Kedves P19-2 tulajdonosok!
Én is vennék 1 ilyet, de előtte megnézném élőben 1-2-3 játék alatt. A tftpanel-es tesztet (is) már többször elolvastam.
A kérdésem: melyik kedves bp-i PH-s engedné meg, hogy nála megnézzem a P19-2-őt játékok futtatása alatt? (pl NFS-MW, FarCry, COD...)
Természetesen nem ingyen gondoltam. Fizetségképpen gondoltam lehetne pl sör, bor, csoki vagy megegyezés szerint szinte bármi.
Várom a privát üzeneteket. Köszönöm a PH szellemiségének nevében.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
HW-Peter
(fanatikus tag)

humax
(fanatikus tag)
koszi
Elado Lakast keresek budapesten,ajanlatokat megköszonom.(BOCSNAT KEREK A ROSZ MAGYAR IRASOMERT, KULFOLDI VAGYOK )

duplaa
(kvázi-tag)
hali mindenkinek!
Én is gondolkodom egy új tft-n, mivel még nekem sem volt tft-m, ezért kicsit ''tartok is tőle''. Mindenre használom a moncsit, játék (CS, NFS:MW, stb...), filmnézés (divx, dvd), és munkára is (InDesign, Dreamweaver, Photoshop...). Egy szó, mint 100 egy jó monitor kell vmi normális áron. 
Ahogy nézegettem a monitorokat 3 tetszett meg:
1. Samsung 930 BF
2. Fujitsu-Siemens P19-2 (fekete
)
3. ViewSonic VX924
Várnám a kedves tulajok infóit a monitorokról.
Ki melyiket ajánlja?
Ja, a kérdések: 
1. hallott már vki olyan monitort, hogy Medion md30919? Ezt ajánlották most 67k + áfáért. Bár szerintem ennyi pénzért már lehet venni vmi nevesebb tft-t is, nem?
2. hülye kérdés jön
, de ezt nem láttam fórumokon: mi a különbség a 16.2 M, és a 16,7 M színű tft monitororok között? Látható különbségek vannak? Észreveszem a mindennapi használat során (pl. nem olyan élethű színek, vagy nagyobb válaszidő, vagy ilyesmi)?
3. Sztetek érdemes mindenféleképpen mva-s tft-t venni? A tn-s ftf-ket meg hagyjam ki a kiszemeltek közül?
4. A viewsonic 3 éves pixel garanciája hogy is van? működik az itthoni boltokban rendesen?
Válaszaitokat előre is köszi. 
Éder mester vajon mit haluzott a sok faragasztótól? Pumuklit?!

duplaa
(kvázi-tag)
Az az igazság, hogy mindegyik elsődleges
Mert kb. ugyanannyit játszok, mint dolgozok, de azért filmnézésre is kell.
Ahogy olvasgattam erről a fs p19-2-ről, egyre jobban tetszik
Akinek ilyen monitora van, írhatna váleményt, tapasztalatokat. 
Racecam a másik két moncsiról mi a vélemény, és a tapasztalat?
ui.: visszatérve a 16,2 és a 16,7 M színes tft-kre, szabadszemmel észreveszem a különbséget?

Hun'reeth
(őstag)
#620, #624, #626, #628
csak példaként.
''Öregember nem gyorsvonat!''

duplaa
(kvázi-tag)
Ezeket olvastam ![;]](/dl/s/v1.gif)
Igazából, további tulajok véleményét várom. 
Egyébként kinek milyen gép van a moncsi mellett, bírja az NFS:MW-ot, meg a többi játékot 1280*1024-ben? 
Attól még azért tartok egy kicsit, hogy a gépem hogy fogja bírni az ilyeneket (3200+, asus 9600xt 8x agp, 1 giga ram). 

Hun'reeth
(őstag)
Az enyém bírja. 
A videokártyád kicsit gyengus lesz a többi elég volna. Azért menni fog de pár dolgot le kell venned (az árnyékokat mindenképp).

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Szia!
Ha nincs még pesti jelentkeződ, Piliscsaba megfelel? Nálam megnézheted (Q3, COD2, Jedi Outcast, stb.)
You just haven't earned it yet, baby, you must suffer and cry for a longer time...

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Nálam sokáig ment 6600 GT a P19-2 alatt, de az újabb eresztések, mint pl. COD2, Heroes 5 már felejtősek voltak 1280-ban (2800+, gigaram). Így váltottam 7800 GS-re, a problémák megszűntek... 
You just haven't earned it yet, baby, you must suffer and cry for a longer time...

HW-Peter
(fanatikus tag)
Köszönöm, feljegyeztem.

Hun'reeth
(őstag)
Heroes 5???
Már van? 

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Van egy open beta, amire lehetett regisztrálni - én megtettem. Ügyes cseh hekkerek pedig megoldották, hogy ne csak a Ubisoft szerverein lehessen játszani 5 percenként leakadva, hanem hot seatben magad ellen. Minden fajt ki lehet próbálni, és van vagy 10 pálya is. A grafikája elképesztően durva a régi Heroes-okhoz képest, olyasmi, mint az Age of Mythology vagy a Warcraft3... A 6600 GT szenvedett vele, bár ennek a béta státusz is lehet az oka. A megjelenés május 19-re várható.

duplaa
(kvázi-tag)
Most láttam a g3pb0lt oldalán a Samsung 930BF monitort, ott azt írják, hogy PVA-s a panel! Ez igaz?! Mert ha tényleg PVA-s akkor inkább lehet mégis a samsung 930 BF lesz, nem a F-S P19-2. Bár én úgy tudom, hogy a samsung 930 BF TN-s. 
Sztetek manapság a P19-2 a megfelelő monitor (játék, munka, film)? 

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Szerintem TN-es, de a színszámból is ki kell derülnie.

duplaa
(kvázi-tag)
16.2 M, de láttam már 16,7 M-nak is írva
160 fok a betekintési... 
A Samsung oldalon is 16.2 van írva 
[Szerkesztve]

Lujko
(lelkes újonc)
TN-es Samsung LTM190EX-L21 panel van benne

duplaa
(kvázi-tag)
köcce 
Ezt a marhaságot, hogyan sikerült összehoznod? 
Com'è diverso il mondo visto da qui

Lujko
(lelkes újonc)
Itt volt a Prohardveren
[link]
Igen, ez igaz csak az L21 nem tudom honnan van, de majd fLeSs talán megmondja! 
Ja, természetesen TN+Film.

duplaa
(kvázi-tag)
Egyre jobban ehhez a moncsihoz húz a szívem... 
Akiknek ilyen van (P19-2), nem bánták meg, hogy ezt a monitort vették? Meg vannak vele elégedve?
Most 17''-os crt-m van (még), 1024-es felbontásban, ha a majdani új P19-2-mön
1280-as felbontás lesz, nem lesznek nagyon kicsik a betűk? (lama kérdés
) Tegnap az jutott eszembe, hogy CS-ben kicsik lesznek az emberek, aztán megint meg kell tanulni célozni. 
A fekete 19-2-esnek van vmi külön típus jelzése?
Az ebben a moitorban lévő PVA panel jó panelnek számít? Nem nagyon vágom ezeket.
ui.. ja, vki nem tudja, hogy milyen tft tesztek vannak a mostani (áprilisi) pcworldben? Mert 100K fölötti tft-ket teszteltek. 
[Szerkesztve]

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Én is 17-es CRT-ről váltottam erre a TFT-re. Abszolút nem bántam meg, a kép gyönyörű, tág határok között állítható. Nincs probléma a betűnagysággal sem, a vastagságon pedig lehet állítani. A helytakarékossága igen jól jön, a szemet kevésbé fárasztja, nem is szólva pozitív élettani hatásairól a CRT-hez képest. Pl. aki gyermekáldáson töri a fejét, azonnal cserélje le a CRT-jét TFT-re, ha sokat ül gép előtt. Nem viccelek! Vannak tapasztalataim a kérdésben. Ugyanígy erősen ajánlott a csere olyan környezetben, ahol pici babák élnek.
Ami a játékokat illeti: én csak Q3-ban vettem észre utánhúzást, a CRT után erősen meg kellett szokni, hogy kicsit keni a képet a monitor. Nem drámai a dolog, de azonnal feltűnik. Egyéb, általam kedvelt FPS-ekben (pl. MOHAA, COD1-2, Jedi Knight) a jelenség elhanyagolható, legalábbis egyáltalán nem zavaró. A Q3 grafikája és eredendő mozgalmassága miatt szvsz kivételesen érzékeny játék az ilyesmire.
Stratégiai játékokban a P19-2 messze-messze jobb, részletesebb képest ad, mint a 17-es CRT adott. Ilyen téren nem is kétséges, hogy érdemes cserélni. Az pedig, hogy elforgatható és net-hez, word-höz függőlegesen használható, csak hab a tortán, igen kényelmes olvasást, böngészést tesz lehetővé.
A monitornak nem volt pixelhibája, se szub, se igazi, és azóta sem jött elő ilyesmi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

duplaa
(kvázi-tag)
köszi kimerítő válaszod

duplaa
(kvázi-tag)
Nagyon úgy néz ki, hogy nekem is ilyen moitorom lesz.
Hacsak nem ajánlotok egy jobbat, ennyi pénzért 
Hogy is van ez a pixel garancia? Ez boltonként változhat, vagy van minden monitorra fix 3 napos csere gari? :S
Nem tudja valaki, hogy az áprilisi PCworldben milyen tft-ket tesztelnek?
Erre a monitorra a Fujitsu-Siemens 30 napos pixelgarit ad.
Ez nem vonatkozik a szubpixelhibákra, úgyhogy mindenképpen teszteld le mielőtt megveszed. [link]

duplaa
(kvázi-tag)
Tehát, ha egy teljes pixel hiba van, vagy 5 subpixel, akkor csere... Ugye jól értem? 
Lama kérdés jön:
Ha egy teljes pixel rossz, akkor ugye vagy fehéren, vagy feketén világít folyamatosan, és amikor csak sub pixel hiba van, olyankor mit látok? Pl. ha kiégett a piros subpixel, akkor az a pont mindig pirosan világít? 
Nem tudja valaki, hogy az áprilisi PCworldben milyen tft-ket tesztelnek?
[Szerkesztve]

duplaa
(kvázi-tag)
Tényleg, még egy kérdés: a tft-ket mivel kell takarítani?
Mert én a crt-met simán ablaktisztítóval törlöm. 

duplaa
(kvázi-tag)
Yo reggelt mindenkinek. 
Van itt debreceni? Hol lehet kapni debrecenben p19-2-es monitort?

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Vízzel. Vagy lehet kapni direkt monitortisztító folyadékot is...

duplaa
(kvázi-tag)
köszi a választ
Szóval akkor nem igényel semmi különös vigyázatosságot?
A többi kérdésemre válasz? Valaki!
Nem tudja valaki, hogy az áprilisi PCWorldben milyen tft-ket tesztelnek? 
[Szerkesztve]

Litván Zongora
(lelkes újonc)
Nekem már több, mint egy fél éve megvan, de még hozzá sem nyúltam. 

Charlie
(tag)
Samsung 970P, Acer AL1951C, Eizo S1910S, Fujitsu P19-2, Belinea 101920, Sony Smd-hx95, Benq FP91E, View VP930, HP L1955
1., Fujitsu Siemens P19-2
2., Eizo S1910S
3., Samsung 970P
Képminőségben a Samsung nyert.

duplaa
(kvázi-tag)
Na megvettem a PcWorldöt, elolvastam a cikket, és nem lettem okosabb, vagyis nem tudtam dönteni a cikk alapján, mivel a Samsung 970P-t és a Fujitsu-Siemens 19-2-őt hozták ki győztesnek. Én meg pont ezt a kettőt néztem ki. 
Sztetek? Melyik jobb (kell mindenre: munka, játék, film)?

Charlie
(tag)
Ha nem zavar a kezelőszervek hiánya akkor szerintem a Samsung a jobb vétel mivel újabb panel dolgozik benne.
Amúgy mindkét panelnek vannak apróbb hibái (dither és overshoot) de szerintem ezeket egy átlag felhasználó nem veszi észre.
A Pc World teszt is csak nagyon kis különbséget látott a kép minőségében, a Samsung esetében pedig tuti, hogy ők sem vették észre a dither-elést mivel akkor nem adtak volna 100 pontból 99-et a képminőségre.
Az tuti, hogy bármelyiket is veszed nem jársz rosszul, ha bejön a Samsung design (nekem bejön) akkor mindenképpen az a jobb vétel.
1./ Minkét monitorban ugyan az a panel van, csak az elektronika más.
2./ Overshoot a 970P-nél is van.
3./ Ditherelés a P19-2-nél nincs.
[Szerkesztve]

Charlie
(tag)
Az igaz, hogy mindkét panel S-PVA azonban a Fujistuban egy régebbi Samsung panel dolgozik aminek az eredeti válaszideje 20 ms, ezt sikerült az overdrive technológiával lenyomni 8-ra.
Az overshoot pedig az overdrive technológia egyik negatív jelensége. Mivel a 970P ilyen technológiát nem használl ezért overshoot jelenség sincs nála.
Tehát a két monitorban NEM azonos panel dolgozik.

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
A második pontban nem lennék olyan biztos. Mindenesetre P19-2-n sem egyenletes a színátmenet, bár közelsem olyan durva mint a TN-esek esetében.

Harti
(őstag)
Sziasztok!
A közeljövöben (a héten) lehetséges hogy eladó sorba kerül egy fekete p19-2-es!
Csak érdeklődés szinten kérdezem hogy lenne rá érdeklődő???
[Szerkesztve]
A második pontban biztos lehetsz, bár valóban kisebb, mint a P19-2-nél.
Ki mondta, hogy a P19-2-nél egyenletes a színátmenet? 

Charlie
(tag)
Hát a Samsungnál ha van is overshoot azt szemmel nem lehet észrevenni, annál inkább a Fujitsunál. Ezzel nem azt mondom, hogy az rossz monitor lenne, csak mindkét típusnak vannak apróbb hibái amivel meg kell barátkozni.

duplaa
(kvázi-tag)
Nagyon úgy néz ki, hogy samsung lesz, ma megyek megrendelni.

Péntekre megjön, vihetem is haza. Majd ha lesz időm, megírom, hogy milyen a monitor. 
Azt az egyet sajnálom, hogy nincs Magyarországon fekete színben. 

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
Csak úgy megemlítettem. Kimaradt a sortörés 
A P19-2-n a gradiensek erős sávosodásáról írtam is:
''A színátmenetek: Azt hiszem, bátran kijelenthetjük, hogy ez nem a P19-2 erőssége. A szürke, és a színes gradiensek is erősen sávosak voltak, különösen látható volt ez a sötétebb tartományokban. A kontraszt állítgatásával a sávosodás csökkenthető, magasabb kontraszt beállításnál kaptuk a legszebb képet, más kérdés, hogy ez a kontraszt nem biztos, hogy minden alkalmazásra megfelelő. Mivel azonban a hétköznapi használat során, általában nem nézegetünk színátmenateket, így ezt a szépséghiba nem fog különösebb gondot okozni. Mindenesetre kár érte!''
[link]
[Szerkesztve]

Harti
(őstag)
Nemtom lehet énvagyok elfogult de egy darab hibát vagy ismert gyengeséget nem tapasztaltam a a P19-2vel! 
Jáccok,netezek,DVDzek vele és mindenhol tökéletes és gyönyörű számomra! 
Egy picit elfogult vagy, de megértem!