Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #71562240

    törölt tag

    válasz emvy #47618 üzenetére

    Csak mert a téma kapcsolódik az egyik itteni tartozásomhoz:

    Mint tudjuk, az elv szerint a TCP/IP protokoll 100%-osan bithelyes átvitelt garantál, következésképp, ha a fogadónál hibás az átvitt fájl, akkor az elv szerint már a küldésnél is hibás kellett legyen, hiszen a protokollon való átvitel sikerességéről szóló visszaigazolás azt jelenti, hogy bithelyesen megtörtént az átvitel.
    Előzetesként ideidézek egy részletet az Andorra-házbeli FLAC-WAV teszt régóta beígért és "folyamatosan készülő" beszámolójából:

    "...(Csak egy korábbi topiktémára vonatkozóan érdekességképpen: Kammerer azóta kipróbálta, hogy adott zenefájl(oka)t tízszer oda-vissza küldött a számítógépe és a Google Drive fiókját tartalmazó szerver(ek) között, és a TCP/IP protokoll „közismert” hibamentessége (vagy „hibamentessége”) ellenére hallott különbségeket a hangminőségben az eredeti és az oda-vissza küldözgetett fájlok között annak ellenére, hogy a tranzakciók ugyebár mindig 100%-os sikeresség, ergo hibamentesség (vagy „hibamentesség”), azaz bitazonosság (vagy „bitazonosság”) mellett történtek. Nem vakteszten hallotta Kammerer a különbségeket, tehát vagy placebó, vagy nem. Majd eljátszik a Foobar ABX-szel is alkalomadtán.)..."

    A hifisták kísérletező kedvűek, és néha tapasztalnak olyan dolgokat, amelyeket mások lehetetlennek, de legalábbis furcsának tartanak. A tapasztalatok egy része utólag igaznak bizonyul, az azokat cáfoló addigi elvek ellenében. Ekkor néha megváltoznak az elvek.

Új hozzászólás Aktív témák