Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst driverek topikja! (kiemelt téma)

(#2001) Qru válasza Vigneau (#2000) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Több tuningprogit nem szabad egyszerre használni! Nem csoda, hogy össze akadt. (pl rivatuner installkor is belök egy ablakot, hogy kapcsolj ki minden más túlhajtó alkamazást, mert geb@sz lehet belőle). Ezért is szedtem le a CCC-t, mert nem tudtam deaktiválni az Overdrive funkciót. :(

Egyébként a Hotfix-ek csak a CCC miatt kellenek? (nem használom már, tehát leradírozhatom?)

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2002) Vigneau válasza Qru (#2001) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudtommal a hotfixek csak a CCC-hez kellenek. Nyugodtan leszedheted.
Eddig úgy tudtam, hogy a Fraps nem tunigprogi, vagy mégis...? :F

A lét határozza meg a tudatot. Ha megiszod a lét, a tudat elmegy...

(#2003) mikk2000 válasza Vigneau (#2000) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Ha ''downlockolni'' kellett a kártyát ahhoz hogy használhasd, akkor hogy lehettél róla meggyőződve hogy jó a kártya? Mindegy, látom már nincs gond, ejtsük a témát.

(#2004) Vigneau válasza mikk2000 (#2003) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Adtam az eladó szavára - nálam első a bizalom -, és ez itt is bebizonyosodott. Csak erre nem tértem ki a topikban.

(#2005) mikk2000 válasza ftc (#1999) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Igy már más. Viszont akkor betehetnéd az aláírásodba hogy jelenleg egy hasznavehetetlen alaplapot használsz, tehát a segítő szándékú hozzászólók e tény figyelembe vételével válaszoljanak - ez ugyanis nem elhanyagolható körülmény!

A kipróbálva amúgy egy L

És elnézést ha durva lettem volna! :)

(#2006) mikk2000 válasza Vigneau (#2004) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Bizalmat felejtsd el!

Ha az orrod előtt teszteli a kártyát a bolt szervizese (nem eladója) órákon át, többféle alaplappal, akkor valószínű nem hazudik... :)

(#2007) Vigneau válasza mikk2000 (#2006) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az eddig eltelt 30.5 évem alatt sikerült elég jól kiismernem az embereket, hogy felismerjem, kiben lehet bízni - akár első ránézésre is. Még lehet találni olyan embereket, akiket nem rontott meg a könnyű pénz megszerzésének lehetősége.
Mellesleg a bizalom nálam a munkaköröm alapvető feltételei közé is tartozik. Némileg át lehet ezt vonatkoztatni az üzletelésre is.

Röviden ennyi a bizalomról. Részemről OFF vége.

(#2008) mikk2000 válasza Vigneau (#2007) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Én túl vagyok 30,5-ön, de továbbra is csak azt tudom mondani : a bizalom HIBA!

Ha mégis előnyben részesíted az ideákat a valós tapasztalatokkal ellentétben, akkor ne szakmai topikok felé nézegess, hanem valami vallásos oldal felé.. :)

(#2009) Vigneau válasza mikk2000 (#2008) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vagyunk egyformák, amint látom. De a különbözőség gyönyörködtet.
A vallás pedig eléggé távol áll jó ideje tőlem - nem gyakorlom, de nem is vagyok ateista. Ellenben erős a hitem. Ha manapság hiba, hogy van bennem bizalom az emberek felé, akkor folyamatosan hibázok.

De nyugodj meg, fogunk még szakmai topikokban találkozni. Viszont a valós tapasztalatok nem mindig kielégítőek, maximum támpontnak jók - eddig ezt vettem észre. A hibák nem mindig reprodukálódnak ugyanúgy. Annyira kiszámíthatatlan a számítástechnika.

(#2010) Qru válasza Vigneau (#2002) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor leszedem. :) Amúgy arra írtam, hogy ha CCC-ben is húzod meg a ATiToolal is akkor akadhat össze.

Eladó LG 5.1-es házimozi rendszer dvd lejátszóval, állvánnyal: http://href.hu/x/hugn

(#2011) Vigneau válasza Qru (#2010) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én a Fraps-ra gyanakodtam. Egyszer feltűnt, hogy ki is írta az ATiTool, hogy nem tetszik neki.
Érdekes, leszedtem a CCC-t, kipróbáltam úgy a tuningot az ATiTool-lal. Nem az igazi valahogy. Fura, de az ATi Overdrive - igaz ugyan, hogy nem ad akkora korlátokat, mint az ATiTool - használatával legalább stabilabban lehetett tuningolni. Ráadásul hiába állítottam be finomra a hangolást, így is elég hamar kifagy a kereső, néha már azonnal. Az ATiTool-lal a RAM-ok terén lehetett volna többet alkotni, talán 970-et is, de nem jött össze. Inkább arra kellene rájönni, mivel lehet növelni az Overdrive-ban a határokat.

(#2012) God Vazzeg válasza Vigneau (#2011) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Fel akartam rakni a 6.12-es catalystot, a dd felmegy, de a ccc vagy kifagy telepítéskor, vagy nem indul el, csak villan egyet induláskor. Felidegesített, és feltoltam hozzá a 6.11-es cp-jét, azzal most nagyon szépen műxik :D Mellesleg mintha szebb lenne a kép a 6.12-essel nem? :U

Csak hogy világosabb legyen, jelenleg a 6.12-es display driver van fent a 6.11-es control paneljével... :R

Találmány gyártási joga eladó!

(#2013) Vigneau válasza God Vazzeg (#2012) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem én, csináltam már hasonló hibrideket én is. Jelenleg összeszedtem a majdnem komplett angol 6.12-t, CCC-vel együtt. Egyben telepítem fel, mintha CD-ről csinálnám - megjelenik egy lista, mit is szeretnék feltenni. Aztán a teljes feltelepülést követően felrakom a magyar CCC-t. Ellenkező esetben nem jelenik meg az Overdrive funkció, no meg a telepítési procedúrában is furán jelentkeznek a feltelpítendő cuccok a kiválasztásnál.
A CCC telepítése előtt felraktam az 1.1, 2.0 és 3.0 hotfixeket, ahogy mondtad korábban is. Nálam gond nélkül megy minden.

(#2014) God Vazzeg válasza Vigneau (#2013) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Nekem is fent van minden, de mégse :D

(#2015) Vigneau válasza God Vazzeg (#2014) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hm... Furcsállom a dolgot. :F

(#2016) Qru válasza Vigneau (#2011) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Leszedtem a hotfixet, azóta fagyogat az Oblivion. :( Igaz azóta befigyelt egy nem kívánt cirmos reset, lehet még nem állítottam vissza mindent jól. (de hát nem is egyszerű mire átverekedem magam a DFI bios-án). :W :))

mod:
AtiOverdrival én is megvoltam elégedve, ugyan azt lőttem be a Rivatunerrel is mint amit az Overdrive beállított (a többi marháskodásán buktam ki). Lehet van vmi hackelt CCC :F

[Szerkesztve]

(#2017) Vigneau válasza Qru (#2016) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem állítottál vissza mindent jól? De hát van a biosban beállítás mentési lehetőség. Nem használod?

(#2018) Qru válasza Vigneau (#2017) üzenetére

Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnos pont nem mentettem el azokat a beállításokat amiket legutóbb használtam, de dolgozok az ügyön. Szerencsére legalább a ram időzítéseket leírtam egy papírra (oldschool módszer rulez :) ) Viszont a cirmos clear óta állandóna Raid vezérlőt akar telepíteni, miközben a bios-ban letiltottam ráadásul nincs is jelenleg csak egy Pata winyó a gépben. :W Felraktam a drivert mert idegsített, azóta ballag rendesen, nem sikoltozik, hogy új eszközt akar telepíteni.

(#2019) Komplikato válasza God Vazzeg (#2012) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

''Fel akartam rakni a 6.12-es catalystot, a dd felmegy, de a ccc vagy kifagy telepítéskor, vagy nem indul el,...''

Nem vírusírtó? Mert akkor az se biztos, hogy a 6.11-es rendesen fent van.

[Szerkesztve]

Close the World ..... Open the Next!

(#2020) God Vazzeg válasza Komplikato (#2019) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Nem hiszem, azóta is minden ok, a fent vázolt felállásban. Én az a júzer vagyok, aki egyszer beállítja a karit, oszt utána nem piszkálja, szal nekem jó ez a cp is :R Sőt lehet hogy ezután tényleg az lesz, hogy csak display driver, + ati tool, oszt csókolom, egyszer belövöm, elmentem, és má jó is, nem kell ennyit gyökölni. Nagyon üdvözölni fogom az ati (amd :F) azon döntését, ha a ccc helyett kitalálnak valami mást, ami nem igényel ennyi sz@r telepítését :((

(#2021) mikk2000 válasza Vigneau (#2009) üzenetére

mikk2000
(őstag)

''Viszont a valós tapasztalatok nem mindig kielégítőek, maximum támpontnak jók (...) a hibák nem mindig reprodukálódnak ugyanúgy''

Ne keverd össze a tesztelést, meg a kompatibilitást.

(#2022) Ace Ventura

Ace Ventura
(őstag)

Sziasztok.
Kéne nekem a leggyorsabb Catalyst egy Sapphire 1900gt-hez.Rev2-es
Melyiket ajánljátok?

[Szerkesztve]

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#2023) Vigneau válasza mikk2000 (#2021) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem keverem, de néha sajnos összemosódnak a határok.

(#2024) NoOne1976

NoOne1976
(kvázi-tag)

Nekem az alábbi problémám volna:

Most kaptam garanciába az elszállt Gerforce-om helyett egy MSI Radeon x1600-ost. Ahogy kell windows xp újratelepítés (sp1-el van), alaplapi driverek fel, majd a vga kártyáé is (a catalyst 6.11-es komplett csomag)
És ekkor jön a gond. A képet képtelen vagyok kirakni a tv-re. Ha lehúzom a monitorom és csak a tv-re csatlakozok, akkor úgy indítva a gépet látom a tv-n, ahogy elindul és bejön a windows.
Ha mindkettő be van dugva, akkor a Catalyst centerben nem tudom aktiválni a második képernyőt. Hiába nyomok rá, hogy detect displays, villog a kép, majd viszajön, de a nem aktív eszközök között mutatott ''szürkés inaktív tv'' szimbólum nem változik meg. Jobb egeret nyomva rajta se kapok semmilyen választási lehetőséget. Ha a számozott képernyőnél a 2-est választom, és azt mondom enable, akkor is csak pár villanás, és semmi több. (Két tv-vel is próbáltam) :((
A monitoron jó a kép, a windows jól felismerte a kártyát, a secondary display is látszik az eszközkezelőben. Az alaplapom Abit KN8 Ultra.

Mi lehet a baj? Mit próbáljak meg?

(#2025) edeleny válasza NoOne1976 (#2024) üzenetére

edeleny
(senior tag)

Pedig a Control Centerben kell beállitani,az elsödleges képernyöre jobb gomb,Klonozás TV,és kiteszi,még a video modot kellesz béállitani,szinház üzemmodra.
Nálam ugy mnet,hogy ment a film full képernyön a TV-n,a monitoron meg dolgoztam neteztem,ugy hogy a lejátszo a tálcán volt,a filmböl nem is láttam semmit.

(#2026) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Milyen sorrendben kell felrakni az ATi driver-eket? Már mérgemben WIN-t is újratelepítettem, de 1-2 restart után mindig meghülyül a CCC. :F CLi.exe hibát okozott bla-bla-bla. Melyik .NET Framework-ot kell/érdemes felrakni hozzá? Illetve az overdrive funkciót hogyan tudnám aktiválni?

Másik nagy problémám hogy VIVO-s a kártya, de a letöltött ATi Multimedia Center egyszerűen nem hajlandó feltelepülni. Elindul az install de egy idő után nem megy tovább és nem is ír ki semmit. :( :(((

Az nVidia-val fele ennyi gondom sem volt soha. :O :(((

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#2027) daa-raa válasza Oliverda (#2026) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

CCC-hez 1.1-es kell. (Hacsak azóta meg nem változott.)

VIVO-s kártyákhoz fel kell rakni a WDM drivert is.

Si vis pacem, para bellum.

(#2028) Oliverda válasza daa-raa (#2027) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Leszedem az 1.1-et is és megnézem azzal, hátha...

A WDM simán felmegy, csak maga a progi nem akar amivel megjelenne a bementre kötött cucc képe. :W

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#2029) Komplikato válasza Oliverda (#2028) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

1.1 és 2.0 kell tudtommal.

Close the World ..... Open the Next!

(#2030) Oliverda válasza Komplikato (#2029) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, 1.1 és a 2.0 is kell neki. :F Remélem hamarosan külön op. rendszert találnak ki külön a controll panelnek. :W

Amúgy köszi a tanácsot! :R

(#2031) mikk2000 válasza Vigneau (#2023) üzenetére

mikk2000
(őstag)

...a fejedben... :)

(#2032) Vigneau válasza mikk2000 (#2031) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Te már csak tudod... :P

daa-raa: Ahogy mondod, Barátom. :R
Az 1.1-es hotfix nélkül a CLI.EXE mindig hibára utalva kilép, ha a CCC-t elindítja az ember.

[Szerkesztve]

(#2033) mikk2000 válasza Vigneau (#2032) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Igy van, műszaki problémákat nem imádkozással hogy egy eladóba vetett hittel kell megoldani, hanem ésszel és teszteléssel... :)

(#2034) Vigneau válasza mikk2000 (#2033) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végülis a probléma megoldva azóta - saját kútfőből. A tuning 648/981-re sikeredett nálam. Ráadásul azóta tovább ápoltam a kapcsolatokat a VGA korábbi tulajával. ;)
Hiába, szokni kell még, hogy az új dolgoknak a kezdeti szoftverkörítése némi kivetnivalót hagy maga után.

(#2035) vivera válasza NoOne1976 (#2024) üzenetére

vivera
(újonc)

Szeva
Nekem is ilyen karim van ilyen gonddal.
Én a gyorsbillentyűvel oldottam meg.Alt+F6 és átnyomja tv-re.Mégegyszer akkor vissza monitor.Az enyém MSI X1600Pro PCI expresses.
Remélem tudtam segíteni ;)

MSI CX600X-018HU noti

(#2036) Vigneau

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megjelent a RivaTuner2.0 Final: [link].
Remélem, használjátok még páran. Gondoltam nem árt, ha itt is elérhető.

(#2037) mikk2000 válasza Vigneau (#2034) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Az a ''kezdeti'' akár több év is lehet...az a gáz hogy elavul az oprendszer és addigra lesz egy teljesen jól működő driver.

Persze lehet hogy addigra sem...

(#2038) Vigneau válasza mikk2000 (#2037) üzenetére

Vigneau
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Remélem, hogy annyit azért csak nem kell várnunk rá... :Y

(#2039) dni

dni
(őstag)

Hali!

Tudja vki a valaszt? [link]

Elore is thx!

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#2040) edeleny válasza dni (#2039) üzenetére

edeleny
(senior tag)

Ugy tudom,hogy a hagyományos TV-kre kimenö jel felbontásán nem ildomosváltoztatni,ha mégis szeretnél,akkor a video beállitásoknál tedd meg.

(#2041) dni válasza edeleny (#2040) üzenetére

dni
(őstag)

Csak azért szeretnék változtatni, mert a monitor aktuális felbontását (1280*1024) teszi a ki a TVre ami nem igazán jó, mert nem fér el rajta :) Így nem tudok filmetnézni. :( Ha 800*600as felbontást állítok be a monitoromon, akkor már egy fokkal jobb a helyzet, de még mindíg nem az igazi. (Korábban egy 9600PROm volt, amibe csak bedugtan a 9pin>S-Video kábelt és már pislogtam is a képre)
Lehet, hogy nem jól csinálok vmit, ezért készítettem egy képet, hátha így egyszerübb: [link]

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#2042) xXxPongi

xXxPongi
(fanatikus tag)

üdv!
netframework 3-ról tudunk valamit?
(érdekes, nekem nem akar felmászni. Települ, de nem fejeződik be)

Sajnálom, de olvashatatlan az aláírásom!

(#2043) mikk2000 válasza dni (#2041) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Nekem sose volt gond tv-t állítani CCC-vel, de egy ideje nem kell és nem is használom a CCC-t. Milyen kártyád van, ami ugyanazzal a kezelőfelülettel (CCC) nem ad megfelelő eredményt? Ez esetben nem lenne célszerű az adott kártya topikjában is érdeklődni?

A felbontás? Elméletileg a tv felbontásánál nem érdemes nagyobbat állítani, az pedig 800x600 körül van. (A PAL DVD felbontás 720x576)

(#2044) dni válasza mikk2000 (#2043) üzenetére

dni
(őstag)

Gecube X800 PRO @ XT PE-m (BIOS mod) van jelenleg. A 9600os időszak kb fél éve volt, nem tom mennyiben változott a helyzet.
A kari topicjában kezdtem érdeklődni, de egyenlőre nem érkezett válasz.
Milyen más lehetőség van a CCC helyett?

(#2045) God Vazzeg válasza dni (#2044) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

CP (Control Panel).. Keress rá gugliban :R

(#2046) dni válasza God Vazzeg (#2045) üzenetére

dni
(őstag)

Akkor csak a drivert rakjam fel, és az XPs beállításon keresztül is mindent eltudok érnini? (pl.: elforgatás 90fokkal)

(#2047) God Vazzeg válasza dni (#2041) üzenetére

God Vazzeg
(PH! kedvence)

Nálam csak bekattintom hogy csatlakoztatva a 2. monitor, oszt megy is, alul a csúszkán lehet felbontást változtatni, függetlenül az elsődleges moncsitól, valahogy így: [link]

#2046: nem, control panel is egy külön cuccos, vadászd le valahonnan, nem kell hozzá dotnet se.. :R :D Alapból nem tudsz semmit se beállítani, vagy csak a drivert rakd fel+ati tool! :U

[Szerkesztve]

(#2048) dni válasza God Vazzeg (#2047) üzenetére

dni
(őstag)

Köszi a segítséget! Akkor szépen sorjában felműtöm ezeket. :R

(#2049) dni válasza God Vazzeg (#2047) üzenetére

dni
(őstag)

Természetesen azért nem megy minden elsőre. Most a CPs verzió van fent.
Ha clone üzemmódban van a 2es monitor, akkor ugye a 1es beállításait alkalmazván ő is 1280as felbontásban van. Ha pedig kiterjesztem a desktopot, akkor tudom változtatni a felbontást, viszont nem tudom, h hogy küldjem ki a videot, gammát, akármit a TVre. Hmm :F

(#2050) mikk2000 válasza dni (#2044) üzenetére

mikk2000
(őstag)

Milyen más lehetőség van a CCC helyett?

Sok. Pl atitraytools. De ha a CCC-ben nem jönnek be korrekt tv beállítási lehetőségek, akkor lehet a bios mod a gond. Az eredeti bios gondolom meg van, meg kéne nézni azzal is.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst driverek topikja! (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.