Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#651) CocooN-z válasza DaeMonS (#650) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Majd akkor ezeket a kérdéseket felteszem majd egy 1,5 hónap mulva is neked:D

thx üdv nektek

Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

(#652) vargalex válasza DaeMonS (#650) üzenetére

vargalex
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem próbáltad optware-ból a vsftpd-t?

Alex

(#653) Dzs3ko

Dzs3ko
(kvázi-tag)

Meglepett hogy már van elérhető Tomato firmware ehez a routerhez 2.6-os kernellel.
Valaki esetleg próbálta már? Link: [link] Remélem nem volt dupla

(#654) FixY67 válasza Dzs3ko (#653) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Beleolvastam a fórumba, aztán úgy döntöttem, hogy ez nekem korai, túlságosan béta állapotú.
----

Viszont szomorú vagyok, mert leszedtem valamit az openwrt-ről, ami a legfrissebb verzió forrásának tűnik és meg sem említik benne az RT-N16-ot, sem a processzorát.
(egyéb Asus típusok előfordulnak)
Ez azt jelentené, hogy nem igazán foglalkoznak vele?

...

(#655) Dzs3ko válasza FixY67 (#654) üzenetére

Dzs3ko
(kvázi-tag)

Igen úgy tűnik

Viszont itt már rengeteg újítás található, meg is lepett mennyi jó tool van alapból beleépítve.

Link [link]

Esetleg ezt valaki próbálta már ?

(#656) CocooN-z válasza CocooN-z (#644) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

És ha ezekről a dolgokról le kell mondjak, attól még van olyan mint pl a wrt160NL ben hogy a NAS-t, pl csak én (pl:192.168.0.5) módosíthatom, a többiek meg csak olvashatják?

ui: Persze mindemellett lehet külön tiltani a netes nas elérést?

üdv, előre köszi

(#657) Speederer válasza Dzs3ko (#653) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Én azt használom már kb 1 hónapja. Pont az előbb frissítettem a legújabbra. Nálam egész jól muzsikál. De ha visszaolvasol már írtam róla pár hsz-t.

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#658) FixY67 válasza Speederer (#657) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Így hirtelenjében nem látom: ebből is létezik x86 változat?

...

(#659) Speederer válasza FixY67 (#658) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

He? x86 verzió? Miből? Tomatoból? :U

(#660) FixY67 válasza Speederer (#659) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Ühüm. Mi ebben a csoda? Openwrt-ből is, dd-wrt-ből is létezik... Mondjuk utóbbit nem tudom, mennyire üzemképes, de openwrt-t sokáig futtattam x86-os rendszeren, virtuális gépben.

...

(#661) Speederer válasza FixY67 (#660) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

Ja, akkor én vagyok lemaradva, bocsi! :B
Így passzolom a kérdést.

(#662) ecaddict válasza Dzs3ko (#655) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

Úgy tűnik megcsinálták Tomatora is ami a DD-WRT-nél az "optware the right way".
Tényleg jól néz ki (mondjuk a /tmp/harddisk helyett használhatták volna a /mnt-t, meg lehetne a vnstat angol orosz helyett...).

Ha lesz időm kipróbálom.
NFS vsz. ebben sem lesz... Átlag felhasználónak persze ettől még bőven jó lehet.

Gyorsan változnak a dolgok, ami nem ment két hónapja, lehet mostmár menni fog.

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#663) DaeMonS válasza vargalex (#652) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

nemigazan, bar meg kicsit zavar ez az optware megoldas, valahogy etudnam mindezeket kepzelni egy darab fwben, nem nagy cuccc a flash meretet tekintve, nomeg a mostani fwk is 4,5,9mega a legnagyobb..elferhetne benne egy ftpd, torrent,httpd stb....
az a baj h kezdek hozzaszokni az egyben jobban mukodik elvhez pl osx..es nem vesz ra a lelek h megint szetparticionaljam a hddt,es kuzdjek optwareval, meg holkell holnemkell jffs...nagyon zavar hogy eleve a ddwrt is pl 4particio a routerban,de meg akkor is kell neki a hddn is 3...ezekutan hogyvegyem komolyan azt az ost ami 7particion mukodik es aztsemtudja sajat maga hogy mit hol keressen,vagy mit hova tesz...

szoval ha raszanom magam megint, koszi az 5letet :)

ui: ezert tetszik a gyari fw, 1db file, felteszed es pont, guin beallitod es megy//mennie kene/ , eltudnam kepzelni hogy ezt turbozna fel vki, torretn guival, ftpd guival, httpdguival,ahol szepen beallithato lenne hogy mit hol talal a hddn,es mit hova mentsen....

(#664) CocooN-z válasza CocooN-z (#656) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

up :U

(#665) DaeMonS válasza Dzs3ko (#653) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

nekem ez megy most is...
beallitod megy,de reszemrol semmi extrat nem tud onmagaban,olyan fapad,de stabil es mukodik...jah nas samban keresztul lassu..

(#666) vargalex válasza DaeMonS (#663) üzenetére

vargalex
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor majd ha lesz OpenWrt, az talán jobban megfelel neked. Igaz, nincs mindenhez webes config, de minden általad említett dolog elérhető csomagként, amit akár a flash-be is telepíthetsz.
Nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem a gyári firmware esetén is több partíció létezik!

Alex

(#667) FixY67 válasza vargalex (#666) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Mikor lesz? ;)

DD-WRT-től már hullik a hajam... ipkg rengeteg csomagot nem tud feltenni, eltávolítani meg csak úgy lehet, ha legyalulom teljesen a jffs-t. :(

...

(#668) vargalex válasza FixY67 (#667) üzenetére

vargalex
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt még nem lehet tudni sajnos. A 128MB helyes kezelése is még csak most került bele a snapshot-ba (8.09.2-ben 2.6-os kernellel még nem megy).

Alex

(#669) FixY67 válasza vargalex (#668) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Sejtettem... nem véletlen a smiley. :)
(azért többé-kevésbé igyekszem követni az ottani történéseket is)

...

(#670) Speederer

Speederer
(fanatikus tag)

Azt be lehet állítani vhol, hogy a lighttpd logja ne legyen nagyobb 1 adott méretnél? Mert eddig nem is nagyon figyelgettem, aztán már több mint 140MB-os. :Y

(#671) DaeMonS válasza vargalex (#666) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

ranezek reszletesebben,koszi...

viszont gyariban nem kell/nem lehet buheralni es nem akad onmagaba...najo,nekem most sokk volt :D,de majd visszazullok

(#672) balazs_t

balazs_t
(tag)

Sziasztok,

Router vásárlás (illetve garis csere IPON-tól) előtt állok, és nem tudok dönteni, 3 napja fórumokat olvasok és egyre határozatlanabb vagyok. Volt egy Belkin N1 Vision próbálkozásom, nagyon szerettem mert a funkciói tetszettek volna HA működött volna és nem kell naponta 2x áramtalanítani. :) Mindegy visszavittem elismerték, és levásárolhatom (vagy ráfizetek jobbra..).
Gondolkodtam ezen az Asus N16-on, vagy D-link 655/685/855 esetleg NETGEAR WNDR3700.
Tényleg az az érzésem, hogy az árral (és a funkciók számával) egyenes arányban szaporodnak a problémák is. :(
Szóval ami nekem kéne Gigabit minden porton, N-es wifi ha lehet dual-band, a Firmware-t nem fogok programozgatni szóval az open source nem annyira érdekel, esetleg ha van rajta egy kijelző az nekem bejönne ( tudom parasztvakítás de az az egy tetszett a Belkinen, nagyon hasznos volt néha, láttam hogy mikor fagyott le hehe :D:D:D)
De ami a legfontosabb, hogy ne kelljen áramtalanítani naponta, hetente, és ne dobálja le szegény asszony laptopját, és ha lehet (bár tudom ez már szinte lehetetlen) működjön a Qos hogy lehessen 24/7 torrentezni. (Az árról szándékosan nem beszéltem egyelőre próbálom megtalálni a műszakilag megfelelő routert.)

Előre is köszi
B.

(#673) balazs_t válasza balazs_t (#672) üzenetére

balazs_t
(tag)

uppsz bocsi, lehet hogy átteszem ezt inkább a "Milyen routert" topicba...
Bár ha valakinek van tapasztalata a leírt igényeket illetően az ASUS N16-val akkor azt szívesen venném. Köszi

(#674) avman válasza balazs_t (#673) üzenetére

avman
(őstag)

gyári qos nem nagy eset, főleg, ha sok szálon torrenteznél másik gépen. fagyni nem fagyizik, bár néha indult már újra magatól. meg az is igaz, h nem vastagsávon (pl. digi, stb.) nyomom. de erre a részre nem volt panasz egyelőre senkinél.

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#675) DaeMonS

DaeMonS
(kvázi-tag)

hihetetlen merges kezdek lenni a gyari fwre.....gondol egyet,es statikus vagy dynamikus beallitas hiba es nem megy tovabb pppoe...reset factory def, megint beallitom,..kicsit megy,majd ha vmit alltiok,megint ua...

visszaterek ddwrthez...tud vki olyan leirast v megolsdast par sorban hogy ddwrt-nas beallitasok? ntfs 1 particio, es torrent?

(#676) balazs_t válasza avman (#674) üzenetére

balazs_t
(tag)

Köszi. Azt hiszem ebből Netgear lesz. :)

(#677) DaeMonS

DaeMonS
(kvázi-tag)

van vkinek ddwrtje beuzemelve optwareval egyutt? most olvasom hogy az optware the right way,nem mukodik mert vmelyik oldalt frissitok, viszont ezenkivul hogyan lehet sambat allitani?

(#678) CocooN-z válasza CocooN-z (#656) üzenetére

CocooN-z
(őstag)

Valaki? :)

(#679) FixY67

FixY67
(senior tag)

Addig unatkoztam, hogy végül felraktam a Tomato-t... háááááát... azzal egy kissé a lelkembe gázolt, hogy alapértelmezetten kirakott párszáz nyitott portot a portforward listába (szerk: lehet, hogy kikapcsolt állapotban voltak, első pánikreakció az volt, hogy törölni, törölni, törölni... :) ). Ráadásul úgy fest, a wifi nemhogy gyorsabb és stabilabb nem lett a fórumokon olvasottak ellenére, még mintha lassult volna egy kicsit... bár ezen még dolgozom.
A menüje sem túl kézreálló így első menetre a DD-WRT után, de még van rá esély, hogy megszokjam.

Viszont úgy tűnik, van on demand pppoe. :)

[ Szerkesztve ]

...

(#680) FixY67

FixY67
(senior tag)

storno... csak figyelmetlen voltam.

[ Szerkesztve ]

...

(#681) FixY67

FixY67
(senior tag)

Navégre, valami kis sikerélmény! Az openwrt-s netstat-nat-ot második nekifutásra sikerült telepíteni és működik is. :)

...

(#682) avman

avman
(őstag)

[link]
Beta Version 9.0.1.0
nemtom volt-e már.

[ Szerkesztve ]

(#683) FixY67 válasza avman (#682) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Te tudod, miben különbözik az 1.0.0.6-tól? Mert én érdemi különbséget nem találtam.

...

(#684) avman válasza FixY67 (#683) üzenetére

avman
(őstag)

szerinted volt merszem feltenni??? :DDD
mérete legalábbis eltérő.
najóvan, megnézem. legfeljebb ma nem lesz net. ha estig nem láttok, akkor biztosan... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#685) FixY67 válasza avman (#684) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Jabocs, én eggyel korábbi bétát néztem. Ezek is tudnak ám számozni! :DD
1.0.0.6-os a "stabil", van 9.9.3.7-es béta és van egy ennél újabb 9.0.1.0 verziójú másik béta. :C

...

(#686) avman válasza FixY67 (#685) üzenetére

avman
(őstag)

nekem is fura volt. de mivel kell a helyi háló ma mindenképp, max késő este tolom fel.
rágúgliztam, de pár orosz oldalon kívül nem dobott ki semmit.

(#687) Dot

Dot
(senior tag)

Hali!
2 hónap alatt sikerült beszereznem ezt a routert.
Beüzemeltem, de nem adja vissza azt a sebességet amit vártam tőle. Szvsz csak valamit be kellene állítani rajt. Netem: 80/25Mbites digi/pppoe/
Ha 1 géppel töltök/torrent/ akkor 8,5-9MB/s jön a 10,3MB/s helyett/ha router nélkül csatizok akkor fixen: 10,3-10,5MB/s töltök/torrent//
Ha 2 gépről töltök 1 gigás ethernet +54es wifi akkor 5MB/s illetve 2MB/s jön az adat, emellett igen lassú a böngésző. Szerintem picit meleg a router.
Valaki tud valami megoldást?

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

(#688) Dot

Dot
(senior tag)

Ja kifelejtettem a feltöltés az háát:

Torrentnél 400kB/s fölött még nem láttam. Router nélkül fix 3,1MB/s
Szerintem ez sem normális.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

(#689) ecaddict válasza Dot (#688) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

DD-WRT-t felraktad?

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#690) FixY67 válasza Dot (#688) üzenetére

FixY67
(senior tag)

Hányszor mértél? Próbáltad pár percen belül routerrel és nélküle?
(mondjuk az is igaz, hogy a gyári firmware-rel nem sokat próbálkoztam)

...

(#691) ecaddict válasza Dot (#688) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

Kihagytam, itt a leírás+Link a firmware-hez: Link
Itt meg egy Digi 80/25-ös véleménye a firmware csere után. Link

(#692) FixY67

FixY67
(senior tag)

Azt tudja valaki, hogy az USB portra dugott pendrive LED-jének működését "ki" szabályozza?
Úgy értem, a pendrive elektronikája villogtatja, amikor adatforgalmat érzékel, vagy a fogadó oldalról kapcsolgatja a drivert?

Tudom, kicsit hülye kérdés, de azért lettem kíváncsi, mert arra emlékszem, hogy az openwrt-vel ha épp nem futtattam róla semmit, akkor csak addig pislákolt míg felmountolta a rendszer. Most a Tomato alatt folyamatosan villog, ugyanakkor a dstat állítása szerint nincs adatforgalom az eszközön. :F

[ Szerkesztve ]

...

(#693) DaeMonS válasza FixY67 (#692) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

a pendrivot egy vezerlo szabalyozza,melynek a kimenetere van kotve 1 led,ami megfelelo adatmozgasra a vezerlo szabalyozz...tehat pendrivone belul tortenik a led kezelese is...ha mas mas fw maskent hasznalja,az csak azert lehet mert egyesek gyakrabban "raneznek" , es/vagy fogjak az eszkozt.

(#694) FixY67 válasza DaeMonS (#693) üzenetére

FixY67
(senior tag)

OK, én is így képzeltem. Akkor már csak az a kérdés, hogy ha a dstat szerint nincs I/O művelet a pendrive-on, akkor mégis mi a bánatot csinál vele? :F

...

(#695) Dot válasza ecaddict (#691) üzenetére

Dot
(senior tag)

Hát felraktam a dd-wrt t de a sebességben sok változás nem történt.

Igen többszöri mérések átlaga ez.
Torrent is ezt az eredményt igazolja! pici gyorsulás 9-9,5MB/s fel:400kB/s max.

Ja amit még nem tudtam megcsinálni! Portot hogy lehet kiengedni? Találtam ilyet hogy "Port Forwarding", de ott nem lehet semmit sem csinálni.

(#696) ecaddict válasza Dot (#695) üzenetére

ecaddict
(senior tag)

WiFi-n vagy vezeteken csatlakozol a routerhez?
Ha vezetéken akkor, gigabites vagy 100 Mbit-es a hálózati kártyád?

Amit korábban linkeltél (48.96 Mbit) annyira rossz érték, hogy annál még a WL-500gP (nem gigabites routerként) többet hozott Digi 80/25 (kereshető itt a fórumban)...
Valahol nagy gáz van, ha vezetéken ezt tudod kihozni.
Nem lehet, hogy az MTU-val gond van (PPPoE tipikusan 1492, míg etherneten 1500)? Csak tipp.

(#697) Dot válasza ecaddict (#696) üzenetére

Dot
(senior tag)

Gigás hálókarim van /gigabittel is csatlakozik/
mtu 1492...

esetleg ezekhe kell-e nyúlni?
PPP Compression
T-Home VDSL 7 VLAN Tagging
MPPE Encryption
Force reconnect
STP

A portokat hogy kell engedélyezni az még mindig a kérdésem!

ja: letöltésén a cpu/a router cpuja/ kihasználtság ~36% körül mozog/9,5MB/s/
feltöltésnél 0%

[ Szerkesztve ]

(#698) DaeMonS válasza FixY67 (#694) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

lelke van :D

(#699) DaeMonS válasza Dot (#695) üzenetére

DaeMonS
(kvázi-tag)

pedig nalad lehet vmi zur.
gigabyta ep45, gigalan>1.5m mazzag>router>digi 80/25, meresben meg 87/23kb,es mindig ,de nyivan a torrentek,a tobbgep nem szamit,mert modositja az erteket.

1 router 1 gep,boven hozza, adatlap alapjan ha duplaznak akkor is jok vagyunk ~140megaig :D

(#700) Speederer válasza Dot (#697) üzenetére

Speederer
(fanatikus tag)

A portokat hogy kell engedélyezni az még mindig a kérdésem!
Pedig a Port forwarding-nál lesz ami neked kell. Beírod az ip-t + a portot, aztán asszem ennyi.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.