Race hogytudom sötétiteni a feketét??
Jóhülyén irtam le de biztos érted mit szeretnék kérdezni!
Azért igy este eléggé világit a fekete is!
Amugy nem zavar mert a szinek csodásak csak azért mégse árt ha megnézem ugyis!
Várom válaszod...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
boceeboy
(tag)

boceeboy
(tag)
Black Level megvan!
50en van gyárilag szinte csak fölfele világosodik lefele nemnagyon változik a fekete csak a többi szin!
Nekem mondjuk nem ''világít'' a fekete, de nem egy CRT az biztos. 
Látnál egy TN+Film-es feketét, mindjárt nem reklamálnál!
(Mondjuk láthatsz is a VX924-es tesztben.)
A Black Level csökkentésével a full fekete nem lesz feketébb, ellenben a sötét részek még sötétebbé válnak. Ezt jól láthatod, mondjuk egy napfényes-árnyékos fényképen, ahol az árnyékban levő dolgok a Black Level csökkentésével szép lassan eltűnnek, egybeolvadnak a feketeségben.
Ezt mondjuk elég sz@rul írtam le, de talán érthető! 
Com'è diverso il mondo visto da qui

exlepra
(lelkes újonc)
Úgy látom a 193P+ ból nem lesz semmi, így úgy néz ki ez lesz a befutó.
A Mikland és Alien-en kívűl lehet még kapni vhol?
Bármelyik kiskerben veszem érvényes a pixelhiba gari?

penene
(őstag)
90% el fogom adni, v. anyukámnak adom, de ő azt mondta, neki nem kell ilyen jó.
nem tudom ismeritek e lemuriát, mindenesetre egy olyan játék, melyben sok szám és betű van, és ezek rácsos táblázatban vannak.
MA reggel is, fél óra után el kezdett golyózni a szemem.
Ez biztos nem a monitor hibája, egyszerűen lehetséges, hogy túl kicsik a betűk számomra, egyszerűen egy idő után újra és újra elvesztem a fókuszt. ráadásul már a táblázat vonalai is egybeolvadnak a szememnek, mintha nem lenne éles, pedig az, mert pl. képet nézve éles, csak ez a sok sok táblázat, 1 pixel hossz ez nem pálya.
Ilyen esetben mi lehet a teendő? Próbáltam még több kontraszt, vmivel jobb lett, de akkor már túl erős volt a cumó. De lehetséges csak ez a megoldás...
50 centiméterre van tőlem a monitor, az mindenképpen jó, hogy szinte előttem van minden, de ez sem segít.
nagyon őrli a szemem, lehetséges a nagy felbontás, kisebb betűk, lehet más.
Rohadjak meg, ha ezt gondoltam volna! 
Úgy érzem nekem egy 17es moncsi való 1024 es felbontásban, azt hittem hogy jobb lesz ez, ill. nem lesznek ilyen problémák. Rohadjak meg, ha értem.
De még nem adom fel. Csak a szemem teszi ezt. 
Amúgy gyönyörű az egész, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy nem tudom megfelelően használni. 
"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

boceeboy
(tag)
Ne viccelj már!!
Elne add ezt a fantasztikus moncsit!
Menj tőle távolabb!
Én másfél méterre vagy többre vagyok tőle gondolhatod nekem mekkorák a betük de eltudom olvasni könnyen és nem golyozik igyse a szemem!
Ez az 1000:1 kontrasztarány hatalmas de kell is egy profi moncsinak!
Tegnap énis megnéztem pl a Doom 3 at és bevallom szar hogy a fekete nem olyan fekete mint a CRT-n de hát leszarom ez van, a szinek viszont kárpotolnak!
Tegnap átmentem a lüke szomszédhoz a gépével volt valami leültem a 15 colos CRTje elé majdnem sikitottam egyet és leborultam a székről!
Else tudnám képzelni már a CRt használatot pedig csak 2 napja van meg ez a moncsi!
Nemhiszem el hogy nem kárpotol a szinvilág!
Ülj távolabb ne állitgass mindent jobbra balra max a fényerőt ved lejjebb egy kicsit!
Kapcsold be a ClearTypeot ha meszseb b ülsz muszály mert anélkül én se látnám!
Nah idejövök 30 centiről nézem most!
Csikok formátlan betük.....
HOL?
Na abbahagyom már regényt irtam!
Benned van a hiba győzd le magad!
Drukkolok!

penene
(őstag)
megpróbálom..
vmi az élességgel lehet, mert mikor pl. azt az oldalt nézem, akkor szinte egybeolvad a cumó, elvesztem fókuszt, mint ahogy a tftpanel.hu-s tesztben is volt.
Legelejéb cleartypeot bekapcsoltam, akkor azt vettem észre, hogy szintén mosódik a kép..
Lehet rossz a látásom, nem mondom, hogy nem így van..
Vmi nagyon nem kóser. A fekete szín engem nem zavar, az nem probléma. 
Filmnézés jó rajta, azzal sincs.
Játék nativeon tökéletes. az alatt meg sux, szal izom gép kell alá... (majd lesz 1-2 héten belül, de 1280hoz lehet kevés).
Színek tökéletes!! (milyen színhőmérsékleten nyomod??)
Egyedül olvasással van gond, ha jól emlékszem a szemmozdulatomra.. szinte hunyorítok, meg közelebb hajolok, hogy jól lássam a betűket, számokat. szóval tisztára erőltetem a szemem , h. lássam.
Tehát v. vak vagyok,vagy nem elég éles a kép (és akkor vmit még kell állítanom).
Nem kizárt, hogy a látásommal van probléma, csak pl. most , meg egyéb tft monitoron nem tapasztaltam, igaz, akkor 1024es felbontáson voltam, meg tök más... ami tftn most ülök, ott nincs ez az nem éles, és egybefolyós szitu... De ott is csak ennél a sok betűnél, táblázatban van szemgolyózásom, de szinte mindenre erőltetnem kell a szemem, mintha vmit nem látnék élesen,és fókuszálok pluszban, ismeritek ezt az érzést nem?

penene
(őstag)
persze, hogy bennem van. De a ma reggel tényleg nem bemesélés, egyszerűen utána éreztem, hogy golyózik a szemem. meg az hogy nem csak úgy simán nézem a monitort, hanem szinte már koncentrálok a betűkre.. ez az én hibám, de úgy érzem nem olyan hiba, amelyen a testemet kéne változtatni, mert éppen az e cél, h. kényelmes, s. nyugodt, pihentető legyen a szemnek. 

Sheol
(kvázi-tag)
Neked inkább egy szemészeti szakrendelést kellene felkeresned! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az idegeid sincsenek teljesen rendben, ahogy én látom. 
Na, komolyra fordítva a szót.
Eddig még senki sem panaszkodott erre a monitorra, vagy legalábbis nem ilyen mértékben.
Ebből azt szűröm le, elképzelhető, hogy neked valamivel több időt igényel az átszokás a CRT-ről.
Tehát adj magadnak 1 hetet, és ha azután sem barátkoztál meg vele, akkor add el!
Biztosan lesz rá hamar jelentkező. 
Ja, és addig se floodold szét a topicot! 
Elképzelhető még, hogy kifogtál egy rossz példányt, bár ezt erősen kétlem.
Én 1 nap alatt megszoktam a vékony betűket, a cleartype-tól viszont szédültem rendesen, tehát azt ne használd szerintem.
Egyébként 60-70 cm-re van a szemem a monitortól, a székben elfoglalt testhelyzettől függően, a 1,5 m amit bocee mond, az nem okés, túl messze van.
God is not here today, Father.

penene
(őstag)
oké, köszi a tanácsokat! 
Milyen kontraszt, erő, színbeállításokat használsz?
(most is egy TFT előtt ülök kb. 60-70 centire, 17es, 1024.
és a mellettem levő CRT után egy felüdülés, pihen a szemem..
EZT akarom otthonra is. nem hinném, hogy lehetetlen az FSCvel, tényleg csak én panaszkodom
Ígérem visszafogom magam, csak elmúlt héten kicsit túlidegeskedtem magam emiatt... 
Ja, amúgy amikor vettem, barátom is jött nézni. Az ő szeme is fullra kifolyt, alig látott vmit már a világból is 1 óra után, pedig TFT előtt ül nap mint nap.
Szerintem még lesz pár alany...
Egészen biztosan az élességgel van baj, hát most nézem ezt a moncsit és überfrankón látok (IBM thinkvision 17es, 1024ben), szal...
[Szerkesztve]

penene
(őstag)
Amúgy csak ennél a modellnél vékonyabbak a betűk? Mert azt olvastam, gondoltam nem lesz probléma. 1 hetet mindenképpen várok.
most 2 napig nem is leszek otthon, utána meg a ti által javasolt beállításokkal próbálkozom..
Aztán vagy megszokom, v. nem. 

exlepra
(lelkes újonc)
17'' TFT-t 1024*768-on használsz?
Milyen 1024-ben? 
A 17''-os IBM-et nem a natívon (1280x1024) használod, és azt mondod jobb mint a 19''-os natívja.
Egyáltalán milyen az a felbontás 1024x? 

penene
(őstag)
aha, itt munkahelyen ez a standard, tökéletesen éles így is a kép.
1280*1024et is bírja (gondolom az anative), de ott nagyon picik lennének a betűk
szóval élességben így meglepően nincsen különbség... talán egészen minimális. de megmondom őszintén ha ennyire ''nem native'' képet kapnék otthonra nativeon, akkor azzal meglennék elégedve. 
Veled tényleg nagyon nagy baj van! 
Atz észre sem vetted, hogy az 1024x768 torzít, mert 4:3 oldalarányú az 5:4 oldalarányú monitorhoz képest? 
Na ne!! 

penene
(őstag)
én ezt látom Race... ettől nem folyik ki szemem, attól kifolyik, meg egybefolyik minden.. és plusszba kell fókuszálnom izomból.
Lehetséges a vékony betűk miatt, vagy nem eléggé éles a kép (beállítás terén, bár azokat használom, amiket ti is mondtatok), vagy tán túl picik...De ahogy nézem a szövegeket folyton erőltetnem kell a szemem, h. lássam. Pedig ott van előttem, és rákoncentrálok, akkor simán látok mindent. De nem így kéne működnie.
Azt nem mondom hogy hibás a termék, esélye 0.00001%.

penene
(őstag)
hogyne venném észre. 
De az nem zavar, azt előbb megszoktam. 
Átraktam moncsim 1280*1024re, valamivel élesebb a kép, és mindent tökéletesen látok. Pedig 17es. akkor 19esen még tökéletesebbnek kéne lennie. 
most így fogom használni már a monitort munkahelyen is. kiv. vok megfájdul-e kis betűktől szeme, eddig semmi.. ugyanolyan jó.
[Szerkesztve]

Sheol
(kvázi-tag)
Kontraszt 50, Feketeségi szint 50, Fényerő 30 (!)
A fényerőt éjszaka még ennél is lejjebb veszem, mert nagyon zavaró tud lenni.
Tényleg, próbáld ki, hogy leveszed Te is alacsonyra a fényerőt, és hátha ez zavarja be a szemedet.
Ugyanis sok új tulajtól hallottam, hogy a CRT után iszonyat zavaró a TFT-k nagy fényereje.
Racecam mikor megvette az övét, 80-as (!) fényerőt használt....igaz neki fekete hályog van a szemén.

A színek, hát igen itt eléggé tanácstalan vagyok.
Én sRGB-re állítom, és veszek el a pirosból. (90, 82, 100)
Ez valószínűleg jó messze van az ideálistól, de színkalibráló műszer nélkül nincs jobb ötletem.
Abban bízok, hogy valamelyik guru szerez majd egyet, és megosztja a tapasztalatokat. (pl. Racecam szerezhetne már.) 

boceeboy
(tag)
Miért nemjo szted ez a távolság?

boceeboy
(tag)
Nekem most teljesen gyári configon van a moncsi!
Akik már régebb ota használják azoktol az lenne a kérdésem hogy milyen beállitást tapasztaltak a legjobbnak???
Van értelme állitgatni??
Nekem igyis tökéletes és nemtom elképzelni hogy ennél még szebb lehet de gyözzetek meg!

penene
(őstag)
Kösz. 
Kb. ugyanezeket a beállításokat használom én is. Szal érthetetlen. Adná az ég, hogy Recam saját szemével lássa, elviszem bárhova
meg ingyen sör, aki jön, és belövi nekem, meg elmondja, h. ez haver tényleg jó, és éles, csak te nem tod megszokni a betűket, vagy vmi. Iszonyatosan kiváncsi lennék rá, hogy mit mondana. Meg te is. Mert én ugyanazokon használom, de istentelenül nem tudom normálisan elolvasni betűket, pedig ha így ránézek feliratra, látom éles.. de amikor sok van egymás mellett, túlságosan fókuszálnom kell.
Most 17esen 1280ban jobban látom betűket mint otthon. Ez nonszensz.
Najó, ti mindent megtettetek, hálásan köszönöm, és ne haragudjatok, h. így kiömlengtem a fórumra, most kicsit tényleg készvok idegileg. A szavak itten már nem segítenek, amilyen tanácsotok van , megtettem/ teszem.
S hiába mondom, h. én így látom, amikor ti nem. Meg én se értem, h. miért van ez, amikor TFTket simán megszoktam a munkám során.

Sheol
(kvázi-tag)
Idézet a kezelési útmutatóból: '' A szeme lehetőleg kb. 50 cm-re legyen a képernyőtől.''
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ez szentírás, de gondolhatod, hogy nem véletlenül ajánlják. (Ergonómiai szempontok.)
Persze nem akarlak én lebeszélni a másfél méterről, ha neked úgy kényelmes, akkor használd úgy! 

Sheol
(kvázi-tag)
Gondolom DVI-n használod a moncsit.
Egy utolsó ötletem még volna: próbáld ki másik videókarival, hátha az kavar be valamit.

kdz
(tag)
ha úgy adódna, hogy eladod mégis, írj egy emailt! engem feltétlenül érdekelne.
Never give up! Never surrender!
Nicsn is, me tednap levejték a szemügveemel egjüt! 
Szerzek én, csak valaki finanszíroza! 

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Mewrre ledzel, behozhatod ide is hozzaqm es megneszheted nalam is.
udv
neduddki
a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

penene
(őstag)
6600 GT lesz kb. 1-2 hétn belül full új géppel, a ramok már jönnek, de még idő míg összedobom kül. helyről. Akkor lesz re-teszt, ha addig meg nem őrülök 

penene
(őstag)
Bp. 2. ker...
Ilyen szállítást még meglátom, nem akarom kitenni semmiféle veszélynek a drágát, ha persze nem lesz más mód. 
Lehet vidkari is bekavar, akkor az másnál úgyse látszik. de először hazai berkekben próbálok alkotni.. úgyis az számít.. 
Azt hiszem elvinni nem fogom sehova, csak ha el akarom adni, v. tényleg gáz van vele, mert az semmihez sem vezet.
de amúgy kösz!
[Szerkesztve]

penene
(őstag)
Amúgy ez nem tartozik a tárgyhoz, csak távolságinfó by vakPenene:
csináltam szemtesztet monitorral, 60 CMnél közelebbről éreztem azt ,hogy a képernyő közelsége miatt a szem jobban feszült, ahogy fókuszált, 60nál meg elernyedt szépen. Szóval szerintem ez az ideális táv, de gondolom mindenkinek másmilyen a szeme. (Bioszt gondolom mindenki tanult
)

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
Visszateszed szepena dobzha ahungarecelelk koze... erdeems gyakorolni 5-6-dikra mar oleg hamar megy:- )))
Kiszeded a videokarit statizacsi...
Gumicsizmat huzol es besuzl az trakrotba oszt elindusz erre felen a tszcsebe... oszt a bornyuvajuknalmogtanasz...
udv
neduddki
p.s. latnad egyszer, hogy ezekt hogy rakogyak aszem nemlennel annyire kecsegbeesve:- )))

boceeboy
(tag)
Most kövezz meg de fogalmam sincs miaz hogy ergonoiai szempontok!
Mi lényege ennek egy moncisnál és mit jelent maga a szo?

Sheol
(kvázi-tag)
Olvasd csak el szépen a monitorhoz mellékelt használati útmutatót! 
Úgy voltál vele, hogy mit tudnak ezek neked újdonságot mondani, igaz? 
Magyar szekció 5. oldala. (Érdemes megnézni tényleg.)

boceeboy
(tag)
Bevallom....
Kivettem a moncsit a dobozból a többit b@sztam be a szemétledobóba de akkor kimegyek és behozom a cuccokat és nekilátok!

boceeboy
(tag)
Nah megnéztem hurrá és most mivan nemlettem okosabb!

Idejövök 50 centire a feketéje világosodik hátradőlök másfél méterre a fekete feketébb is nekem jobban tetszik az összhatás mint 50 centiről!
Sztem igymarad!

Sheol
(kvázi-tag)
Ahogy érzed! 
Nekem nem világosodik a fekete. 
Ha nagyritkán nem az asztali DivX-es lejátszón és a Sony TV-n nézem a filmeket, azt én sem 50 cm-ről teszem. 
Viszont netezni és játszani, nagyon sok az a másfél méter.
Először én is távolabbra tettem, hogy ez mekkora nagy képernyő gondoltam magamban, aztán szépen araszolgatott közelebb. 
Majd kíváncsi leszek 1-2 hét múlva is így marad-e nálad. 

boceeboy
(tag)
Tuti nem mert a hétvégén megjön az uj iroasztalom és akkor megint variálhatok
''...aztán szépen araszolgatott közelebb.''
Csak nehogy egy óvatlan pillanatban, egyszer csak mögéd kerüljön! 

Sheol
(kvázi-tag)
Csak nehogy meghuzigáljam a szakálladat, Télapó! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nem szégyelled magad, így beszélni egy öregemberrel? 
Na, legalább tudom, hogy kik nem adják át a helyet a buszon, villamoson. 
u.i.: Ne rakd ki a szépen kipucolt cipőcskédet dec. 5-én este, nem érdemes! ![;]](/dl/s/v1.gif)

Hunfree
(újonc)
Sziasztok!
Samsung 930BF vs. Fujitsu Siemens P19-2????
Már egy hete a Samsung 930BF megjelenésére várok.
A nagy várakozás közben rábukkantam erre a monitorra.
Már nem is vagyok biztos abban hogy a Samsung lenne a legjobb választás.
Érezhetően szebb színeket produkál a PVA paneles FS P19-2?
Szerintetek melyik monittor éri meg jobban az árát?
125K ért láttam feketét , valaki tud olcsóbban?
[Szerkesztve]
A 930BF-et még nem láttam, de van véleményem így látatlanba is, de kb. két hét múlva - ha minden jól megy - már biztosat tudok mondani! 

Hunfree
(újonc)
Na és mégis mi a véleményed?
Tényleg nagyon érdekelne!
Van pár teszt fent a neten a 930BF ről, és elég vegyesek a vélemények...
Megéri a +20K -t a P19-2?
Nézd, én nem vennék TN+Film panelest, az biztos. De akinek a gyorsaság a legfontosabb, és elsősorban torony magasan erre helyezi a hangsúlyt, annak nagyon jó választás lehet a 930BF.

Dzsekó
(őstag)
-Ha azt kérdezed megér-e a 930BF bruttó 112000FT-ot akkor azt mondom neked nem éri meg.
-Ha azt kérdezed megéri-e játékra, általános felhasználásra megvenni Sulinetben 112ezerért úgy hogy az ár felét visszakapod akkor azt mondom igen.
-Ha nem tudsz sulinetben vásárolni akkor dobj rá az árra +20ezret és vedd a jobbat.
KonicaMinolta új és felújított, színes és fekete-fehér A3-as méretű multifunkciós berendezések (másol, nyomtat, szkennel) eladása, bérbeadása és szervizelése karbantartási szerződéssel kedvező áron. Bővebb információ: 06-30-866-0563
Teljesen egyetértek a gondolatmeneteddel! 

Sheol
(kvázi-tag)
Nehogy már éveken keresztül egy olyan monitort bámulj, aminek fakulnak a színei ha megmozdítod a fejed, de még inverzbe is átmennek ha olyan szögből nézi valaki. (pl. haverod aki melletted áll és nézi h mit művelsz.) 
Nekem TN+Filmes akkor sem kellene, ha utánam hajítanák. 
Amúgy meg a P19-2-ben olyan panel van, hogy a leggyorsabb játékokhoz is tökéletes, tehát nem is kérdés, hogy melyiket fogod venni. 
ui. Most jutott eszembe még, hogy a fekete is fekete nálunk, nem szürke, meg lila, meg még mittudom én milyen színű. 
[Szerkesztve]

mclacc
(újonc)
Hi!
A napokban tervezem egy 19''-os TFT vasarlasat.
kb 150 rongyont szannek ra. Van ebben az arkategoriaban jobb moncsi mint a P19-2 ?
Filmre, szoveg olvasasra hasznalnam, neha jatek (max counterstrike :] )
Vagy ez a legjobb? 

alexander12
(kvázi-tag)
Ha minden igaz, holnap jön a ''drágaszágom''
Azt szeretném kérdezni, hogy a DVI kábellel kössem össze kipróbáláshoz, vagy mindkét kábelt rálehet-e dugni? Ez az első tft-m, abszolút láma vagyok hozzá
Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a nem natív felbontásokat csak analógon lehet állítani?!
A tftpanelon fenn lévő képen 4 kábel van rádugva a moncsira.
A videokarim GF6600-nonGT
kíváncsi, LGOB

neduddki
(PH! nagyúr)
HI!
MIndketto erdemes, ha ati-d van akkor erdemes kikapcsolni a analogot driverbol...
hol olvastad eszt abaromsagot??? nem inkabb arra gondoltak hogy aalog eseten lehet totbb dogot allitani??? /altalaban igaz, de a pxx-2-eseknel nem emlexem hogy hogy vot:- (((/
ha lkicsit lejjeb is nezed akepet akkor latod, hogy oda be tucc eroszkaoni egy zod vgu kablet /jobb hejjeken analog zorej:- )))/ oszt mar meg is van a mergfejtes
uvd
neduddki

Sheol
(kvázi-tag)
Csak a DVI kábelt dudg rá!
A natívtól így is ugyanúgy el lehet térni. (Csak nem érdemes.)
A frissítést állítsd 60 Hz-re, vagy max. 75 Hz-re mielőtt használnád a moncsit!
''Valahol mintha azt olvastam volna, hogy a nem natív felbontásokat csak analógon lehet állítani?!''
Ezt mondjuk nem értem hirtelen, hogy mit is akarsz állítgatni.