-est is.
Ami még nagyon zavaró, hogy cpu feszültséget állítani nem lehet, meg a pcie sem lehet fixálni.
ramnak lehet feszültséget is adni jó kis lépésekben, de procinak sehol semmi.
ram időzítést sem lehet állítani.
300-as fsb-n már lefagy a windows.

Ezt nagyon elszúrtam
Képes voltam lecserélni a jó p31-ds3l lapomat erre a bénára csak mert rá volt írva hogy 1600fsb.

Az meleg valóban. Amúgy a p31-s giga nem jobb mint a g31 csak drágább. Másik, hogy csere előtt kellett volna kérdezni.
GIGABYTE GA-G31M-ES2C 11625. Ha lesz hozzá bios végre, verhetetlen lesz.

kérdeztem a milyen alaplapot topikban még anno, ott ajánlották az asusp5k-t.
Dehát ezt nem gondoltam volna, hogy cpu feszkót, meg pcie frekit nem is lehet állítani.
ennél a Tusl2-c lapom is többet tud.

Úgy néz ki 3.45GHz a vége (12.5X275)
de több mint valószinű, hogy csak ebben a lapban, ugyanis 275-ös fsb felett fagy az xp boot screen, akkor is ha leveszem a proci szorzóját.
itt úgy néz ki a lap a gát. (gondolom nem a proci wallos 275-nél)

Nemhogy ilyet vettél volna szaros 10,5k -ért. [link] Az az ASUS sajnos egy nagyon rossz széria.
[ Szerkesztve ]

Végülis nem lenne ez a 275 fsb annyira gáz, mert feszültséget amúgy sem emeltem volna a procin, sokkat tovább nem vitte volna, de a memóriakezelése a lapnak katasztrófális.
És az meg több mint bosszantó, hogy olyan dolog van ráírva amit nem tud.

Nálam az egyik asus p5b-be fog kerülni, remélem nem fog szórakázni 
Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

Oszt engem nem reklámozol?
Gercsa: az asus is olyan mint a giga. Mikor sok betü van a szám mögött az valami hulladék lap. 
[ Szerkesztve ]

háát ne mtudom mire gondolsz, biztosan van rossz széria a gigában is, de ott legalább lehet FSB
AM arányt, cpu feszt, pcie frekit állítani.
És ha rá van írva, hogy 1066ddr2 akkor tudja is.

A giga g31-l pl más szorzók vannak ha 800-1066-s procit raksz bele. Nem minden 2x2 gigás modult szeret.
De mondom előbb kérdezni azután vásárolni.
Manual nem ír semmit?

próbáltam olyat is, hogy 266 az FSB a ramoknak meg adtam 2.05V-ot, de még akkor sem a dott ki a bios olyan választási lehetőséget, hogy 1066. Csak 667 és 800.

Elképzelhető, hogyha jön még jobb BIOS ezzel a CPU supporttal akkor meggyógyul ez a funkció?

Nem fog változni. Hiszen a bios tartalmazza a proci mikrokódját. Oda pedig 800 van írva. 

Ezt most nem értem, ez mit jelent??

Azt, hogy az fsb-t a lapon oda állitod ahova akarod. Akkor is a proci 800-s marad. tehát a lap (pl az én esetemben) azokat a szorzókat rendeli mellé. Nem azokat amiket (esetleg) 1066-s proci melett tudna.

Dehát a szorzókat nem értem miért a proci adja.
Elvileg itt nincs prociban a memória vezérlő mint az amd-nél.
na mindegy.
Mint kiderült ez az alaplap sztem nem túl jó ezekhez a procikhoz, se tuningra, se egy esetleges alapórajelen magasabb FSB és RAM sebességgel optimalizációra sem alulfeszelésre nincs lehetőség.
[ Szerkesztve ]

Mert g31-s chipset ich7-l. Pont mint az én lapom. Annál is így van.
Mégis jaja
10ért adták.Most 3,6on vagyok 1,35v-al de 10 perc orthos után lelőttem mivel passzívba megy a hűtés és 70fok volt.Holnap rendbe rakom a hűtőt és megnézem mi lesz 

Az elég sok fesz. Hiába olcsó procinak, híg a leve. 
Na majd nemsoká jön az enyém is, ha 1.2 alatt nem megy 3.5-et agyonütöm ![;]](/dl/s/v1.gif)
New world...old thinking...IBM T60;)
Ezt lőttem be 1-re.De mondom passzívan
1.2875a vid.De ha 1,4alatt 3.8at tud boldog vagyok 
Te se fizetsz villanyszámlát
Elárulom neked 20W fölött még nem láttam és nem sokat megy a gép de ha megy legyen ereje 
mégis 50Watt terhelve most nézem 
[ Szerkesztve ]

Ha jól tudom az Asus lapoknál szokott lenni Jumper Free funkció (a régebbieknél volt)amit manualra kell rakni, hogy tuningolni tudj. A ramoknál is lehet állítani hogy autó vagy valami más(nem tom mi van még) A Pci-e/Pci freki állítást is keresd, mert ezekben elméletileg kell hogy legyen (sok régebbinél a Pci-e-t mindíg 100-on fixálta autómatikusan a Pci-t nem mind) Nézd meg ezeket, de ennek mindnek bent kell lennie a Manualban is!
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Ahan, és mivel mérsz?
Megnézném én 1.35-tel 3.5G-n terhelve az 50W-ot, még SSD-vel és 100%-os hatásfokú táppal is messze lennél tőle 
Hogy a proci 50 wattot eszik?Ennél többet enne az elég vicces lenne szerintem... 
Jah hogy te csak a proci után fizeted a villanyszámlát? Sajnos én nem, természetesen a teljes konfigra értettem a fogyasztást. 1ébként meglepődnél, 3.5G felett ekkora fesznél lazán ehet 50W-ot a proci. A mostani ötkettesem 3500@1.2V-on g31 lappal, 5400-es vinyóval, 2 ram modullal, igp-vel 80+ táppal konnektorból prime alatt 89W-ot vesz ki, 4ghz@1.35V-os prociknál 120W volt az érték. 0.926V-on idle 44W a teljes gép.
Nem persze tudom csak szerintem attól hogy tuningolok nem nő meg a ram,vga stb fogyasztása.
Amúgy Gigabyte alatt tuning alatt hogy működik a dynamic energy saver? 
Épp erről beszélek, a pcocié és a chipseté nő meg. Ha veszünk egy átlag esetet 1V@2500mhz 50W és 1.35V@4Ghz 130W prime, akkor az a 80W csak a proci és chipset, lehet számolni.
DES tuningnál nem megy én úgy tudom.
Én azt olvastam valahol hogy igen.De valóságban tényleg nem 
Én kinti fórumokon is azt olvastam hogy nem, de ennél nagyobb baj ne legyen
Olyan sokat nem jelent. Tuningnál épp azért nem megy, mert a fázisokat is visszakapcsolja, az pedig szétrángatott procinál érdekes lenne.

Az órajelet idle mindenképpen visszaveszi akkor is ha tuningolva van, ha +feszt adtál neki akkor azt nem csökkenti. De még az is sokat számít akárki akármit mond, mert nem mindegy hogy 6-7W vagy 17-20W-ot eszik.
Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
1-2öt ir ki rá alapon
Most megnézem hol a vége.Még mindig ugyanakkora fesszel de most vmiért 1,37voltot kap.És 3720on fut már 15 perce 
Annak ne higgy
idle, 1V alatt alapórajelen kb 8-15W-ot ehet maga a proci.

Jumper free funkciót a biosban manualra állítottam eddig is.
A ramokat és az fsb-t tudom ilyenkor állítani csak + néhány feszültség értéket.
ramoknál 3 érték közül választhatok: auto;667;800
ennyi
ram feszültségeket engedi állítani, méghozzá nagyon kis lépésekben.
fsb feszültséget lehet még ezen kivül, de procit nem.
A pcie sehol sincs az egész biosban és a manualban sem.
És íy ilyen órajelen mit ehet akkor?30-40? 
Olvass már a sorok közt
3500mhz fölött az 5200-es procik étvágya nagyon megnő az emelt feszültségnek is köszönhetően, amilyen hőmérsékletet mondtál a 3xxx procik ugyanúgy viselkednek. 2500 és 3500mhz közt 1V és 1.2V feszekkel csupán 30W a különbség prime alatt, 3500 mhz és 4000mhz közt további 0.15V emeléssel szintén 30W a növekedés, de csekély 500mhz-ért cserébe, első esetben 1000mhz-ért "fizetsz" annyit.
Amint kipróbálok egy 3200-est, csinálok valami 4-5 feszes és órajeles táblázatot fogyastási adatokkal, ha nem lennék lusta már csináltam volna logoutot
3750en sikeres félóra most jön a 12*320

Akkor azt hiszem ennyi nálad. Még az Fsb feszt tudod emelni, talán számít valamit(a ramot gondolom próbáltad 667-en is). Nézd meg Cpu-z alatt hogy mekkora feszt mutat amikor maxra húzod. Leszeded a (SetFsb) progit és megkeresed az alaplapodon a Clock generátort (ICSxxx, RTMxxx, akármi a száma északi híd környékén szokott lenni) és ha van ilyen a progiba azt beállítod benne, és Get Fsb, így megnézheted hogy a Pci-e/Pci freki mennyin van húzáskor.

Nálad is kb. 40-42W-ra jön ki Prime alatt 3.3-on?
Mod: Basszus beleszerkeszthettem volna még a másikba is 
[ Szerkesztve ]

köszönöm, ezt megnézem.
de már csak holnap
Estére kap 1,37volton 3900at
Remélem reggel hiba nélkül fog menni