Majd akkor ezeket a kérdéseket felteszem majd egy 1,5 hónap mulva is neked
thx üdv nektek
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.

Majd akkor ezeket a kérdéseket felteszem majd egy 1,5 hónap mulva is neked
thx üdv nektek
Nem próbáltad optware-ból a vsftpd-t?
Alex

Meglepett hogy már van elérhető Tomato firmware ehez a routerhez 2.6-os kernellel.
Valaki esetleg próbálta már? Link: [link] Remélem nem volt dupla

Beleolvastam a fórumba, aztán úgy döntöttem, hogy ez nekem korai, túlságosan béta állapotú.
----
Viszont szomorú vagyok, mert leszedtem valamit az openwrt-ről, ami a legfrissebb verzió forrásának tűnik és meg sem említik benne az RT-N16-ot, sem a processzorát.
(egyéb Asus típusok előfordulnak)
Ez azt jelentené, hogy nem igazán foglalkoznak vele?
...

Igen úgy tűnik
Viszont itt már rengeteg újítás található, meg is lepett mennyi jó tool van alapból beleépítve.
Link [link]
Esetleg ezt valaki próbálta már ?

És ha ezekről a dolgokról le kell mondjak, attól még van olyan mint pl a wrt160NL ben hogy a NAS-t, pl csak én (pl:192.168.0.5) módosíthatom, a többiek meg csak olvashatják?
ui: Persze mindemellett lehet külön tiltani a netes nas elérést?
üdv, előre köszi

Én azt használom már kb 1 hónapja. Pont az előbb frissítettem a legújabbra. Nálam egész jól muzsikál. De ha visszaolvasol már írtam róla pár hsz-t.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Így hirtelenjében nem látom: ebből is létezik x86 változat?
...

He? x86 verzió? Miből? Tomatoból? 

Ühüm. Mi ebben a csoda? Openwrt-ből is, dd-wrt-ből is létezik... Mondjuk utóbbit nem tudom, mennyire üzemképes, de openwrt-t sokáig futtattam x86-os rendszeren, virtuális gépben.
...

Ja, akkor én vagyok lemaradva, bocsi! 
Így passzolom a kérdést.

Úgy tűnik megcsinálták Tomatora is ami a DD-WRT-nél az "optware the right way".
Tényleg jól néz ki (mondjuk a /tmp/harddisk helyett használhatták volna a /mnt-t, meg lehetne a vnstat angol orosz helyett...).
Ha lesz időm kipróbálom.
NFS vsz. ebben sem lesz... Átlag felhasználónak persze ettől még bőven jó lehet.
Gyorsan változnak a dolgok, ami nem ment két hónapja, lehet mostmár menni fog.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

nemigazan, bar meg kicsit zavar ez az optware megoldas, valahogy etudnam mindezeket kepzelni egy darab fwben, nem nagy cuccc a flash meretet tekintve, nomeg a mostani fwk is 4,5,9mega a legnagyobb..elferhetne benne egy ftpd, torrent,httpd stb....
az a baj h kezdek hozzaszokni az egyben jobban mukodik elvhez pl osx..es nem vesz ra a lelek h megint szetparticionaljam a hddt,es kuzdjek optwareval, meg holkell holnemkell jffs...nagyon zavar hogy eleve a ddwrt is pl 4particio a routerban,de meg akkor is kell neki a hddn is 3...ezekutan hogyvegyem komolyan azt az ost ami 7particion mukodik es aztsemtudja sajat maga hogy mit hol keressen,vagy mit hova tesz...
szoval ha raszanom magam megint, koszi az 5letet 
ui: ezert tetszik a gyari fw, 1db file, felteszed es pont, guin beallitod es megy//mennie kene/ , eltudnam kepzelni hogy ezt turbozna fel vki, torretn guival, ftpd guival, httpdguival,ahol szepen beallithato lenne hogy mit hol talal a hddn,es mit hova mentsen....

up 

nekem ez megy most is...
beallitod megy,de reszemrol semmi extrat nem tud onmagaban,olyan fapad,de stabil es mukodik...jah nas samban keresztul lassu..
Akkor majd ha lesz OpenWrt, az talán jobban megfelel neked. Igaz, nincs mindenhez webes config, de minden általad említett dolog elérhető csomagként, amit akár a flash-be is telepíthetsz.
Nem vagyok teljesen biztos benne, de szerintem a gyári firmware esetén is több partíció létezik!
Alex

Mikor lesz? 
DD-WRT-től már hullik a hajam... ipkg rengeteg csomagot nem tud feltenni, eltávolítani meg csak úgy lehet, ha legyalulom teljesen a jffs-t. 
...
Ezt még nem lehet tudni sajnos. A 128MB helyes kezelése is még csak most került bele a snapshot-ba (8.09.2-ben 2.6-os kernellel még nem megy).
Alex

Sejtettem... nem véletlen a smiley. 
(azért többé-kevésbé igyekszem követni az ottani történéseket is)
...

Azt be lehet állítani vhol, hogy a lighttpd logja ne legyen nagyobb 1 adott méretnél? Mert eddig nem is nagyon figyelgettem, aztán már több mint 140MB-os. 

ranezek reszletesebben,koszi...
viszont gyariban nem kell/nem lehet buheralni es nem akad onmagaba...najo,nekem most sokk volt
,de majd visszazullok

Sziasztok,
Router vásárlás (illetve garis csere IPON-tól) előtt állok, és nem tudok dönteni, 3 napja fórumokat olvasok és egyre határozatlanabb vagyok. Volt egy Belkin N1 Vision próbálkozásom, nagyon szerettem mert a funkciói tetszettek volna HA működött volna és nem kell naponta 2x áramtalanítani.
Mindegy visszavittem elismerték, és levásárolhatom (vagy ráfizetek jobbra..).
Gondolkodtam ezen az Asus N16-on, vagy D-link 655/685/855 esetleg NETGEAR WNDR3700.
Tényleg az az érzésem, hogy az árral (és a funkciók számával) egyenes arányban szaporodnak a problémák is. 
Szóval ami nekem kéne Gigabit minden porton, N-es wifi ha lehet dual-band, a Firmware-t nem fogok programozgatni szóval az open source nem annyira érdekel, esetleg ha van rajta egy kijelző az nekem bejönne ( tudom parasztvakítás de az az egy tetszett a Belkinen, nagyon hasznos volt néha, láttam hogy mikor fagyott le hehe 

)
De ami a legfontosabb, hogy ne kelljen áramtalanítani naponta, hetente, és ne dobálja le szegény asszony laptopját, és ha lehet (bár tudom ez már szinte lehetetlen) működjön a Qos hogy lehessen 24/7 torrentezni. (Az árról szándékosan nem beszéltem egyelőre próbálom megtalálni a műszakilag megfelelő routert.)
Előre is köszi
B.

uppsz bocsi, lehet hogy átteszem ezt inkább a "Milyen routert" topicba...
Bár ha valakinek van tapasztalata a leírt igényeket illetően az ASUS N16-val akkor azt szívesen venném. Köszi

gyári qos nem nagy eset, főleg, ha sok szálon torrenteznél másik gépen. fagyni nem fagyizik, bár néha indult már újra magatól. meg az is igaz, h nem vastagsávon (pl. digi, stb.) nyomom. de erre a részre nem volt panasz egyelőre senkinél.
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

hihetetlen merges kezdek lenni a gyari fwre.....gondol egyet,es statikus vagy dynamikus beallitas hiba es nem megy tovabb pppoe...reset factory def, megint beallitom,..kicsit megy,majd ha vmit alltiok,megint ua...
visszaterek ddwrthez...tud vki olyan leirast v megolsdast par sorban hogy ddwrt-nas beallitasok? ntfs 1 particio, es torrent?

Köszi. Azt hiszem ebből Netgear lesz. 

van vkinek ddwrtje beuzemelve optwareval egyutt? most olvasom hogy az optware the right way,nem mukodik mert vmelyik oldalt frissitok, viszont ezenkivul hogyan lehet sambat allitani?

Addig unatkoztam, hogy végül felraktam a Tomato-t... háááááát... azzal egy kissé a lelkembe gázolt, hogy alapértelmezetten kirakott párszáz nyitott portot a portforward listába (szerk: lehet, hogy kikapcsolt állapotban voltak, első pánikreakció az volt, hogy törölni, törölni, törölni...
). Ráadásul úgy fest, a wifi nemhogy gyorsabb és stabilabb nem lett a fórumokon olvasottak ellenére, még mintha lassult volna egy kicsit... bár ezen még dolgozom.
A menüje sem túl kézreálló így első menetre a DD-WRT után, de még van rá esély, hogy megszokjam.
Viszont úgy tűnik, van on demand pppoe. 
[ Szerkesztve ]
...

storno... csak figyelmetlen voltam.
[ Szerkesztve ]
...

Navégre, valami kis sikerélmény! Az openwrt-s netstat-nat-ot második nekifutásra sikerült telepíteni és működik is. 
...

[link]
Beta Version 9.0.1.0
nemtom volt-e már.
[ Szerkesztve ]

Te tudod, miben különbözik az 1.0.0.6-tól? Mert én érdemi különbséget nem találtam.
...

szerinted volt merszem feltenni??? 
mérete legalábbis eltérő.
najóvan, megnézem. legfeljebb ma nem lesz net. ha estig nem láttok, akkor biztosan... 
[ Szerkesztve ]

Jabocs, én eggyel korábbi bétát néztem. Ezek is tudnak ám számozni! 
1.0.0.6-os a "stabil", van 9.9.3.7-es béta és van egy ennél újabb 9.0.1.0 verziójú másik béta. 
...

nekem is fura volt. de mivel kell a helyi háló ma mindenképp, max késő este tolom fel.
rágúgliztam, de pár orosz oldalon kívül nem dobott ki semmit.

Hali!
2 hónap alatt sikerült beszereznem ezt a routert.
Beüzemeltem, de nem adja vissza azt a sebességet amit vártam tőle. Szvsz csak valamit be kellene állítani rajt. Netem: 80/25Mbites digi/pppoe/
Ha 1 géppel töltök/torrent/ akkor 8,5-9MB/s jön a 10,3MB/s helyett/ha router nélkül csatizok akkor fixen: 10,3-10,5MB/s töltök/torrent//
Ha 2 gépről töltök 1 gigás ethernet +54es wifi akkor 5MB/s illetve 2MB/s jön az adat, emellett igen lassú a böngésző. Szerintem picit meleg a router.
Valaki tud valami megoldást?
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

Ja kifelejtettem a feltöltés az háát:
Torrentnél 400kB/s fölött még nem láttam. Router nélkül fix 3,1MB/s
Szerintem ez sem normális.
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

DD-WRT-t felraktad?
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Hányszor mértél? Próbáltad pár percen belül routerrel és nélküle?
(mondjuk az is igaz, hogy a gyári firmware-rel nem sokat próbálkoztam)
...

Azt tudja valaki, hogy az USB portra dugott pendrive LED-jének működését "ki" szabályozza?
Úgy értem, a pendrive elektronikája villogtatja, amikor adatforgalmat érzékel, vagy a fogadó oldalról kapcsolgatja a drivert?
Tudom, kicsit hülye kérdés, de azért lettem kíváncsi, mert arra emlékszem, hogy az openwrt-vel ha épp nem futtattam róla semmit, akkor csak addig pislákolt míg felmountolta a rendszer. Most a Tomato alatt folyamatosan villog, ugyanakkor a dstat állítása szerint nincs adatforgalom az eszközön. 
[ Szerkesztve ]
...

a pendrivot egy vezerlo szabalyozza,melynek a kimenetere van kotve 1 led,ami megfelelo adatmozgasra a vezerlo szabalyozz...tehat pendrivone belul tortenik a led kezelese is...ha mas mas fw maskent hasznalja,az csak azert lehet mert egyesek gyakrabban "raneznek" , es/vagy fogjak az eszkozt.

OK, én is így képzeltem. Akkor már csak az a kérdés, hogy ha a dstat szerint nincs I/O művelet a pendrive-on, akkor mégis mi a bánatot csinál vele? 
...

Hát felraktam a dd-wrt t de a sebességben sok változás nem történt.
Igen többszöri mérések átlaga ez.
Torrent is ezt az eredményt igazolja! pici gyorsulás 9-9,5MB/s fel:400kB/s max.
Ja amit még nem tudtam megcsinálni! Portot hogy lehet kiengedni? Találtam ilyet hogy "Port Forwarding", de ott nem lehet semmit sem csinálni.

WiFi-n vagy vezeteken csatlakozol a routerhez?
Ha vezetéken akkor, gigabites vagy 100 Mbit-es a hálózati kártyád?
Amit korábban linkeltél (48.96 Mbit) annyira rossz érték, hogy annál még a WL-500gP (nem gigabites routerként) többet hozott Digi 80/25 (kereshető itt a fórumban)...
Valahol nagy gáz van, ha vezetéken ezt tudod kihozni.
Nem lehet, hogy az MTU-val gond van (PPPoE tipikusan 1492, míg etherneten 1500)? Csak tipp.

Gigás hálókarim van /gigabittel is csatlakozik/
mtu 1492...
esetleg ezekhe kell-e nyúlni?
PPP Compression
T-Home VDSL 7 VLAN Tagging
MPPE Encryption
Force reconnect
STP
A portokat hogy kell engedélyezni az még mindig a kérdésem!
ja: letöltésén a cpu/a router cpuja/ kihasználtság ~36% körül mozog/9,5MB/s/
feltöltésnél 0%
[ Szerkesztve ]

lelke van 

pedig nalad lehet vmi zur.
gigabyta ep45, gigalan>1.5m mazzag>router>digi 80/25, meresben meg 87/23kb,es mindig ,de nyivan a torrentek,a tobbgep nem szamit,mert modositja az erteket.
1 router 1 gep,boven hozza, adatlap alapjan ha duplaznak akkor is jok vagyunk ~140megaig 

A portokat hogy kell engedélyezni az még mindig a kérdésem!
Pedig a Port forwarding-nál lesz ami neked kell. Beírod az ip-t + a portot, aztán asszem ennyi.