Koszi az irasokat, atolvasom!
ipkg : nincs ipkg-opt parancs, csak ipgk, semmi mas nincs 
"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

Koszi az irasokat, atolvasom!
ipkg : nincs ipkg-opt parancs, csak ipgk, semmi mas nincs 
"Az a tény kedves cousin, hogy a mi kis kópénk Tangonak hívja magát a Szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej."

Az ipkg-opt részt neked kell telepíteni, itt van leírás hozzá.

Mukodik! fent az rtorrent!
mar csak a web feluletet kell osszeizgatni hozza
Oooo...
arra van link esetleg? Tuti olvastam multkor es most nem talalja meg a gugli se :/ 
Koszi!!!
vl

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Izgatottam varom az Oleg FW-t! 

Én is izgatottan várom az Oleget.
Csak érdekességként jegyzem meg, hogy a WL-500gP Oleg konfigom (majdnem) simán megy DD-WRT alatt.
A Services/USB-nél be kellett tenni az rc.unslung-ot ill. felmountolni az /mnt-t, de simán megy (a WL-500 2.4-es, a DD-WRT meg 2.6 os kernel).
Mivel a lighttpd is megy simán fut a rutorrent web UI is.
Nem olyan nagy durranás ez a DD-WRT. Nekem az Oleg jobban bejön.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Nahali
Koszi a segitsegeket, sikerult feltenni az rtorrentet. Viszont. Az az erdekesseg van, hogy elinditok egy ubuntu torrentet, es amig le nem jon, igen surun bontodik a pppoe kapcsolatom. Hogy miert az nem derul ki, ez van a logban:
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[31822]: Exit.
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.notice pppd[32570]: pppd 2.4.4 started by root, uid 0
Dec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[32570]: PPP session is 425
Suruseg:
/var/log/messages.0
ec 14 12:53:01 DD-WRT daemon.info pppd[1156]: Exit.
/var/log/messages.0
ec 14 13:15:34 DD-WRT daemon.info pppd[26883]: Exit.
/var/log/messages.0
ec 14 13:35:05 DD-WRT daemon.info pppd[27561]: Exit.
/var/log/messages.0
ec 14 13:47:06 DD-WRT daemon.info pppd[28207]: Exit.
/var/log/messages.0
ec 14 15:14:40 DD-WRT daemon.info pppd[29044]: Exit.
/var/log/messages
ec 14 15:23:11 DD-WRT daemon.info pppd[30758]: Exit.
/var/log/messages
ec 14 15:45:13 DD-WRT daemon.info pppd[31185]: Exit.
/var/log/messages
ec 14 16:15:15 DD-WRT daemon.info pppd[31822]: Exit.
Szoval kerdesek: masnak is van ilyen bontasi okossag? Tegnap este geprol router mogul torrenteltem, es nem bontott a router. Tehat ugy nez ki (de ezt meg tesztelem) hogy ha a router torrentol akkor bontodik a pppoe. Ram van szabad (swap is van).. nem tudom mi tortenik. A letoltes se jon veszett modon, kb 10mbit/sec-el. Jelenleg eppen egy usb stick-re mentek ami 8 giga (hdd folyamatban
.
Illetve lehet ezt a pppoe-t kicsit debugosabban inditani? A tomato legalabb megmondta, hogy lcp: termination request meg hasonlok miatt bontodott a kapcsolat (peldaul) , de ez hallgat mint a sir 
laca
[ Szerkesztve ]
(#358) vitezlejszlo válasza vitezlejszlo (#357) üzenetére

aham. Bontasoknal ilyen hiba a dmesg-ben:
printk: 698 messages suppressed.
swapper: page allocation failure. order:0, mode:0x20
Call Trace:[<80010788>][<80010788>][<8005d684>][<8007b53c>][<8007baec>][<802286b0>][<8028e7a8>][<8023390c>][<8023390c>][<80034f5c>][<80034af8>][<80034c38>][<80007cd0>][<80009c44>][<8000be88>][<8000be88>][<8000be50>][<800f8b94>][<8047cc98>][<8047c198>]
Mem-info:
Normal per-cpu:
CPU 0: Hot: hi: 42, btch: 7 usd: 6 Cold: hi: 14, btch: 3 usd: 12
Active:12425 inactive:14550 dirty:287 writeback:2622 unstable:0
free:129 slab:3545 mapped:8584 pagetables:124 bounce:0
Normal free:516kB min:1440kB low:1800kB high:2160kB active:49700kB inactive:58200kB present:130048kB pages_scanned:0 all_unreclaimable? no
lowmem_reserve[]: 0 0
Normal: 1*4kB 0*8kB 0*16kB 0*32kB 0*64kB 0*128kB 0*256kB 1*512kB 0*1024kB 0*2048kB 0*4096kB = 516kB
Swap cache: add 47, delete 28, find 19/23, race 0+0
Free swap = 511860kB
Total swap = 511992kB
Free swap: 511860kB
32767 pages of RAM
0 pages of HIGHMEM
1520 reserved pages
33122 pages shared
19 pages swap cached
hehe...
van itt meg mit reszelni 
(#359) vitezlejszlo válasza vitezlejszlo (#358) üzenetére

Tovabb tesztelve: rtorrentel hiba van (kernel?), de transmission-nal viszont nincs problema. Van esetleg az rtorrenthez hasonlo kis igenyu normalis kliens? Ez a transmission elegge eszi a procit 

átpakoltam a rútert, meg állogattam az antennákat, 1 gigás file-t mozgattam:
lan to wlan átlag 108 megabit, 120 megabit a max, amire felkúszott.
wlan to lan: 92 megabit átlag, 105 megabit max.
a laptop 320 cm-re van a rútertől.
total commander, win meg időmérés.
nincs erre valami tesztprogram, szép grafikonokkal?
[ Szerkesztve ]
Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

Oleg firmwarerol van mar vmi hir?
Illetve rtorrent futasa megoldott mar vhogy ezen ar outeren? Ha igen az rtorrent futasa van meg kihatassal a net sebessegre nevezetesen nekem WL500gp V1-en ha fut nagyon lassitja gondolom a procit hogy lefoglalja itt ut vissza gyengebb CPU.
Szal ez a CPU parhuzamosan jol muxik tobb alkalmazas hazsnalataval?

Ez is ugyanolyan "gyors" usb-n,mint a wl-500gp sorozat?
LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

kb. 2-2.5x olyan "gyors". Sajnos még nincs olyan firmware ami tudná az NFS-t (és lévén Linuxos a gép amihez csatlakozik, más nem nagyon érdekel).
Azaz csodákat várni nem kell, több fórumon is előjött kb. 10 MByte/s amit ettől a routertől el lehet várni (WL-500: 4 Mbyte/s).
Viszont, ha többen is használják a netet amit a router megoszt (egyébként mi értelme lenne a routernek?) akkor az kvázi ingyen van (fogyasztás szempontjából).
Pl. nálunk non-stop megy a router(/modem) ami havi szinten kb. 600 Ft (az RT-N16 egy picit többet fogyaszt, de most nincs kedvem újraszámolni, vsz 10%-on belül van). Ha most még egy NAS-t is be akarnék tenni legalább megduplázná a fogyasztást (de inkább 3x lenne az).
Hiába tudna egy jobb NAS akár 5x sebességet is, nem igazán tudnám kihasználni, nincs non-stop szükségem erre a sebességre. Amikor van, a router leállítása nélkül le tudom húzni ill visszarakni az USBs/eSATAs racket (azaz akik csak a net-et használják semmit nem vesznek ebből észre). Egyébként meg nem hiszem, hogy megfizethető árban van olyan NAS ami felveszi a versenyt a dual core-os, WD raptor 300+Samu HD502HJ (F3) géppel amit egyébként is használok (ha nagy ritkán nagyobb mennyiségű adatot kell mozgatni).
Olyan torrentes letöltésekhez amik "lassan" (olyan kábelnetesen lassan mert ADSL max sem tud annyit) jönnek le megint pont jó a router hiába nem egy sebesség bajnok. Szintén ha nagyritkán le akarok szedni a rapidshare/data.hu-ról valamit (olyan ritkán, hogy ezért semmi kedvem fizetni) erre is teljesen OK az a sebesség amit a router tud. Mondjuk ehhez egyszer be kellet tegyek egy scriptet a korábban megírt wget-es scriptembe. Így született a fewgets.
Szóval röviden SOHO routerként az RT-N16 abszolult a top kategóriában van (jópár szempont alapján gyengébb routereket árulnak több pénzért), egyébként meg azok a plusz funkciók amit némi hozzáértéssel/utánaolvasással hozzá lehet adni (csak a népszerűbbeket írtam most) lehetővé teszik, hogy több más eszközt is helyettesíteni lehessen vele (ha nincs szükségünk pl. egy olyan NAS-ra aminek gyakran 50 MByte/s feletti forgalma van).
Ha annél több kell, akkor meg a router mellé még lehet pl. Synology NAS-t meg HD-s mediacentereket venni. Egy hasonló routerre vsz. még akkor is szükség lesz...
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Köszi a részletes leírást. Csak azért kérdeztem,mert jelenleg a wl500gp,mint írtad is,max.4Mbps-t tud nfs-en.
LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

üdv kollégák, gondolom, azt nem túl egyszerű megoldani, hogy az rt-n16-ra kötött vinyón lévő ékezetes file-ok (egy rakat mp3 így került fel a gépre ....) rendesen látszódjanak, ha ftp-n próbálom megnyitni...Ötlet?

Nem adtad meg milyen firmware, milyen ftp progi (oprendszer stb). Per pillanat nekem DD-WRT van fenn (ha lesz Oleg majd váltok rá).
Fedora 12, shell-ből simán megy (DD-WRT-n ProFTPD van):![]()
WL-500gP/Oleg-en a ProFTPD volt a leglassab fájl transfer módszer, mindössze, 1.9 MByte/s-el. Itt még a ProFTPD is 6.9 MByte/s-et produkál. Ez alapján NFS-el biztos egy kicsit még 10 MByte/s felé is lehet majd menni.
A fewgest-el is jók az ékezetek (az Oleges megy egy az egyben, még a letöltéshez sem kellet módosítsak):![]()
Firefox alatt viszont ha beírtam a címsorba a teszt könyvtárat (ftp://192.168.1.1/cgi-bin/Test/) bajok vannak.
Mintha a FF nem tudná az oktális UTF-8 encoding-ot kezelni:![]()

Végigolvasva az előzményeket, felmerült bennem pár kérdés.
Van egy 100/80 netem. Havonta durván 1 tb adatforgalom (ez a max.) Van egy lan-os gép, + 2 wlanos + telók.
A cél, hogy a routerre rákötném usb-n keresztül a WD Mybook-ot (ntfs), akkor azt lássa a többi gép is. Vhol mintha olvastam volna, hogy ez a router nem látja az ntfs fájlrendszert. Ez most akkor azt jelenti, hogy a hálózaton lévő gépek sem fogják tudni kezelni a Mybook-ot?
Szóval fontossági sorrend: a WD-t jelenlegi fájlrendszerével megosztani a hálózaton, kihasználni a teljes sávszélemet, esetleg torrent futtatható legyen a routeren.
Alkalmas minderre az asus? 

a gyári firmware:
- látja az ntfs filerendszert (samba). asszem 1.5 teráig. de lehet kettőig.
- tud torrentet. a beta firm seedel is állítólag. azt nem tudom, mihez kezd ekkora sávszéllel. a rúter elvileg elbírja.
a costum firmware-k többet tudnak, de asszem az ntfs kezelésük nem az igazi.
de az, h más filerendszert használj a mybookon és a win lássa, bőven megoldható.
[ Szerkesztve ]

Izé... samba != ntfs. A samba hálózaton látja azt, amit alátolnak, az ntfs meg a fizikailag jelenlévő partícióra pakolt fájlredszer.
...

azta, nem mondod... tudtommal a routerben futó samba mountolja be az ntfs filrendszert, h a linux láthassa, de majd kijavítanak, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]

Ugye kell egyrészt, hogy a router olvassa a fájlrendszert.
Erre mondta avman, hogy megy. Én is tettem egy kósza próbálkozást rá, de lehet Linux alól NTFS fájlrendszer létrehozása nem volt a legjobb ötlet.
Másrész kell a Samba, hogy hálózaton megoszd bármelyik fájlrendszert. Ez is megy. Ha már tudja kezelni a router az NTFS-t akkor a Samba-nak tök mindegy, milyen fájl rendszert oszt meg, pont ahogy írod.

Én is tettem egy kósza próbálkozást rá, de lehet Linux alól NTFS fájlrendszer létrehozása nem volt a legjobb ötlet.
de akkor már miért nem part. magic? bár mondjuk én gyűlölöm azt a progit, helyette inkább EASEUS win alól, meg az is butulható. no meg free.
[ Szerkesztve ]

Finoman szólva félreérthető volt a fogalmazása... 
...

Hát lehet, hogy csak nem értjük meg egymást, de amit írsz, az szerintem nem fedi a valóságot. Az ntfs használatához kell valami kernelmodul, meg a mount.ntfs - legalábbis én így tudom. A samba meg a hálózati kommunikációhoz kell, de az független a fájlrendszer típusától.
...

ezek szerint ezt rosszul tudtam. csak mivel az indult el, mikor rádugtam a vinyót, ebből gondoltam, h szerepet játszik. de ezek szerint csak a hálózati megosztásban.
ilyet találtam: Fuse/ntfs-3g 
10 perc utánaolvasás után, az már egyszer biztos, h a büdös életben nem állok neki costum firmware-nek, ha nem megy minden, amit akarok webui-ról, panancssör nélkül. 
[ Szerkesztve ]

Skacok van koztetek olyan, aki most is torrentel a routeren lokalisan? En probaltam az rtorrentet is, az folyamatosan memoria problemakkal elszall (kernel hiba), probaltam a transmission-t, az is 2-3 torrent felett megfagyogat... szoval valami nem okes. ctorrent detto.. Lehet swap baja van... de a legujabb ddwrt meg raadasul kikapcsolt swap-pel van forditva, hisztizik is a nep miatta 
Szoval aki torrentozik az legyszi irja meg, hogy melyik klienssel, es osszesen hany torrent van megosztva.
koszi
laca

Húú, hát nem mondom, hogy minden szavatokat tisztán értem
, azért köszönöm a válaszokat! 
Végülis, akkor ha megrendelem a kütyüt, és rádugom a wd mybookot, akkor mindenféle "varázslás" nélkül látni fogja a hálózaton belül az összes gép. (márha jól értettem amit írtatok)
Kicsit itt offtopic, de az asus mennyivel tud többet azokban amire nekem kell, mint a TL-WR1043ND ? Egy csöppet olcsóbb...

a tp-link torrentet nem tud (meg print servert sem). costum firmware készülőben, ami alatt lehet, h menni fog, de szerintem ahhoz nem árt egy gyakorlott felhasználó.
de az asus gyári download mastere se egy főnyeremény. igaz, én minden további nélkül leszedtem vele anno 12 gigát párhuzamban, 3 torrenttel. a betás firmware állítólag seedel is. egyedül csak egy vistás acer laptop nem tudja elérni vele a vinyót, de szerintem ez valami tűzfalas gebasz lehet.
[ Szerkesztve ]

avman! Amennyiben nem szándékos, megtennéd, hogy a jövőben costum helyett custom-t írsz? 
...

Húú, hát ezek szerint az asusnál sem olyan remek a letöltés. Igazán úgy gondolom, hogy ha már torrent akkor épp a seed a fontos. Letölteni 80 mb-el lekapok minden egy pillantás alatt. Hjaj egyre inkább bizonytalanodom el az asustól.... 
De akkor mit? 
(#382) baly2u2000 válasza vitezlejszlo (#377) üzenetére

Ez a kérdés engem is érdekelne, mivel épp vásárlás előtt állok.
1 fél nap volt mire végigolvastam minden hozzászólást, sok okosságot összeszedtetek már. A rev 1.1 vs 1.2 nyomozás néhol rendesen detektív sztoriba illő volt 
Szóval engem is az érdekelne, hogy ha routerre csatlakoztatott USB-re töltök a routerrel akkor kb hány torrentet bír el egyszerre / mennyit zabál egy torrent file / változó-e hogy mennyit eszik egy torrent letöltés a memóriából (pl mérettől sebességtől.)
Az nem zavarna ha belassul mert nem bírja a proci ha 600 torrent hozzá van adva a queue-hoz, az viszont bántana ha 3 torrent már keresztbefagyasztaná a kütyüt.

itx alaplap, itx ház. egyszeri telepítés, utána távoli asztal. igényektől függően 20k-tól és 20w-tól. minél passzívabbat, kisebbet és kevés fogyasztásút akar valaki, annál drágább.
vagy:
http://www.argep.hu/trend/ASUS/Asus-Eee-PC-700X-Asus-Eee-PC-700X.html
átlagfelhasználónak, aki komoly adatot mozgatna ide-oda, szerintem csak szopás ezekkel a többfunkciós rúter cuccokkal vacakolni.
[ Szerkesztve ]

a gyári download masterrel 6 torrent futtatható egyszerre. a bétaban, ha jól tudom, ennél több esetén mindig az utolsó 6 él. és már seedel is. én nem próbálkoztam vele, csak a fent lévővel. az csak akkor tölt fel, ha fut a torrent. ha befejeződött, akkor a torrentfeladat megáll.
beraktam próbaként asszem 5 torrentet, meg 1 ftp-t. hiba nélkül leszedte mindet. mivel nem erre kellett, így a továbbiakban nem foglalkoztam vele.
az gyakorlatilag követhetetlen a webes felületén, h mennyivel tölt le, fel. a torrentoldalakon asszem libtorrentként jelenik meg. fura adatokat (pl. az 512-es upnál 30 megabitet) kommunikál a tracker felé. én nem is erőltettem, ismerve a zárt oldalak szigorúságát.
persze lehet szórakozni dd-wrt-vel, meg parancssorral, ha az ember ért hozzá. anélkül csak csalódás fogja érni az első hónapkban.
[ Szerkesztve ]

bocsánat, grafikus felülete van a DM-nek, nem webes.

Köszönöm a választ!
"Fura adatokat (pl. az 512-es upnál 30 megabitet) kommunikál a tracker felé. én nem is erőltettem, ismerve a zárt oldalak szigorúságát."
up=uplink vagy upload?
Tehát ha 512k-s uplinkem van akkor 30mbites uplinket kommunikál a tracker felé?
vagy
Ha pl 512k-t feltöltök akkor azt a fake adatot küldi a tracker felé hogy ő 3.75 megabájtot töltött fel.
Az utóbbi nyilván csalás lenne és kitiltanak érte, az előbbi nem tudom mennyire gáz. Nem találtam róla infót az általam használt oldal szabályzatában, majd rákérdezek a fórumukon.
(Ahogy a bejegyzésemen is látszik, nem tudom hogy működnek a trackerek, ők számolják-e a feltöltést vagy a klienstől kapják az infót X időnként, de az utóbbira tippelek.)

igazából én sem tudom. 512-es uplink és 5 megabit down mellett az oldal (válaszottam egy olyat, ami gyakran frissíti a seed/peer listát az adatokkal) írt ki olyat, h 30 megabit letöltési sebesség (rosszul írtam előzőleg). ez gondolom a pillanatnyira vonatkozott. aztán meg a feltöltésnél is volt 0 meg 1, meg 5 megabit, meg 1 kilobit, szóval változó. viszont, mennyiségben nem töltött fel irreális adatot. azaz, csalni nem csal, csak valszeg rosszul küldi el az adatokat.
[ Szerkesztve ]

Nyomtatót hogy tudok rákötni, úgy hogy lássam win alól?
Próbáltam ez alapján, de az ipkg telepítésnél hibát ír ki, hogy nem található a fájl.
Ezt is próbáltam, de hasonló a helyzet.
Ez van feltelepítve, elindítottam a watchprintert, de nem látja a win a nyomtatót.
A startup-ba beraktam ezt:
/bin/mknod -m 660 /dev/usb/lp0 c 180 0
de nem mondanám, hogy segített.
5let?
Canon MF4330d-vel próbáltam, ha ez számít vmit.
[ Szerkesztve ]

Próbálkozó kedvűeknek új beta firmware RT-N16-hoz.
Ez egy Tomato variáns, USB támogatással.

Fel is dobtam rá.
Pontosabban átneveztem a trx fájlt és a DD-WRT webről csináltam egy frissítést.
Persze elfelejtettem nvram get http_passwd-ot nyomni (DD-WRT jelszó tárolása nem kompatibilis a Tomatóval), így aztán restore gomb 5s-es nyomásával tudam alapállabotba tenni a beállításokat. Ez után már be is lehetett lépni (user: root, jelszó: admin).
Oleges diszk elővesz, USB beállít:![]()
Reboot. telnetből ps afx sürü futtatása.
php-fcgi megy
mysqld is indulni látszik
MInden megfagy, se telnet, se web.
pedig szerintem már közel volt a lighttpd-hez (lehet pont az fagyott be).
Ez tényleg béta, DD-WRT egyáltalán nem fagyott, és lighttpd ill. rtorrent is ment, de azért bíztató.
Na majd holnap, hátha valamit kiveszek az init-ből, akkor nem fagy le, vagy kiderül mi fagy.
Röviden: Alap router funkciók menni látszanak, de most még csak az tegye fel a Tomatót akinek van kedve kísérletezgetni. DD-WRT stabilabb.
[ Szerkesztve ]

A teddy_bear is azt írta, hogy még csak az alapfunkciókat próbálta, és ez még nagyon béta.
Azért az tetszik, hogy nem kell trükközni, és félni egy-egy firmware cserénél. A többi router-nél ha váltani akartam az többlépcsős folyamat volt.
[ Szerkesztve ]

Azt hittem a firmware csere módja a firmware-től függ, nem a routertől.
Egyébként nagyon instabil ez a Tomato verzió. Nem is próbálkozok vele tovább (megy vissza a DD-WRT). Kiszedtem egy két script-et és így már ment pl. rtorrent, lighttpd (hogy a népszerűbbeket említsem) úgy, hogy ha az USB-s rack be volt dugva a routerbe amikor bedugtam az adapterét. Egyébként ha e nélkül indítottam és menet közben dugtam be az USB csatit totál fagyás. Se telnet, se web.
Az rtorrent-el le is töltöttem. Furcsán extrém magas volt a load (alig valamivel gyorsabb letöltésnél mint a WL-500-nál).![]()
Megismételtem az FTPs tesztet amit DD-WRT-nél csináltam. Érdekes módon a vsftpd sem volt lényegesebben gyorsabb mint a ProFTPd.![]()

Azt hogy tudnám megoldani, hogy az rtorrent és a lighttpd is magától induljon el?
A startup-ban ez van:
sleep 10 && mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part3 /opt
sleep 10 && mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part1 /mnt
/opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
/opt/etc/init.d/S80lighttpd restart
/bin/mknod -m 660 /dev/usb/lp0 c 180 0
A lighttpd-nél azért van restart, mert ha manuálisan adom ki azt a parancsot, akkor elindítja a lighttpd-t. Csak így a script-ben mégsem akarja.
Ha viszont az rtorrent-et nem írom ide be, akkor elindul magától is.
Erre vmi 5let?
Amúgy a "sleep 10" mit jelent?

A sleep 10 azt jelenti, hogy 10 másodpercig várunk. Ennek akkor van értelme, ha a diszk (HDD) együtt indul a routerrel és meg akarod várni, hogy felpörögjön.
Ergo max az első sleep-nek van értelme, hacsak nem az opt ill a mnt nem külön diszken van.
Az && meg azt jelenti, hogy ha az && előtti parancs lefut akkor fut le az utána lévő rész.
Gondolom DD-WRT-t használsz.
Két megoldás lehet:
1) Minden parancsot && -el összekötsz
2) Egy külön script-et índitasz, ahol külön sorokba rakod a parancsokat
Magától semmi nem indul el. Biztos van valami ami indítja.

Úgy tudom, hogy az utóbbi pár firmware, már automatikusan indítja az /opt/etc/init.d-ben lévő S-el kezdőd scripeket. Nekem csak az S99rtorrent-et nem indítja valamiért. Neked simán indul?
És az automount is működik.

Ebben igazad van, láttam is nyomát, hogy néhány service el is indult.
Viszont én egy az egyben az Oleges konfigom használtam. Ott pedig van külön /opt és külön /mnt. Azaz pont úgy ahogy egy normális linux rendszeren külön van a rendszer (/opt) ill. ahol az adatokat tároljuk.
Hiába kapcsoltam be az "Automatic Drive Mount"-ot, az csak az első paríciót csatolta fel, a másodikat (/mnt) nem. Így viszont jópár service-t nincs értelme elindítani vagy már el sem indul.
Persze, lehet erre is van DD-WRTs megoldás, nem nagyon ismertem/ismerem a DD-WRT-t és nem is olvastam utána.
Ezért kell elindítani egy külön script-et, ahol az /mnt-t is fel lehet csatolni ill. rendesen elindítani a scripteket.
Van egyébként rá lehetőség, hogy csak csatolja fel a partíciót, de ne akarjon elindítani semmit?

Először is köszi a felvilágosítást. 
Másodszor... ha jól sejtem a /opt/etc/init.d/S99rtorrent start parancs felelős azért, hogy az rtorrent elinduljon, valamint megnyissa az rtorrent által használt portokat a tűzfalon. Mert a fentebb említett paranccsal (/opt/bin/rtorrent -n -o import=/opt/etc/rtorrent.conf) csak passzív módban ment a torrent. Ezért jó lenne ha az S99rtorrent-el indulna, de az ezt a hibát írja, ha indítani akarom:
root@DD-WRT:~# /opt/etc/init.d/S99rtorrent start
Starting rtorrent
/opt/etc/init.d/S99rtorrent: line 147: seq: not found
.
Így néz ki az S99rtorrent fájlom:
#!/bin/sh
CONFIG="/opt/etc/rtorrent.conf"
OPTIONS="-n -o import=${CONFIG}"
BASE="/mnt/torrent"
SRNAME=rtorrent
PATH=/opt/bin:/opt/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin
NAME=rtorrent
EXEC=/opt/bin/$NAME
EXSC=/opt/bin/screen
logfile="/opt/var/log/rtorrentInit.log"
checkcnfg() {
if ! [ -x $EXSC ]; then
logger -t $NAME "screen not found."
return 3
fi
exists=0
for i in `echo "$PATH" | tr ':' '\n'` ; do
if [ -f $i/$NAME ] ; then
exists=1
break
fi
done
if [ $exists -eq 0 ] ; then
logger -t $NAME "cannot find $NAME binary in PATH $PATH"
exit 3
fi
if ! [ -r "${CONFIG}" ] ; then
logger -t $NAME "cannot find readable config $CONFIG"
exit 3
fi
session=`getsession "$CONFIG"`
if ! [ -d "${session}" ] ; then
logger -t $NAME "cannot find readable session directory $session from config $CONFIG"
exit 3
fi
}
getsession() {
session=`awk '/^[[:space:]]*session[[:space:]]*=[[:space:]]*/{print($3)}' "$CONFIG"`
echo $session
}
getprange() {
ports=`awk '/^[[:space:]]*port_range[[:space:]]*=[[:space:]]*/{print($3)}' "$CONFIG" | sed "s/-/ /"`
echo $ports
}
getdhtport() {
dht_port=`awk '/^[[:space:]]*dht_port[[:space:]]*=[[:space:]]*/{print($3)}' "$CONFIG"`
echo $dht_port
}
fwopen() {
DHT_PORT=`getdhtport "$CONFIG"`
iptables -D INPUT -j DROP
PORTS=$(seq `getprange "$CONFIG"`)
for P in $PORTS; do
iptables -I INPUT -i "$1" -p tcp --syn --dport $P -j ACCEPT
done
if [ $DHT_PORT ]; then
iptables -I INPUT -i "$1" -p tcp --dport $DHT_PORT -j ACCEPT
fi
iptables -A INPUT -j DROP
}
fwclose() {
DHT_PORT=`getdhtport "$CONFIG"`
for P in $PORTS; do
iptables -D INPUT -i "$1" -p tcp --syn --dport $P -j ACCEPT
done
if [ $DHT_PORT ]; then
iptables -D INPUT -i "$1" -p tcp --dport $DHT_PORT -j ACCEPT
fi
}
d_start() {
[ -d "${BASE}" ] && cd "${BASE}"
fwopen
stty stop undef && stty start undef
$EXSC -ls | grep ".$SRNAME[[:space:]]" > /dev/null || $EXSC -dm -S $SRNAME
# without sleep screen may not be sometimes ready to start anything
sleep 3
$EXSC -S "$SRNAME" -X screen nice $EXEC $OPTIONS
for I in 0:3 ; do
if [ -n "`pidof $NAME`" ]; then
logger -t $NAME "Started PID: `pidof $NAME`"
break
fi
sleep 1
done
}
d_stop() {
fwclose
session=`getsession "$CONFIG"`
if ! [ -s ${session}/rtorrent.lock ] ; then
logger -t $NAME "Lock file failed: ${session}/rtorrent.lock"
return
fi
PID=`cat ${session}/rtorrent.lock | awk -F: '{print($2)}' | sed "s/[^0-9]//g"`
if ps -A | grep -sq $PID.*rtorrent ; then # make sure the pid doesn't belong to another process
kill -s INT $PID
logger -t $NAME "Stopped PID: $PID"
sleep 1
for I in 0:5 ; do
PSE=`ps -p $PID | grep "$PID"`
if [ -z "$PSE" ]; then
break
fi
sleep 1
done
fi
SCSTOP=`$EXSC -list | grep "\.$SRNAME" | awk '{print($1)}' | sed "s/\.$SRNAME//"'`
if [ -n "$SCSTOP" ]; then
kill $SCSTOP
logger -t $NAME "Stopped screen: $SCSTOP"
fi
}
checkcnfg
case "$1" in
start)
echo "Starting $NAME"
d_start
echo "."
;;
stop)
echo "Stopping $NAME"
d_stop
echo "."
;;
restart|force-reload)
echo "Restarting $NAME"
d_stop
sleep 1
d_start
echo "."
;;
*)
echo "Usage: $0 {start|stop|restart|force-reload}" >&2
exit 1
;;
esac
exit 0
Hátulról a 3. sor a 147. amit félkövérrel jelöltem. Csak nagyon nem értem mi a baja ezzel. 
Vki tudja esetleg?
Még vmi...
Ha a manuálisan kiadott /opt/etc/init.d/S80lighttpd restart parancs újraindítja a lighttp-d, akkor ha ezt beírom az indító script-be, akkor miért nem csinálja meg mégsem?
Pontosabban ezt írtam be, gondoltam addig csak helyreáll. 
sleep 30 && /opt/etc/init.d/S80lighttpd restart
[ Szerkesztve ]

inkább ez a sor lesz az:
ezt még fel kéne rakni
ipkg-opt install coreutils
[ Szerkesztve ]

Biztos van rá lehetőség, nekem még nem volt ilyenre szükségem.
Egyelőre az Optware, the Right Way megoldást próbálom.
Itt van script ami felcsatolja az /mnt-re az adat partíciómat.
[ Szerkesztve ]

Kösz, ettől eltűnt az a hibaüzi. Viszont van másik. 
Ha berakom ezt /opt/etc/init.d/S99rtorrent start a startup-ba, akkor a rutorrent ezt írja:
Bad response: (500) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>
Viszont ha kiadom manuálisan ugyanezt, akkor meg jó.