Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz Gijon #113268 üzenetére

    MQA-ról rengeteg vita van, lesz, elég megosztó még a hangmérnökök sem egységes véleményen vannak. Mivel nem kötelező használni, így nem is értem a viták lényegét.

    1. Elv. (A puszta megszületése kérdőjeles a mai világban, pláne hifi célra, amikor 20-30 éve úristen, van, 24/192-őnk, streamingben pedig már MQA előtt is a Qobuz kínálta, évek óta.

    2. Csúcsminőségnek, mitöbb, eleinte (csak felhördült a szakma) Hi-Res-nek kiáltotta ki magát. Aztán volt olyan hangmérnök, aki feltette a nagy kérdést, mitől Hi-Res egy Hi-Res ? Mert meghaladja a 44.1/16-ot ? Úgy látszik, ez is tisztul le azóta szépen.

    3. Master Quality Authenticated. - MIVAAAAAAAAAAAN ? :D Ez a pont és fancy elnevezés elhiheted, mennyi helyen nyitott bicskát. Szóval hogy mesterszalag minőséget (vagy mit is ??) authentikálunk, azaz hitelesítünk valami külső harmadik szerv által, aki (mi alapján is?) kimondja arra, hogy "ja, átment, klassz", vagy miii, hoooogy ? Ez nem gumi vagy gyurma, aminek szintén rossz lenne.. ez egyenesen buborék.

    4. Felük a fülében bízik, ezért nem okolhatók, csak valahogy kimaradt életükből akkor a totál veszteségmentes 96/24 (??), szóval nagyon benéztek akkor valamit. Másik felüket zsebre tette a gittegylet, így vagy úgy hasznuk származik belőle és meg kell élni, kemény idők.

    Jó lenne, ha a Tidal lejönne a szerről, DAC-ban sem keresem, mert említett gittegyletnek fizetek az MQA után licenszdíjat a készülék megvárárlásával. :W Teljes dafuq.

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák