Koszi az infot, ezt nem tudtam. Errol az uj VP191-rol lattal valahol tesztet, amiben lehet is hinni, mert most nemtom kinek higyek, ha tenyleg ''ferditenek'' egyes oldalak az igazsagon...
(`·.¸¸.·´r0hamkuka`·.¸¸.·´)

Koszi az infot, ezt nem tudtam. Errol az uj VP191-rol lattal valahol tesztet, amiben lehet is hinni, mert most nemtom kinek higyek, ha tenyleg ''ferditenek'' egyes oldalak az igazsagon...

Én már nem vennék 19-est, hanem 21-est. (NEC 2170NX) 
19-esből egyébként a Samsung193P+ -t nézném meg, de az FSC P19-2 is majdnem olyan jó (u.a. a képernyője). (jobb a feketéjük, mint a VP191b -nek , viszont sebességben lehet hogy 1 kicsit jobb a VP191-es. De olvastam olyan valakitől is tesztet, aki szerint ugyanolyan gyors a Samsung 193P+ mint a VP191, másban pedig mindenben veri)
Személyes megtámadtatás miatt kérnék szót! 
Már sokszor volt róla szó itt is és a HWSW fórumán is, hogy a BeHardware elég ''furcsa'' oldal, bizonyos tekintetben. Pl.: a ViewSonic VX924-et is nagyon jónak minősítették. Aztán megjelentek kölönböző tesztek
és kezdett tarthatatlanná válni, az amit a cikkben leírtak. Erre csináltak egy új cikket, mondván, hogy biztosan változtatás történt az elektronikában, panelben, és abban már nem is volt olyan jó az a monitor!!
No comment!
Úgyhogy csak óvatosan a Harware.fr oldallal!
A P19-2-re visszatérve; a felhasználok tapasztalatai megerősítik azt, amit a cikkben is leírtam, akár magyar (HWSW, PH!), akár külföldi fórumokon (Prad.de) nézünk szét.
Láttam már néhány monitort - persze közel sem mindet - és elmondhatom, hogy jelen pillanatban, összességében, általános használatra a P19-2 a legjobb választás! Ezt egészen addig fenntartom, amíg egy újabb típus - mondjuk a 193Pplus, 970P - meg nem győz az ellenkezőjéről!
Com'è diverso il mondo visto da qui

Koszi a figyelmeztetes akkor mostantol csak a tftpanel.hu lesz a referencia honlap 
Meg csak annyit, h miert gondolod, h a 193p+ jobb lehet? Ha a panel tok ua. akkor max a design lehet tetszetosebb v. nem?
Hat ha 970P-nek ( 6 ms, 1500:1, 270 cd/m², 178° viewing angles, DVI ) ertelmes ara lesz akkor erre talan megeri varni. Bővebben: link

ehhehhe 
csak upgradelni kellett a pivot pro-t es mar nincs is az a problema h eltunik a kurzor amikor sima szoveg, vagy szovegmezo fole viszem 
na igy mar netovabb elegedett vagyok 
http://lostscenes.blogspot.com/

Egy ideje nagyon erőssen gondolkodom azon, hogy lecserélem a jelenlegi 17'' monitorom (BenQ FP71E+), egy komolyabb 19'' monitorra, egészen pontosan erre az FSC P19-2-re (lecserélném én Samsung 193P+ ra is, csakhát az egyenlőre nem kapható). Az egyetlen dolog, ami visszatartott ezidáig az az volt, hogy sokan panaszkodtak a vékony, nehezen olvasható betűkre, ígyhát elmentem a Miklandba, hogy saját szememmel is meggyőződjek ezen probléma mértékéről. Hát én nemhogy nem láttam vékonynak a betűket, de cleartype-al még jobban olvasható is volt, mint a jelenlegi 17'' BenQ monitoromon. Úgyhogy úgy döntöttem megrendelem aztán majd meglássuk, ha meggyün egyszer. 
Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...
Ahh.....nem probléma, én már teljesen megszoktam, pedig ha dolgozom, váltogatok a CRT és az otthoni TFT között!

Eszembe jutott közben mégvalami. Van ugye ez a TFT teszt, no azt is lefutattam és a válaszidő ott átlagosan 16 ms volt, lefuttattam ugyanezt az otthoni gépen is (mint írtam BenQFP71E+, aminek 8 ms a válaszideje és sokáig az etalon is volt e téren, sőt a mai napig is az egyik leggyorsabb TFT a piacon) és ezen 13 ms volt az átlagos idő a teszt szerint, szóval nemis vészes a különbség (érzetre még annyira sem), az overdrive-ot pedig megmondom őszintén egyszer sem vettem észre. 
Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...
Hányszor kell még elmagyarázni, hogy:
NINCS OLYAN PROGRAM, VAGY TESZT AMIVEL MEG LEHET MÉRNI A TFT MONITOROK VÁLASZIDEJÉT!!
A tfttest program mozgó kocka tesztjében található felirat, az aktuális képfrissítésből számolja ki a válaszidőt!!!!
60Hz esetén 16.5ms, 75Hz esetén 13.3ms!!
A PixPerAn nevü programmal is csak a saját szemmel való megfigyelés alapján következethető ki a válaszidő nagysága.
A TFT MONITOROK VÁLASZIDEJÉT ''MÉRNI'' CSAK MŰSZERREL LEHET!

Jaaaa, hogy jaaaa hogy ííííígy.
Akkor mostmár eztet is tudom, csak furcsáltam (akko minek írja ki?). Akkor maradnék a zárójeles megjegyzésemnél, hogy érzetre nem volt jelentős a különbség. 

nah, volt szerencsem vegre kiprobalni a cs:s-t, es azt kell h mondjam, tovabbra is maximalisan elegedett vagyok a monitorral.
mas: takaritani hogy szoktatok? mennyire erzekeny?
http://lostscenes.blogspot.com/
Sima puha rongyal (nem szöszöző, nem bolyhozó), letöröltem róla a port.
Szerencsére, nagy zsíros ujjal még nem tapogatta össze senki, meg nem is pökte még le senki! (Mondjuk itthon erre nem is nagyon számítok.
)

Ma szereztem egy ilyen monitort kipblásra (mielőtt veszek egyet
)
Egyszerűen tökéletes. Jó a fekete, szépek a színek, a betűk kicsit vékonyak. Látószög király, quake 3-ban meg megforgattam ahogy csak tudtam, de semmi utánhúzás. Épp filmmel tesztelem, de nekem nem tűnik fel semmi rendellenesség.
Egyszerűen megéri az árát. Ez sajnos fehér kávás, de ez se rossz. Isteni design.
Én féltem nagyon a takarítástól, de egy idő után annyira koszos lett, hogy muszáj volt lépni valamit... Sajna allergiás vok, és hát khm...
Néha tüsszentek...
Ahogy a kézikönyvben le van írva, puha, _enyhén nedves_ ronggyal lehet tisztítani. Fogtam a háztartásban található legpuhább ''rongyot'' (történetesen egy zsebkendő, ami attól a pillanattól fogva monitortörlővé degradálódott), bevizeztem, kicsavartam mint állat, és óvatosan letöröltem. Eredmény: tökéletes tisztaság.
"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."
''Egyszerűen tökéletes. Isteni design.''
Hmmm...

Most mi bajod? Ha neked nem tetszik, akkor ez van.
Pontosan. Nekem az ''isteni design'' valami mást jelent (pl. a VP-191-et). Csak én hozzáteszem, hogy _szerintem_. Mert ez egy baromira szubjektív vélemény (ahogy a tiéd is). Ennyi.

Melóhelyen ViewSonicot használok, meg volt nálam az új 4ms-es is, nagyon szépek. De ez is teccik nagyon.
Jó melóhelyed van...
Ehhez képest én egy 17-es Compaq CRT előtt ülök, ami 1024*768-ban elvileg tud 100 Hz-et, a gyakorlatban viszont csak 85 Hz-en van normális képe...
Mondjuk abban az alaplapra integrált vga is bűnös lehet...

Jahh, jó hely az a melóhely
Itthon én meg egy szakadt daewoo 17'' előtt ülök (azaz ültem)...max 85Hz 1024-ben, de 75-nél van normális képe. Ezenkívül már nincs se fényereje, se kontrasztja
Most már beruházok egy ilyen fujitsura.
He-he, én itt is egy Fujitsu-Siemens előtt ülök! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Na jó, ez egy 17''-os CRT. De a nagyobbik baj, hogy most is itt ülök előtte! 
[Szerkesztve]

Sziasztok!
Már munkaidőben egyszer végigolvastam a topicot, meg egy csomó másikat is 19'' TFT-kkel kapcsolatban. Én nekem eddig a 15''-os IBM notebookommal volt csak érdemi tapasztalatom. Amúgy itthon egy LG 775FT volt, és már nagyon homályos, elmosódott volt a képe, a színek is szarok voltak. 
De most én és a haverom is vettünk egy-egy fekete P19-2-őt!!!
Annak köszönhetően, hogy itt és másutt is csupa jót olvastunk róla.
Na szóval itt van, itt csücsül most előttem! 
Már ránézésre is gyönyörű, mind a design, mind a képe. Tűéles, kiválló színek, nem villódzik mint a crt-m. 
Amúgy rev 4.0 van a dobozára írva.
1280x1024 75HZ 32bit-en használom, fényerő 80, kontraszt 50, feketeség 50. És 6500K.
Pár észrevétel a korábban itt felvetett ''problémákkal kapcsolatban'':
1. vékony betűk: télleg csak szokni kell, bár nekem semmi bajom vele, mivel a notebookomon is hasonlóak a betűk. Szerintem ClearType csak elrontja. Amúgy meg ízlések és pofonok.
2. utánhúzás és overdrive: egyiket sem látom, ha normálisan használom. De pl ha megfelelő háttéren az egeret rángatom, akkor látom a helyét. DE ugyanezt láttam CRT-n is, meg a notebookomon is. Megint csak megszokás kérdése. Szerintem ettől még játszani nyugodtan lehet vele.
3. Gradiensek: hát valóban kicsit csíkosabb, mint crt-n, de szerintem egyáltalán nem vészes, hagyományos alkalmazásoknál észre sem venni.
Viszont aminek nagyon nem örülök
, hogy van egy subpixel hibám
(csak fekete alapon vettem eddig észre, hogy fehéren világít, de annyira apró, hogy télleg keresni kell, hogy észrevegyed) , és másik viszont nagyon érdekes. Ez általában zöld, de van hogy szürke, vagy barna. És kétféle intenzitással láttam eddig világítani. Az érdekes benne az, hogy környezet függő!!!
Ha az LCD egy tök más részén bemozgatok egy fehér ablakot, akkor másképp világít, mintha mondjuk windows háttér lenne ott. Nem a pixel alatt, hanem a kép jobb oldalán. Ezt le is fényképeztem. Majd felrakom valahová. Én valami elektronikai hibára gyanakszom, hiba a mátrixban...
Mellesleg kb 4 órája használom a monitort, és ez kb másfél órája jött elő, előtte nem vettem észre (bár lehet, hogy ott volt).
Erről tudna valaki valamit mondani??
Most akkor emiatt visszavigyem, vagy ne? Még 3 napon belül vagyok. Amúgy ez eléggé szemetszúró. Ilyen UV zöld színű, ha épp olyanja van.
Ja meg a subpixel hibában sem vagyok biztos, hogy az-e. Valahol emlékszem valaki leírta, hogy pontosan mi a definíciója, illetve mi a különbség a teljes és a subpixelhiba között. Be tudnátok linkelni?? Köszi!

képek:
ablak nélkül: Bővebben: link
ablakkal: Bővebben: link
ablak nélkül: Bővebben: link
ablakkal: Bővebben: link
zöld pöttyöt kell keresni
[Szerkesztve]
Ez elég érdekes! 
Bár biztosan van rá magyarázat, de amíg ezt kitaláljuk, szerintem addig is vidd vissza, mutasd meg és hozz el egy hibátlant! 

Köszi!
Hát megpróbálom...
Egyébként hogy szokott lenni a gari? Mert az ipon-nál vettem és ott azt magyarázta a srác, hogy közvetlenül a márkaszervízbe vigyem, ők is oda vinnék, csak az macerásabb akkor.
Most akkor ezzel vigyem el a Gárdi Jenő u 41 (Fujitsu Siemens LCD szervíz)?
Remélem kicserélik...
[Szerkesztve]
3 napon belül a vásárlás helyén kell kicserélni a meghibásodott árut!
[Szerkesztve]

SoS kellene a help..
szóval 193P+ még nincs?
Mert akkor megveszem a P19-2-est de azonnal.... HELP PLS.
[Szerkesztve]

Valszeg azért nem forgalmazza még Európában a Samsung, mert még a korábbi szériákból nem adott el annyit, amennyit akart.

Köszi.
Jövő héten veszek egy P19-2-t.

hali, most játszom nfsu2vel, p19-2es moncsin.
Lehet megszokás kérdése, nemtom, de eléggé utánhúz, ráadásul nem látom a kanyarokat se, amikor fordulok, homályosodik (utánhúz gondolom), és nem fullos beállítás.. ill. 75 hzen van a dolog, szal elvileg 13 ms tipikusba belefér.. mi a baj?? 
override kapcsoló kell?
"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

pl állok 1 helyen, és nézek egy feliratot, elindulok fordulva tök lassan és elhomályosodik egész.. ehh ehh, ennyire nem bírja? vagy vmit rosszul állítottam be?
egyébként fasza a kép meg minden. csak alig látok a pályán ezmiatt... 
Ehhez az NFS2-höz, vagy mihez, nem értek, de majd biztosan jön valaki aki ismeri a játékot, és megmondja a frankót. 

HI!
MotionBlur kikapcsolva???
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
Abban olyan is van? 

HI!
Aszem kiprobaltam vagy az 1-ben vagy akettoben... birtam is vagy 20sec-ig:- )))
udv
neduddki
mod: remelm mert vmi ijjemit kapcolgattam , de mi mas lehet meg??? ez a 3d nem az ne vilagom:- )))
[Szerkesztve]
Az enyém sem, minden esetre a HALF-LIFE 2, DOOM3 nálam jól futott, nem volt ''Motion Blur Effect'' 

hát én látok ilyen effektet, de lehet csak mert túl jó a szemem, vagy túl sokáig volt CRTm 
amúgy élvzhető, de megfájdult 2 óra gépezés után a fejem és a szemeim, mint a tipikus 8 óra 60 Hz CRTn.......
nemtom mér...
most winben van 0.75 gamma, amúgy moncsin 50-50-50...
de a fehér így is megvakít.. felrakom a szoftvert, amivel lehet ilyeneket mentegetni, hogy ne kelljen monitort állítgatni mindig...
most színek tök jó, meg minden, fehértől megvakulok kb.

gyári szoftvert, vagy mit ajánlotok ehhez??
azt a betűvastagítóst azt mán felraktam, az okés. 
vmi magictune? 

HI!
Hat kerlek erre jo a fektehejaog kialakulas, mint mar itt a tapasztalhato a totyikban:- )))
PowerStip-el probalgattad mar karty afelol???
udv
neduddki

azért vettem TFTt, hogy kíméljem a szemem.. erre.... szal kéne vmi megoldás, mert utánhúzást elviselem nagy nehezen, hisz a szem a lényeg, de akkor meg legyen mán vmi..
amúgy egyedül már csak a fehér a gáz...a többi szín jó... csak ugye pl. PHnál is 1280ban oldal felén cumó, többi full fehér..

winfosban vettem le gammát, nem stript, de gondolom mind1..
használjak magic tunnert, vagy mit? mi is annak pontos neve, száma? 

HI!
Aszem nalam 10-20 kornyeken ment a brajt, persze akkor csusizkkicsit a tobbi, de inkabb az mitn a szemeem.../:- )))/
Amugy nem mindeki tugya viselni eddig egy embort lattam aki visszacserelte acrt-re mert nem birta megszokni...
mijota nyuzod???
udv
neduddki
mod: mintha a fsc szoftvereben is lett volan vmi ijjesmi funkci vagy nem??? amugy MagicTune elfogagyaesztet monitort??? a nec prg ne fogadta el a p20-2-t:- ))) /emis ertem:- )))/
[Szerkesztve]

most levettem 40-40-40re moncsit, most nem annyira erős a fehér..... 
de persze fakultabbak a színek.. szal most ilyenkor mit tegyek?? 

2.5 órája.. 2 óra nfsu2 volt benne. 
milyen szemkímélő beállítást javasolsz, pl. mostanra?
br, contr, black?
ill. színhőfok?
nálam most 40-40-40, native van. és vidkarin 0.75 gamma (gondolom ha csökkentem moncsit, nem kő vidkari)
A DisplyView a MagicTune fapados változata, de naon jó egyébként!

HI!
NAlm ~50br 50cont es black 100 volt ha jol tevedk a p20-2-nel, eszt megtanatam tesztben.
ha a cont es black marad ~50 es brt- huzod lefele???
udv
neduddki

a hozzá járó CDről telepítsem, vagy töltsem le a legújabb verziót?
Tőcsed, van magyar is! 

aha, ez így jobbnak tűnik, bár már golyózik a szemem, de ez vhogy kellemesebb, és színek is vannak..
10-50-50, native
+ 0.75ös gamma. 
ez így viszonylag jónak tűnik bár már folyik szemem, lehet a betűk miatt? ehh ehh.. mondjuk eddig 1024en dolgoztam, most 1280on jóval kisebbek.. (bár moncsi is nagyobb
) De most megszokottnál 2x olyan messze van moncsi.... kb. 1 méter.