Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#1001) lee56 válasza dunc (#989) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hmm, nekem tuti az a progi okozta (most már nem, mert frissitettem és vissza lehet már állitani a power gombot normál üzemmódra), ugyhogy biztos nem hardware hiba, de lehetséges hogy nálad más a bibi. a progi neve az ''Ai nap'', lényegében olyan mintha megnyomnád a sleep gombot a billentyüzeten (már ha olyanod van), ilyen kis kékes-szürkés akummulátor ikonja van az óra melletti részen ha fel van telepitve.

No Comment

(#1002) lee56 válasza palerNEW (#995) üzenetére

lee56
(senior tag)

Figyu, eddig ugy kb 3 ram márka van, ami szinte bármilyen körülmény között menne a lapban 100%-ra biztosan Corsair, 99%-ra biztosan Kingmax Mars, 99%biztosan Geil, és Adata is bár, volt akinek gondjai voltak adata+m2n-e combóval.

Nem tudom, hogy alakulgatnak az árak mostanában, de amikor vettem ezt az alaplapot, az alternativája Abit KN9 SLI [link] lett volna. Igy röviden ennyi, bár minden attól függ mire kell a gép pontosan.

No Comment

(#1003) dunc válasza lee56 (#1001) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem tudom még mindig mi lehet az ai nap nem volt fent alap windowsnál probáltam,kiprobáltam felrakini a programot is és úgy se volt jó,valami bibi van a lapal ,mindent kicserélgetem probára és nem volt megoldás egyedül másik winyoval nem tudtam kiprobálni ,de szerintem nem az miatt van (sataII samsung 80 gb) egyenlöre ennyi ,írtam az asus supportnak azt írják 48 órán belül válaszolnak megvárom és majd belinkelem milyen okosságot írtak:) Addig nem görcsölök mert egyépként frankó a lap!

[Szerkesztve]

(#1004) Djuree válasza dunc (#1003) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

Semmi köze a problémádhoz az ai napnak, az más.
Ha be tudod kapcsolni akkor ki is kell tudnod, ha hosszan nyomod akkor egyből ki kellene kapcsolnia, gondolom te röviden nyomod, akkor leterhelt gépeknél akár 5 perc is lehet mire kikapcsol, ez teljesen normális. :DD

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#1005) Djuree válasza lee56 (#1002) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

Hallotam már hogy a Corsair sem megy a lapban egy pár embertől, ennél a lapnál nem lehet tudni, igaz elvileg mostmár a legújabb biossal szinte minden memónak stimmelnie kell(ene).

Nálam az A-data hibátlanul megy...

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#1006) Landscape

Landscape
(újonc)

Üdv mindenkinek!

Nekem is ilyen alaplapom van, gondoltam megosztom a tapasztalataimat.
A biost frissítettem 502-esre, ram 2*512 (PQI). win xp, amire felraktam az ai geart, amivel szoktam tuningolgatni a gépet, ha pl hardverigényesebb játékkal akarok játszani, kb 108%-körülire. A procihoz nem raktam fel külön drivert. az alaplaphoz a 9.19-est raktam fel.
Összességében minden tökéletesen működik, gyors, stabil a gép. Semmi gondom nem akadt vele. Kivétel a venti hangjával, ami iszonyatosan nagy(gyári hűtő), de ez legyen a legnagyobb gond.
A proci megtterhelve max 35 fokosra melegedik(3500+-os), amugy 25 körül van.
Az alaplapi chipset megterhelve forró, de közel se vészesen. :DDD

(#1007) Diocles válasza Landscape (#1006) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Ha hangos a hűtő, de egyébként ennyire hűvös a géped, akkor mindenképp kapcsold be a BIOS-ban a Q-fan opciót.

Ez létezik a CPU és a házhűtőhöz is. Ha egyáltalán nem akarsz kockáztatni, akkor rakd őket optimalra, de látva a hőmérsékleteidet szerintem nyugodtan tedd silent-re!

(#1008) Landscape válasza Diocles (#1007) üzenetére

Landscape
(újonc)

Köszi!

megpróbálom!
Bár néhány hete próbáltam feltenne a cool'n quiet(ha jól emlékszem a nevére) drivert a procihoz. A biosba engedéyleztem ezt a funkciót, de nem változott semmi, leszámítva azt, hogy a gear emellett nem működik.
Akkor ezek szerint nem jót állítottam be. :(

(#1009) dunc válasza Djuree (#1004) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem normális ,mert ha a billentyüzeten nyomom akkor egyből elkezd kikapcsolni ,vagy ha startmenüböl,ha hosszan nyomom akkor lekapcsol de ha csak simán akkor megvagy egy idejig a gép az egér leáll és van hogy csak a hosszú kikpacsolás segit tehát valami van .A másik alpon ilyen nem volt nem tudom miért van,azt tudom hogy nem az ai miatt van mert az fent se volt!!

(#1010) dunc válasza Diocles (#1007) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

így van tökéletessen müxik a venti szabályzója.

(#1011) dunc válasza Landscape (#1008) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor csökenti a proci mhz-t ha az energiellátási sémát a minimumra rakod akkor 1000 mhz-re leveszi a procit de ha megnyítsz valamit akkor automatikussan megemeli az órajelet.

A tunnninról annyit,hogy azt írták nem jó a lapnak a tunningrésze, na én nem vagyok tunningolos de az 1800 mhz alapórajelü 3000+-os proci 2560 mhz-nél fagyott meg fesz elelés nélkül 2400 mhz tökéletessen müködöt a rendszer és mondom feszt nem is emeletem +gyári hütöm van.

(#1012) gorlin válasza palerNEW (#995) üzenetére

gorlin
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem ez ment tökéletetsen:
Asus M2N-e alaplap
3500+ AM2
Corsair 667 value select. 2*512

'Egy költői metafóra olyan mint egy nő,ha szép senkit sem érdekel hogy nincs értelme''-Rejtő Jenő

(#1013) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Ja, 403-as BIOS óta tunigra is tök korrekt a lap.

(#1014) lee56 válasza Djuree (#1005) üzenetére

lee56
(senior tag)

akkor módositok corsair is csak 99% :)

No Comment

(#1015) Landscape

Landscape
(újonc)

1 kérdés: ha felraktam az nvidia oldaláról leszedett nforce 570 drivert, akkor fel kell rakni külön az ausus oldalán levő: ''Nvidia Chipset Driver Program V4.5.2.0'' drivert is?

(#1016) dunc válasza Landscape (#1015) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem nem,de nállam volt olyan (igaz másik deszkán) ,hogy az nvidia oldalról leszedett drivert raktam fel és nem indult el a gép, csak csökentett modban tudtam rendbehozni.Ha leszeded a chipset drivereket akkor hasonlisd össze a 2 csomagot hogy a benne lévö driverek lan stb verziói külömböznek-e? mert sokxor egyforma a 2 .

(#1017) Landscape válasza maxthor (#1000) üzenetére

Landscape
(újonc)

alap dolog, de egyszer már ráfaragtam, lehet ugyanolyan időzítése a 2 ramnak, de ha az egyik 1, a másik pedig 2 oldalas, akkor nem fog működni dual-channelbe. :B

(#1018) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy kérdés kedves M2N-E forumtársak mit számit vagy állit ha a biosba állitom a front panel support typet? AC97, vagy HD audio van ,melyik a jobb vagy mibe más?

Még egy dologban várom a véleményeteket most van 2 x512 ramom dualba megy ,pénz hiányába tudnék venni még 512-öt mennyir e lenne teljesitmény csökenés ha ugyan lenne 1,5 gb ramom de a dual chanel ugrana föleg a játákoknál erdekel? Vakamint ha mind a 4 foglalatba késöbb rakok ramot egyformát akkor is él a dual chanel?

[Szerkesztve]

(#1019) Landscape válasza dunc (#1018) üzenetére

Landscape
(újonc)

attól függ. ha játékra használod a géped, akkor a dual channel nagyon fontos. viszont, ha nem játszol, csak sok progit futtatsz, akkor jól fog jönni, mivel így már simán le tudod tíltani win alatt a lapozófájlt, és így nyugodtan tölthet be mindent a memóriába a win, ami egészséges dolog.

(#1020) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Most kiprobálom a powergombot,hogy mit csinál egy linux alatt most települ ép ;)
kiváncsi vagyok ott kikapcsol-e egyből powergombal.....

(#1021) Djuree válasza dunc (#1020) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

...akkor lehet hogy a lappal van valami bibi...ha ott sem kapcsol ki...

(#1022) Diocles válasza dunc (#1018) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

AC97 vagy HD attól függ, hogy milyen szabvány szerint kötötted be az előlapi csatlakozókat. Igazság szerint az egész egy kusza rejtvény, de ha minden alaplapi csatlakozóra jutott vezeték akkor HD, ha viszonylag sok kimaradt akkor AC97 szabvány szerint kötötted be.

(#1023) twollah válasza Landscape (#1008) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Kell hozza a CPU driver is amit pl. az AMD oldalarol tudsz leszedni.

(#1024) dunc válasza Djuree (#1021) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kikapcsol linux alatt powergombal , szűz windowsnál is , úgy probáltam hogy semmit + chipset drivert se raktam fel úgy kikapcsol.Tovább tesztelem minden program telepités útán,mindenesetre nagyon boldog vagyok most :B :)

(#1025) dunc válasza Diocles (#1022) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

4 dugó van bedugva a 6-ból sub+center, front l-r,rear l-r, és a 4. a microfon akkor most melyik is? :U

(#1026) Diocles válasza dunc (#1025) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Az AC97 vagy HD opció az előlapi csatlakozókra vonatkozik, te a hátsókról beszélsz. Gyanítom hogy neked az előlapi csatik be sincsenek kötve, szal tökmind1, milyen mód van a biosban.

(#1027) dunc válasza Diocles (#1026) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igazad van nincs bekötve,viszont tervezem a fülhalgató miatt,rá tudok kötni fülest a maradék bementemre?

(#1028) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Forumtársak melyik audio drivert használjátok? Link? :R

(#1029) XRV

XRV
(újonc)

Először is Kellemes Karácsonyt Mindenkinek! :)

Van egy apró bajom az alaplappal. Az alaplapon a hátsó kimenet nem szól. Kipróbáltam, a hátsó hangfal csatiját bedugtam a zöld aljzatba, ott szóltak a hátsók. Ám ha a hátsó aljzatba teszem, akkor nem szólnak.
Alaplap a hibás vagy valami beállítás probléma? Wizzardon is végig mentem szerinte okésul dugdostam be őket. Meg ugye a színeket sem lehet összetéveszteni.

Driver a netről szedve: V5.10.1.4530

[Szerkesztve]

(#1030) twollah válasza dunc (#1028) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Az alaplaphoz adott driver CDn levot.

Egyenlore mas nincs hozza, az Asus oldalon sem jelent meg azota uj driver.

(#1031) dunc válasza twollah (#1030) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja-ja csak béta!!! de az alaplapi lemezen lévö kissé sz*r......

(#1032) athomi

athomi
(PH! kedvence)

van egy asus M2R-FVM alaplapom,de nincs a bios-ban tunungmenü
esetleg valami billentyűkombinációval kell előhívni?

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#1033) Djuree válasza athomi (#1032) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

próbálj meg biost frissíteni

(#1034) athomi válasza Djuree (#1033) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

sejtettem
ha frissítek bios-t akkor a garancia elvész?

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van!

(#1035) dunc válasza athomi (#1034) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt hangozttják igen!,ha visszaviszed ne reklámozd....! ;)

[Szerkesztve]

(#1036) twollah válasza dunc (#1031) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Mi a szar benne?

Nekem eddig tokeletesen mukodott.

(#1037) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Tényleg, kérek valamennyiőtöket akiknek ehhez megvan a feltétele és az alaplapi hangcsipet használjátok, hogy nézzétek meg, tudtok-e felvenni wave/directsound inputról. Merthogy nekem ez egy az egyben nem működik, olybá tűnik a hardver képtelen rá, noha a driverben van ilyen opció.

Szerintem egyikőtöknek sem lesz jó, én amondó vagyok hogy menjünk tömegesen rma-ztatni, az asus már kicsit túl sokat enged meg magának.

(#1038) dunc válasza Diocles (#1037) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem pl a fraps se vesz fel semmit csak sistergés van!!!! Nekem 5.1 van bekötve+ 1 microfon meg elölapra fülhallgató....

(#1039) dunc válasza Diocles (#1037) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csak a microfonrol vesz fel a , de ha megy a tv tunnerem akkor azt felveszi ha sztereo keveröre állitom a hangot szerintem nagyon trágya a hangkártyája a lapnak , ma probaképpen beraktam egy hangkarit hát fényévekkel jobb csak azért nem hagyom mert ha letiltom az alaplapi hangot akkor nem tudom bekötni az elöleapi panelom! Kénne már egy jó driver a hanghoz de egyenlöre csak béta van ami katasztrofális!!!!+ a gyári

[Szerkesztve]

(#1040) bebar válasza Marty8 (#945) üzenetére

bebar
(fanatikus tag)

Hogyan tudom megnézni, milyen memória márka van a gépben,
annélkül hogy szétszedném?

Ezen a képen látni! :)

(#1041) Diocles válasza dunc (#1039) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Gondoltam!

Úgy néz ki ez tényleg egy komoly fogyatékossága az alaplapnak. Mi a véleményetek általánosságban, kérhetném ezért, hogy cseréljék ki az alaplapomat egy újabb szériára (gondolom az Asus nem meri azóta is így forgalmazni a lapot)? 3 év garanciát kaptam a lapra és a hangcsipje nem funkcionál (noha szériahiba, de ez nem mentesíti őket az alól, hogy működő terméket kell kiadniuk).

ui.: szeretném, hogy aki írta, hogy neki már 6 pöckös a lefogatókeret, és újabb szériás a lap: írja meg, hogy ő tud-e felvenni waveről!

[Szerkesztve]

(#1042) bebar

bebar
(fanatikus tag)

Veszel egy alap hangkarit, SB Live! és kész!
Az alaplapiak nem a legjobbak..

(#1043) twollah válasza bebar (#1040) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

CPU-Z, Everest ezek megmondjak milyen memoriad van.

(#1044) dunc válasza bebar (#1042) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

de ez nem hogy nem jó ,hanem borzalmas. :Y ,a másik az az nem megoldás mert ez hardver hibának tünnik,ami kissé borzasztó nem lehet róla tudomást se venni,szívessen beszélnék valakivel az asusnál,hogy mit tud erre mondani? Írtam már a supportnak de egyenlöre nem írtak.........

[Szerkesztve]

(#1045) bebar válasza twollah (#1043) üzenetére

bebar
(fanatikus tag)

Nem írja ki a típust, néztem a CPU-Z-val is.

(#1046) dunc

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

[link]
ez a leújabb prold ezzel a régebbi nekem se írja ki

(#1047) bebar válasza dunc (#1044) üzenetére

bebar
(fanatikus tag)

A megoldás, hogy ne legyenek már a lapokon integrált cuccok!

(#1048) j.zooli válasza Johnny001 (#1) üzenetére

j.zooli
(újonc)

Nekem is van 1 ilyen alaplapom.Ha javasolhatom mindenképp 800MHz memot tegyél bele.
Evereszt teszt,Athlon64/3200 procival: olv.:6436
írás:6332
szerintem ez meggyőző v. tévednék?
Vid.karim 7600GS 1152-824 ben majd minden lefut élsimitás nélkül, v. 2x-esen.
Persze ez relatív, nekem elég egyenlőre.(Fraps:25 frem mindíg megvolt)
Az alaplapi hang szerintem kritikán aluli. :C

(#1049) Diocles válasza bebar (#1042) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Nem a legjobbak de attól még funkcionáljanak. Nem megoldás, hogy eladtak nekem valami szart és akkor veszek még valamit ami jó is. Nem várom el, hogy stúdióminőségben szóljon, csak azt hogy működjön.

(#1050) bebar

bebar
(fanatikus tag)

Valaki felsorolt 3 memória márkát, ami OK!
A többivel mi a gond, milyen hibajelenség van?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.