Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#401) Dzsolo válasza wwenigma (#399) üzenetére

Dzsolo
(fanatikus tag)

Hali
Ezt a Change settins automatically nem találtam de kivettem egy pipát alulról. Mutatom
http://kepfeltoltes.eof.hu/files/71__1160242891.jpg
ez volt az alap
http://kepfeltoltes.eof.hu/files/39__1160243156.jpg
Most itt szedtem ki a pipát a reakciót még nemtudom mert most értem haza ha 20/c ig bira akkor már tuti jó :))

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' Rejtő Jenő SE LwW fólia, tok eladó

(#402) Dzsolo

Dzsolo
(fanatikus tag)

Nem jó még mindíg. Komolyan mondom mi a picsának kapcsol vissza ha átállitom!

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' Rejtő Jenő SE LwW fólia, tok eladó

(#403) wwenigma válasza Dzsolo (#402) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan. Elobb nem neztem , de fut egy PVR progi. Abba nezz szet, vonalbemeneten megy a hang a tunerbol. Valszeg az allitja. De ha csak atkapcsolod, semmit nem csinalsz, es magatol visszakapcsol?!? Akkor tényleg passz! :(((

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#404) Dzsolo válasza wwenigma (#399) üzenetére

Dzsolo
(fanatikus tag)

Hát nemtudom lehet hogy tényleg a messenger kavar be, mert ha felveszek és bekapcsolom a CD lejátszó nevű ikont akkor végig van hang sőt most 1 órája nem is állt vissza. Esetleg nincs valakinek ilyen lapja és Leadtek 2000xp expert TV tuner kártyája? Csak amiatt hogy nálam van csak ilyen probléma. Mondjuk ha nemkapcsol vissza már az is siker :)

köszöntem a segítséget :)

Még annyit hogy az everest irja a bios számát mert nekem csak ezt irja
BIOS ASUS M2N-E ACPI BIOS Revision 0103
de stabilan megy.

[Szerkesztve]

(#405) Johnny001 válasza Dzsolo (#404) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Hát azért nem lenne rossz, ha frissítenéd a BIOST (402 jó) :))

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#406) lee56 válasza Dzsolo (#404) üzenetére

lee56
(senior tag)

Teyóég, ha igaz amit az everested irt, akkor régebbi bios van rajta, mint amilyen az enyimen volt mikor megvettem :) . Frissitsd azonnal, és nézz utánna uj hangdrivernek is sztem, könnyen lehet hogy azis része a problémádnak.

Diocles : ''ui.: ha volt valakinek olyan problémája hogy pc gombbal való shutdown-nál lefagyott a rendszer, na úgy néz ki azt is kijavították...''

Ez nem az AI Nap progi miatt van véletlenül, mert én felraktam aztis, amikor kipróbáltam ezeket az asus progicskákat a cd-ről, és ez a AInap csinál olyat, hogy auto-kikapcs helyett, ilyen csökkentett mód félébe megy át a gép, ha a pc kikapcsot nyomod meg, frissitették már a progit, ugyhogy már kikapcsológombbal ki is kapcsol a gép ha ugy akarod, és átálitottad :)

Amugy ha már itt tartunk, nektek bejöttek ezek az asus progik?
Nekem egyedül az asus updater teccik, sokkal jobb mint floppyról boist frissiteni.
Meg ez az AInap se rosz, csak nemigazán tudom mit csinál, mer c&q-t benyomom, aztán minimális energiagazdálkodás és monitor kikapccsal, sztem ugyanott vagyok :)
Az AI booster, és a pc probe II meg egyenesen kaki, használhatatlanok (sztem).

No Comment

(#407) Danndi válasza lee56 (#406) üzenetére

Danndi
(tag)

Hát AI Booster-t kb. használom pár napja, hát jah kicsit érdekes, csicsás egy kissé, beállítottam a 10% NOS-t :DDD aztán annyi hogy ha kíváncsi vagyok a proci hőmérsékletére akkor rákukkantok, igaz marha hülye hangot ad amikor lekicsinyítem, vagy visszahozo a tálcáról, ezektől függetlenül én elvagyok vele :)
Amúgy nekem is 0103as bios volt az elején, csak aztán hamar megért a frissítésre!

(#408) samurai11

samurai11
(újonc)

én az ASUS M2N-SLI Deluxe-t néztem ki magamnak

(#409) Polgi

Polgi
(kvázi-tag)

Lenne egy kérdésem? Melyik lap lenne jó: MSI K9N Ultra-2F nForce 570 SocketAM2 ATX
vagy ASUS M2N-E GREEN AM2 ATX ???
A ram miatt tettem fel a kérdést, amugy én az asus mellett vagyok, de nem tom h milyen márkáju ramokat vesz be.

'''--A sör lassan habzik, de sohasem habozik--""

(#410) Zoli329 válasza Polgi (#409) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Az MSI K9N Ultra-2F-et nem ajánlom X2-es procihoz, sokat szívtam vele

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#411) samurai11 válasza Polgi (#409) üzenetére

samurai11
(újonc)

a 402 béta biossal állitólag már mindegy a ram az msi viszint gagyi a piros szinével a játék chipsethütövel...

(#412) Danndi válasza Polgi (#409) üzenetére

Danndi
(tag)

Nekem M2N-E van én nem bántam meg, viszont a RAM-ra akkor is figyelj oda, nem hinném hogy az új bios-sal azért bármit megenne!

(#413) Dzsolo

Dzsolo
(fanatikus tag)

Akkor valaki privibe irja már le hogyan kell biost frissiteni. Pedig 1 hetet vártam a lapra mégis régi a biosza hát a jó.......
kislemezzel anno csináltam régren de mot már nincs kislemez meghajtóm

(#414) Diocles válasza lee56 (#406) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Nekem ezek a programok parasztvakításnak tűnnek, nem is próbáltam ki őket, nem tudok róluk nyilatkozni. Ebből következik, hogy a kikapcsoláskor való fagyást sem ezek okozták. A gépem azóta sem fagyott kikapcsolásnál.

(#415) Johnny001 válasza Dzsolo (#413) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Ha van pendrive-od bedugod rámásolod a biost kicsomagolva, - újraindítás - bemész a setupba rámész a flash toolra (jobbkéz felől) kikeresed amit rámásoltál a pd-re azt mehet is. Áramszünet kikapcsolás egyéb bizgerálás ne legyen, legjobb ha mindenki elhúz onnan :Y

Bocs.: nem privibe ment, de nem baj pd-t alapból felismeri nem kell floppy (más is had lássa)

By.: Johnny

[Szerkesztve]

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#416) Dzsolo

Dzsolo
(fanatikus tag)

Köszönöm a választ.
Visszatérve a hangkártyás problémára a gond megpldva nem a hangkarival volt a baj hanem a Tunerral :D
Most mindne tökéletes :)

(#417) wwenigma válasza Dzsolo (#416) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

:DD

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#418) Diocles válasza Dzsolo (#413) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Dzsolo!!!

Remélem nem írok túl későn. Nehogy pendrive-val frissítsd a biosodat, mert nagy az esélye, hogy végleg elrontod!

Az Asus honlapján külön le van írva, hogy 203-asnál korábbi BIOS-okat nem szabad pendrive-val frissíteni.

Mindjárt részletesen leírom, hogy tudod CD-vel frissíteni, de most elküldöm ezt a figyelmeztetést.

(#419) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

A BIOS CD-vel való frissítésének a módja a következő:

Összefoglalva egy DOS-boot CD-t fogunk készíteni, amire felmásoljuk az awdflash.exe és 0402.bin nevű fájlokat. Akinek van saját módszere járjon el aszerint.

Az általam használt fájlok:
DOS 6.22: [link]
WinISO: [link]

1. A DOS6.22.iso fájlt megnyitod a WinISO-val és hozzáadod az awdflash.exe valamint a 0402.bin nevű fájlt. Mindkettő elérhető az ASUS ftp szerverén [link].
2. Az ISO-ból írsz egy CD-t, a Nero tökéletesen alkalmas a feladatra.
3. Felbootolsz a CD-ről, megvárod, hogy megkapd a promptot. A CD meghajtó betűjele az én esetemben az R:\ meghajtó volt. Innen elérheted az awdflash.exe-t. Az awdflash kérni fogja a flash fájl nevét. Begépeled, hogy 0402.bin és követed az utasításokat.
! Az egyetlen dolog amire figyelni kell, hogy az awdflash kérdezni fogja, hogy akarsz-e backupot készíteni a jelenlegi BIOSról. Mivel CDről frissítesz ez eleve nem lehetséges és egyébként sincs szükséged egy 103-as verziójú backupra, tehát itt értelemszerűen nemet kell válaszolni, egyébként galiba lehet.

Jó munkát!

[Szerkesztve]

(#420) Danndi

Danndi
(tag)

Na én meg ezért vettem egy floopy meghajtót, meg hozzá 1db floopy lemezt :)) nem gáz ám, jól mutat a gépbe :DDD

(#421) chilli2 válasza Diocles (#372) üzenetére

chilli2
(újonc)

Nagyon köszönöm a segítséget!
Lehet, hogy felrakom a 402-es BIOS-t, ha végleges verzió lesz, bár meglévő és működő konfigon nem biztos, hogy jó változtatni, tunningolni meg úgysem nagyon akarom, csax a X2-n gondolkozom...

(#422) chilli2 válasza Diocles (#419) üzenetére

chilli2
(újonc)

Az alaplahoz melléket CD-n megvan minden, boot-ol, és azt hiszem az awdflash.exe is rajta van, csak az új bios-t kell kiírni.

FONTOS:
Nemek frissítés közben összeomlott a gép, reset meg miegymás. Kicsit megijedtem, nem is tudtam életet lehelni bele, amikor elindítottam három csipogás, se bios se semmi. Ekkor beraktam az alaplahoz adott CD-t, elindítottam a gépet, és kérdés nélkül feltette az eredeti bios-t!!! Mikre nem képes már a tudomány...

Úgyhogy áramszünet, stb. esetén sincs nagy baj.

(#423) chilli2

chilli2
(újonc)

Még egy dolog.

Tudja valaki, hogy mire jó az AMD LIVE! engedélyezése és az ehhez tartozó driver?
A parasztvakításon kívül jobb vagy más lesz tőle valami?

[Szerkesztve]

(#424) sh4d0w

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Összedobtam a saját kis M2N-E-s cuccomat...

Kérdések: vki le tudná írni részletesen, hogy a tuning szekcióban, illetve a RAM beállításoknál mi mit jelent? Nem vágom a sok-sok rövidítést... 0304-es BIOS.

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

(#425) hov9

hov9
(újonc)

Sziasztok!

A konfigom a következő: m2n-e mbo, amd x2 4600+, geil valuekit (800MHz, dual).
Több érdekességet is produkál.

1. a már sokat emlegetett ciccegő hang az alaplapról
2. a BIOS a memóriát csak 667Mhz-esnek ismeri fel auto beállításnál
3. ha autoról 800-ra állítom, a sárga memóriafoglalatban indulásnál se kép se hang(csak a biosreset segít), de a másik foglalatban elindul. (bois 0304 és 0402 verziónál is)
4. futtattam rajta pár tesztet is: memtest86 2.5 órán keresztül nem hibázott, viszont a Prime95 először 18 perc után állt le, másodszori futtatással 7 óra után.

:O :W

Ha van valami ötletetek, lécci osszátok meg velem. Szerintetek a memória a hibás vagy a lap?

Köszi
Hov

(#426) Dzsolo válasza Diocles (#419) üzenetére

Dzsolo
(fanatikus tag)

Nem frissitettem még de akkor CD-re kiirom a dolgokat. Most épp minden jól működik de frissiteni fogom :)
Kösszönöm a hasznos infókat :)

(#427) Zoza24

Zoza24
(senior tag)

szereti ez a ram az adata memóriákat?
megéri egy am2 4200+-os procihoz,ha tuningolni is akarom,800as memóriákat venni,vagy elég a 667es is?

Forza Italy!

(#428) Danndi válasza Zoza24 (#427) üzenetére

Danndi
(tag)

Nekem a 800as A-Datavál nem ment, elindult de hibázott, viszont van akinek az 533as 800ra húzott A-Data jó. Tunninghoz, én valami jófajta 800ast vennék ;)

(#429) Zoza24 válasza Danndi (#428) üzenetére

Zoza24
(senior tag)

:C köszi,én éppen 800as a-datat néztem ki magamnak.remélem megeszi a lap

Forza Italy!

(#430) Danndi válasza Zoza24 (#429) üzenetére

Danndi
(tag)

Nekem elindult vele, csak a memtest86 hibát jelzett, és xp-t már nem tudtam telepíteni, igaz nekem 3000+om van. Viszont szerencsére visszaadták az árát, és akkor vettem bele 800as Corsair-eket, most is azok vannak benne. Viszont az új biossal lehet hogy a 800 A-datákkal is megy, igaz lehet anélkül is csak az enyém volt makacs :)

(#431) Furkoo válasza hov9 (#425) üzenetére

Furkoo
(őstag)

Próbáld ki hogy a freki mellett az időzítéseket is bruhelálod,( ha még nem tetted )
5-5-5-15 el kezd, ha stabil, akkor mehet a kisebb értékek felé!!

(cicergést nem tom :S nekem nem cicereg)

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#432) Zoza24

Zoza24
(senior tag)

vki próbálta már ezt a lapot egy 3600 x2-es procival?kb mire lehet tuningban számitani?persze ez procifüggő is...

Forza Italy!

(#433) Konflikt válasza Zoza24 (#432) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha minden jólmegy jövő hét elején megjön mészinek a cucc, akkor kiderül :D

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#434) Danndi válasza Zoza24 (#432) üzenetére

Danndi
(tag)

Nekem a sima 3000+ olyan szinten van hogy fsb220, de aztán még nem húztam tovább, de valszeg bírná, csak nincs rá időm :O

(#435) Zoza24

Zoza24
(senior tag)

s mennyire szereti ez a lap a corsair xms2-es ramokat?

Forza Italy!

(#436) Konflikt válasza Danndi (#434) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát nagyon nagy valószínűséggel nem 1800@1980 Mhz a vége :DDD ;)

[Szerkesztve]

(#437) smntms

smntms
(újonc)

Hy!
Most vettem ilyen lapot, milyne progival lehet frissíteni a biost windows alól?
Az Asus update vagy vmi hasonló? Ahhoz kell net vagy megadhatom pl. melyik meghajtón van?
:F

Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot

(#438) Konflikt válasza smntms (#437) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

asus update igen. netről is lehet, de letöltött bios file-t is be tudsz neki tallózni.

(#439) Danndi válasza Konflikt (#436) üzenetére

Danndi
(tag)

Szerintem félre értettél! Azért megy annyin mert még nem nyomtam tovább, csak fogtam az AI Booster és bekapcsoltam az AI NOS-t amivel 10%-ra raktam, de megy ez fölé is csak nincs időm játszadozni vele ;)

Amúgy szerintem bármelyik Corsair ramokat megeszi ez a lap, vagyis a proci, legalább is nekem ezek az első ramok amikkel megy!

(#440) Danndi válasza smntms (#437) üzenetére

Danndi
(tag)

Na az előbb is leírhattam volna de már 111. Csak annyi hogy a helyedben én azért nem a windows alol frissíteném a bios-t, hanem bios alól floopyval, vagy cdvel, de ha fat32es a winchid nem ntfs akkor azt látja a bios, és onnan is megtudod neki adni az új bios.bin-t :)

(#441) smntms

smntms
(újonc)

Azt nem is tudtam hogy cd-ről is lehet??
itt láttam hogy már emlegettétek a 4-es ver. bios-t. Érdemes feltenni?
Nekem 203 van.

[Szerkesztve]

Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot

(#442) Danndi válasza smntms (#441) üzenetére

Danndi
(tag)

Hát ártani nem árthat, viszont ha nincs gondod a géppel, és nem akarod huzatni akkor én a helyedben kihagynám!

(#443) Diocles válasza smntms (#441) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Én mindenképpen ajánlom a 4-es biost. Mondom, hogy milyen dolgokat javít, döntsd el, szükséged van-e bármelyikre:
-nagyobb kompatibilitás a memóriákkal
-soft boot probléma javítása (300MHz FSB nem probléma)
-jobb eszköztámogatás (pl. azt támogató DOS-os alkalmazásokban van egér, eddig ez hibás volt)
-spontán rendszerindulások kiküszöbölése
-kikapcsolásnál való fagyás megszüntetése.

Az én gépem a memóriakompatibilitási probléma kivételével mindegyik tünetet produkálta és most mindnek búcsút intettem.

(#444) Konflikt válasza Danndi (#439) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem értettem félre:)

Sztem hagyd az iylen ai vackokat... kézzel manualisan tuningolj, minden magad állíts be

(#445) Danndi válasza Konflikt (#444) üzenetére

Danndi
(tag)

Akkor oké! Én se gondoltam komolyan hogy ezzel az AI Boosterrel fogom tunningolni, csak próbaképpen néztem meg, ha valamit ki akarok hozni belőle, akkor úgy is manuálisan tudom csinálni :)

(#446) Zoza24

Zoza24
(senior tag)

a legújabb biossal mennyi a max fesz amit a ramoknak adni lehet?,mert a lap könyvében 1,95 a max,kiváncsi vagyok,hogy változott-e...

Forza Italy!

(#447) Diocles válasza Zoza24 (#446) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

nem

(#448) Konflikt válasza Zoza24 (#446) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez édeskevés, nemlesz 675@940Mhz igy :D :(

[Szerkesztve]

(#449) Zoza24 válasza Konflikt (#448) üzenetére

Zoza24
(senior tag)

ajajj,az nem lesz jó,nem tudom 1,95-ön mennyit mennek max a ramjaim :(

Forza Italy!

(#450) Zoza24 válasza Zoza24 (#449) üzenetére

Zoza24
(senior tag)

azt nem értem,ha a kn9ben 2,3-at is lehet adni a ramoknak,akkor ebben miért nem lehet neki többet adni,miért nem engedélyezik ezt későbbi bios-okkal :F
így nehéz tuningolni nem?

Forza Italy!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.