HI!
Hetfun ha bennleszek a vajukal alaposabb felulvizsgalaltot tartok:- )))
udv
neduddki
p.s. Tibi nezd mega 19-es veget hogy mi sult ki a vibralo mva-bol:- )))
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

HI!
Hetfun ha bennleszek a vajukal alaposabb felulvizsgalaltot tartok:- )))
udv
neduddki
p.s. Tibi nezd mega 19-es veget hogy mi sult ki a vibralo mva-bol:- )))

Nekem is P19-2 van 1 hónapja és nagyon elégedett vagyok vele. Nem tartom lenyűgözően jónak, egyszerűen korrekt és jó mindenre, amire csak használja az ember, egészen kis kompromisszumokkal. Egy CRT-nél szerintem jobb.
Az alábbi (rossz) kritika azt bizonyítja, hogy mennyire nem szabad elhinni a teszteket, legjobb, ha mindenki kripóbálja és eldönti maga.
http://www.behardware.com/articles/572/page1.html
A látatlanban fikázók és a meggyőződéses hitetlenek meg szenvedjenek csak, a végén meg úgyis ROSSZUL fognak dönteni 
Antistar
Akkor nézzük csak sorban, hogy mi az ami miatt elmarasztalták a jószágot!
1./ Erős utánhúzás!!!!
Nem tudom, talán egy rossz példányt teszteltek, de én ezt nem vettem észre, sőt! Ha viszont a ''fehér ködöt'' is beleszámítjuk a z utánhúzásba, aminek ugye ehhez semmi köze, akkor lehet azt mondani, hogy sz@r a reakcióideje a monitornak. Na de, akkor hogy a bánatba kapott a C19-4 nagyon jó minősítést a játékok terén (1 pont helyett 4-et, az 5-ből), amikor az szabad szemmel is jól láthatóan, sokkal nagyobb ''fehér köd'' jelenséget produkál? 
2./ Elengedhetetlen kalibráció! Na, ez a kérdés is erősen túl van lihegve. Nem jók a gyári beállítások, ez rendben van. (Illetve nincs rendben, de ez van!) Nem kell ahhoz azonban színkalibráló műszer, hogy bárki otthon legalább közelítőleg ne tudná beállítani a megfelelő helyes színeket. (Természetesen műszerrel, biztosan tökéletesre lehet állítani, de ugye abban megegyezhetünk, hogy más monitorokat sem műszerrel állítunk be otthon, és bizony vannak jócskán olyanok, amelyek gyári beállításai korrekcióra szorulnak pl. Vp191b/s is, a nagy rivális!!)
3./ A ár!!
Na most, én nem tudom, hogy hol vették a monitort, gondolom Franciaországban, nem hiszem, hogy ott drágább lenne, mint a VP191b/s, sőt! Annál még sincs odaírva, hogy probléma lenne az árral! (Nálunk egyébként, majd 20K-val olcsóbb a P19-2.)
4./ Villódzás a filmeknél! Igen ez van, erről írtam én is, de csak a sötétebb részeken, pontosan úgy, gondolom, ahogyan a ViewSonic-nál is! Persze amíg az 4 pontot kapott a mozizásra, a P19-2 csak 2-t! 
Összefoglalva: Már régóta mondogatom, hogy a Harware.fr, ahogy én látom, nem teljesen objektív ezekben a tesztekben, ezért sokszor kétkedéssel fogadom az ott leírtakat.
Én az itt: Bővebben: link leírt tesztemben igyekeztem objektív maradni, (remélem sikerült), nem elhallgatva a monitor, általam észlelt hiányosságait sem!
Végezetül, ha a pozitívumokat nézzük, akkor igen is meg kell állapítanunk újólag is (most már, kb. 3 hetes használat után is), hogy a P19-2 tényleg egy általános, szinte minden alkalmazásra megfelelő, sok tekintetben a mai mezönyből kiemelkedő monitor!
Com'è diverso il mondo visto da qui

Hi All!
Reg irtam ide a forumra barmit is, de ez a cleartype dolog mar idegesit...
En NEM hasznalok cleartype-ot! Ha mar eles kepet akarok latni, akkor mi a francnak mossuk el a kepet mestersegesen? Minek hasonlitani ilyen szempontbol egy CRT-hez... es hulyeseg... Mondjuk a 19''-os TFT-khez szerintem kicsi felbontas az 1280x1024, ertsd tul nagyok a pixelek, es ez lehet, hogy egyeseket zavar... egy 19'', ne adj' Isten egy 20''-os CRT-n ez nem feltuno, hisz ott hardveres elmosas van, es nem korrektek a pixelhatarok, de egy ekkora meretu TFT-n mar ezek szerint egyeseket nagyon zavar a ''pixeledes''.
Mint sokan tudjak, en egy 20''-os joszaggal osztom meg az asztalom, es ennek az 1600x1200-as felbontassal egyaltalan nem ''pixeles'' a kepe, idealis kb. 60-70cm-rol nezve (en legalabbis kb. ilyen tavolsagrol nezegetem otthon). A 20'' vs. 19'' harc szamomra ennel a pontnal dolt el... Ugyhogy hajra... a magasabb felbontas fele 
Udv.: lkadar.
Na, kb. ezért nem használok én sem! 
u.i.: Tényleg régen jártál erre!
Ja, és én meg leginkább 21''-ost szerettem volna! 

Sziasztok!
Egy ilyen típusú monitor lenne eladó.
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aláírás

Sziasztok!
Rendszeres olvasótok vagyok, természetesen a 19-es monitorokról szóló topikot is az elejétől fogva elolvastam és a hozzászólásaitok, véleményeitek szerint én is vettem magamnak egy ilyen moncsit. Nem vagyok grafomán, de azért leírom a kálváriámat:
Békési volnék, a legközelebbi jobb üzlet Békéscsabán van (neveket direkt nem írok). Rendeltem tehát egy P19-2 moncsit feket színben. Meghozták. Nem ellenőrizhettem le, hogy van-e pixelhiba. Az üzeltvezető azt mondta, hogy sajna a nagyker előírása ez, ők nem tehetnek semmit. Hazavittem. Kipróbáltam. Egy szubpixel hibát találtam fekete háttérnél a jobb alsó sarokban, mely kéken virított. Mérges és dühös voltam. Elkezdtem nézegetni a minotor dobozát. Észrevettem, hogy két széles átlátszó cellux-al van az alja és a teteje is átfogva. Mivel felül vágtam ki a dobozt, itt nem lehet mérvadó az alábbi megállapításom, tehát tüzetesen megnéztem az alsó ragasztást. A belső szalag át volt vágva!!! Tehát a dobozt kinyitották előttem, majd újból összeragasztották. Szóltam a kereskedőnek. Ő szólt a nagykernek. Visszavittem a cuccost szépen becsomagolva. Kicserélték és küldtek egy olyan dobozt, mely csak egy cellux csíkkal volt összefogva. Egyébként a nagyker azt mondta, hogy azért bontották ki valszeg, mert be kellett tenni a 220 V-os tápkábelt. Ennek ellenére mégis találtak nagy nehezen nekem egy dobozkát, mely egy celluxos. Az új moncsi hibátlan!!!
No, kérem szépen, aki ezután vesz moncsit, vagy próbálja ki a boltban, vagy ha ez nem lehetséges, akkor figyelni kell a doboz cellux ragasztását. Ez sem garantálja természetesen a hibamentességet, de legalább nem kipróbált és hibás moncsit vesz meg az illető (mint én, grrrrr). Szegény hibás monitor meg majd megállapodik valakinél, akinek nem fontos egy szubpixel hiba...
Hosszan szólva ennyi volt a kis történetem. A hibátlan monitoromnak nagyon örömködöm, valóban szupi jószág!
Üdv.: Building
Ui.: a nagyker végül is a cserével elismerte, hogy bontott dobozú monitort próbált meg elsózni. Sikerrel...
A topiknyitóban, elmaradt a link a tesztről: Bővebben: link
Mi, történt? Senkinek nincs ilyen, vagy csak nem akarja megosztani a tapasztalatait? 
Ki, milyen beállításokkal használja? 
Egonon kívül ki az, aki elégedetlen vele, és miért? 
Rajta fiatalok, ne fogjátok vissza magatokat! 
Mintha nem gyűlnének az elégedett hozzászólások...![;]](/dl/s/v1.gif)
Valamennyit módosítanék a korábbi véleményemen:
1. A ph-n (és nem csak ott, pl. hódító) tapasztalható vastagbetűs-elmosódás (úgy tűnik) nem a monitor sajátja: a cégnél megnéztem kétféle HP-n, és ott is jelentkezik (számomra TFT-betegségnek tűnik, de legalább nem e monitor sajátja).
2. A vékony betűket valóban meg lehet szokni idővel.
Fenntartom viszont a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy _ennyi pénzért_ gáz szokni egyértelmű negatívumokat, illetve játékra (főleg a régebbi, fix (alacsonyabb) felbontású progikat is figyelembe véve) még mindig nem a legideálisabb döntés a TFT (főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a _töredék_ pénzből milyen tutkó CRT-t lehet venni (újonnan 17-19 colost, használtan akár 21-est is, fele-harmad-negyedáron).
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

Kedves tulajok!
A tápkábel fixre be van építve, avagy cserélhető?
Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe
Az összes kábel cserélhető.
Nos, ha már megtiszteltél, hogy újra szólsz hozzánk, ostoba P19-2-t dícsérő szegény tulajdonosokhoz, akkor leírom amit néhány napja nem tettem.

Biztos voltam benne, hogy Neked úgy általában a TFT monitorokkal volt problémád, nem pont ezzel a típussal. Egyszerűen azért, mert új, más mint a CRT. Ezért nem is akartam vitatkozni, mert tudtam, hogy meg fogod szokni, illetve rájössz, hogy amit írtál az általában mindegyik monitorra igaz. 
Ettől függetlenül, lehet, hogy Neked jobban bejön a CRT, ezen sem csodálkozom, sokan vannak ilyenek! (El is tudom fogadni bizonyos érveiket.)
De azért remélem nem haragszol, de fenntartom korábbi véleményemet: A P19-2 egy nagyon jó monitor!!! 
Hidd el, ha lehetőséged lenne összehasonlítani néhány, más, akár ''overdrive''-os cuccal, Te is erre a következtetésre jutnál. 
Biztos igazad van, ettől függetlenül a vékony betűméret számomra elég zavaró (a céges HP-ken nem nagyon tűnt fel), illetve fenntartom azon véleményemet, hogy az adott monitor (legyen az CRT vagy TFT) tulajdonságait az ára függvényében kellene megítélni. Más szavakkal: ha ugyanannyiba kerülne egy tutkó TFT, mint egy (hasonló méretű) tutkó CRT, lehet hogy én sem ''reklamálnék'' - így viszont kénytelen vagyok...

Dettó, dettó ugyanez a helyzet nálam is: pár napja vettem egy TFT-t igaz Samsung 913N de engem is ez a cérnavékony betűméret zavar/idegesít
Nem lehet ez ellen tenni?
S a cégnél nálunk is HP TFT-k vannak s ott nekem egyáltalán nem tűnt fel
Athens 2004
Cleartype-ot próbáltad?
Desktopon jobbklikk/tulajdonságok/megjelenés fül/hatások gomb/betűtípusok simítása sorba pipa, az alatta levő legördülő menüből a cleartype kiválasztása.
Van, akinek ez bejön, van akinek nem. Racecam polgártárs egy korábbi hozzászólásában (ebben a topicban) belinkelt egy progit, amivel némileg finomhangolni is tudod.
Egyébként meg 8-10 nap alatt eléggé meg lehet szokni.
Oké, rendben!
Tiszteletben tartom a véleményed!!!! 
Én úgy gondolom, hogy a TFT monitorok, a kétségtelenül meglévő hiányosságaik ellenére is, ma jobb választásnak tűnnek mint a CRT-s társaik. A pozitív tulajdonságaik kárpotólnak, de meg kell őket szokni, ez kétségtelen! 
[Szerkesztve]

Telnek a napok s kezdem már szokni 
Igen próbáltam már a Cleartype-ot, s nekem jobb is lett én igy használom, bár ígysem az igazi
De majd megszokom 
Athens 2004

Hát ez szomorú...
Verba volant, scripta manent.

Ez jó... Azért gondolom objektívebben le tudják írni a dolgokat, mint egy tulaj... Most tényleg nem akarlak megbántani!
u.i.: Mindenesetre ezt a témát olvasgatva nem bántam meg, hogy nem vártam meg a p19-2-t.
[Szerkesztve]
Ennyit sikerült leszűrnöd a mondanivalómból?

Nem hiszel az objektívitásomban? 
Egyetlen teszt sem említette a vékony betűket, csak én! Egyetlen addig megjelent tesztben sem volt szó az ''overshoot''-ról, amit mi fehér karimaként emlegettünk!
A Prad.de tesztjén a monitor 5 csillagos, kiváló minősítést kapott!
Akkor most miről is beszélünk? 
Milyen elfogultságról? 

Fiúk, meddig lehet felnyomni analóg bemenet használata mellet a frissítést? - mert a 8ms miatt, elvileg a 100Hz-nek mennie kellene.

Nem nyert. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Ebben igazad van.
Viszont mondtad, hogy a franciák az utánhúzást említették, meg azért írtak az overdrive hibákról is, a filmekkel kapcsolatosan... Most az, hogy túllövés vagy utánhúzás, már mindegy. Mindkettő zavaró.
Valamit nem értek.
Ezen jelenségektől mentes a VP191-b? Ha igen, akkor tényleg best buy vétel volt. Ha nem - akkor max. amiatt volt szerencsés vétel, hogy nem kellett kb. plusz 1 hónapot várnod a P19-2-re (no meg a szebb desing ami még mellette szól), viszont az ára azért érezhetően jobb az FS-nek...
Nem, nem mentes, csak a VP191b/s tulajok nem akarják észrevenni! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ez az ''Overdrive'' sajátja, egyelőre mindegyik csinálja, csak legfeljebb különböző mértékben.
Mindegy, a dolog hamarosan rövidre lesz zárva, ha sikerül kipróbálnunk egy ilyen jószágot! 
Ja, és még valami! Azóta a Hardware.fr tesztje kibővült a Samsung 930BF 4ms-os TN+Flm-es monitor tesztjével, amit szintén a porba aláznak a ViewSonic VX924-hez képest!!
Hááát, nem tudom, mivel nem láttam még a Samsungot. Lehetséges. De én ebben sem hiszek! 
u.i.: Egyébként mire az Ő tesztjük megjelent a P19-2-ről, az enyém már régen készen volt!!!

Hát jó, akkor hozd át egyszer a monitorodat, (azért Te, mert az olcsóbb volt
) és csinálunk egy nagy VP191s vs. P19-2-t! 

Inkább ti hozzátok el hozzám, az enyém a legdrágábban vásárolt. 
(LG L1910B)

Höhö
De azt kell nézni, hogy most mennyibe kerül...![;]](/dl/s/v1.gif)
Na jó, szóval mindketten elhozzátok hozzám, mert ez mégis csak a P19-2 topik!!!

A francba, na jó. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Ha én is jöhetek, akkor én hozom a sört! 
Akkor összefoglalom:craic etet, Egon (le)itat, egye fene, jöhettek!!! 

Sziasztok!
Na, elhatároztam, hogy veszek egy ilyen jószágot én is.
Jövő héten ejteném meg a vásárlást, de most olvastam valamit egy másik fórumban ami elkezdett nyugtalanítani.
Arról van szó, hogy azt írta egy srác, hogy olyan játékokban ami sötétben játszódik, nagyon rossz képet produkálnak a TFT-k. (Nem erről a típusról volt szó.)
Soha nem volt még TFT-m, ezért nem tudom hová tenni ezt az információt.
Racecam mester olyan sok szépet, és jót mondott eddig erről a moncsiról.
Akinek ilyen van, legyen szíves mondjon már valamit, hogy létezik-e itt is a jelenség, avagy a nagy kontrasztarány miatt ez már nem zavaró.
Gondolok itt olyan játékokra, mint Doom 3, Thief stb.
Köszi előre is annak aki segít.
[Szerkesztve]
God is not here today, Father.
Én ilyet nem vettem észre, szerintem itt valamit félreértettél. 
Az igaz, hogy általában a sötétebb szürkeárnyalat-váltásoknál a legnagyobb a válaszidő, de például az ''overdrive''-os panelekre ez sem igaz!

Szia Race!
Megtaláltam azt a hozzászólást amit olvastam.
Légyszíves olvasd már el Te is, és véleményezd!
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=141979&start=30
Az 56. hozzászólás az.
Köszi szépen!
Elolvastam, megnéztem! (Nem vagyok nagy játékos, de a DOOM3 azért fent van a gépemen.
) Én továbbra sem tapasztaltam ezt, pedig május végéig itthon, még javában LG F900P előtt ültem, így értelemszerűen azon nyomtam végig a Doom3-at, Half-Life2-t. Most pedig, ha újra játszom, nem látok semmi rendkívülit. (Eltekintve attól, hogy CRT-n 1600x1200-ban nyomtam!
)
Itt közrejátszhatott az 500:1 kontrasztarány (A fekete, nem igazán fekete, stb.), vagy a TFT nagy fényereje miatt, amit szokni kell, levette az illető a fényerőt, és a kontrasztot, és így persze, hogy nem különülnek el a sötétebb részek. 
[Szerkesztve]

Még eladó Fujitsu Siemens P19-2
Bővebben: link
Aláírás

Köszi a választ race maestro! 
A felete vagy a fehér keretes moncsi jobb-e?
Nem a design miatt kérdem, mert az nem érdekel egyáltalán, hanem, hogy mitől kapott ''csak'' TCO'99-et a fekete keretes?
Ezt a moncsit 85 Hz-el érdemes hajtani, jól emlékszem, ugye?
Tök mindegy, teljesen egyforma! A fekete keretes jószágok nem kapják meg az aktuális legfrisebb TCO minősítést sohasem. (Mikor még csak TCO'99 volt, a feketék akkor csak TCO'95 minősítést kaptak, és így tovább visszafelé!)
A monitor 60-75Hz között használható, az ajánlott a 60Hz!

Sziasztok,
Elnezest az offtopikert, de p20-2rol tudtok konkret infokat? Vmi komolyabb tesztet?
Racecam: bepostoltam egy kerdest a ''20''-os TFT milyet?'' threadbe, el tudnad olvasni, plz?
Vagy mas aki kompetens meg (nem csak azzal hogy van ilyene, hanem olvashatott rola sokat)?
Koszi!
PS: meg1x szori az OFFert.
Nem értek egyet. Láttad őket egyáltalán működés közben? Mármint az ''overshooting''-ot és az utánhúzást. P19-2-nél nincs utánhúzás. Ismétlem: nincs. Overshooting van, viszont közel sem annyira zavaró, mint az utánhúzás. Előtte 17''-os Hyundai ImageQuest Q17-esem volt. Tudom miről beszélek.
Sokan lázongtok itt a fórumon a P19-2 ellen, pedig a legtöbben még nem is láttátok. Egy picit gondoljátok át, kérlek.
jancsiga
Az egészben az a vicces, hogy az ''overshooting'' jelenség a ViewSonic-os fiúknál is megvan, csak Ők nem ismerik el! ![;]](/dl/s/v1.gif)
De ennél nagyobb baj, hogy túl sokat beszélünk róla, és a végén már senki sem hiszi el, hogy ez egyáltalán nem zavaró, sőt szinte észre sem lehet venni! 
Én mindent, amit tapasztaltam, leírtam becsületesen, mert azt gondolom, így fair!
Gondolhatjátok, hogy annyira azért nem lehet rossz ez a monitor, ha végül is ezt választottam magamnak!
Isten irgalmazzon a VP191b/s-nek, ha egyszer a kezeim közé kerül! ![;]](/dl/s/v1.gif)

[Szerkesztve]

HI!
Te a 924-et fogod a 191 nalam lesz meghoza remelm a heten!!!:- )))
udv
neduddki

Helo,
Bocs az offert, olvasd el plz a 93-as kommentet!
Koszi!
Ok!!!! 

helló mindenki...nem tudjátok véletlenül, hogy a p19-2 benne van e a sulinet express akcióban? én nem találtam, de hátha
...
Never give up! Never surrender!