Az ugye nem kérdés, hogy a HDD-t a routerre kell kötni. A kérdés, hogy honnan fogja kapni a tápot. Egy ideig használtam egy aktív USB hub-ot, de azóta rájöttem nem lesz rá szükségem (sajnos). A tápját (mármint az USB hub-ét) viszont direktbe a 2.5" rack-hez továbbra is használom.
Anno amikor vettem a 2.5" rack-et még nem nagyon volt 2.5"-es eSATA-s választék. Az igényeimnek leginkább az ICY BOX IB-290 felelt meg. Kicsit drága volt, de érződött rajta a minőség.
Részletek ebben a hsz-ban.
Azóta már láttam más hasonlóan jó típusokat is. Olyat nagyon nehezen fogsz találni aminek saját külső tápja van (2.5"-nál ez nem divat) viszont vannak olyanok amin táp csatlakozó aljzat sincs. Na ezek kerülendőek, hacsak nem vagy az a barkácsolós típus.
Még egy fontos dolog: Az eSATA és az USB nem használható egyszerre (még úgy sem, hogy az eSATA részt csak olvasásra használod, kipróbáltam, sérült fájlrendszer az eredmény), az eSATA akkor jön jól, ha leszeded a routerről és pl. laptophoz/PC-hez kötöd (újabb laptopoknak alapból van eSATA csatlakozója, legalábbis a jobbaknak).
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========