Mivel Egon a témát részéről lezárta, ezért most nem is neki válaszolok, hanem azoknak akik - jobb dolguk nem lévén - végig olvasták ezt a polémiát.
A TFT monitorok, köztük a P19-2 is, nyilvánvalóan mások, mint CRT-s társaik. Bizonyos tekintetben kompromisszumokat kell kötnünk, hogy elfogadjuk őket.
És ez igaz fordítva is, ha már láttunk vagy használtunk TFT monitort, bizony megint csak kompromisszumokat kell kötnünk, ha úgy döntünk, hogy visszatérünk a CRT-k világába.
Az, hogy kinek melyik jelenti a még vállalható kompromisszumot, egyéni ízlés kérdése.
Amikor úgy gondoltam, hogy itt a netten megosztom a TFT megjelenítők területén szerzett tapasztalataimat, megfogadtam, hogy mindig azt fogom leírni amit én személyesen tapasztalok, úgy fogok írni, ahogy én, a saját szememmel látom a dolgokat, függetlenül mindentől és mindenkitől. Már akkor biztos voltam benne, hogy eljön ez a pillanat, amikor valaki kétségbe vonja a pártatlanságomat. Éppen ezért fogadtam meg azt, hogy soha senkinek nem fogok egy konkrét típusú monitort ajánlani, legfeljebb csak felhívni a figyelmet a szóba jöhető típusokra.
Amit én a ''tesztekben'', bemutatókban leírok, az egyrészt tényekre támaszkodik, amit ha lehet, igyekszem fényképekkel is igazolni. Másrészt viszont a szubjektív benyomásaimra alapul. Valószínűleg így van ez minden olyan tesztben, ahol nem minden paraméter mérhető, és nagy szerepe van a tesztelő egyéni benyomásának is. Különösen így van ez nálunk, hiszen nekünk még az egyébként mérhető tulajdonságok vizsgálatára sincs lehetőségünk, megfelelő műszerek hiányában. Így csak a saját, nyilván nem tévedhetetlen megfigyelésünkre tudunk hagyatkozni Ezt le is írom a tesztekben.
A mi weboldalunk elsősorban TFT LCD megjelenítőkkel foglalkozó oldal. Nyilvánvalóan azoknak próbál segítséget nyújtani akik eldöntötték, hogy ilyen kijelzőt fognak vásárolni. Nem foglalunk állást CRT kontra TFT ügyben, bár mint a legutóbbi cikkünk is bizonyítja, nem hanyagoljuk el teljesen a katódsugárcsöves megjelenítőket sem.
Mindenkitől elnézést kérek a hosszú POST-ért és az OFF-ért is. 
[Szerkesztve]
Com'è diverso il mondo visto da qui