Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2

(#751) ddekany válasza vzaza (#750) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

72e??? A ku... basszus valahol még mindíg 120e fölött van. Ez jellemző. Ígyjártam. :) Vagy elírták...

(#752) vzaza válasza ddekany (#751) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Így utólag körülnézve neten, asszem félrehallhatta a telóban és szerintem a B19-2 árát mondta a pali.

Brühühűűűűű! :(

(#753) zjuhasz

zjuhasz
(tag)

Bárhol is veszitek, ha a ''Profi'' szervíz a garanciális partner, akkor ez értékcsökkentő hatású. Szept 5-e óta ülnek az enyémen, de a telefonban azt mondták, talán a héten most már hozzákezdenek! :( off: Nincs erre valami max. határidő? Régen volt a 15, meg 30 nap, de úgy tudom, ezeket eltörölték és helyette az értelmezhetetlen ''minél rövidebb idő alatt'' szöveg került a jogszabályba.

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#754) vzaza

vzaza
(senior tag)

Pesten tudtok mondani valami helyet, ahol tuti ki van rakva a monitor és meg lehet nézni külön gépre kötve tesztprogramokkal, mozgóképekkel???? :F :F :F

Addig nem akarom megvenni míg nem látok valahol élőben.

(#755) vzaza

vzaza
(senior tag)

Nem egy nagy itt az élet.

Falra felszerelhető a P19-2 ?

[Szerkesztve]

(#756) ddekany válasza vzaza (#755) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Igen, 100 mm csavartálvolságú VESA.

Egyébként, érdekes alakúak a (szub)pixelek ezen a panelon... nem négyzetek, hanem egymásba csúszó nyilak:
[kép]
Minden ilyen kis > egy szubpixel. Azaz az a három színes négyzet fent 3x3 pixeles, nem egy.

[kép]
Itt meg a filmszallagon a jukak egy-egy különálló fehér pixel.
(Egyébként jól vagyok... :) )

[Szerkesztve]

(#757) Racecam

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[kép]

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#758) ddekany válasza Racecam (#757) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Aha. Habár, ezen fotók alapján a subpixelek és pixelek továbbra is téglalap ill. négyzet alakúak lennének (ha jól értelmezem a fotót). Talán itt másképp ''festették'' ki a <<< mintát.

(#759) vzaza válasza ddekany (#756) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Drága egy ilyen és forgatható legalább?
Bocs, de nem vágom ezt a témát.

(#760) vzaza válasza Racecam (#757) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Racecam: Megkaptad a PÜ-t és a mailem???

(#761) Racecam válasza vzaza (#760) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Keresem....

u.i.: Úgy emlékszem elküldtem Neked a tárolt változatot, vagy a linket hozzá. :U

(#762) ddekany válasza vzaza (#759) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Van belőle mindenféle, forgatható is. Ára az 5-10e körül. Keress rá...

(#763) vzaza válasza ddekany (#762) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Kerestem, de csak oldalra, ill. fel-le dönthetőt találtam. Sajna ami ezen kívül 90 fokban is elforgatható, olyat nem. :(

(#764) vzaza válasza Racecam (#761) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Nem kaptam meg, de azóta megtaláltam. Küldtem egy másik e-mailt is, de azt akkor elküldöm holnap mégegyszer.

(#765) vzaza

vzaza
(senior tag)

Most akkor ebben a monitorban nem SPVA panel van, hanem sima PVA???

[link]

(#766) vzaza válasza ddekany (#756) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Azt olvastam, hogy a talp egybe van építve a panellel, nem szerelhető le.
Ez azt jelenti, hogy akkor mégsem tudom felrögzíteni a falra?

Kérem, akinek van ilyen monitora, homályosítson fel.
Köszi!

(#767) ddekany válasza vzaza (#766) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ne olvass ilyeneket... a hivatalos speckóban az áll, hogy VESA 100x100. És én is azt látom, hogy a talp 100x100 VESA módon van felerősítve (vagy legalábbis úgy néz ki), tehát a gyári taplat le lehet cserélni fali tartóra.

(#768) vzaza válasza ddekany (#767) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Remélem igazad van. Köszi!
Amúgy a ''Gyors 19 colos kijelzők kvartettje'' PROHARDVER! tesztben olvastam.

(#769) ddekany válasza vzaza (#768) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Szerintem csak arra céloztak, hogy kicsomagolás után nem kell szerelni.

Egyébként, újabb különlegesség... ma, vagy 500 óra sikeres üzemelés után, növesztett egy világításba ragadt zöld sub-subpixelt a monitorom. Ahogy szabadszemmel elnéztem, a > alakú subpixelnek (lásd régebbi hozzászolást) a hegye ragadt zöldbe. Ilyen kategóriáról sem hallottam még... sub-subpixel hiba. Pedig ha belegondolunk, ilyen is lehet, mivel a subpixel több részből áll, legalábbis ilyen VA-s paneloknál. Szerencsére alíg látszik, mivel olyan pici.

[Szerkesztve]

(#770) vzaza

vzaza
(senior tag)

A cég szerint akiktől megrendeltem a P19-2-t, jelenleg nem lehet kapni az országban. Így valszeg. 2-3 hetet kell várni rá. :( Szomorú vagyok.

[Szerkesztve]

(#771) vzaza

vzaza
(senior tag)

Most akkor milyen panel van ebben a monitorban?
Én eredetileg úgy tudtam, hogy LTM190E4 és megkérdeztem a Samsungot hogy árulja már el.

Ezt a mailt kaptam:

LTM190E4 has PVA liquid crystal mode.
We have LTM190E1 which is slim & narrow and SPVA mode.
Except that, all the product smaller than 20'' are PVA mode.

Most már végképp nem tudom mi van. :(

(#772) ddekany válasza vzaza (#771) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Miért, valahol azt mondják, hogy S-PVA?

Amúgy, [link]:
Fujitsu-Siemens P19-2 = 19 inch 8 ms (g2g) PVA (Samsung LTM190E4) panel.

(#773) Racecam válasza vzaza (#771) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel csak egy gond van.
Az LTM190E4 is egy darabig S-PVA-ként futott a saját weboldalukon. :U
De teljesen mindegy, mert ha így van akkor a P19-2 PVA volt, a 214T S-PVA, de nem nagyon látok különbséget...

(#774) ddekany válasza Racecam (#773) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Gondolom amíg nyomni akarták az ezen a panelon alapuló monitorokat addig S-PVA-nak mondták, amikor már inkább újabb típusokat akarnának eladni akkor meg már nem... ilyesmi. Szóval ezekkel a panel adatokkal is bizonyára az lesz a gond, hogy publikusak (már amiket te megtalálsz), szóval nyilván nem fognak mindíg igazat mondani, mert akkor az azokon alapuló monitorok is seperc alatt lebuknának.

(#775) vzaza válasza ddekany (#774) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Hmmmm...
Akkor lehet mégis az updatelt paneles vsonicVP930 marad.

(#776) vzaza

vzaza
(senior tag)

Mindenesetre érdekes ez az egész:

P19-2 LTM190E4 PVA
F-S szerint: 1000:1, 280 cd, 12/8 ms
Samsung szerint: 1500:1 v. 1000:1, 250 cd, 25/8 v 20/8 ms

Akkora káosz uralkodik itt, mint a fene....

(#777) Racecam válasza vzaza (#776) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mielőtt még teljesen feladnád.
Nem kell mindent szó szerint venni! :)
(Hazudnak reggel, hazudnak éjjel, meg este is! :D )

(#778) ddekany válasza vzaza (#776) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Egyébként az, hogy ugyan azon a helyen egymás mellett kétféle kontrasztot adnak meg csomó panelra (itt: 1500:1 v. 1000:1) az miért van?

(#779) vzaza válasza Racecam (#777) üzenetére

vzaza
(senior tag)

Oksa! :)
Csak még mindig nem tudtam dönteni a P19-2 és a VP930 között és ha a P19-2-nál az új paneles VP930 jobbnak bizonyul gyakorlatban (elméletben már biztos), akkor visszamondom a P19-2 megrendelését.

Racecam: légyszi keress meg mailben! :R

(#780) attiati

attiati
(őstag)

ez a topik szinte napra pontosan 2 éve csak úgy meghalt?

van még valakinek ilyen monitorja 2-3 év után is? Mik a tapasztalatok?

(#781) ddekany válasza attiati (#780) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Nekem még van... A tapasztalatok még mindig ugyanazok. :)

(#782) ddekany válasza ddekany (#781) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ja, látom a privátos kérdésedet, akkor inkább ide válaszolok:

A "vékony betűk" jelenség... az szerintem csupán a lekapcsolhatatlan élesítő (sharpen) szűrés hatása. Az legalábbis tuti hogy van rajta ilyen szűrő. Nekem nem volt különösen zavaró, mert elég enyhe, de meg kellett szoknia az agyamnak, hogy gondolatban kicsit unsharpen-je a képet amit lát.

Ami cikisebb, legalábbis az én példányomban, hogy a háttérvilágítás ereje ingadozik, konkrétan enyhén pislákol a monitor, mint mikor gyertyafénynél nézel valamit. Ez elsősorban csak akkor látszik, ha jó erősen feltekered a fényerőt, és világos állóképet nézel. Ez engem ezért nem nagyon zavar, mert én csak filmet nézek úgy (ott nem látod mivel eleve nyugtalan a kép és kevés a fehér), szövegszerkeszős feladatoknál meg erősen letekerem a fényerőt. Grafikázásnál viszont zavaró lehet, bár ez is olyan, hogy ha nem kifejezetten világos a kép, megszokható.

A Rev számokról meg üzemórákról nem tudok semmit...

(#783) attiati válasza ddekany (#782) üzenetére

attiati
(őstag)

De üzemórára Te írtad, hogy 500 van benne. Azt csak saccoltad?

És akkor hogyhogy nem adtad el azóta? :)
Te vagy eddig már 3-ból a 3. aki hírdette, és mégsem adta el. Ennyire ragaszkodóak ezek a monitorok? :D

Privátra: Mondom, mekkora tahóság, hogy nem vagy képes válaszolni. Azt hittem arra érted, hogy már korábban válaszoltál, és olvassam el ott :))

(#784) zjuhasz válasza attiati (#780) üzenetére

zjuhasz
(tag)

Én már nyüstölöm pár éve. Anno voltak gondjam vele, mert néha nem látta az (Ati) videokártyából érkező digitális jelet és csak analógon ment. Uaz a kártya samsung monitorral jó volt. Azóta már másik videokártyám van (ez már Nvidia) és semmi probléma. Színek, fényerő, minden konstans(nak tűnik).
Nem bántam meg és ha így bírja, még jó pár évig nem költök monitorra.

Egyébként hogyan tudom kinyerni az üzemórák számát?

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.

(#785) ddekany válasza attiati (#783) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Izé... ha ilyet tudtam róla, nem emlékszem már honnan, de őszintén szólva arra sem emlékszem, hogy el akartam volna adni. Biztos ez? Én Samsung 970P-t árultam, és el is adtam az első menetben.

(#786) attiati válasza zjuhasz (#784) üzenetére

attiati
(őstag)

én is épp azt kérdem :)

ddekany:
akkor lehet valamit benéztem

[ Szerkesztve ]

(#787) attiati

attiati
(őstag)

és mennyi lehet a reális ára most 3 évesen, figyelembe véve időtállóságát, és hogy használt?

(#788) attiati válasza attiati (#787) üzenetére

attiati
(őstag)

valaki(k)?

(#789) ddekany válasza attiati (#788) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Hát ez elég szubjektív... 30e szerintem, talán kicsit több. (De én nem adom el, tévedések elkerülése végett.)

(#790) zjuhasz válasza attiati (#788) üzenetére

zjuhasz
(tag)

Használtan nem adnék érte 40-nél többet, de a sajátomat minimum 80-ért adnám csak el...

(#791) attiati válasza zjuhasz (#790) üzenetére

attiati
(őstag)

Aszem rávilágítottál a lényegre :)

Az összes "ügyletnél" így gondolkodnak a vevők és eladók.

(#792) vakisz

vakisz
(újonc)

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy hol találok a monitorhoz egy színkalibrációt(melyik színt mennyire állítsam) és hozzá egy színprofilt. Láttam vhol egy hirdetést de ott 10000-ért vállalták a kalibrálást.
Az is jó lenne ha tudnátok linket adni, ahol találok ehhez a monitorhoz beállításokat.

[ Szerkesztve ]

(#793) vakisz

vakisz
(újonc)

Hali

Valaki nézi még ezt a rovatot? Eléggé kihalt pedig jó lenne ha tudna valaki válszolni.

(#794) Hun'reeth válasza vakisz (#793) üzenetére

Hun'reeth
(őstag)

Racecam tesztje nem tartalmaz ilyet? Nézd meg ott!

Amúgy nekem sajna épp most romlott el. :( Gyanítom valami elko lehet a hibás elcipelem majd szervízbe aztán meglátjuk. Mondjuk több mint 4,5 éve ment....

''Öregember nem gyorsvonat!''

(#795) zjuhasz válasza Hun'reeth (#794) üzenetére

zjuhasz
(tag)

Én 2005 nyarán vettem, azóta működik. Néha nem érzékeli a DVI jelet, de pár ki-be kapcs/ áramtalanítás után megtalálja.

(#796) freddirty

freddirty
(tag)

A céges monitorom nemrég kilehelte a lelkét. Először csak enhény elkezdett "fodrozódni" a kép. Ez idővel erősödött, majd már az amperszagot is érezni lehetett. Lekapcsoltam mert nagyon úgy nézett ki hogy kigyullad. Élt kb. 5 évet. Nem rossz. Nagyon jó képe volt.
Hirtelenjében egy Benq-t TN-es kaptam helyette. Na ha valaminek a képe szar akkor ez az.

fred

(#797) ddekany válasza freddirty (#796) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

"Élt kb. 5 évet. Nem rossz."

Nem rossz? Manapság lehet, hogy már ennek is örülni kell, de szvsz anyja p...át ennek a pocsékló társadalomnak. A régebbi 15"-os samsungomat is még használják (most kb 8 éves), sőt annak elődjét is, ami tán már 10-is, igaz nem 5*8 órában... Amúgy én P19-2-m is most 5 éves kb., szóval itt retteghetek, mikor kell előrántanom 70-100e-t új nem-TN monitorra. :)

(#798) ddekany válasza ddekany (#797) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Na, és tessék... Kezd is bedögleni, 3 napja már alig lehet bekapcsolni... tucatszor kell ki/be kapcsolni hátul, mire sikerül neki. Bekrepált benne a táp a jelek szerint. Gyanúsan percízen tartják ezek az 5 éves élettartamot... :U

(#799) nobela válasza ddekany (#798) üzenetére

nobela
(tag)

Hehe, jól rászóltál :DD

Nekem is most adta meg magát a VP930-asom (3,5 éves volt csak!).

Szerencsére 3k-ból megúsztam a táp kondi cseréket, a műszerész szerint teljesen jellemző a probléma a legtöbb ilyen idős tft-re... :((

(nem kötelező megadni – minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#800) ddekany válasza nobela (#799) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Ma reggel már képtelen volt elindulni, szóval szétkaptam... ééés csodák csodája :U a táp egyik kondenzátora fel volt fújódva. Lecseréltem a kondenzátort (az új kemény 65 Ft volt), és azóta gond nélkül megy. Mondjuk jó sokat szívtam az egésszel, mert magasabb volt az új kondenzátor vagy fél cm-el, ezért ki kellett fúrnom/reszelnem dolgokat, hogy beférjen. De szóval, aki nem fatálisan kétbalkezes, és van forrasztó cucca, az nyugodtan álljon neki... ennyiből meg lehet úszni + idő, ami 20 perc max, ha nem túl magas a kondenzátor. (El lehet képzelni, ha én kiskerben 65 forintért kapok ilyen kondenzátort, mennyibe kerülhetett volna nekik, ha valami normálisabbat tesznek be...)

(#801) zjuhasz válasza ddekany (#800) üzenetére

zjuhasz
(tag)

jó tudni. a jövőre nézve ez hasznos infó, köszi

(#802) ddekany válasza zjuhasz (#801) üzenetére

ddekany
(PH! addikt)

Persze aki még nem tette, az próbáljon meg ki-be forrasztani kondenzátort valami kidobni való cuccból (a fő bölcsesség, hogy nem közvetlenül a forrasz drótot kell melegíteni -- youtube-on el lehet lesni egyebeket). Meg figyelni kell, hogy hol volt az eredeti kondenzátor oldalára felfestve a csík, és a beszereltet is ugyan úgy kell betenni, nem fordítva! A legnagyobb (brutál nagy) kondenzátor lábát meg inkább nem fogdosni, mert lehet az már elég nagyot tud ütni (de nem tudom, nem próbáltam ki... :) ). Új kondi adatinál meg a lényeg, hogy ugyan annyi uF legyen ráírva, és minimum annyi V mint a régire (a több sosem baj), és minimum akkora hőmérséklet is (a több nem baj). Meg persze Lomex-ben pl. oda is lehet adni az eladónak, hogy tschókolom, ehelyett kéne. (Mindez tápra vonatkozik... alaplap kényesebb téma.)

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.