Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz Latzee #1443 üzenetére

    1, Biztonsagi okokbol hajtjak "csak" 480 MHz-en az N16 procijat?

    Pontos okát csak a Broadcom meg az Asus tudhatja, vsz. így stabilabb szélsőségesebb körülmények között is (pl. nagyobb hőmérsékleten).
    Többen gyári maxon használják a WL-500gP-t meg az RT-N16-ot is minden gond nélkül.

    Mindenesetre 533 MHz-en is max. az órajel adta kb. 10%-al volt gyorsabb amikor ezt néztem, ha rendesen optmimalizálják a kernelt meg a progikat ennek a többszörösét lehet javítani (sajnos az RT-N16-ot kicsit visszafogja, hogy régi kernelt kell használni a bináris Broadcom driverek miatt, meg hiába van újabb MIPS proci benne, ha a programokat nem optimalizálták hozzá).

    Azaz nekem fontosabb az, hogy hónapokig stabil mint valami minimális sebességnövekedés amit másképp biztonságosabban el lehet érni.

    2, Egy ideig nagyon tutujgattam a regi routeremet, es abban csak 32 mega ram volt.

    Tök mindegy mennyi RAM van a routerben swapot mindenféleképpen érdemes beállítani.
    128 MB RAM-al sosem volt olyan gondom, hogy valamire ne lett volna elég, de van swap is. Egyébként lehet 2.6-os kernellel azért a 32 MB RAM kevés lenne.

    Van olyan scriptem ami leállít mindent az USB-ről és akkor le lehet szedni másolás céljára, de ma már lusta vagyok erre. NFS elég gyors (mostanában nem volt időm ilyesmire, de amikor mértem kb. 14 MB/s volt; Samba/FTP lassabb).

    3, Most neztem az openwrt oldalat, es egesz jo kis adatbazisuk van a routerekrol (orajel, memoria,usb darabszama, stb stb), es ott feltunt a D-Link DIR-825 a nyers erejevel.
    Sajna azon csak 1 usb van, ugyhogy oda a trukkom amit kiagyaltam... :( raadasuk 64 mega ram van benne.
    Elegge imponal a 680 MHz :D Egy masik forumon 20-22 MB/s irnak masolasi
    sebessegre.

    Nem ismerem a DIR-825-öt. Annyit tudok róla amit a vargalex írt (tőle lenne érdemes kérdezni) meg amit fórumokban olvastam. A 20-22 MB/s az FTP, NFS-en pl. alig gyorsabb mint az RT-N16. Ha jól olvastam igazából csak az OpenWRT megy rajta (meg esetleg a DD-WRT), Oleg/Tomato nincs. Meg mintha lett volna valami gond az n-es WiFi környékén is.

    Stabilitásról nem rémlik semmi (erről is vargalex tudhat nyilatkozni, neki már elég régen DIR-825 van). TP-Link-ről hallottam ismerőstől, hogy az képes fagyni OpenWRT-vel.
    64 MB RAM még épp elég lehet (TP-Linket absz. nem vennék hiába occsó, ha kevés a RAM benne).

    4, alternativakent esetleg usb hub alkalmazhato ilyen 1 usb-s routereken?

    USB hub megoldás lehet a kevés USB-re. Jelenleg még egyik router procija sem tudja teljesen kihasználni az USB sebességét bár közel vannak hozzá. Bár ez személyes preferencia, nem szeretném hub-al használni a routert.
    (Bár ki tudja, lehet idővel kénytelen leszek mivelhogy az Oleg team mostanában sok változást adott hozzá webcam támogatáshoz ami nem lenne rossz dolog...)

    5, az RT-N16 mennyire stabil/megbizhato? (esetleg melyik firmware amivel a legstabilabb).

    Oleg szokásos stabilitását hozza. Vsz. a többi firmware (Tomato/DD-WRT; ezeket nem próbáltam mostanában) is elég jó már.

    Egyébként most néztem árgépen is bruttó 30k körül van, kicsit még mindig drágább mint a DIR-825 (aminek mostanában mintha felment volna az ára).

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák