Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2

(#551) Daywalker válasza Racecam (#550) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Láttam 193P Plus-t, és azért nem estem tőle hasra. Kívülről szerintem FSC jobb, és képre is jobban tetszett, de lehet, hogy ebben közrejátszott a tudatalatti is. A samsung elvileg gyorsabb, de szerintem ez nem számottevő.

Nagyon nem szoktam játszani (bár ennek ellentmond a konfigom:) ), de melóhelen TN+ Viewsonic van, és hát....azért ennek fényévekkel jobb a képe.

[Szerkesztve]

(#552) neduddki válasza Daywalker (#551) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Hat ha meg meglaot a 970p talapt szeritenm akkor dobsz egy hatas:- (((

udv

neduddki

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#553) mclacc

mclacc
(újonc)

Hi!
Megvettem a TFT-met :) p19-2-re esett a valasztasom.
Boltban nem volt, miklandnal neztem, mert ott volt a legolcsobb. Felhivtam oket, mondtak nincs, de 1 nap. Feketet szerettem volna, ezt is rendeltem. Masnap elmentem, kihozza a tag, hogy jajj rossz rendeles lett leadva, feheret hoztak, holnapra lesz fekete. Jo mondom, bar holnap nemtok elmenni, holnaputan lesz belole. Elmegyek az adott nap, hudejo, megva a fekete moncsi, hat mondom ki is kellene azert probalni. A tag persze segitokeszen bedugta, tesztet benyom, hmm. Ket pixel egymas mellett fekete a feheren. Mondja, hat ennek be kell melegednie. Kicsit zsortolodtem, hogy valszinuleg nem, dehat legyen igaza, kimentem elszivni egy cigit. Kozben latom kintrol, masik csavo is megnezte, es nemlegesen bologat. Visszamegyek, mondja hogy hat ez gyartasbol adodo hiba, (pentek reven) hetfore tudnak hozni masikat. Erre megvettem a feheret :)
Meg vagyok vele elegedve.
Szobaban van masik 19-es is, samsung 913N. gyorsasagra szinte nincs kulonbseg, talan a nagyon gyors jateknal, de abszolut nem feltuno szerintem. Samsungnak mintha kicsit teltebb szinei lennenek, de lehet ohgy csak en nemtudom beallitani rendesen. Mondjuk nekem megerte a plussz 10 rongyot a talpazat, es a latoszog, meg a hangfal (bar nemhasznalom :] ). Kinezetre is jobban tetszik az fcs.

(#554) Daywalker válasza neduddki (#552) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Most nagyon nem tom értelmezni ezt a mondatod. A hátasdobás és a :- ((( nem igazán illik össze.

Amúgy megnéztem, és borzalmasan néz ki. Egyetlen amiben jobb, az a válaszidő, de nem hiszem, hogy ez olyans okat számítana (remélem:) )

(#555) Daywalker válasza mclacc (#553) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)

Szerintem te vagy az első, aki azt mondja egy TN+ monitorra, hogy szebb a színe, mint egy PVA-é. :D

Főleg, hogy TN+ 6 bites alapszínenként...

(#556) lolee válasza Daywalker (#554) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Ez a hátasdobáos dolog nekem fel sem tűnt volna, de ahogy rávilágítottál kifejezetten viccesnek hat nekem, de az is hogy ez a téma...Mindig lehet itt a PH-n tanulni vmit... ;) bocs

Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

(#557) Litván Zongora válasza Daywalker (#548) üzenetére

Litván Zongora
(lelkes újonc)

Kedves Daywalker,

Én a saját tapasztalataimat írtam meg összehasonlító tesztek alapján, gondolkodni tehát leginkább neked kéne azon, hogy kinél akarsz okosabb lenni abban, hogy az illetőnek mitől fárad a szeme és mitől nem.

Az, hogy ezen a TFT monitoron CRT után némileg mosottnak és utánhúzottnak tűnik a kép Q3-ban gyors mozgás közben, az ténykérdés. Hogy ez kit mennyire zavar, az meg egy másik kérdés. Én úgy tapasztaltam, hogy csakis gyors mozgásokat igénylő FPS alatt jelentkezett a szemfáradásom; pl. a megfontoltabb Jedi Academy alatt semmi problémám nem volt. Hasonló módon nem fáradt a szemem a CRT-vel Q3 alatt. Úgyhogy jobb, ha leszállsz a magas lóról és elhiszed, hogy a jelenség kifejezetten a Q3 és a TFT kombinációjából adódott.
Ugyanakkor valamennyire hozzá is lehet a dologhoz szokni, az utóbbi napokban is teszteltem picit, és egyre kevésbé vagyok érzékeny a ''homályra''. Eltűnni nem tűnt el, csak nyilván némileg alkalmazkodtam a körülményekhez.

Ez a hátrány azonban nézetem szerint elhanyagolható a monitor erősségeihez képest.

You just haven't earned it yet, baby, you must suffer and cry for a longer time...

(#558) kdz válasza viharhozo (#549) üzenetére

kdz
(tag)

a GTA-nal nem a blur efektre gondolsz mint utánhúzásra?:F

Never give up! Never surrender!

(#559) penene válasza Litván Zongora (#557) üzenetére

penene
(őstag)

Utánhúzással egyet értek!!

Gondolom olvastátok mennyire ki voltam borulva a blur effectttől!

Na hát lássatok csodát, előző pénteken is nfsu2őztünk 1000rel haverral, és már egyáltalán nem zavart, látszott, hogy picit homályosodik, meg jobban kellett figyelni, de aztán ráállt a szemünk, és simán jó volt, persze mikor ilyen szemmel néztem, úristeneztem, hogy azért ám ez utánhúz :))

Persze nekem számít ez a kis utánhúzás is, meg az is, hogy kisebb felbontáson is lehessen használni a dolgokat, tehát én vissza is térek a CRThez, főleg ha egy jó példánnyal lesz dolgom! (eddig úgy tűnik igen, de még élőteszt lesz)

Aztán majd ki tudja.. :)

Egyébként nagyon tetszik a moncsi, és tetszik a nagy képernyő! ugyanis itt ugye a 19 col az 19, nem pedig 18.. :)

"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

(#560) kdz válasza penene (#559) üzenetére

kdz
(tag)

reméljük jó lesz!!!:DDD:C

(#561) penene válasza kdz (#560) üzenetére

penene
(őstag)

én azt remélem más is jó lesz!! (éles, szép kép a használni kívánt frekvencián...adja isten!!) :D

"Szedjek-e valami fehérjét szerintetek, vagy inkább tisztán?"

(#562) kdz válasza penene (#561) üzenetére

kdz
(tag)

adja!:))

(#563) lolee válasza penene (#561) üzenetére

lolee
(fanatikus tag)

Penene és KDZ! Írjatok légyszi kölcsönös tapasztalatokat! Nagyon érdekes ez a felállás hogy a másik monitorától vártok jobb képet, és használhatóságot. (mind a 2 a kategóriája egyik legjobb moncsija). Előre is köszi :R.

Aki sokat lát, az keveset ért... (The man who wasn't there )

(#564) kdz válasza lolee (#563) üzenetére

kdz
(tag)

Helló!

Holnap lesz a nagy nap a kölcsönös megtekintésre...majd akkor remélem többet tudunk mondani mindkét monitorrol.

(#565) terror

terror
(kvázi-tag)

Mivel szabad a TFT képernyőt tisztítani?

(#566) Lacix29 válasza terror (#565) üzenetére

Lacix29
(őstag)

vízzel. (vagy olyan anyaggal, ami nem károsítja a műanyagokat (pl alkohollal ne))

(#567) alexander12 válasza Lacix29 (#566) üzenetére

alexander12
(kvázi-tag)

A boltokban kapható monitor tisztító folyadékok jók tft-re?

kíváncsi, LGOB

(#568) terror

terror
(kvázi-tag)

És a clin ablaktisztító folyadék? (alkoholos)

(#569) Sheol

Sheol
(kvázi-tag)

Ne akarjatok már variálni!
A kezelési útmutatóban benne van, hogy tiszta vízzel kell tisztítani.
Ahhoz kicsit drága ez a jószág, hogy kísérletezgessen az ember rajta. ;)
Egyébként én már tisztítottam vízzel, és jól lejött a kosz.
Mondjuk az igaz, hogy maradt utána folt, de az nem látszik normál használatnál, csak ha ki van kapcsolva és elemlámpával bizonyos szögből világítok rá.
Valószínűleg a vízben lévő szennyező anyagok miatt (ásványi sók).
Igazából vegytiszta H2O kellene, de azt nem tudom, hogy honnan lehetne beszerezni. :F

God is not here today, Father.

(#570) alexander12

alexander12
(kvázi-tag)

Volna egy láma kérdésem: Azt hol tudom beállítani, hogy a kurzor ne menjen ki az asztalon kívülre? DVI-vel van csatlakoztatva. Alul, felül, baloldalt csak a kép széléig megy az egér, de jobboldalt kimegy a képből:F
Remélem érthető? P 19-2:R

kíváncsi, LGOB

(#571) Sheol válasza Sheol (#569) üzenetére

Sheol
(kvázi-tag)

Na, azt hiszem desztillált vizet fogok beszerezni TFT képernyő tisztításra. :)

God is not here today, Father.

(#572) Tutivesztes

Tutivesztes
(tag)

Emberek, üssetek és kövezzetek, de valamit nem találok...

Gondolom vissza kéne olvasni ezer oldalt, de feladtam a felénél. Megvettem a monitort, főleg a tftpanel.hu-s teszt miatt, viszont ezt a ''clear type'' dolgot nem találom, gondolom valami segédprogram lehet... Vagy én vagyok annyira egyszerű hülye hogy nem tudom bekapcsolni?:D Segítsetek, akár alázva is...

Köszönet.

Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

(#573) Egon válasza Tutivesztes (#572) üzenetére

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Desktopon jobbklikk/tulajdonságok/megjelenés fül/hatások gomb/a képernyőn megjelenő betűtípusok simítása elé pipa/a legördülő-menüben clear-type kiválasztása.

"Az élet túl rövid ahhoz, hogy szar borokat igyunk..."

(#574) ScoopeX

ScoopeX
(újonc)

Sziasztok,

Nekem is van egy ilyen monitorom, és sajnos megjelent egy pixelhiba elég rossz helyen.
Túl vagyok a 3 napon, szerintetek érdemes nekiesni gariztatni?

Köszi előre is a válaszokat!

[Szerkesztve]

(#575) alexander12 válasza Tutivesztes (#572) üzenetére

alexander12
(kvázi-tag)

Egon már válaszolt:) Én csak elmondanám, hogy a jobb felső sarokban van egy lehetőség a fórumtémán belüli keresésre, belépés után:) nem kell ezer oldalt végigolvasni:B:U

kíváncsi, LGOB

(#576) Tutivesztes

Tutivesztes
(tag)

Köszönöm köszönöm köszönöm.

Természetes idióta mivoltom miatt még a fórum keretein belül sem tudok elnavigálni, de most hogy rá lehet keresni dolgokra, esetleg nem zaklatlak benneteket feleslegesen:) Köszönöm a segítséget, sokkal jobb lett így:)

Agyatlan idiótaként élni jó. Én csak tudom.

(#577) Racecam válasza ScoopeX (#574) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

30 napos pixelhiba garancia van rá! Használd ki!

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#578) ScoopeX válasza Racecam (#577) üzenetére

ScoopeX
(újonc)

Az a gond, hogy a 30 napon is túl vagyok.

Akkor ezek szerint cseszhetem a dolgot? :(

Ja, és fekete a drága!

[Szerkesztve]

(#579) Racecam válasza ScoopeX (#578) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezek szerint igen. Nem vagy túl szerencsés, elég ritka, hogy ennyi idővel a használatbavétel után jöjjön ki egy pixelhiba. :(

(#580) Akcept válasza ScoopeX (#578) üzenetére

Akcept
(tag)

Nekem egy e-yama 17-esem van több mint egy éve (az ii-yama költséghatékony monitora), és hibás pixelt nem látok. Kicsit gáz ha egy nagy gyártó monitorainál ez gyakran előfordul. Meg kéne kérdezni e-mailben a Fujitsu-t hogy látja ezt, főleg egy drágább monitornál. Hátha...
Amúgy már a szemeimet ki kéne csrélni, azért nézem a 19-eseket, a pixelhibákhoz meg nem értek, bocs ha ez hülyeség

(#581) ScoopeX válasza ScoopeX (#578) üzenetére

ScoopeX
(újonc)

Lehet, hogy most nagyon kinevettek,

Légypiszok volt :)

Csak egy benyálazott ujj kellett hozzá :DDD

De, hogy tudott lenni pont egy pixel nagyságú, és még kocka alakja is volt .... érthetetlen

(#582) Vangelis válasza ScoopeX (#581) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Jah benyálazott ujjjjj, az jó, akkor nézd meg a monitorod.

(#583) ScoopeX válasza Vangelis (#582) üzenetére

ScoopeX
(újonc)

:P

Most jön a tisztítás, de legalább nincs pixelhiba!!

(#584) zöldeszű válasza ScoopeX (#581) üzenetére

zöldeszű
(tag)

''Légypiszok volt''
...nem, nem nevetünk ki, viszont ekkorát már rég röhögtem!
Még jó hogy nem rúgattad ki az egész menedzsmentett egy légyszar miatt:)

(#585) Vangelis válasza zöldeszű (#584) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Nem az a szörnyű, hanem az hogy jól összezsírozta.

(#586) Vangelis válasza ScoopeX (#583) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

smirglit használj tuti leszedi:))

(#587) Bumbi

Bumbi
(tag)

Pillanatnyilag melyik nagyker/kiskerben beszerezhető a moncsi? A 30 napos pixelgari mindenhol helyben teljesíthető?
thx

Megváltozott a telszámom, az új: nullahathúsz253tizenkettő28

(#588) zsolesz86

zsolesz86
(újonc)

egyel gazdagodott a boldog ilyen moncsi tulajdonosok száma!! :) én vagyok az!
eddig nagyon királyság ..de majd csak jövöhéten tom igazán letesztelni!

(#589) Racecam válasza zsolesz86 (#588) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Merre felé lehet most kapni, és mennyi volt, mert állandóan kérdeznek felőle, én meg nem vagyok képben ilyen téren.

(#590) zsolesz86 válasza Racecam (#589) üzenetére

zsolesz86
(újonc)

én ~136ért vettem feketeszínűt! azért ilyen drágán mert ''meg lett bugázva'' a számla h nekem az majd később jó legyen!
amugy egy haveron keresztül intéztem szal bocs de én se tom ! :(

(#591) zsolesz86

zsolesz86
(újonc)

amugy meg nézzetek szét a neten! google! depo.hu! webaruhaz.hu!
és megtaláljátok a legolcsóbbat! :)

üdv

(#592) Racecam válasza zsolesz86 (#590) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó, nekem van, csak a többek miatt kérdeztem. Köszi! ;)

(#593) zsolesz86 válasza Racecam (#592) üzenetére

zsolesz86
(újonc)

én meg a többieknek mondtam! :) :C
hogy ne a topic teljen inkább mindenki dolgozzon magától is 1 kcsit! :)

(#594) Racecam válasza zsolesz86 (#593) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Had teljen, van hely elég! ;)

(#595) Kq

Kq
(újonc)

Sziasztok!

Samsung 193P+, vagy FS 19-2 ?
Találtam teszteket, ahol a 19-2-t jobbnak hozták ki, mint a 193P-t, de a Plus-ról nem tudok semmit.
Tudtok segíteni? Sürgős lenne, mert holnap el kell döntenem.

(#596) Racecam válasza Kq (#595) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A 193Pplus az előd overdrive-val felturbózott változata, gombok nélküli monitor, szoftveresen állítható a hozzá adott programokkal, de csak win alól. Sajnos a programok sok embernél fagyásokat okoznak. A P19-2 paramétereiben és megjelenítésben is teljesen hasonló (ugyan azzal a Sansung panellel készült), gombokkal, hangszóróval.
A legegyszerűbb lenne valahol megnézegetni és összehasonlítani őket.

(#597) szeko07

szeko07
(újonc)

sziasztok! Nekem egy c19-6-osom van és azt írja ki mikor tölti be a windows-t, hogy mode not supported! Hogy lehetne beállítani?
Köszönöm!

(#598) Racecam válasza szeko07 (#597) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ez most hogy jön a P19-2-es topikba? :F

De, hogy ne csak lecsesszelek, talán használd ''supported'' módban: 1280x1024 60Hz, vagy kapcsold ki a menűben a figyelmeztetést.

(#599) alexander12

alexander12
(kvázi-tag)

Volna egy Láma kérdésem: mi az a v-sync, és hol lehet azt kapcsolni?
Nagyjából gondolom mi az, de valami hozzáértő felvilágosításának nagyon tudnék örülni :U :R

[Szerkesztve]

kíváncsi, LGOB

(#600) Racecam válasza alexander12 (#599) üzenetére

Racecam
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nemrég írtam be valahová, ATI-nál. :U

Vertikális szinkronizáció, ATI-nál lefordítva: ''Várj a függőleges szinkronizációra''.

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Fujitsu-Siemens P19-2
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.