Hirdetés

Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• harry

veterán

Sziasztok, ma szerzek be egy Samsung 830, 64GB-os SSD-t, olvasgattam az ezzel járó egyéb mindenféle beállításokkal kapcsolatban, de több helyen ellentmondásra jutottam, illetve lenne is pár kérdésem, ezekben kérnék segítséget.

- FW frissítés szükséges, vagy jó a gyári?
    - Win7 64bit kerül majd fel, de nekem nem kell a 100MB-os partíció, ezt úgy tervezem megoldani, hogy live linux alól előre felpartícionálom, valószínűleg egy partíciót alakítok ki. Ennek a kezdete, az igazítás szempontjából, megfelelő ha 1MB-ra állítom?
    - Van ez a Samsung Magician progi, ezzel megfelelő, ha félrerakok ~6GB szabad területet? Vagy amennyit javasol. Akkor a maradékra mehet adat teljesen, igaz?
    - Tervezem kikapcsolni: hibernálás, ütemezett defrag
    - Lapozófájl szerintem marad, de vagy csak dísznek (~1GB, 8GB ram mellé), vagy átrakom másik meghajtóra. Ha kikapcsolom, miből látszik, hogy gond van, és kéne az neki? Kétlem, hogy kifutna 8 giga ramból, de gondolom lehet más nyavalyája is.
    - Indexelést nem tudom, miért jó kikapcsolni...? Rendszervisszaállítást még szerintem sosem használtam, ezen is gondolkodom.
    - Mindenféle temp dolgokat lehetne máshova rakni, ami végül is egyszeri beállítás, aztán nincs vele gond (pl. win-ben, meg elsődleges böngészőben), de nem tudom, mennyire fontos, de talán megejtem.
    - "Prefetch és SuperFetch kikapcsolása" -> ez mire jó? Mármint maga a szolgáltatás. Ezt érdemes kilőni?
    - Meg volt itt még egy cache-es házirend, meg valami elérési idő naplózása.

Meg persze csekkolnám, hogy jó-e az adott ahci driver, várt sebességértékek megvannak-e, TRIM működik-e.
    Nagyjából talán ennyi.

• vlevi

nagyúr

válasz johnny82 #45604 üzenetére

Registry editorban.

start menü futtat, regedit.

Azért én néhány dolgot kifogásolnék ebben az írásban:

4. Indexelés kikapcsolása: Nem kapcsoltam ki, mert szoktam keresni. Ráadásul, így, SSD-ről keresve olyan sebességgel működik a keresés, mintha egy féloldalas txt-ben keresnék notepaddal. Például, levelezéshez a Windows Live Mailt használom, és így a start menüből keresve, a leveleim között is tudok keresni, nagyon hasznos szolgáltatásnak tartom.
    6. Rendszervisszaállítás letiltása: Ha ez ki van kapcsolva, akkor akármilyen apró bizbasz van a rendszerrel, nem tudsz visszállni a korábbi, normális állapotra. Pl. feltelepítesz valami szar drivert, ami miatt nem bootol a gép, akkor így jártál, telepítheted újra, vagy kínlódhatsz csökkentett módban, ahelyett, hogy bootoláskor F8, ott pedig kiválasztod a legutolsó működőképest.
    8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása: Meghagytam, mert vannak dolgaim (játékok) amik a D:-ről, vinyóról futnak. Azokhoz jó.
    10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása: Szintén meghagytam, csak én átraktam a D:-re. Kell, mert van néhány dolog, ami rejtélyes módon még 8-16G memória mellett is rinyál, ha nincs pagefile. Vannak, akik szerint még az is felesleges, ha átrakjuk vinyóra, mert lassítja a rendszert, de az SSD-t nem terheli olyan nagyon.

Kakukktojás a 9.es pont, Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása. Ezt még nem csináltam meg, nem tudom, elriasztott az, ami oda van írva, mármint, hogy csak akkor tegyem meg, ha van külön áramforrás, ellenkező esetben adatvesztés jöhet létre. Kit mit mond erre?

• Bodor

veterán

válasz banderasz77 #43693 üzenetére

Csak ne nagyon vidd túlzásba azt a optimalizálást. Ha mégis akarod, akkor a programok telepítése előtt tedd meg.
    Ha e szerint szeretnéd megcsinálni, akkor ime a tapasztalataim.

1-2-3 tényleg kell.
    4-est nem kapcsolom ki. [link] és [link].

5. Hibernáció letiltása:
    ha szükséged van rá, akkor ne tiltsd le, én letiltottam, mert SSD-ről úgyis elég gyorsan indul a rendszer. Ha letiltod, akkor még szabad tárhelyet is kapsz a "C"-n.

6. Rendszervisszaállítás letiltása:
    Csak a "C"-re, és csak úgy, hogy Te adod meg neki, hogy mennyi helyet foglalhat el max.
    Nálam mondjuk 2 GB.
    7. Böngészési előzmények áthelyezése merevlemezre:
    Hülyeség, nem kell.
    8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:
    Ezen még vita van a topikban, legjobb ha hagyod úgy ahogy van. Gond nem lehet, és nem is lassíthat.
    9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.

Hülyeség, nem kell.

10. Virtuális memória (lapozófájl) kikapcsolása: (4Gb vagy több rendszer memo esetén, de ha mégis kell neki úgyis nyavalyogni fog :DDD Nekem 8Gb van a gépben és eddig semmilyen alkalmazásnál nem volt gond)

1.Start / Számítógép ikonra jobb egérgomb, "Tulajdonságok".
    2.Balra fent "Speciális rendszerbeállítások".
    3.Katt a "Teljesítmény" részen belül a "Beállítások" gombra.
    4."Speciális" fül.
    5.Itt a "Virtuális memória" részen belül "Módosítás" gomb.
    6.Jelöljük be a "Ne legyen lapozófájl opciót" minden partíciónál!

Jobb ha nem tiltod le ki tudja melyik kóbor alkalmazásnak lesz rá szüksége, de a méretét fixen add meg mondjuk 400 MB-ra. Lapozófájlt HDD-re áthelyezni hülyeség.

11. Végül tessék mindig egy kb. 20% helyet szabadon hagyni!

Elég 10% !

12. A fájlok utolsó elérési idejének naplózása:

Hülyeség, ne csináld meg!

Remélem segítettem:

Üdv!

• Bodor

veterán

válasz Fire/SOUL/CD #41928 üzenetére

Tőled szeretnék szakmai állásfoglalást kérni az alábbi ügyben.

scope2007 kolléga nemrég frissített SSD optimalizálása, beállítása című cikkében nincs igazából megindokolva, hogy miért is kellene a A Házirendek fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása.

Igazából engem az érdekel, hogy ez gyorsítja vagy nem a rendszerhasználatot SSD esetén, és valójában mennyire terheli írással az SSD, ha ki vagy be van kapcsolva.

A másik két kérdés ami ezzel összefügg talán, a Prefetch kikapcsolása LINK , és a Superfetch kikapcsolása LINK.
    SSD használat esetén ki kell-e kapcsolni őket, és ha igen miért, ha meg nem akkor miért nem?

Nem kímélni szeretném az SSD-t minden kósza MB írástól,és nem érdekel, hogy milyen gyorsan boot-ol, hanem gyorsan, biztonságosan használni.

Mivel eléggé ellentmondó, és nem érvekkel alátámasztott hozzászólások születtek eddíg itt a topikban LINK LINK, és sokan kérdezgetik itt és a másik topikban, jó lenne végre tisztán látni.

• vati182

aktív tag

Az lenne a kérdésem, hogy végig olvastam, itt az összes ajánlott beálítást
    "SSD beüzemelése a gyakorlatban!"
    most ott tartok, hogy a böngészési előzmények, áthelyezése merevlemezre, az előttelevőeket már megcsináltam, viszont itt bajban vagyok, mivel laptopról van szó, mint előzőekben is már írtam, ezért csak az ssd lenne benne, viszont akkor, hogyan helyezem át a böngészési előzményeket külön HDD-re mikor, az csak usb-n van csatlakoztatva néha néha amikor kell.
    Azt muszáj áthelyezni valahova?

meg ez mi fontos kikapcsolni?
    "Prefetch és SuperFetch kikapcsolása"

törölt tag

válasz mobal #38505 üzenetére

A Prefetch és a SuperFetch kikapcsolása SSD-nél lassulást okoz, ezt saját tapasztalatból tudom, miután kikapcsoltam 6-7 mp -el lassult.

41-41

és vannak akik megkérdőjelezik egyébként is, mivel olyan bődületes írást nem produkál. Főleg ha az ember csak ritkán kapcsolja ki a gépét, és inkább altatja.

34-34

42-42

46-46

• Bogyó bá'

nagyúr

Sziasztok!

Egy marha nagy kérdésem volna: az 1. hozzászólásban linkelt Gaabbaa-féle SSD-beüzemelési tippek 8-9. pontjának mi a valós célja? Idézem:

"8. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
    HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
    0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
    1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
    2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
    3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.

A SuperFetch másképp:

1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
    2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
    3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.

9. Eszközkezelő/Lemezmeghajtó/SSD-meghajtó neve ablakban a "Házirendek" fül alatt a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" bepipálása."

Amiért érdekelne: egy nagyon gyönge procival (Brazos E-450) rendelkező Lenovo E125 netbookba tettem át az asztali gépből a régi, öreg A-DATA S596T-64GB-os SSD-met. Jóval gyorsabban indulnak a programok, de még így is néha nagyon lassú szegényke (oprendszer indulása, programok indulása). A gépben 8 GB ram van, swap-file OFF, hibernáció OFF, a fent linkelteken kívül minden ajánlott tipp beállítva.

Az SSD-t nem óhajtom kímélni, tehát a fentiek erre gyakorolt hatása nem érdekel, csak a valós sebességben mutatkozó különbség. Ennek fényében kikapcsoljam a Prefetchet és SuperFetchet, vagy sem?

Előre is köszi minden valós tapasztalatot!

• _csanesz

csendes tag

Sziasztok!

Új rendszert építek (végre), aminek rendszer partíciója egy Kingston SSDNow V+100 96 GB SSD lesz.
    Végigolvastam (újra) Win7-es vonatkoztatásban a ajánlott beállításokat és felmerült bennem egy kérdés:
    A Prefetch és SuperFetch kikapcsolása csak SSD-k esetében ajánlott, ugye? Namármost, a konfigomban 3 HDD is lesz. Azokkal mi lesz? Valahogy úgy tűnik, hogy ezek tiltása globális érvényű, és nem meghajtó specifikus...?
    Ennek ellenére jó tiltani, vagy félreértettem valamit?

• Gorneck

legenda

válasz Hacsek #23050 üzenetére

2. Prefetch és SuperFetch kikapcsolása:

Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "regedit" A Registry Editor bal oldalán menj a
    HKEY_LOCAL_MACHINE - SYSTEM - CurrentControlSet - Control - Session Manager - Memory Management - PrefetchParameters kulcshoz, és jobb oldalon keresd meg az EnablePrefetcher kulcsot, majd kattints rá duplán. A megjelenő párbeszédablakban a kulcs értékének - az eredeti 3 helyett - adj 0-át. Egyel alatta ott a SuperFetch is azt is ugyan így állítsd be!
    0 - Kikapcsolja a prefetch szolgáltatást,
    1 - Csak a bootolás idejére engedélyezi a prefetch-t,
    2 - Csak "alkalmazásindítási" prefetch engedélyezett,
    3 - Mind a boot-, mind az alkalmazásindítási prefetch engedélyezett.

A SuperFetch másképp:

1.Start menü/ futtatás keresőjébe írjuk be: services.msc
    2.Keressük meg az Előtöltés szolgáltatást és katt rá duplán!
    3.Az Indítás típusa legyen Letiltva, majd katt a OK gombra.

• Syl

nagyúr

válasz #41133696 #19658 üzenetére

Windows indexelés, Windows Search, A Prefetch és a Superfetch kikapcsolása

Akkor végül is sikerült a win7 leghasznosabb moduljait kikapcsolni.
    De te tudod.

törölt tag

válasz Syl #19657 üzenetére

jajj, én már kikapcsolgattam :D

Elmondom miket lőttem ki :)

Windows indexelés, Windows Search, A Prefetch és a Superfetch kikapcsolása

Természetesen a Windows 7 Defragmentálóját, Aztán feltettem a nem régen vásárolt AVG Tuneup 2011-et , erre direkt kíváncsi is volt, hogy mit fog lépni, elkezdte volna elemezni az SSD-t is ,de nem hagytam neki, kivettem előle a pipát, és azt is ellenőriztem, hogy ne legyen az automatikus töredezettségmentesítés bekapcsolva , mert meg marom magam :D

Ja meg a böngésző tmp állományait pakoltam át merevlemezre. Viszont máshoz nem nyúltam, nem tiltottam le a hibernációt - bár sosem használom - helyette az alvó állapotot használom, de az maradt bekapcsolva.
    Aztán ennyi . Felpakoltam a Hard Disk Sentinel PRO-t , az monitorozza.

Ami a hőmérsékletet illeti a cucc 32 fok és 39 fok között ingadozik. Tehát van benne hőmérséklet szenzor.

Mielőtt megérkezett sokáig tanakodtam magamban, hogy hova is tegyem az Aerocool Hi-Tech 7 PRO-ba, a két merevlemez fölé közvelenül egy merevlemez helyre, vagy vegyem elő a régóta nem használt GlacialTech IceCrown 1000-et végül emelett döntöttem, mert passzív hűtő is, bár igaz, hogy a tetejét pont nem hűti mert nem ér hozzá a HDD -vel ellentétben. Viszont mivel nincs mozgóalkatrész nem is melegszik annyira kaptam itt az infót :) Na meg az is szerepet játszott, hogy később akarok még egy 2 TB -os merevlemezt rakni be közéjük :)

• cszn

őstag

válasz d-boy #12590 üzenetére

Egyébként ezek a legfontosabbak:
    1. AHCI átállítása telepítés előtt
    2. Win7 telepítővel formázd és akkor alignál
    3. Indexelés kikapcsolása: sajátgépben jobbklikk a meghajtón, ki kell nyomni a pipát
    4. Prefetch, superfetch kikapcsolása: regeditben HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters-ben az enableprefetcher és a enablesuperfetch értékét kell 0-ra állítani.
    5. Hibernáció tiltása: command promptba rendszergazdiként: powercfg -H off
    6. Puffer ürítés letiltása: Itt van a lap alján.
    7. Lapozófájl letiltása/Lekicsinyítése.
    + Ezen kívül a töredezettségmentesítést is ki kell kapcsolni, de azt valószínűleg a windows megcsinálta. Ha nem akkor services.msc-ben keresd meg és tiltsd a futását a szolgáltatásnak.

• RexpecT

addikt

Akkor még mindig megválaszolatlanul maradt a kérdésem:

Abban az esetben ha az SSD-t nem rendszerpartíciónak használom elég ez a beállítás:
    - AMD ACHI driver feltelepítése
    - Windows 7 beépített meghajtókezelőjével való formázása(a helyes alignálás végett)
    - Tördezettségmentesítés kikapcsolása
    - Indexelés kikapcsolása
    - Trim bekapcsolása

Gondolom a prefetch és superfetch az maradhat.
    :R

• cszn

őstag

válasz ImI87 #12212 üzenetére

Nem, nem lesz semmi bajuk. :N

Amit érdemes megcsinálni:
    1. AHCI a telepítés előtt
    2. Win7 telepítővel formázd és akkor alignál
    3. Indexelés kikapcsolása: sajátgépben jobbklikk a meghajtón, ki kell nyomni a pipát
    4. Prefetch, superfetch kikapcsolása: regeditben HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters-ben az enableprefetcher és a enablesuperfetch értékét kell 0-ra állítani.
    5. Hibernáció tiltása: command promptba: powercfg -H off
    6. Puffer ürítés letiltása: Itt van a lap alján.
    7. Lapozófájl letiltása/Lekicsinyítése.

• Uzmany

őstag

Sziasztok, kezdő ssd-s lennék egy Intel X25-el.
    Elolvastam fLeSs "bibliáját", és lenne egy-két kérdésem:

"lapozófájl, a rendszervisszaállítás és a hibernáció letiltása/áthelyezése, illetve a böngészési előzmények és a felhasználói változói értékek áthelyezése merevlemezre valamint prefetch a SuperFetch és az indexelés kikapcsolása"

Ezeket win7 alatt hol tudom beállitani?
    Köszönöm előre is.

• megint én

őstag

válasz cszn #9868 üzenetére

THX!

De nem tudom mi micsoda :U

1. AHCI on. - Ez MÁR MEGVAN!
    2. Alignálás: alapértelmezettként OK - Ezt a szót még csak nem is hallottam.
    3. Indexelés kikapcsolása az SSD-n - OK!
    4. Windows Search szolgáltatás letiltása - Szerintem menni fog
    5. Prefetch, superfetch kikapcsolása - Ezt nem értem...
    6. Töredezettmentesítés kikapcsolása - OK!
    7. Hibernáció letiltása - Ezt amúgy is ki szoktam kapcsolni, de nem tudom ebben az esetben miért javasolt.
    8. Puffer ürítés letiltása - Na ez, mi ez?
    9. Lapozófile áthelyezése HDD-re - Ez fontos? Mert már eb@sztam, mivel nyomtam ide egy partíciót ami csak erre van (8GB)
    10. Felhasználói TEMP és Windows TEMP áthelyezése HDD-re - Ezt valahogy le is tiltanám, ha lehet ilyet.
    11. Firefox Cache könyvtárának áthelyezése HDD-re - GOOGLE CHROME-t Használok!

Most ez a leg fontossabb, mert megyek is újrarakni akkor... xDD
    9. Lapozófile áthelyezése HDD-re - Ez fontos? Mert már eb@sztam, mivel nyomtam ide egy partíciót ami csak erre van (8GB)

• Cölöp

tag

Sziasztok!

Tegnaptól én is egy boldog SSD tulaj lettem. :)
    A szerzemény egy OCZ Vertex 2 60GB, ezúton szeretném megköszönni Ősember-nek. :R

Elsőre kicsit megijedtem, mert a Win7 telepítő elég döcögősen indult, kb. 15 perc volt, amíg eljutottam a partíció kiválasztásáig (fingom sincs miért, többször is próbáltam :U ), onnan viszont ment minden, mint a karikacsapás. :DDD

A pH!-s SSD cikk, a fúrom és a www segítségével begyűjtöttem azokat az infókat, amik az SSD sebességét és élettartamát hivatottak növelni. Felsorolnám ezeket, és ha valakinek még van tippje, javaslata, hogy mit kéne még megcsináljak, akkor ne tartsa magában. :)

1. AHCI on.
    2. Alignálás: alapértelmezettként OK
    3. Indexelés kikapcsolása az SSD-n
    4. Windows Search szolgáltatás letiltása
    5. Prefetch, superfetch kikapcsolása
    6. Töredezettmentesítés kikapcsolása
    7. Hibernáció letiltása
    8. Puffer ürítés letiltása
    9. Lapozófile áthelyezése HDD-re
    10. Felhasználói TEMP és Windows TEMP áthelyezése HDD-re
    11. Firefox Cache könyvtárának áthelyezése HDD-re

A rendszer visszaállítást is kikapcsolnám, ha tudnám, hogy hol kell... A kész telepítésről csinálok egy mentést, annyi elég nekem.

Van valakinek még valami tippje-trükkje? :)

• Matamata

aktív tag

fLeSs tesztjének topikjában már feltettem a kérdést de senki se válaszolt rá.
    A Prefetch és SuperFetch kikapcsolása pontosan miért is jó?
    Amikor moonman-t kérdezték a Prefetch kikapcsolásáról ő azt írta, hogy felesleges mivel inkább csak olvas az SSD-ről. A SuperFetch meg ha jól tudom a memóriába tölti be az olyan dolgokat amiknél szerinte fontos, hogy gyorsan elérhetőek legyenek.

A másik dolog amit nem értek, hogy ugye ajánlott átrakni a Temp mappát meg a böngészők cache mappáját ramdrive-ra, mert gyorsabb is lesz tőle a gép és az SSD-t is kíméli. De mindenhol csak azt írják le, hogy a böngésző cachet és a %USERPROFILE%\AppData\Local\Temp-nél található mappákat hogyan lehet áthelyezni,de azt nem hogy a Windows\Temp-et hogyan. Pedig ahogy néztem nálam ott keletkezik iszonyatos mennyiségű ideiglenes fájl.

• bogiboy

csendes tag

Szevasztok!

Indíthatnék új topikot is, de hátha elfér itt ez a kérdés: SSD rendszervinyónak!

Kezdem a kezdetektől mert, már a formatnál elakadtam. Van egy OCZ Vertex turbo 120GB-os ssd, amit hétvégén szándékozom egybegyúrni Win7 hun alatt egy Intel E8600-os procival(a többi alkatrész az régi...). Kérdésem: Indítsam el a win7 telepítőről és fel fogja ismerni a le nem formázott ssd-met, vagy előtte mással formázzam le a szűz ssd-t, mondjuk egy működő xp alatt?
    Formatnál ad fel lehetőséget a win7 telepítője, hogy milyen legyen egy cluster egység, hagyjam alapon, vagy 1K, 4K, vagy 16K, közül válasszak. Melyikkel járok jobban. Gondolom itt nincs köze annak, hogy a turbo vertex a 128KB-os fájlokat mozgatja már elég jó sebességgel... Ja és azt hallottam, hogy fat32-sel kellene formázni, mert ha ntfs-sel formázom, akkor az ssd nem hozza azt a sebességet amit tud, viszont ha fat32-sel nyomom, akkor meg ott van ugye a nagy fájl korlát(pedig én szeretném látni a DV kazimról a vinyomra feltett 12 GB-os nagy avi fájlokat konvert előtt:-))...

Másik fő kérdéskör. Felment win7 az ssd-re(remélem érezhető lesz a seb növekedésem:-)). Mit kell, és mit érdemes beállítani a Win7 alatt, hogy az ssd-ém minél tovább bírja. A következők kikapcsolásáról vagy működésük tiltásáról hallottam:
    - AHCI módot biosban tiltani, miért is?
    - PIO mód kikapcs(erről f.ngom sincs hol van, mi ez és hol lehet kikapcsolni)
    - töredezésmentesítés (ez egyértelmű)
    - cache(erről még vitatkoznak, hogy nyerek-e sebességet a kikapcsolással vagy nem, viszont áramkimaradásnál gond lehet!?)
    - pagefile kikapcsolása, vagy más ssd-én kívüli hdd-re irányítani és max 200MB-ra állítani?
    - TEMP fájlok mozgatása hdd-re és nem az ssd rendszervinyóra
    - indexelés szolgáltatás letiltása
    - Win searche szolgáltatás letiltása
    - Disable SuperFetch (regeditbe kell vmit írni)
    - Disable Prefetch (szintén regeditbe kell vmit írni)
    - rendszer-visszaállítást letiltsam vagy nem?(megéri az pár GB nyereség)
    - disable hibernate?(megéri az pár GB nyereség)

Én összefoglalva ezeket találtam angol nyelven(majd magyarra fordítás google segítségével) Kérlek benneteket, hogy írjátok meg hogy a fenti beállításokból melyiket ajánljátok, és az a beállítás hol van pontosan a win7 hun menürendszerében.

Mit hallottatok erről a Diskeeper 2009 progi Hyperfast részéről, ami állítólag kíméli az ssd-éket: [link] Használja már esetleg vki, vagy az angol nyelvű honlapot elplvasva érdemes letölteni a őprogit és használni az ssd mellett?

Ja és bocs ha olyat kérdeztem, ami egyértelmű esetleg, vagy esetleg baromság amit leírtam, mert olyan koca módon ismerem a mai számtech-et. Ezért is kérdezek, minthogy tönkrevágjak egy 90 ezres ssd-t...
    bocsesz, hogy ennyire bőlére sikeredett...

Köszönettel: bb :) :R

Aktív témák