Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst driverek topikja! (kiemelt téma)

(#451) sosperecek18 válasza erdoke (#448) üzenetére

sosperecek18
(őstag)

ha tennék a passzív bordára egy 4cm-es ventit akkor szted nem melegedne fel annyira?
Amugy nem tudsz ajánlani olyan helyet/ket ahol lehet venni chipsethűtést?

Szabadságot az Ultráknak! XBOX 360 Gamertag: torinho86

(#452) xedos válasza SimonMágus (#450) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Nekem is hasonló problémám van vele...
Én leinstalláltam a Control centert, majd rá a control panelt.
Az így műkődik is, csak a powerplay nem műkődik!!!!
Cserébe viszont minden játék rendessen fut, nem úgy mint a gyárival!

 MacbookPRO 15" + iMac 21,5" +iMac G4+ibook G3

(#453) SimonMágus válasza xedos (#452) üzenetére

SimonMágus
(senior tag)

Na ennek azért nem igazán örülök (mármint hogy nálad is ezt produkálja)...
Bár az is izgalmas jelenség volt, hogy legelőször az 5.6-ost tettem fel, akkor a 3dmark2003 alapból 60** pontot csinált (semmit nem állítgatva), majd az 5.7-essel már csak 55**-ot, és miután visszaraktam az 5.6-ost, akkor már az is csak 55**-ot ért el...:(((

Egyébként neked milyen órajelekkel megy a karid?

(#454) xedos válasza SimonMágus (#453) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

Azt hiszem 325/600 a csúcs, és 110/200 a minimum

Ráadásul a gyári a leggyorsabb!
17000pont 3DMark 2001Se

[Szerkesztve]

(#455) SimonMágus válasza xedos (#454) üzenetére

SimonMágus
(senior tag)

A minimumot már láttam egy másik hozzászólásodban:), a csúcs viszont érdekes, nekem alapból 358/662, cibálva gond nélkül tesztek erejéig 400/740-ig volt felnyomva, mégis kevesebb pontot gyártok vele mint te :((((a notitesztes topicból emléxem az eredményeidre). Na mindegy, úgysem tuningcélból vettem a gépet...:DDD

Remélem a következő catalystban már fixálva lesz ez a bug (persze ha egyáltalán az), a CCC-t úgysem szeretem, nem is értem hogy mob verzióból miért nem adnak ki anélküli verziót...:(

Ahoj!

[Szerkesztve]

(#456) Folze

Folze
(fanatikus tag)

most épp a FAHRENHEIT-tel játszok (x800xl) és az 5.9-es cata sajna nem ok nála, egyszerűen nincs kép, mikor bejön a főmenű...

további észlelés: kivették a TRUEFORM opciót...

(#457) xedos válasza SimonMágus (#455) üzenetére

xedos
(PH! addikt)

pontosítók:
X700: max powerplay:350/662 min:105/240Mhz

(#458) Solaar

Solaar
(újonc)

Segítsetek plííííz!

Nem tudom az AGP-t 8x-ra állítani. Ahogy már körülnéztem, elég sokan szívnak ezzel a problémával. 9800pro-m van, ami egy asus A7N8X-E Deluxe mb-ba csúszik bele?
A bios-t update-ltem 1013-ra.
Bios: Fast writes: Off
Agp aperture size: 64MB
AGP 8x: Enabled

Mit lehet még ezen kívül tenni?

(#459) wannabegod_

wannabegod_
(kvázi-tag)

Valaki mondja el nekem hogy a Sapphire X850XTPE milyen orajelekkel rendelkezik! Köszi!

electronical subvibes of the low sounds..

(#460) gg72 válasza he7edik. (#447) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Szia! Nagyon úgy néz ki, hogy a passzív hűtéssel van a baj, mert nyitott háznál nem jelentkezik a probléma, a kártya pedig tűzforró... Milyen ventit kell rátennem szerintetek? Még jó, hogy a venti elkerülése miatt vettem passzív kártyát... :(

(#461) Folze

Folze
(fanatikus tag)

Solaar fast write-ot mé kapcsótad ki? 9800 támogatja

wannabegod_ 540/590

gg72 zalman zm80d v northQ v zalman vf700cu (deicide 5.500 hufér árulja Bővebben: link)

[Szerkesztve]

(#462) Solaar válasza Folze (#461) üzenetére

Solaar
(újonc)

visszakapcsolom, csak müködjön a 8x AGP.
tanácstalan vagyok...

(#463) gg72 válasza Folze (#461) üzenetére

gg72
(PH! addikt)

Kösz! Most ideiglenesen rátettem egy 8cm-es házventit, kíváncsi vagyok az eredményre...

(#464) Noddy

Noddy
(senior tag)

Én is kipróbáltam a 5.9-et. Túl sok változást nem észleltem. Bár mintha egy kicsit lassúbb lenne azóta a gép. Ez nem tudom mitől lehet, az igazság az hogy nem néztem a cpu használtságot, de nálam ccc-nélkül megy.

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

(#465) wannabegod_

wannabegod_
(kvázi-tag)

És valaki meg tuná nekem mondani hogy érdemes-e kiadni annyival több pénz azért a videókártyáér ''Sapphire X850XTPE 256MB VIVO'' ami 88k (netto) mint egy ''GeCube X800XLA'' ami 72k (netto) de annak az órajelei 500/960?
Választhatok, de nem feltétlen akarom a drágábbat venni ha nem olyan sokkal jobb! :F Pls mindenképp írjátok meg véleményeteket, mert kíváncsi vagyok ti mit tennétek! Tehát ismétlem, lehetőségem van arra hogy az X850 et vegyem meg.

Előre is thx.

electronical subvibes of the low sounds..

(#466) ollie válasza Folze (#461) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A fast writes-nak semmi köze a 8x AGP-hez. Inkább a chipset driver lesz a baj.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#467) Folze válasza wannabegod_ (#465) üzenetére

Folze
(fanatikus tag)

nem épp idevág a hsz-ed, de annyi baj legyen :)
nem 500/960, hanem 400/960
nekem xl van, havernak xt pe
3dmark05 4xAA, 16xAF 1280x1024 xl-3200 xtpe-3750

mellesleg, itt a PH-n kapsz már 60-ért xl-t, 85-ért meg xtpe-t

choice is yours :)

(#468) erdoke válasza sosperecek18 (#451) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Próbáld ki a ventit, és ha megszűnik a gond, akkor nézz szét chipset hűtés ügyben.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#469) Solaar válasza ollie (#466) üzenetére

Solaar
(újonc)

Mit is jelent pontosabban ez a chipset driver probléma?
Én ehez nem értek.

(#470) gyikhus

gyikhus
(tag)

Sziasztok!

Catalyst témában tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek!
Történt, h. újrahúztam a gépet és az új installt követően a tesztekben sokkal rosszabban muzsikált a ketyere (pl. 3DMark2001SE-ben a régi 11000 körüli értékek helyett hozott 9300-9600-at)
Abit R9550CDT-m van, a mag 450-en a memó 210-en ketyeg, a beállítások minden esetben ugyanazok, a különbség gyakorlatilag csak az, hogy 5.5-ös Catalyst helyett 5.9-est használok.
Létezik ekkora különbség a kettő között, vagy van valami, amit be kellene lőni ahhoz, hogy kultúráltan működjön?

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#471) somebody_

somebody_
(újonc)

Hy!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ATI Raedon 9600XT videokártyához milyen catalystet ajánlanátok és az honnan tölthető le. Nagyon kéne.
Kösz!

[Szerkesztve]

(#472) cousin333 válasza Solaar (#469) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel ilyen (Bővebben: link) alaplapod van, ehhez NForce driver kell. A legfrissebb verziót le tudod tölteni innen (Bővebben: link). Ez jó a gépedhez (feltéve, hogy WinXP-t használsz, ha nem, akkor itt tudsz keresgélni értelemszerűen: Bővebben: link).

Ezt felteszed (vagy csak az AGP drivert) és kész. Aztán vagy OK, vagy nem... de jónak kellene lennie utána (rosszabb elvileg nem lesz tőle ;])

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#473) cousin333 válasza somebody_ (#471) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt: Bővebben: link

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#474) cousin333 válasza gyikhus (#470) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Három lehetőséget látok:

1 Van valami driverbeállítás, ami az előző rendszereden át volt állítva, de most default-on fut (pl textúra minősége, Mip-Map részletesség, Catalyst AI...)

2 Nincs feltéve valamilyen driver (esetleg nem a legfrissebb), pl chipsetdriver.

3 Így jártál (esetleg tedd vissza az 5.5-t).

(#475) gyikhus válasza cousin333 (#474) üzenetére

gyikhus
(tag)

Megvallom hősiesen, hogy a Catalyst-tal nem buheráltam semmit, vhogy nem az én világom. Az atitool-lal adtam neki egy kis plusz sebességet és jól van. Amúgy olvasva több fórum és cikk tartalmát és olyan - szerintem majd' mindenki másnak alapvető - fogalmakra leltem, mint pl. élsimítás stb.
Ezt csak azért írom, mert az 5.5 és az 5.9 esetében is hasonlóan jártam el: feltelepít, oszt' jó' van...
Driverekkel minden rendben van, az sem különbség. A kérdés amúgy csak a nagy különbségnek szólt, nem annak, hogy pl. 2-3% ide vagy oda. Nem a sebességcsökkenés hiányzik (annyira) hanem maga az anomáliára adott válasz...

Sztem a 3. opció lesz (IJ) de azért megnézem még a beállításokat. Mindenesetre szereztem Catalyst Uninstallert is, úgyhogy igyexem megoldani a gondot. Majd referálok...
Mindenesetre kösz!

A dzsungelben minden ehető. Te is.

(#476) Solaar válasza cousin333 (#472) üzenetére

Solaar
(újonc)

Köszönom, ez volt a baj. Bár feltelepítettem a gyári szoftvert, de valami retek lehetett vele, mert most így már müxik.

Ezért sem értettem, milyen chipset driverről van szó, mivel az mar fent volt.

(#477) cousin333 válasza Solaar (#476) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha gyári szoftver alatt a CD mellékleten levő progikat érted, akkor netközelben felejsd el őket. Nézd meg, mi kell, és keresd meg mindenből a legfrissebbet. Ez áll mindenféle driverre/progira.

(#478) SimonMágus

SimonMágus
(senior tag)

Valaki találkozott már 64 bites mobility driverrel? Felraknám az új Xp-t, de félek attól, hogy a sima 5.9-es catalyt nem ismeri fel a karimat...

(#479) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Felraktam az 5.9-t, és roszabb lett a BF2, mint az elöző 5.8-s verzsünnel. Pl. a házak feketék lettek szinte teljessen.:((( Letesztelem még 1x, ha ez ilyen, akkor NEM kell.:B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#480) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Egy kis erdekesseg Bővebben: link
AdaptiveAA a catalyst 5.9-ben, elvileg mukodik az r300-tol felfele, aki unatkozik csinalhatna egy kis tesztet es mondjuk hl2-ben egy benchmarkot ki es bekapcsolva :)

[Szerkesztve]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#481) Pipó válasza rocket (#480) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Én kipróbáltam, de nem találom az Adaptive AA opciót. Csak control panelt használok, control centert nem, lehet, hogy ez a hiba? A registry-ben is átírtam 0-ra az értéket, ahogy láttam, 5.9-et ezért tettem fel, meg az Ati Tray Tools-t is, de abban sem találom ezt az opciót. Help, aki próbálta.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#482) rocket válasza Pipó (#481) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Kozben javitottak:
''I made a litte mistake. To enable adaptive AA you have to create a new entry ASTT and set it to 1. The ASTT_NA entry i mentioned above is only there to make the option visible in the CCC tray icon.''

Igyis probaltad?

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#483) Pipó válasza rocket (#482) üzenetére

Pipó
(senior tag)

Én is megoldottam, nem egy, hanem 3 értéket is 0-ra kellett állítani. Az Ati Tray Toolsban megjelent D3d-ben az opció, vagyis nem kell CCC. Open gl alatt persze nem. Most nekem egyszerre van beállítva 2*élsimítás és adaptive AA. Műxik a kettő egyszerre? Magyarul írkálj már, ha Te jól érted, mert én csak minden második szót tudom kihámozni sajna.

Kicsi gyerekkorom óta senior szerettem volna lenni! dziwny grzyb

(#484) rocket

rocket
(PH! kedvence)

9800pro-n mukodik az adaptive aa :)
Par kep hl2-bol, 16xaf alapon minden kep:

aa nelkul:
Bővebben: link

6x aa:

6x adaptive aa:

(#485) rocket válasza Pipó (#483) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Mukodik persze egyutt, kipipalod az adaptive anti-aliasing opciot, aztan valasztasz melle aa levelt 2x,4x,6x :)

(#486) rocket válasza rocket (#484) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

3dmark2k5-bol kepek :)

6x aa:

6x adaptive aa:

[Szerkesztve]

(#487) fueled18

fueled18
(tag)

Hy all!!
Megtudnátok nekem mondani hogy mit taktar ez az adaptive AA??
Csak azé , mert elég rég óta foglalkozom vkarikkal, de még ilyenről még nem halottam.

A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra

(#488) faster válasza rocket (#484) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Tuti, hogy R300-on is adaptive, nem sima SSAA? Egyébként jófejek az ATI-mál is, hogy ha ezt az R300 végig tudta, mégiscsak most hoztak ki drivert hozzá... :U

(#489) faster válasza rocket (#486) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Az első képen semmiféle élsimítás nincs.

(#490) rocket válasza faster (#489) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Van azon, az a sima 6xaa, ott nem csinaltam kepet aa nelkul.

(#491) faster válasza rocket (#490) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Nézd csak meg a képet, akár nagyítva is. Nincs azon semmi élsimítás.

(#492) rocket válasza faster (#488) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ugytunik az rx4xx eseteben adaptive aa, rx3xx-rol nem sok szo esett eddig meg, bit-tech is raugrott a temara Bővebben: link

(#493) faster válasza rocket (#492) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Nekem emiatt is supersamplingnak tűnik:

The performance drop is much greater than what is experienced with GeForce 7-series. However, we suspect ...

Ha supersampling, akkor már egy sima, átlátszó textúrák nélküli rendernél is alacsonyabb FPS kell, hogy kijöjjön.

(#494) rocket válasza faster (#491) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Siman 1024x768-ban nezve nem eleg recesek az elek ahoz, hogy ez aa nelkuli legyen, de lehet valamit osszekavartam, este majd ujra probalom.
Hl2 kepeken ott jol latszik a dolog :)

(#495) faster válasza rocket (#494) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

A HL2 képekkel nincs semmi baj, és az TAA-s képeken látszik jól a drótkerítésen, hogy van rajta élsimítás, csak a 3dmarkos képen nem látok semmi élen simítást. Nem is tudom, hogy annál a jelenetnél látszik-e valami előnye a TAA-nak, mert nekem nem úgy tűnik, hogy ott szerepelne bárhol is alpha textúra.

(#496) rocket válasza faster (#493) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Igen, meglatjuk majd adaptive vagy supersampling e r300 es r420 eseteben.
FSAA tesztelo altal adott eredmenyeket nezted B3D-n?

(#497) ollie válasza faster (#488) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mert ez szoftveres.

I am a digital guy in an analog world *** Civ2 Ultimate Collection eladó! ***

(#498) faster válasza ollie (#497) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Szoftveres? :Y
Kizárt.

(#499) faster válasza faster (#498) üzenetére

faster
(PH! nagyúr)

Illetve... Hogy érted azt, hogy szoftveres? Az SSAA szoftveres, vagy a transzparens textúrák kiválasztása? Mert ha az SSAA szoftveres lenne, az baromira lassú lenne szerintem.

(#500) rocket válasza faster (#491) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Igazad volt, valamit osszekevertem, szoval ott nincs aa egy deka se, meg alpha textura sincs, teljesen ugyanolyan 6x aa-val mint 6x adaptive aa-val :)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst driverek topikja! (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.