Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#251) sparks válasza balage25 (#250) üzenetére

sparks
(kvázi-tag)

Köszi a gyors választ. Közben megleltem én is, hogy az automount nem OK egyelőre.
Megpróbáltam, ahogy írtad, de valamiért nem akar mountolni ez a jószág így sem.
Pedig előjönnek a partíciók:

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 1 38791 311588676 c W95 FAT32 (LBA)
/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 38792 60801 176795325 7 HPFS/NTFS

Ebből a FAT32-t használnám (NTFS nem megy úgy tudom).
Ezt tettem be: sleep 10 && mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt

És semmi. FTP-n rácsatlakozom és szép üres.

Egyelőre befejezem mára, mert délután óta ezzel szopok. Nagyon köszi a segítséget, holnap megpróbálom gatyába rázni.

(#252) sparks válasza balage25 (#250) üzenetére

sparks
(kvázi-tag)

Egy pendrive-ot sikerült mountolni végre, ext3 fájlrendszerrel. No majd jön a többi is csak az időm véges. Köszi a segítséget!

(#253) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Mivel az upc úgyis 3 ip-t ad, ezért olyasmit meg lehet oldani, hogy a router mögül ne csak 1 ip látszódjon? Hanem pl az 1ik (wifis) gépen 1 másik upc-s ip legyen, mint a többin.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#254) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Ha az fdisk-re azt írja, hogy not found, akkor vajon mit rontok el? :U

(#255) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Megoldva, már ftp-n másolok rá. :)

(#256) eperga

eperga
(újonc)

hay, vettem egy ilyen routert a FP60hoz. ha a modembe dugom a laptopot, drottal, akkor a utorrent feltölt kb 700kB-al és letölt olyan 6MB-al. nem mondom hogy elégedett vagyok a sebességgel, de nem panaszkodnék miatta. kicsit off, de sosem ment az elmult 2 hétben semmilyen modszerrel 60Mb-el a netem.
namost. ha bedugom a routert a rendszerbe, a letöltésem olyan 2-3 mega, a feltöltés kb 10k max. ez nekem kicsit mondhatom csalódást okoz. a download master, vagy mi a neve nem müködik. nem akar connectálodni sehogy sem. nem értem mi nem tetszik neki. egy maxtor usb winyo van rajta.
ami még fáj , az az hogy ha bedugom az utp kábelt a gépbe, használom a hálozatot, majd kihuzom a kábelt és wlanon neteznék, akkor kb 10 másodperc elteltével elmulik a routerböl az internet, ami csak resetre jön vissza. gondolom ez nem tul normális ugye?
szoval ha lenne valaki, aki valami használható tanácsot tudna adni amivel javithatnék a dolgaimon, annak hálás lennék.

(#257) forrest85 válasza eperga (#256) üzenetére

forrest85
(fanatikus tag)

A UPC lesz a ludas. Hívd az ÜFSZ-et. Ennek a routernek vinnie kell a sebességet.

A futás csak azoknak való, akik nem elég intelligensek a TV nézéshez!

(#258) eperga válasza forrest85 (#257) üzenetére

eperga
(újonc)

természetesen nem lehet az UPC a ludas. szerintük. hiszen ha a saját vackom nélkül jó, akkor minden OK a részükről.
valaki leirná, hogy a download masterrel hogyan csinál vmit? egyáltalán mitöl connectálodik? hova? csont vakon vagyok.

(#259) ecaddict válasza eperga (#256) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

Most mllyen le/feltöltésről beszélünk? Pl. mi a protokol, a router saját maga tölt az USB-n hozzá kötött diszkre vagy a routerrre (LAN-on/WiFi-n?) kötött PC az ami le/fel tölt?

Ha a routerre USB-n kötött diszkről bészélünk akkor reális a 2-3 MByte/s. Egyébként meg dobhattál volna egy két képet a konfigodról (pl. QoS) mert így senki nem fogja neked megmondani mi a gondja a konfigodnak.

A router legszerényebb mérések szerint is kb 140 Mbit/s-et tud WAN-LAN irányban. A 60 Mbit/s-et még a legalább kétéves WL-500gP is tudja (egy kicsit tuningolt konfiggal Laca 012 PPPoE-vel is többet mért ami ugye a nehezített változat).

A Download master hobbi letöltésekre esetleg jó lehet. Egyébként custom firmware kell hozzá.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#260) avman válasza eperga (#256) üzenetére

avman
(őstag)

portot nyitottál utorrentnek? qos mire van állítva, mi van bejelölve?
a download master-nek pl. az acer laptopon az emanagement-el ütközik a portja.
az utp kábel kihúzásra esetleg fix ip mac addressekhez kiosztva, hátha megoldja.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#261) eperga válasza ecaddict (#259) üzenetére

eperga
(újonc)

a router nem tölt sehova, mert nem megy a download progi. egyszerüen fogalmam sincs mit kéne csinálni, hogy elinduljon.
probáltam ftp-t http-t torrentet. ezeken mindegyiknél lassu a letöltés, a torrent feltöltés szinte nincs is. mást nem probáltam feltölteni.
lanon vagy wifin is ugyan olyan lassu. ha lanon megy és kihuzom a kábelt elmulik az internet a routerben. de ugy hogy elöször a wifi elindul, mondjuk betöltök egy honlapot, hogy olvassam és mire a cimet elolvasom és kattintanék rá már nincs internet. ha a routert kihuzom-bedugom a villanyba ujracsatlakozik és megy.
Qos nincs semmi. 3 gép van, mindegyiken probáltam, de nincs lényeges különbség. az asztali gép xp prof, csak lan. az egyik laptop xp, droton, a másik vistával g-s wlan és gigabites lannal. ezen probálnám elérni az eredményt. router nélkül nagyjábol megy is, de ugye nem ez a cél...

(#262) eperga válasza avman (#260) üzenetére

eperga
(újonc)

nem nyitottam, nincs qos sem. kivettem a dobozbol bedugtam, rátettem a winyot. lanrol+ ftp-vel el is érem. irok rá, olvasom, de nem tudom hogyan kellene az usb re a routerral tölteni.a download master nem kapcsolodik. nem csinál semmit.

(#263) avman válasza eperga (#262) üzenetére

avman
(őstag)

hát, akkor méltóztass nyitni egyet.
nézd meg a qos-t. kapcsold ki az aidisk-et, ha be van. meg lehet mindent kikapcsolhatsz, ami be van.
milyen oprendszer alól próbálod? én pl. vista alatt szenvedek vele, xp alatt csont nélkül megy.
download master elindít. fent file - connect. erre mit ír ki?

[ Szerkesztve ]

(#264) avman válasza avman (#263) üzenetére

avman
(őstag)

esetleg hard reset, ha úgysem, akkor beta firmware frissítés. és mindent újra beállítani.

[ Szerkesztve ]

(#265) eperga válasza avman (#263) üzenetére

eperga
(újonc)

méltoztattam. na nem mintha pozitiv változást okozott volna, sajnos.
qos: Bandwidth Status
Measured uplink speed: 485.47 Kb/s
ez van beleirodva.
vista van.
xp-n sem ment.
azt irja hogy please upgrade firewire to latest version. ez után EAccess Violation. aztán a program müködése leállt. az xp-s gépen nem omlik össze, ott egyszerüen canot connect van.

(#266) eperga válasza avman (#264) üzenetére

eperga
(újonc)

neken alapbol ez a 1.0.0.6 firmware volt benne. most akkor ezt probáljam?

(#267) avman válasza eperga (#265) üzenetére

avman
(őstag)

EzQoS Bandwidth Management alatt kéne keresgélned.
de első körbe induljunk tiszta lappal. hard reset. hátul pár 10 mp-ig folyamatosan benyomva tartod a resetet.
aztán elolvasod a kapott user guide-t meg úgy áttekered a beállításokat a kezelőfelületen, h némi képet kapj. esetleg rákukkantasz a logra, mit ír ki benne, hátha használható.
a vista nálam is ezt írja ki. szerintem valami tűzfal probléma, vagy portütközés. vagy a rúter fos.
ha továbbra is gond van, told fel a beta firmwere-t.

[ Szerkesztve ]

(#268) vitezlejszlo

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Azt le lehet kerdezni, hogy a wan port az milyen sebesseggel es duplexitassal allt ossze a upc-vel? Nem-e csak 100M half duplex..

illetve: pobald ki az ftp.fsn.hu-rol a testfiles mappabol letolteni mondjuk az 1Gb-es file-t a routeren keresztul, az milyen sebesseggel jon?

"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

(#269) sparks válasza vitezlejszlo (#268) üzenetére

sparks
(kvázi-tag)

Szia!
Itt ugyan "csak" 80 megás digi van, de ezzel 10,5 MByte/s tempóval csorog lefelé a cucc. Pont ezért váltottam erre, mert a 500 gP v2 nem hozott ennyit.

(#270) eperga válasza vitezlejszlo (#268) üzenetére

eperga
(újonc)

azt nem tudom hogyan tudnám lekérdezni, milyen a wan port, milyen duplex...
a reset után a g-s wlanon 1,7MB/s-el töltötte a testfilet, a gigás droton meg 3-5MB/s-el és folyamatosan hullámzott a sebesség,
a routerböl ki lehet olvasni, hogy milyen a wan kapcsolat?

(#271) balage25 válasza eperga (#265) üzenetére

balage25
(tag)

Nekem ezt "please upgrade firewire to latest version" akkor írta amikor fenn volt, még másik két asus utility. Azokat leszedtem az RT-N16-osét újraraktam, és jó lett. A sebesség optimalizálására a UPC által készített progit tedd fel az xp-s gépeidre.
Ha MOTOROLA modemed van a link kéken világít gigabites WAN esetén.

[ Szerkesztve ]

(#272) eperga válasza balage25 (#271) üzenetére

eperga
(újonc)

cisco epc3212 modem van. minden led zölden világit

(#273) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Van arra mód, hogy telnet-ről bekapcsoljam a web gui-t?
DD-wrt-s firmware-el.

[ Szerkesztve ]

(#274) Laca 012 válasza ecaddict (#259) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

Volt utánna még egy kicsit magasabb érték is! :)

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#275) eperga válasza balage25 (#271) üzenetére

eperga
(újonc)

feltettem az upc-s progit a vistára és a download master kapcsolodott. letöltöttem egy dvd-t, torrenttel, mondjuk nem tudom milyen sebességgel jött, mert nem voltam itthon,

(#276) avman válasza eperga (#275) üzenetére

avman
(őstag)

feltöltést meg tudod nézni az oldalon, csinált?

(#277) eperga válasza avman (#276) üzenetére

eperga
(újonc)

az oldal szerint nem volt se le se feltöltés.

(#278) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Ahhoz hogy az ftp működjön kívülről is, vajon mit kellene állítanom?
A gyári fw-el ment simán, nehogy már ez alól + ne menjen!

(#279) balage25 válasza Speederer (#278) üzenetére

balage25
(tag)

A router konfig oldalán az administration/commands oldalon adjuk hozzá a következőt a Firewall script-hez:

iptables -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept

Ezen és ezen az oldalon sok jó leírás van.

(#280) Speederer válasza balage25 (#279) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Köszi, így már megy. :)

(#281) vitezlejszlo

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Sziasztok

Eldontottem, befizetek egy ilyen routerre. Nadehat. Ket fo csapasirany van. 31e korul 1 ev garival, es 33e korul 2 ev garival. A kerdes nem az, hogy melyiket vegyem, egyertelmu, hogy a ket ev garisat. De ez a garis elteres ez mitol van? Az 1 eves az valami szurke import vagy mifene? Asus oldalan nem talaltam meg, hogy mit adnak ra hivatalosan....

koszi

laca

"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

(#282) psybu válasza vitezlejszlo (#281) üzenetére

psybu
(lelkes újonc)

asusra 2 év szokott lenni. lehet, hogy elírták az 1 évet, vagy sumákolnak.
ha nem sürgős, megpróbálhatod a ready-t is, ott kb. 1 hetet kell várnod a cuccra, meg előleget kell letenni, cserébe 2 év a gari és 24.5+áfa

(#283) Laca 012 válasza psybu (#282) üzenetére

Laca 012
(őstag)
LOGOUT blog

JAJ-Jajjj!! READY??? Ostrom??? :W :W :W
Bemásolom azt a kis történetet, ami velem történt:

Nyomtatót próbáltam vásárolni, amely a depo.hu-n és az árgépen is úgy szerepelt, hogy készleten van. A biztonság kedvéért odatelefonáltam, és közölték, hogy este érkezik, úgyhogy csak holnap tudom átvenni.Másnap is holnapot ígértek, és ez így ment egy hétig. telefonszámla már közel 1000Ft,mire a 8.napon Hívásomra azt közölték, hogy van készleten. A délutáni csúcsforgalomban odaaraszoltam 1,5-2óra alatt, ám a boltban közölték, hogy ők nem állítottak olyat, hogy megjött. Határidőt továbbra sem tudnak mondani,várjak.Arra a kérdésre, hogy a fentebb említett oldalakon miért szerepel hibás infó a rendelkezésreállásról, kinevettek,és azt mondták,hogy raktáron van,de hogy melyiken,olyat ők nem állítottak, és ha itt sokáig akadékoskodok,akkor nem is fogok tőlük sohasem vásárolni, mert megtagadják a kiszolgálást. Erre kértem a vásárlók könyvét, amire az volt a válasz,hogy "kitesznek" a boltból.(kicsit trágárabbul) Mire azzal fenyegetőztem, hogy rendőrt hívok, ha azonnal nem adják oda, végülis megkaptam és beírtam. Amíg írtam a "költeményemet" 4-5 ember jött be, aki hdd-t, monitort rendelt,és hasonló cipőben jártak mint én. Egyiküknél oda mertem nézni, persze már nem közönyös arckifelyezéssel (nevetve), Újra megfenyegettek, hogy kidobnak, ami valószínű csak fizikai súlycsoportunk aránya miatt nem történt meg. Vevőket megtévesztő, hitegető, unkorrekt üzlet!
2008. 05. 26. 19:50:25
Eredeti írásom itt.

Igen. Ez ekkor történt, azóta is csak azt hallani, hogy mindent tudnak rendelésre. Legtöbb dolgot "szinte nagykeráron, vagy alatta"!! Csak sosem érkezik meg!!!
Én is tudok vadi új Ferrari F360-at, 500.000Ft-ért, CSAK most nincs itt.. Raktáron van, mégpedig külső raktáron és be kellene hozni... Most pedig nincs időm elmenni érte, úgyhogy várj rá türelemmel!! :C :C :C

Rászántam magam.. Ami nem kell eladjuk.. :) http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Laca+012&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#284) lippije válasza vitezlejszlo (#281) üzenetére

lippije
(újonc)

Irány a Bluechip (http://www.bluechip.hu) - 1 napon belül megkapod, biztos forrásból, magyar garival, közvetlenül a distritől. Ahol 1 évet adnak, az szinte mind szürke import ....

(#285) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Ez alapján csináltam 1 autotorrent.sh-t, aminek adtam futtatási jogot, és így hivatkoztam rá a startup commands-nál:
/bin/sh /opt/torrents/.config/transmission-daemon/autotorrent.sh &> /dev/null

De mivel ettől nem akart elindulni magától a torrent, ezért bemásoltam ezt is a startup-ba:
/opt/bin/transmission-daemon -g /opt/torrents/.config/transmission-daemon

Sajnos így sem indul magától, pedig ha telnet-en ez utóbbit beírom neki, akkor meg elindítja.
Hogy tudnám megoldani, hogy ne kelljen ezt a parancsot minden router reboot után kiadni?

(#286) balage25 válasza Speederer (#285) üzenetére

balage25
(tag)

csak ez kell

/bin/sh /opt/torrents/.config/transmission-daemon/autotorrent.sh

(#287) vitezlejszlo válasza lippije (#284) üzenetére

vitezlejszlo
(fanatikus tag)

Koszi az infokat. Megrendeltem, hamarosan meg is kapom, remelem bevalik! :)

A Readyrol csak annyit, hogy mi az hogy eloleget fizessek barmiert is? :) Ocsem, 2009... ehhh

(#288) psybu válasza Laca 012 (#283) üzenetére

psybu
(lelkes újonc)

én egy wl500w-t rendeltem náluk, még 2 éve, meg egy 8800gt-t, amikor hiánycikk volt. utóbbival - mondanom sem kell - úgy jártam, mint te, vagyis végül nem lett belőle semmi, viszont nem voltak ilyen parasztok, ahogy írod. úgy alakult, hogy pár hónapja bekrepált ez a bizonyos rúter, de még épp pár hónappal a 2 éves gariidőn belül, így visszavittem, amit nagy ímmel-ámmal átvett. (eredetileg a gépben 1 éves gariidő szerepelt, de ugye 2 év volt rá, ezért ráirattam golyóstollal annó, amit - a saját kézírását - most alig vett észre :D) 3 hét tökölés után, mire elkészült a javítás (cseréről szó sem volt, bár addig a telefonos érdeklődéseimre az volt a válasz, hogy a beszállítónál a labda, és ezért nem tud semmi konkrétat mondani), szóval közölte, hogy kérdéses a gari, mert folyadékot öntöttem a rúterbe. :D mondanom sem kell, a körülmények olyanok, hogy a rúter 5 méteres sugarán belülre nem is kerülhetett egy csepp víz sem, persze ezt hogyan bizonyítod be egy vadidegennek, és egyáltalán mire fel. végül abban maradtunk, hogy ő ezt nem azért mondta, mert fizetni kell a javításért, hiszen csak egy tranzisztort kellett kicserélni (amit erős a gyanúm, hogy ő maga csinált), de ráírta a garipapírra a sztoriját, a fenti kommentárral, miszerint a további gari kérdéses.. ekkor a szóban forgó gariból még 1 hónap volt hátra.. :C

szóval mindenki vonja le magának a tanulságot, hogy akar-e itt vásárolni. :D

(#289) Speederer válasza balage25 (#286) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Hát nekem így sem akar magától indulni. :(
Pedig megnéztem, hogy tényleg az van-e a fájlban aminek lennie kell és a futtatási jogot is megint kiadtam rá.

(#290) balage25 válasza Speederer (#289) üzenetére

balage25
(tag)

Mit írtál eddig a startup parancsba?

(#291) Speederer válasza balage25 (#290) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Perpill így néz ki a startup-om:
sleep 10 && mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /opt
sleep 10 && mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3 /mnt
export LD_PRELOAD=/opt/lib/libuClibc-0.9.28.so
/opt/etc/init.d/S10xinetd start
/opt/etc/init.d/S80samba start
/bin/sh /opt/torrents/.config/transmission-daemon/autotorrent.sh

(#292) ppdan

ppdan
(újonc)

Hello! Teljesen uj vagyok itt, atolvastam a topicot, majd ma vettem egy RT-N16-ot. Elso nekifutasra a hivatalos FW is egesz hasznalhatonak tunik, de a "Download Master" nevu csoda (mint ahogy azt olvastam is), valoban kritikan aluli. Torrent seed miatt lenne jo az USB disk tamogatas, szoval ezt szeretnem elerni, de ha jol latom, ehhez custom FW-re lesz szuksegem (itt ha kesz a letoltes, atmozgatja a file-t es nincs seedeles). Hamarosan nekiallok probalkozni, elotte egy kerdes: a hivatalos FW-t ha lecserelem a telnetelheto verziora, akkor nem tudnam a rajta futo rtorrentet hackelni, hogy azt csinalja, amit en akarok, ne amit ez a Download Masted mond neki? Vagy mindenkepp dd-wrt + valami torrent kliens? Igyekszem nem hulyesegeket kerdezni a jovoben. Ja, meg ket dolog:
- dd-wrt kezeli az NTFS diskemet?
- dd-wrt tud jelenleg 802.11n szabvanyt?
Ha jol emlekszem, olyasmiket olvastam, hogy ezeket jelenleg meg nem tamogatja. Koszi.

(#293) Speederer válasza balage25 (#286) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Frissítettem a firmware-t, most már ezzel frankón elindul.
Köszi. :)

(#294) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Az lehet, hogy azért lassú a torrent, mert kevés a memória? Swap nincs beállítva, mert azt írja, hogy "Function not implemented". 1előre pendrive-al próbálkozok, lehet az a baj?

(#295) Speederer válasza Speederer (#294) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Azt nemtom azért lassú-e, mert kevés neki a memória (szinte nincs is szabad ram), de azt már tudom, hogy a swap-ot még nem támogatja a firmware.

(#296) avman válasza Speederer (#295) üzenetére

avman
(őstag)

128 mega kevés neki? szerintem ott valamit nyüstölni kell...
amíg nem lesz fullos ddwrt for dummies, én meg sem próbálom. azaz, szerintem soha.
lehet lenézni az asus firmware-t, de azért vegyük már figyelembe, h print server, samba, hálózati megosztás valamint letöltés is megy (utóbbi úgy-ahogy) automatice vagy webui-ról, mindenféle parancssori bűvölés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#297) Speederer válasza avman (#296) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Hát ez az, vmit nyüstölni kell, csak (még) nemtom mit. :)

Amúgy ha vkinek pl pont torrentre kell a router, akkor azért jobban jár 1 módosított firmware-el. Meg a DD-WRT-t gyakrabban frissítik, mint az asus-t. :)

(#298) avman válasza Speederer (#297) üzenetére

avman
(őstag)

hát ja, kíváncsi leszek, mikor lesz újabb firmware a béta helyett.

(#299) Speederer válasza ppdan (#292) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Nem tudom pontosan mit értesz a telnetelhető verziós firmware alatt... talán a dd-wrt-st?
Mert az szerintem nem fog menni az asus-os download masterrel, bár ez csak 1 tipp, sose használtam a download master-t.
Szal szerintem ha dd-wrt, akkor mindenképpen vmi torrent kliens kellene még rá. Én most a transmission-el próbálkozok 1 ideje, viszonylag simán feltelepült, de annyi gondom van vele, hogy erősen zabálja a memóriát, emiatt kicsit lassú is, pontosabban ugrál a le/feltöltés.
Ez miatt ki akartam próbálni az rtorrent-et, elvileg fel is ment, csak a webui-val vannak gondok, sajna azon keresztül még nem érem el. De mivel más weblapot sem érek el róla, ezért szerintem a php-vel vagy vmi hasonlóval lesz a baj.
Ahogy néztem az rtorrent-nek kisebb a gépigénye és a webui-ja is többet tud, szóval remélem sikerül összehozni. :)

Az NTFS-t én nem erőltetném (mások sem ajánlják), de végül is miért is akarnád ntfs-sel használni? Ha csak a routerre kötve akarod használni, akkor teljesen mind1 mire van formázva. Ha pedig pl ext3-ra formázod (javasolt), akkor vagy samba-n, vagy ftp-n ugyanúgy eléred, vagy akár rakhatsz fel progit amivel már a windóz is felismeri.

És igen, tudja az N-es szabványt is. Csak a legelső verziós firmware-ben voltak gondok az alapbeállítással, de már működik, sőt szerintem még jobb is lesz. :)

(#300) ppdan válasza Speederer (#299) üzenetére

ppdan
(újonc)

Koszi a valaszt! A telnetelheto fw az alap Asus modositott verzioja, ebben a topicban linkelte valaki meg regebben. Kiprobaltam, de nem nagyon mukodott, ahogy a beta sem.
Az NTFS valoban nem szukseges kulonosebben, ha nem mozgatom a disk-et.
Szoval igazabol csak egy olyan custom FW kell, ami mar viszonylag tesztelt, aztan nekivagok. Egyelore a hivatalos FW-rel hasznalom, a torrentezesrol egyelore lemondtam, a 25 Mbit-es net siman atfolyik rajta, a disket is elerem kb. 4Mbyte/sec sebesseggel, szoval fullHD-t tudok rola streamelni, az nekem eleg.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.