Jó!
Com'è diverso il mondo visto da qui
Jó!

melyik a jobb?
ViewSonic VX924
vagy
Samsung 913N
avagy
FSC P19-2
????
Az fsc p19-2 8ms válaszidővel rendelkezik szürkéből szürkébe. feketéből feketébe meg 13al.
a Samsungnál csak anynit találtam hogy 8. De nem tudom ez melyik.
A view 4ms el elvilega a legjobb játékra, de a képe sokkal szebb a másik kettőnek. Ki mit mond? a 913n és p19-2között mia a különbség érdemben?
Nekema legfőbb cél hogy játékra megfelelő legyen (counter-strike) és ott semmi gond ne legyen.
A válaszokat előre is köszi.
"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting

HI!
Mongyuk en meg eletemben nem lattam cs-t:- )))
De ettol fuggetlenual a 924 az optimalsi valasztas....
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Két monitor vásárlása között dilemmázok:
P19-2
P20-2
Amire kell:
munka: grafikai tervezés: corel, painter, photoshop, 3Dmax
szórakozás: filmnézés
P20-2 / P19-2
látható képméret 510mm / 480mm
felbontás 1600x1200 / 1280x1024
pixel távolság 0.25mm / 0.294mm
fényerő 300 cd/m2 / 280 cd/m2
kontraszt 700:1 / 1000:1
frissítés 16-11 / 13-8
(Az ár egyenlőre legyen mellékes.)
Várnám az értékes hozzászólásokat!
köszönettel:
BBence
ui.: Még egy apró kérdés: P20-2-ba csak egyszínűt láttam, az fehér vagy ezüst?

HI!
na csak ki kellmar jonnom veger azzal avacakkal a nakkozonsegnek is:- )))
udv
neduddki
p.s. leginkabb beige: -)))
Beige, nanemár... 

HI!
MIre gondolsz???
![[kép] [kép]](http://www.systemaxdev.com/productmedia/F/F-FUS/bf168c36-b51d-4af0-93a9-6888d724c4a2_CTDE_200x200.jpg)
udv
neduddki
mod: most azon gondolkodom hogy hol lehet a p20-2-es kepanyaga, de aszem nincs most elerheto hejjen:- (((
[Szerkesztve]
Én a P20-2-t néztem ki, de az hogy beige színű erősen hátráltat, ugyanis gyűlölöm azt a színt!!! Najon faja kis monitor, de miért nem lehet kiadni legalább ezüstben vagy feketében is? 
A baloldali kép olyan ezüstösnek tűnik a fények miatt, de a jobboldali egyértelműen beige...
Viszont a P19-2 nálam kiesik az 1280-as felbontás miatt, mert az grafikai tervezéshez 19 colnál kevéske, ráadásul emiatt a képpontávolság is nagy!
Pedig a péndz olyan két hét múlva megjön, addig ki kéne okoskodnom valamit!!!
THX a segítségért!
Jó lesz bármelyik!
Ha fontos az 1600x1200 és van rá keret, akkor a P20-2 is jó választás, ha a kissebb kontrasztaránnyal és nagyobb válaszidővel meg tudsz békélni.
u.i.: Azért a W800-as is meglegyen! Én már alig várom!!!! 
u.i.2: Úgy látom, túl sokáig szöszmötöltem a postal! 
[Szerkesztve]

HI!
JOlmondod tunik afenyekmiatt...
amugy a fekte keretes nagyon elegancos ....
ha drafukazol akkor erdemes a 20-ba beklenyulni /es jo a szemed:- )))/
hatranyhogy aterra nagyon nagy vas kell, meg a filmek hibajit is pokolian kihozza...
udv
neduddki
Nagy a dilemma, mert mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai!
Két hét alatt kiötlöm a dolgot!!!
W800 külön biznisz, ha sikerül eladnom a K750-et, azonnal megveszem!
ui.: Budapesten valahol meg lehet nézni őket működés közben?
[Szerkesztve]
A feketének nevezett variáció kiegészítő színe fehér vagy ezüst? (Képek elég csalfák!)
Az ezüstöt felejtsd el, ugyan úgy fehér.
Neee...
Miért kell eröltetni ezt a törttojásos múltidéző igénytelen színt? Vagy ha mégis, legalább lenne más választás is! Ha az ember ennyi pénzt ad ki valamire, akkor nem akar elszomorodni, mindig amikor ránéz! Amellett viszont joó kis darab! 
Láttad már élőben?
És ezt láttad? Bővebben: link
Egyáltalán nem gagyi a cucc. Jó, nem fém keretes, mint a 193P de szerintem, nem néz ki rosszul.
Élőben még nem láttam, de valahol Budapesten szeretném megnézni a P20-ast és P19-est is, tudsz esetleg helyet?
A linket már néztem és bíztató volt a leírás, és a forma is nagyon mutatós, összvissz a szín az amivel barátkoznom kell! 

Én kb. 3hete láttam mindkét fajta P19-2-őt a MIKLAND-nál (Déli-pu-nál, I.ker. Attila út) tényleg szépek és elegánsak!
Én is a Mikland-nál vettem az enyémet, próbálgathatod amennyit csak akorod, nagyon korrektek!
P20-2 nem hiszem, hogy van nekik, szerintem csak rendelésre, akkor meg kérdezz rá, hogy kipróbálhatod-e, és ha pixelhibás (szubpixel) akkor otthagyhatod-e! 
Köszönöm a segítséget, szerdán elutazok, de amint hazajöttem, lépek az ügyben! 

nah szoval, kiprobaltam a fent emlitettet, es engem meggyozott. hozzateszem, h a tovabiakban az en velemenyemet fejtegetem. 
a feketet sikerult kiprobalnom. az allvany csillagos otos. valoban nincs olyan pozicio ami nem lenne megvalosithato. 
a belbecs: a gyari beallitasok ellenere is gyonyoru volt. a betuk vekonysaga valoban furcsa volt, ez foleg a dolt betuknel volt szembetuno. cleartypeal viszont megintcsak kellemes volt (meg a 6os betuk is olvashatoak, mig enelkul korulmenyesen).
a szinatmenetek valoban kicsit csikosak, de olyan tavolsagbol ahonnan en szoktam nezni, mar nem zavaro. (foleg ha szemuveg sincs rajtam
).
es bar eleg vilagos volt, kiprobaltam a filmnezest is. az elobbi indok miatt, es mivel mar zaras utan mar nem latjak szivesen az embert, csak sietve foglalkoztam a temaval. egy-ket gyorsabb mozzanatnal mintha kis homaly jelentkezett volna, de lehet hogy csak a film minosege hagyott kivanni valot maga utan...
mindent osszegezve nekem nagyon tetszett. 
tovabbi infomorzsakat is szivesen elszorok a vasarlast kovetoen, ha van meg ra igeny 
http://lostscenes.blogspot.com/
Most megvetted, vagy mi van? 

Még nem.
Verba volant, scripta manent.

Sziasztok!
Az lenne a keresem 1 kedves P19-2 valoszinuleg igen boldog tulajdonosahoz, h valamelyik nap elmehetnek-e hozza kiprobalni a monitortat igy du/este kornyeken. Azert nem boltba akarom kiporbalni,mert eleg sokat jatszok FPS-el versenyszinten. Igy szeretnem kiprobalni Counter Strike Source-al es ha lehet meg 1-2 jatekkal amiben elojohetne esetleg a ghosting/utanhuzas/overshoot effektek. Es ha mar ott vagyok beleneznek 1-2 filmbe is/gorgetnek egy kis pH forum oldalt fel es le/megsasolnam a tftpanelos tesztkepeket. Ezeket ugye nem tudnam boltba megtenni. Kb 1orat rabolnek el valaki idejebol. Nagyon sokat segitene vele. Amugy 22eves muszaki infos jokepu vagyok szoval csajok elonyben
Amugy pesten lakok Petofi hid kozeleben (schonherz koli) szoval nyiregyhazi tulajok koszi a segitokeszseget, de talan olyan messzire nem szeretnek elutazni, h megnezzek 1 vilagito dobozt.
Elore is koszonom.
Udv r0hamkuka
[Szerkesztve]
(`·.¸¸.·´r0hamkuka`·.¸¸.·´)

Ja es ami meg kimaradt, tudtok valakit aki megvalna egy p19-2tol v. esetleg nagykerbo tud hozni moncsit?

Amikor monitort vettem én is vittem magammal mindenféle progit. A Mikland-ban mosolygott is az eladó - már fel voltak telepítve a legújabb tesztprogik az LCD-ket hajtó PC-jükre.
Úgyhogy ne gondold, hogy nincsenek egy boltban ilyesmire felkészülve! - más is ki akarja vásárlás előtt próbálni...

HI!
Sch nem eyg hatany de ajokepuseged nem erdekel:- )))
Amugy ha sikerul vegre visszacserelni a p19-2-t akkor a szent epulet tetejen megtanalod, de mongyuk jatekot nem nagyon fog sz latni:- )))
udv
neduddki

Hozzaszolasod alapjan nem voltam eleg egyertelmu.
_CS:S_ -t akarom kiprobalni 10p folyamatos jatek kozben es lehetoleg mas porgos jatekokat. Ezt boltba nemigen tudom megtenni. Valamint filmeket se tarolnak valoszinuleg a gepen. A tesztprogikat meg kb meg se akarom nezni az illetonel, mivel azt foleg arra hasznalnam, h pixelhibat keressek, azt meg ugye majd a sajat peldanyomon neznem meg. Meg a vegen kiszurok 1 pixelhibat szegeny delikvens moncsijan es jol felhuzom az agyat
(de mondjuk a gradiensek,szinhuseg,... azert megneznem hogy tetszik-e v. sem es ezt valoban boltba is megtehetem viszont az osszes tobbit nem) Nem akarok senkit se kenyszeriteni, csak gondoltam, ha mar olyan nepszeru ez a mocsi csak akad mar 1 tag akinek nem para ha mas is megnezi a monitorjat mikozben vadul rangatom az egerem es osztom a headshot-okat 

Amugy abszoult NEM kotekedesnek szanom, de te tenyleg ennyire nem tudsz magyartot
mert en is 3as-4es voltam gimibe helyesirasbol, de azert te 1 szintel magasabban tolod a magyar nyelv porba alazasta ;) Vagy csak viccesnek talalod?
(olvasgattam a ''milyen 19colos'' hozzaszolasaidat is es jokat mondasz csak kb 3. 4. olvasasra fogom fel h mit akartal irni)
[Szerkesztve]

HI!
Az jo , en meg 6-7re se ertem meg iondig:- )))
udv
neduddki
hi!
Egy P19-2 tulajt kérdezek, hogy mik a monitor ideális beállításai? Szín, kontraszt, fényerő, stb? Csakhogy egy már eleve kikísérletezett beállítással teszteljem a monitort, és ne egy 5 perc alatt kiötlöttel. 
#103-#105.
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
thanx, de azóta látom kipróbált újabb variációkat.
érdekelne a végleges beállítás. 
1ébként azt vettem észre, hogy a kicsit kisebb és vastagabb betüknek ilyen piros karimája van, eléggé zavaró.

tevedsz
nagyon segitokeszen adtak egy dvdt (asszem az Utolso akciohos-t) kiprobalashoz. 

csak vigyazz, nehogy az sch tetejen levo uszomedencebe essen a monitor 
vagy azt mar lekoltoztettek a pincebe

Na jo, ezt nem tudtam... De azt akkor se hiszem h CS:S-t es meg 1-2 game-t ki tudnek probalni. Es nem csak ugy 1-2p ig, hanem mondjuk kb 10p-ig. Igazabol nekem ez a legfontosabb. Mert, ha utanhuz v. akarmiert nem tetszik jatek kozbe a kepe, akkor maradok az Iiyama VisionMater Pro 454 (19'')nel.
Udv

latom neked is van 1-2 belso infod a kolirol ...tudtommal meg ott a medence 

valoban, nekem is jo lett volna ha tudok jatekot kiprobalni. foleg cs:s erdekelt volna engem is. ha sikerult, azert szivesen meghallgatom a velemenyedet ![;]](/dl/s/v1.gif)
60
40
45
és a színek?

Üdv!
Lenne egy kérdésem: A P20 a P19-nél csak egy ''-lal (2,5cm) nagyobb, viszont a felbontása 1600*1200. Ekkora képernyőn nem lesz túl kicsi minden? A kettő közül venném valamelyiket, P20-as elvileg van a chs-ben 128+áfáért. Az még talán belefér, csak nem tudom, nem rosszabb-e a 19-esnél.
Látta már vki élőben?
Üdv, Rox
***HTC Sensation :-) *** Tanulja már meg, aki nem tudja: BICIKLI, és NEM bicigli! bár, amíg népszerű híradósok a TV-ben is G-vel mondják! Hááát!
Ezt nehéz megválaszolni, kicsit egyéni ízlés kérdése. Nekem minden esetre kissé aprók voltak így a dolgok, igazából egy 21''-os monitoron tökéletes az 1600x1200.
Talán majd neduddki egyszer megjelenteti az erről (P20-2) szóló cikket. 
Nem rossz a P20-2, de a P19-2 talán jobb, összességében. 

Na, szoval ennek a monitornak az a legnagyobb elonye, h teszteles kozben elfer a kepen tok sok prime meg superpi ablak.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.

Igen, én is ezt gondoltam.
Köszi
Rox,
***HTC Sensation :-) *** Tanulja már meg, aki nem tudja: BICIKLI, és NEM bicigli! bár, amíg népszerű híradósok a TV-ben is G-vel mondják! Hááát!

Ejnye Race, nagyon csökken az a fényerő, múltkor még 80 volt.

God is not here today, Father.
Azért olyan nagyon nem! 

Neked P19-2-d van? Nem nezhetnem meg nalad a monitort? 

Nincs itt 1 joszivu P19-2 tulaj se? Nagyon nem szeretnem ugy megvenni a monitort, h jatekokkal nem tudtam kiprobalni
Tenyleg max 1h -rol lenne szo.