Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2

(#501) boceeboy válasza Rudipapa (#500) üzenetére

boceeboy
(tag)

Nem ez egy szar megne vedd!:)

Olvass vissza kicsit mindenki megbánta hogy megvette!:D:D

(#502) Rudipapa válasza boceeboy (#501) üzenetére

Rudipapa
(újonc)

Hát pont az, hogy elég sok sírást-rívást látok. :U
Nem tudom eldönteni, hogy ez a lamerek bénázása vagy valami komolyabb.

Mindenesetre van olyan, aki megbánta, hogy megvette vagy nem mást vett helyette?

(#503) Racecam válasza Rudipapa (#502) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem aki megbánta, az minden más TFT-t is megbánt volna, ha megveszi.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#504) Hunfree válasza Rudipapa (#500) üzenetére

Hunfree
(újonc)

Én szívtam a pixelekkel(egy subpixelhiba), de ennek ellenére nagyon megvagyok elégedve a monitorral.
Most néztük ujra a nyaralásról készült fotókat, mert a régi monitoromon közel sem voltak ilyen szép(sokkal élesebb , szebb színek, gyönyörű).

Csak ajánlani tudom !

(#505) Egon válasza Racecam (#503) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez így van. Azzal én is egyet tudok érteni, hogy az összes TFT közül (nyilván az általam látottak közül) ez a legjobb.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#506) penene

penene
(őstag)

én még mindig szenvedek a moncsival. :)

Alátettem tegnap a gépet, aztán full stabilan nyomtam 1280*-1024ben szűrésekkel nfsu2őt + CSt. (motion blure nincs:D)

Olyan szinten mosódik mint az állat.
És nem csak szerintem, hanem barátom is ott ült mellettem.

Amúgy nagyon cool, a kép is szép, már nem baxa _annyira_ a szemem. De a gém még mindig gány rajta.. :D

nemtom, vagy én nekem túl érzékeny ilyenre a szemem, vagy gyári hibás, és lassabb (szinte kizárt), vagy ti vagytok vakok ;]

de még van 10 napom, h. eldöntsem megtartom -e vagy sem, vagy beviszem a BT könyveibe, vagy valaki másnak a kezeibe :))

Azt az egyet még mindig nem értem, kérlek segítsetek: itt ülök 17 colos TFT előtt. fullon van brightness, contraszt, 7300as szín, és halálira pihen a szemem.
szinte világít a képernyő.

hazamegyek, bekapcsolom gépet, ha világos, nagy fényerő, egyből elkezd folyni szemem, ha meg leveszem fényerőt, akkor meg itt bentihez képest pl. rohadt sötét.
(contraszt 45-50, feketeség 50-60)

Ezt nem vágom.. otthon azért hgy ne fájjon szemem lejjebb sötétítem képernyőt, itt meg szinte fullon világít, és semmi gond nincs.. otthon meg egyből nehezedik a szememre.

ez a más panel? vmi eleve más, eleve erősebb az egész? (ez egy ibm thinkvision monitor 17es)

[Szerkesztve]

"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

(#507) kdz válasza penene (#506) üzenetére

kdz
(tag)

ha úgy döntenél, hogy valaki más kezébe akarod adni a monitort, ne felejts el szólni nekem! :)

Never give up! Never surrender!

(#508) penene válasza kdz (#507) üzenetére

penene
(őstag)

igen, gondoltam rá. egyszerűen ezt a TFTt nem nekem teremtették.. :) bár még próbálkozom még ma este is, de nagyon hajlok az eladására.

mennyiért vinnéd? :)

már elég régi, van már 3 hetes is asszem... már teljesen beporosodott (sajna nem használtam:D)

Lehet jó meg minden, de nem az amit én megálmodtam, nincs úgy értelme leülni elé, hogy nem ez a monitor, amit nézni akarok... :) eddig úgy áll.

mod.: (hirdetést még nem adok fel, csak ha 100% lesz, addig elővásárló lehetsz, ha úgy döntenék, hogy továbbadom)

[Szerkesztve]

(#509) Racecam válasza penene (#508) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Add el, és vegyél CRT-t, csak ne sírj már annyit! :U

neduddki 60K-t ad érte, azonnal!

(#510) penene válasza Racecam (#509) üzenetére

penene
(őstag)

csak leírtam a tapasztalataim, amikkel bárki találkozhat.

(#511) boceeboy válasza penene (#506) üzenetére

boceeboy
(tag)

Énis irnék erről vmit!

Én 2-3 napja veszem észre hogy tényleg mosodik a dolog eléggé!:(

Amikor WoW-ozok és elmegyek egy játékos mellett,távolról látom a nevét és a klánját de közel jön vagy elfutok mellette olvashatatlan massza lesz a feliratból!
Esélyem nincs elolvasni mi a neve vagy bármit még találgatni se tudok!

FPS-nél viszont totál semmit nem látok,teljesen tökéletes nekem!

Mindezek ellenére tökéletes a moncsi és egyáltalán nem bántam meg hogy megvettem!

A szinek és a többi kárpotol ezekért a kis hibákért amik véleményem szerint a tech számlájára irhatoak!

(#512) penene válasza boceeboy (#511) üzenetére

penene
(őstag)

Jah, izlések és pofonok..

én most azon gondolkodom, hogy meghagyom a moncsit, mert már szinte egyáltalán nem bántja a szemem, és tényleg szép a képe, meg minden.

Viszont kell találnom valami alternatív megoldást a játékokra.. mert pont amivel jelenleg játszom (autós), annál igencsak megeröltető homályban vezetni.. főleg amikor gyorsan mész és pontosan kéne fordulnod, de ha nem látod.. :D

kellene mellé venni egy 19es CRTt is. ;) (vagy arra 1 gémre játszom 17es CRTn - ég és föld a játékélmény és játszhatóság, szuperkép ide vagy oda :D)

De ez majd a könyvelőn múlik :)) Meg még lehet találok vmi jó 19es CRTt.. :)

(#513) kdz válasza penene (#512) üzenetére

kdz
(tag)

szívesen elcserélem veled a vm 454 pro-mat a p19-2-re;)

(#514) penene válasza kdz (#513) üzenetére

penene
(őstag)

adj róla vmi linket, specekkel + tesztet.. :)

kösz

(#515) kdz válasza penene (#514) üzenetére

kdz
(tag)

Bővebben: link

teszteket még keresgélek...

[Szerkesztve]

(#516) penene válasza kdz (#515) üzenetére

penene
(őstag)

nézem

(#517) penene válasza kdz (#515) üzenetére

penene
(őstag)

ment mail! hogy ne ezt a topicot fárasszuk.

(#518) kdz válasza penene (#517) üzenetére

kdz
(tag)

az a baj, hogy ma bent fogok éjszakázni a munkahelyemen :(
el tudnád küldeni a dkiss@madistudio.hu címre is? kösz!

mod: ja és mindenkitől bocs a sok off-ért!!!

[Szerkesztve]

(#520) boceeboy

boceeboy
(tag)

Mél ment!

(#521) viharhozo válasza Racecam (#503) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Eppen ilyesmin gondolkodtam mostanaban. A P19-2 megvan harom honapja, raadasul az elmult masfel hetben felvaltva ultem egy FSC C996 meg emogott. Osszessegeben tul nagy kulonbseget nem tapasztaltam, nem estem hasra az atuleskor. A P19-2-n szep es jo az 1280*1024, mig a CRT-n csak 1152*864-ig jutok el, folotte kicsik a karakterek. Illetve a CRT jobban mutat, es a pivot is hasznos. Nagyon gyors fps-sel nem jatszom, a tobbi jatekkal meg nincs gond. Asszem, ennyi a szubjektiv velemenyem.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#522) Litván Zongora

Litván Zongora
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Az elmúlt hetekben csöndben végigolvastam itt a hozzászólásokat, levontam a tanulságot, és vettem ma egy P19-2-est. :))
Tapasztalataim eddig: gyönyörű a képe, szépek a színek. Komoly FPS játékra azonban a monitor nem igazán alkalmas, ugyanis kemény utánhúzása van. Én Q3 alatt próbáltam, a szemfáradás attól lép föl szerintem egyes usereknél, mert a homályos képre a szem hiába próbál fókuszálni, és hamar fárad. Ez van. Nálam hasonló a helyzet, FPS alatt fárad a szemem, ha azonban akármiylen más programot nézek, akkor nem - mert nincs mozgás és utánhúzás.

Tehát nagyon jó a monitor, arra a célra, amire kitalálták - de gyors mozgással operáló játékokat kedvelőknek szvsz nem való, talán egyetlen TFT sem.

You just haven't earned it yet, baby, you must suffer and cry for a longer time...

(#523) penene válasza Sheol (#481) üzenetére

penene
(őstag)

''Télapó csak ne szóljon semmit, hiszen a munkahelyéről is tud fórumozni!

Mégegy kérdés, és ez már mindenkihez szól.
Nem tapasztaltok olyat, hogy néha elkezd pislákolni a kép?
Főleg fehér háttér előtt veszem néha észre, és bekapcsolás után kis idővel, de láttam már több óra használat után is.
Lehet ez valami olyasmi, hogy a háttérvilágítás, nem egyenletes olyankor?
Nem annyira látványos ez a dolog persze, tehát film, vagy játék közben észrevehetetlen.

Mod.: Főleg eleinte vettem észre, mikor kigúvadt szemekkel figyeltem a monitor minden rezdülését. ''

Pont most látok én is olyant, itt ph oldalt nézve pl... de furi, mert most nincs!! de 10 mpvel előbb volt (azért válaszoltam neked gyorsan:D)

(#524) Hunfree

Hunfree
(újonc)

Sziasztok!

A következő furaságot vettem észre a monitoron.
A kép a monitor szélétöl más távolságokra van, azaz nem passzol bele pontosan.
Jobboldalt és lent kb 1mm a távolség ami ok, de baloldalt kb.4mm és fent kb. 5mm!!
Ez miért van?? Egy TI4200 kártyán át nézem, és két monitor van a kártyára kötve..

Ti nem tapasztaltatok ilyet?

Köszi a segítséget előre is.

(#525) Sheol válasza Hunfree (#524) üzenetére

Sheol
(kvázi-tag)

Nálam nincs ilyen gond.
Azt gondolom megtetted, hogy csak egymagában kötötted a videókártyára, és annak is a DVI kimenetére...

God is not here today, Father.

(#526) Hunfree válasza Sheol (#525) üzenetére

Hunfree
(újonc)

Megtettem, nem segített..:(

(#527) Sheol válasza Hunfree (#524) üzenetére

Sheol
(kvázi-tag)

Na megnéztem közvetlen közelről, egy elemlámpával világítgatva (fekete keret miatt alig látszik) a kép és a káva viszonyát.
Azt vettem észre, hogy egy icipici különbség nálam is van, de ezt tényleg csak így venni észre. (Tized milliméterben lenne mérhető kb.)
Felül van nálam is a legnagyobb hézag (1,5 mm).
Az a fél centi ami nálad van, az nagyon durva. :(

God is not here today, Father.

(#528) boceeboy

boceeboy
(tag)

Volt valaki nemrég aki kérdezte ogy tudnék e nagykerből 115k-ért moncsit!
Na most ugynézki tudok de csak 2-3 darab esetén hajlandó az ember adni!
Ha valakit érdekel irjon mailt!
Gari stb természetesen van rá!

(#529) Hunfree válasza Sheol (#527) üzenetére

Hunfree
(újonc)

Köszi a segítséget.

Elvittem szervízbe, és bevizsgálás alatt van...
Aztmondták max 10 nap...(mi tarthat addig?)

Amúgy érdekes, mert itthon az EXIT/AUTO gombra nekem nem csinált semmit.
Bevittem rákötötték egy gépre és ott meg müködött az gomb..(mondjuk én DVI-n használom, ott meg csak Analog volt..)

(#530) jano_hun

jano_hun
(újonc)

Sziasztok!
Eléggé vegyesek a hozzászólások játék témában, így szeretném feltenni a konkrét kérdést P19-2 tulajdonosok felé: próbáltátok Half-Life 2-vel? Ha igen, mik a pontos tapasztalatok ezzel a játékkal?
Bedöglött az LG F700B-m és szeretnék venni egy TFT-t helyette: két cucc tetszik, a P19-2 és a Samsung 913N. A F-S monitorról hihetetlen sok jót hallottam, olvastam, de mindenki azzal riogat, hogy nem lehet vele tisztességesen játszani. Én HL2-zök, szerintetek arra alkalmas lenne ? :F
A válaszokat előre is köszi!

(#531) lolee

lolee
(fanatikus tag)

Én is megvettem! Nem tetszett, visszavittem, rendesek voltak és visszavitték...

Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

(#532) lolee válasza jano_hun (#530) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Nos én HL fan vagyok ezért persze kibróbáltam rajta. Nem rossz rajta, de egy két érdekes dolog megfigyelhető. A kép nativba pengeéles, de lejjebb is egész jó ez pozitív csalódás volt nekem mert amennyit veszít a grafika a mosódással annyit visszanyer azzal hogy pl.a 800x600-at is 1280x1024be rakja ki és nem csíkozódik a kép. A figurák kicsit lejönnek a háttérről, eléggé elütnek egy crt-hez képest. Amit viszont nem tudtam megbocsátani a moncsinak az az hogy egy-két szürkés ill. zöldes árnyalatú rész pl. kocsi alvázának egy része és mohás tartógerenda világító-színes tft hatást kelt és értelmezhetetlen a a környezethez képest teljesen elüt tőle, ezt máshol is tapasztaltam bizonyos inkább szürkés-kevert átmeneteknél. Utánhúzás nincs semennyi de darabosan mozog kicsit a kép sztem a 75hz miatt ( ez nem biztos hogy emiatt van, de kipróbáltam dsub-on,dvi-n, másik karcsival is ua.), ezt tapasztaltam q3-ban is, elma-ban is (itt van utánhúzás az erős színek miatt, de a darabosság miatt értelmét veszti a jelenség). A darabosságról semmit nem hallottam a tft-kell kapcsolatban tehát nem igazán értem, vagy az ''én készülékemben van a hiba'' , de emiatt q3-azni nem tudtam sokat mer bántotta a szemem keményen. Elsőre ennyit tok mondani, nekem mint látod nem jött be az egész.

[Szerkesztve]

(#533) lolee

lolee
(fanatikus tag)

Igazán nem akarom elvenni senki kedvét a monitortól hogy csak rosszakat írok, eddig nem volt TFT-m, akinek nem az első biztos tetszik.Nem vagyok HC gamer sem profi grafikus, csak egy hibákra allergiás user, és a tapasztalataimat szeretném megosztani: a 178 fok látószöget nem tudom hogy értik a TFt-nél de ennél itt gyakorlatilag ha szemben ülök vele a szélén már fakul a kép, ez nagyon meglepett. A kép 2d-ben natívba nagyon éles, lejebb mosott, a vékony betű téma nekem kifejezetten tetszett. 3d-ben elég jó alacsonyabb felbontásban is egészen 800x600-ig, 3dsMax-ban készítettem egyszínű felületeket amelyeket a szélén megvilágítottam egy lámpával hogy megnézzem a színátmeneteket, az eredmény: eléggé sávosodak a színátmenetek és az egész nem értelmezhető, hogy mi akar lenni, semmi térérzete a képnek. Játékra nekem mint írtam nem jött be. 2d-s alkalmazásokra nagyon tetszett a stabil kép, a színek erőssek, egy két minőségi képet mintha fogni lehetne, de némely szürkés átmenetnél itt is előjön a világítós hatás és kitűnik a képből a részlet. Érzésem szerint jobban képminőségfüggő a képmegjelenítés mint crt-n. A fényerővel és kontraszttal csínyján kell bánni mert azzal ölni lehet.
Én személy szerint grafikára és gyors játékra nem ajánlom ezt a moncsit (nem tudom a többi TFT jobb-e, nem is fogok másikat venni hogy leteszteljem) minden másra jó (2d-s cuccok, lassú 3d-s játékok).
Ha valakinek van tippje a darabos képváltásra hogy miért van azért engem érdekelne attól függetlenül!

(#534) Racecam válasza lolee (#533) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Néhány dolgot azért megkérdeznék, mielőtt válaszolok. Ez az első TFT monitorod? Milyen vas van alatta? (Proc, vidkari, stb.)

(#535) lolee válasza Racecam (#534) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Igen ez volt az első. 2.6p4 800fsb 6600 256mb.(Q3-at, elastomaniat elbírja)

(#536) Racecam válasza lolee (#535) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Így elsőre ez elég karcsúnak tűnik 1280x1024-hez. Majd írok, csak közben dolgozom is. ;)

(#537) lolee válasza Racecam (#536) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Q3 150-250 fps 1280-ban, elastomania 2d-s régi játék 1024-ben.

(#538) lolee válasza Racecam (#536) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Te nagy TFT-s vagy értessz hozzá azt tudom, tényleg érdekelne a téma!

(#539) lolee

lolee
(fanatikus tag)

Na mennem kell. Azért várom a reag-ot mindenkitől, később elolvasom.:U

(#540) turho válasza Hunfree (#529) üzenetére

turho
(őstag)

DVI-n nemigen műxik az automata kalibráció/képigazítás.

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#541) Hunfree válasza turho (#540) üzenetére

Hunfree
(újonc)

Na dehát az nem normális ,ugyebár??
Akkor neked is hibás a kütyü....

(#542) turho válasza Hunfree (#541) üzenetére

turho
(őstag)

Szerintem DVI-n pontos jelet kap a monitor, azért ne kell auto-zni. Csak tippelek. Remélem jól. Nekem analógos van, nem ilyen :)

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#543) Racecam válasza lolee (#538) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nos egy TFT monitor, tényleg más, mint egy CRT, az biztos.
Éppen ezért nagyon fontos lenne, hogy aki még nem ismeri közelebről a TFT monitorok képi világát, vásárlás előtt feltétlenül próbálja meg valahol megnézni, ne érhesse, később csalódás. Nem először tapasztalom, hogy néhány embernek, nem jön be az átállás. Nem sokan vannak, de ők azok akik nem tudnak megbarátkozni a technológiával. Nem irigylem ezeket az embereket, mert egyre kevesebb lehetőségük lesz jó CRT monitort vásárolni, sőt nemsokára, talán egyáltalán nem nem lesz rá lehetőségük.
Én szerencsés helyzetben voltam, mert a munkahelyemen, és a közvetlen ismerettségi körömben egyre több TFT monitor kezdett feltűnni. Volt rá lehetőségem, hogy megfigyeljem őket, összehasonlíthassam a különböző technológiákat.
Nekem rengeteg bajom volt a katódsugárcsöves monitorokkal - pedig volt néhány komolyabb 19''-os is köztük - zavart a soha nem tökéletes geometria, a konvergencia hibák, a szinte soha nem tökéletes fókusz és természetesen az egyre nagyobb képátlóból következően, egyre nagyobb méret és súly. (Mondjuk emelgetni ritkán kell, de akkor is.) Ezen kívül, a nagy fogyasztás és hőtermelés sem volt elhanyagolható szempont. Késhegyig menő viták vannak még a CRT-k káros sugárzásáról, valamint a képfrissítési technológiából adódó, esetleges szemfárasztó, szemkárosító hatásról is. Én most ezekben a kérdésekben - a felesleges viták elkerülése érdekében - nem foglalnék állást, az én szememet a CRT nem fárasztotta, legalább is nem jobban, mint a mostani TFT-m, 12 óra után.

Folyt. köv.....

[Szerkesztve]

(#544) Racecam válasza Hunfree (#541) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem olvastad el a P19-2 tesztet a www.tftpanel.hu oldalon, ott világosan le van írva, hogy mely funkciók nem érhetőek el DVI-n. Bővebben: link
Természetesen az AUTO beállítás is közéjük tartozik.

(#545) lolee válasza Racecam (#543) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Azt nem is gondoltam hogy te ilyen objektív vagy, és nem pedig elvakult.:R Azt hiszem összefoglaltad a dolgot, tökéletes moncsi nincs...

(#546) Racecam válasza lolee (#545) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Várjál, még nincs vége! ;)

(#547) Daywalker

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Az első fekete P19-2 nekem is pixelhibás volt, de 3 nap alatt cserélték, szóval nem gáz.

Egyébként marha jó monitor. Szerintem a rev 4-es szériában kissé sok a pixelhiba, de lehet, hogy csak én látom így.

Rendesen odaver a TN+ nak.

(#548) Daywalker válasza Litván Zongora (#522) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Azért gondolkozz mielőtt írsz.

Én Q3-ban megforgattam nem is egyszer, és nem láttam utánhúzást (ráaádul bika gépen pörgött is ezerrel...). Szóval ezzel a hozzászólásoddal nem tudok egyetérteni, és más sem fog. Érdekes, hogy sok usernek nincs utánhúzás, neked meg van.

Az meg végképp hülyeség, hogy az utánhúzás miatt fárad el a szemed. Attól fárad el, hogy gyors a mozgás, többet- és erősebben fókuszálsz, többet mozog a szemed, kitágulnak az erek az ''erőlködéstől''. Ettől fáj, és nem az utánhúzástól.

Azzal sem értek egyet, hogy egyik tft se való gyors játékra.

(#549) viharhozo válasza Daywalker (#548) üzenetére

viharhozo
(PH! addikt)

Ez erdekes dolog, mert a GTA-nal engem zavart az utanhuzas, viszont a SS2 demojaban egyaltalan nem tunt fel, pedig az elegge porog.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#550) Racecam válasza Racecam (#543) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Viszont engem is sokáig visszatartott a TFT vásárlástól a minőség romlás nélküli felbontás vátoztatás lehetősége, a korlátozott betekintési szögek, a nem tökéletes színvisszaadás, a TN+Film paneles jószágoknál, különösen a kezdeti időkben a ditherelés, FRC jól látható hatása (furcsán villógó, zsizsikesedő egyszínű felületek), az igazi fekete szín hiánya, a háttérvilágítás foltosodása, ''bevilágítása''.
Aztán egyre jobb modellek kezdtek szállingózni, főleg S-IPS, MVA/PVA fronton.
Először akkor kezdtem gondolkodni a váltáson, mikor közelebbről megismerkedtem a Samsung 193P modellel.
Nagyon jó volt, hogy - TFT monitor lévén - elfelejthetem a geometria problémákat, a fókusz hiányosságokat. Egy tűéles képpel, kitűnő kontrasztal rendelkező, jó színmegjelenítésű monitort sikerült megnézegetnem, amelynek talán az egyetlen hibája a nagyon magas 25ms-os válaszidő volt. Az persze egyértelmű volt már akkor is, hogy a TFT monitorok betekintési szöge - pedig ugye egy ebből a szempontból kifejezetten jónak számító PVA paneles jószágról volt szó - nem hasonlítható össze a CRT-vel, 178°/178° ide, vagy oda, bizony oldalról a kontraszt csökkenése látható, sőt bizonyos színek (ált. a kék) meg is változnak. (Elképzelhető, hogy egy ennél jóval gyengébb TN+Film panelnél ez mennyire zavaró.)
Mindezek ellenére, engem ez a modell meggyőzött, úgy éreztem - és érzem azóta is -, hogy a pozítiv tulajdonságok - legalább is nálam - felülmúlják a negatív tulajdonságokat, ezért úgy döntöttem, váltani fogok.
Mielőtt ez megtörtént volna, kezdtek csordogálni a hírek egy új technológiáról, mellyel az ilyen típusú monitorok válaszideje (MVA/PVA) drasztikusan csökkenthető, legalább is a szürkeárnyalat váltások tekintetében. (Ez rendben is van, a váltások jelentősen nagy többségét a szürkeárnyalat váltások adják.)
Emiatt vártam még, hogy az erre a technológiára épített modellek közül néhányat, személyesen is kipróbáljak. Végül így esett a választásom a P19-2-re, amely továbbra is állítom, jelenleg az egyik legjobb ár-érték arányú, premium kategoriájú monitor a piacon, sőt a 193Pplusz. és a 970P megjelenéséig, a legjobb.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.