De akkor mostantól ne számitsunk CP s verzióra?
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

De akkor mostantól ne számitsunk CP s verzióra?
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Most találtam, és csak este tudom kipróbálni :
Catalyst 5.13 with CP ---> [link]
[Szerkesztve]

UP! #735, nem hiszem, hogy ennyire nehezet kérdeztem volna, csak én vagyok láma a dologhoz, tehát kérem aki tudja a választ írja le pls, emal vagy privi is lehet nekem teljesen mind1.
Előre is köszi!
Üdv: OTIS
Nos, csakhogy megtörjem a csendet: nekem most Catalyst CC 5.12-es verziója van fenn, és nyomát sem látom ''Vibrance'' vagy ''Radiance''-nak. A Help-ben is rákerestem, de semmi.
UP neked, hátha valaki találkozott olyannal, aki már láttott olyat, aki hallott róla...
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

én is néztem de passz...
''Teljes gázt húzok, ameddig csak lehet és ha fékezni kell, akkor az életemért fékezek, mert vége az útnak.''

Persze, hogy számít! Az, hogy nem vetted észre, még nem jelenti, hogy jól nézted!
Próbáld ki monitor teszt progival. Nekem sikerült 1x 8 bitesre rakni, asszem az 256 szint jelent, bár ebben nem vagyok teljessen biztos.
A további lépés a 16 bit, mely nem tudom, mennyi szint enged, de a 32 bit színmélység ergo sokkal jobb, több árnyalatot jelent.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

színek szám a 2-nek a bit számszerinti hatványa. 2^8=256 2^16=65536 2^24=16.7 mill.
mod. ja tényleg nem 24 már, hanem 32
[Szerkesztve]

Üdv.
Mit kell akkor csinálni ha CLI.exe hibát ir ki a gép? 
Gamertag: No1 Kindgrind

Szia!
M$ .net framework kell a control centerhez: [link]
"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

A 24 és 32 bit között nincs különbség a megjeleníthető árnyalatok közt. A felső 8bit az alpha channel, ami pl átlátszóságra vonatkozó információkat tartalmaz.
Si vis pacem, para bellum.

kösz az infot , nem tudtam 

Hali mindenkinek!!!
Az lenne a kérdésem, hogy ha semmi gondom nincs a játékokkal, akkor érdemes e midíg a legújabb frissítéseket feltenni? Nekem az 5.9 van fennt, de érdemes e feltegyem pl az 5.12-tő???? Mi előnyöm származik ebből nekem?
Celeron 1,8Ghz, 768MB RAM, ATi Radeon 9600pro

Üdv!
Nem tudom jó helyen járok -e kérdésemmel. 
Egy ismerősöm képet szeretne kilopni (XnView) egy videóból, de sajna mindíg tiszta fekete lesz a kép. Korábbi Ati karimmal nekem is volt ilyen problémám, és azt hiszem akkor a vga driverében kellett vmit állítani, és utána már mehetett is a képkivágás. Megtudná vki mondani, h hol kell keresgélni, vagy h mi lenne a megoldás? (Ha lehet, akkor szájbarágósabb leírást kérnénk, mert nem vunk nagyon spielerek a témában)
Előre is thx
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

16 Biten rondább az AtiTool 3D View háttere,de pl.fényképen nem látok külünbséget.
Videóból printscreen-nel is tudsz képet ''lopni'',de a BSplayernek,meg a PowerDVD-nek is van beépített képlopója.
Van már CCC nélküli 5.13 Catalyst?

Thx, akkor megpróbálkozom ezekkel a lejátszókkal.
[Szerkesztve]
◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►
Olvasd el a Catalyst-hoz tartózó release notes-t. Ebből mindig kiderül, hogy az előző verzióhoz képest mit változtattak. Ezek után eldöntheted, hogy kell-e a frissítés. Általában az új driverek négyféle változást hozhatnak. Sebességnövekedést játékokban (esetleg videogyorsítást), hibajavítást játékokban, hibajavítást Windowsokra és új funkciókat (pl. új kártyák, módok támogatása). Ha elolvasod a release notes-t, akkor érthetőbb lesz a dolog.
Nem kell vallásos buzgalommal telepíteni a legújabb drivereket, de általában igaz, hogy a legújabb a legjobb. Ugyanakkor néha előfordul (pl. egy régebbi kártyával, vagy egy játékkal), hogy egy korábbi verzió adja a legjobb eredményt.
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato
Persze, hogy számít. Méghozzá a finom színátmeneteknél fogod látni a különbséget (pl. azt hiszem, a Media Player lejátszási listáján, a film/zene mellett jobb oldalon).
Régebben sokat számított egy videokártyánál, hogy 16 vagy 32 biten használtad-e, a mai kártyák és drivereik 32 (24) bitre vannak optimalizálva, mivel szinte mindenki ezt használja.

Én is visszatértem az 5.11 Catalysthoz,5.13-al sokszor lefagyott a rendszer.
Próbaképpen csak az 5.13-as Display Drivert raktam fel,működött minden ,csak semmit nem lehet beállítani.Kár,hogy nem lehet kombinálni az Ati Tray Tools-szal.
Omega driverekről mit tudtok?

Hy All!
Előre is elnézést kérek mindenkitől ,de nemtudtam hova írjam a kérdésem!
Tehát:
Madden NFL 2006 Ati Radeon 9600 Atlantis kártyámmal , minden féle újabbnál újjab és csiribirí driverrel nem hajlandó elindulni a játék.Közli ,hogy zéro azaz 0Mb videorammal rendelkezem a minimális xxMb helyett...
Ha erre volna valakinek építő hozzászólása azt iggen igen megköszönném!

Hali!!
Próbálj valami patch-et letölteni a játékhoz! Hátha az segít!

Hello mindenki! Van egy problémám: most kaptam egy új Asus notebookot, amiben egy Ati Radeon Xpress200M-es videokártya van, feltelepítettem a notebookra a hozzá adott ati drivert, és most fel akarom tenni az Ati Catalystot, de telepítés közben a következőt írja ki:
INF error, video driver not found.
Szerintetek miért lehet ez, és mit lehetne csinálni?

Hali!!!
Tölts le hozzá egy új Catalystot (a gyári már lehet régi). Egyébként milyen OP rendszer fut a gépen??

Nekem Omega van fenn, amiben benne van az ATI Tray Tools. 

Új Catalystot próbálok meg feltölteni, és azzal nem megy, de próbáltam már régebbivel is, és azzal se. XP van fenn.

.NET letöltődött már a gépedre? 
Yoda Jr.
Notebookra nem megy fel a Catalyst. Vagy Omega (bár lehet az sem), vagy az ASUS saját drivere (ez viszont tuti megy).
Van egy olyan, hogy Mobility Catalyst, az bizonyos gyártók noteszeihez driver, de az ASUS asszem nincs köztük.

Feltettem a game-t nemrég, és a menün kívül semmi szöveget nem látok. 
9800pro , 5.12 driver
És ami még idegesít, hogy ugyan ez van az 1.6 ban is 
Valami ötlet?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.''

Most vettem egy 9700-est és érdeklődnék melyik catalyt érdemes felteni hozzá?
1+2 szobás lakás Balatonalmádiban eladó!3 emeleti a gimnáziummal szemben.

Szerintem nagy különbség nincs a driverek között, mivel a kártya már több mint 3 éves nem igazán optimizálnak rá, 5.13-ast tedd fel. 

Tessék ez pont neked való [link]
Nem igazán optimalizálnak rá, de az Ati, a konkurensével ellentétben, javítja, fejleszti a régi kártyákhoz is a drivert.

Akkor most olyan kérdésem lenne.A control panel nem indul el a meghajtót az ati oldaláról szedtem le .Alkalmazáshibát ir ki.A gépem Asrock P4S55fx+,2.6c,2gb ram.his 9700,sata winyó.És sp2
[Szerkesztve]
.NET?

Azóta megoldottam,de csak omegával müködik.

Üdv mindenki.
Én se örülön túlzottan a CCC rámerőltetésének, többek között azért, mert mikor múlt év eleje fele kipróbáltam lassúság/memóriazaba mellett a legjobban az zavart, hogy a rendszer leállításakor feldob egy ablakot hogy a .net nem regál, be akarom-e zárni.
Most hogy hogy már rám van kényszerítve a CCC, nem sok választási lehetőségem van.
Tehát ki tud erre valami megoldást javasolni, hogy miért fagy be a gép leállításakor a framework ha CCC van telepítve.
Más, új driver/CCC esetén (ami havonta jön akár) az a gond hogy a CCC a profilokat elfeledi szépen, tehát hol tudnám emberi módon file formában elmenteni a CCC profilokat? Magyarán arhiválni és visszaállítani?
Köszönöm.
NEM megoldás, de tessék nem feltenni a CCC-t, nem kell CP-s verziót keresgetni, Omega drivert feltenni.
Én ezt csinálom: plain Catalyst driver fel (le lehet tölteni külön, CCC meg minden nélkül a ''low bandwith'' táblázatban az Ati oldalán), és ráeresztem az Ati Tray Tools-t. Gyorsabb, nincs szívás a .NET-et memóriapazarlásával (jó dolog a menedzselhető kód, csak nem driverhez. Egy driver legyen kicsi, gyors, kevés memóriát foglaljon), és még nagyobb is a funkcionalitása.

Hányas verziójú Frameworkot tettél fel, mert a 2.0-ás néha okoz meglepetéseket. 

Hali, mikor 1 éve próbáltam csak az 1-es volt fenn (mivel 2-es nem volt), és úgy is azt produkálta. Most már a kettes is fenn van, de ugyanaz....

Azon gondolkoztam, hogy szinte nincs is sehol a neten driver összehasonlító táblázat, ahol az egyes meghajtóprogramok videókártyák
sebességére gyakorolt hatását lehetne vizsgálni, ezért most úgy döntöttem, hogy végreajtok egy ilyen tesztet.
A konfiguráció paraméterei:
-ATi Radeon 9800pro (316/2*320) 128 mbyte
-AMD Athlon 2400 thorton @ 2200+ ~1.85 Ghz
-512 DDR memória, ~124 mhz fsb
-ECS K7S5A, AGP4X, SiS735
-10 Gbyte HDD + 2x30Gbyte Maxtor RAID set
-WinXP, háttérben jelen voltak: MSN, Zone Alarm, Avast!, StrongDC, BCDC, Bloototh driver, Apache webszerver, meg egy csómó más 
-Azért voltam kénytelen visszahúzni a videókártyát, mert rossz rajta a hűtés. (Tudom, tudom hogy szar, kuss. Nem, nincs pénzem másikra. Igen,
ha adsz egyet ingyért, kicserélem. Nem adsz? Akkor meg kuss!)
-Azért voltam kénytelen a processzort visszahúzni, mert a 300Wos Acorp táp nemigen tolerálta a power gomb megnyomkodását 2.2Ghz-n és a Radeon
a képernyőre a Check Power Cable üzenetet rókázta. (Tudom, tudom hogy szar, kuss. Nem, nincs pénzem másikra. Igen, ha adsz egyet ingyért,
kicserélem. Nem adsz? Akkor meg kuss!)
A monitor frissítési frekvenciája végig PowerStrip segítségével 85Hz-re volt kényszerítve.
A TESZTHEZ HASZNÁLT PROGRAMOK:
-Need For Speed - Most Wanted
Ehhez a tesztprogramhoz különösebb hozzáfűznivalóm nincs is. EA soft féle tütüs vs. fakabátosos játék, ahol a kocsi fölül nézelődsz a
téridőkontinum mindenfélefajta irányszögével. Az FPS mérési hely a játék indulásakor a kocsira ráforduló kamera megállapodásakor beálló hely
volt, aholis az átlagos értéket jegyeztem fel.
A paraméterek: csuszka maximum előtt eggyel. Élsimítás a játékban közepese állítva. 1024x768,32 felbontás használva!
Az FPS érték kiíratásában a FRAPS volt a segítségemre.
-7 TEST
Ehhez a teszthet nem használtam külső programot, hanem közvetlenül én írtam meg. A képernyőre pár magas sokszögszámú modellt (piramis)
rajzoltattam ki, 2 db fényforrással megvilágítva. Ez a teszt azért is jó nekünk, mert nem áll fent a veszélye, hogy a driverben
alkalmazásspecifikus optimizáció legyen rá! Az FPS mérést belsőleg oldottam meg. Az FPS mérést a FRAPS végezte. A használt felbontás:
1024x768,32, NoAA
-T&L TEST
Ehhez is úgy írtam meg a hozzávalót. Az előzőleg már említett teszthez hasonlóan ebben is sok nagy sokszögszámú modellt rajzoltam ki 2 db
fénnyel megvilágítva. Az FPS mérést a FRAPS végezte. Az eredmények közül az átlagot jegyeztem fel. 1024x768,32, NoAA felbontás.
-DX9 TEST
Az előzőleg ismertetett módszerekhez hasonlóan itt is az előbb ismertetett nagy sokszögszámmal rendelkező modelleket használtam. Pixel/vertex
shader használat nem történt. A megvilágításhoz 1 db fényforrást használtam.
-DX9 SHADER TEST
Mindegyik modellen pixel shadert alkalmaztam. Csak pixel shadert használtam, vertex shadert nem. A megvilágításhoz itt 1 db fényforrást
alkalmaztam. Az FPS mérést a FRAPS végezte.
-OpenGL TEST
Ebben a tesztben is piramist, de jóval nagyobb sokszögszámút használtam, mint az előző esetekben. Az FPS mérést FRAPS segítségével végeztem,
A használt felbontás itt is 1024x768,32 bit volt, élsimítás nélkül.
És most pedig jöjjön a fegyverzet, dübörögjenek a dobok!
A versenyzők rendre a következők:
-ATi Catalyst 3.6
-ATi Catalyst 3.8
-ATi Catalyst 4.3
-ATi Catalyst 4.5
-ATi Catalyst 4.9
-ATi Catalyst 4.11
-Omega 4.12
-ATi Catalyst 5.1
-Omega 5.1
-ATi Catalyst 5.2
-ATi Catalyst 5.4ccc
-ATi Catalyst 5.6ccc
-ATi Catalyst 5.7
-DNA 5.8
-ATi Catalyst 5.9
-ATi Catalyst 5.10
-Omega 5.12
-ATi Catalyst 5.13
-ATi Catalyst 5.13 AI max
Minden driver alapállapotban, ahogy feltelepült, úgy maradt.
Konklúzió, busztoljunk mythet mi is:
TESZTGYŐZTES DRIVER: 4.11
-Az AI maximumra állítása az eddigi híresztelésekkel ellentétben semmilyen teljesítménynövekedéssel nem jár, valamit azomban mégis csinál,
méghozzá eszi a processzort. Nagyobb procival talán van is valami haszna, kitudja. Nem érdemes használni.
-Az ATi 2003 közepétől 2004 közepéig összesen 36%-al gyorsította a pixel shadereket.
-Az ATi folyamatosan, 2005 1. hótól kezdve alig észrevehetően lassítja vissza a drivereket 9800pro-hoz! Összehasonlítva a 4.11-et és az
5.13-asat, kereken 14%os csökkenés DX9, 7%os teljesítménycsökkenés OpenGL, és 25%-os teljesítménycsökkenés tapasztalható TnL esetén!
-A 4.3-as Catalyst meggyilkolta fél windowst, pár dll-t elpusztított, továbbá bármilyen 3d-s művelet esetén azonnal kékhalált adott.
-3.6os Catalyst esetén az írás a monitororon enyhén szmötyis volt.
-3.8-as Catalyst esetén DX7 és TnL tesztek nem futottak le, indításkor a monitor Stand-By-be kapcsolt.
-4.9-es Catalystal az OpenGL teszt kilépéskor hibaüzenetet adott.
-5.6 és 5.7-es Catalystektől windows indításkor a monitor leginkább a cickány által kiadott
nyszörgésekhez hasonló cincogó, elhalóan nyikorgó hangokat hallatott. Épp nem volt nálam nyikorgaméter, hogy rögzítsem 
-5.8 DNA a másodlagos kimenet telepítése közben lefagyott.
-Az ATi egyáltalán nem foglalkozik a DX7-el.
-Nincs semmilyen híres ATi OpenGL javulás. A Doom3-ban történő fps növekedés bizony kemény alkalmazásspecifikus optimizáció.![[kép] [kép]](http://legend.uw.hu/radeon_driver.jpg)
[Szerkesztve]
K7S5A, 2,2Ghz K7, 9800pro + 4.12 Catalyst, 512 DDR

Táblázatszerűen a ''fejlődés''
...
[link]
[link] Igaz, ''csak'' egy 9700-as, és 5.11-es a legújabb.

Ugyanaz jött nekik ki kb mint nekem.
DX7 stagnál elég rendesen, HALO-ba pedig alkalmazásspecifikus optimizáció van.
Doom3-ról lett volna érdekes látni egy tesztet, arról a híres OpenGL sebességnövekedésről.

GRATZ!!!
Ez szép!
meddig szórakoztál ezzel?
Irigyellek, hogy van hozzá türelmed.
Mindenesetre érdekes dolog a valóságot látni a sok marketing duma mögött, hogy sebességnövekedés így meg úgy.

Sziasztok!
Connect3D X850XT PCI-E karihoz melyik a legjobb Catalyst?
Hogy a kariból kihozza a legjobb teljesítményt.
Valaki segítsen nekem!!
Előre is köszönöm!!!!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

5.13
Bár néhány nap múlva jön a 6.1 is 

Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy feltettem tegnap a legújjab ati drivert a 9600xt-m hez,de elég rosszul ment a gépen nem válaszolt csak bejött a xp,és csak úgy sikerült elindítanom hogy alt gr+delete és az egyedül bejött,ott kijelenzkeztem utána vissza és jó lett úgy!És sajnos így kell a windowt indítani!
De ma újratelepítettem a windows teljesen leformáztam de úgyan úgy hibás sajnos!
Tudnátok segíteni hogy mi baja lehet?
De ha csak a sima xp van fönn akkor nem hibás,driver nélkül!
Tudtok segíteni?

Control _Centeres verzió?