Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#5001) Runo

Runo
(őstag)

Elgondolkodtam egy ilyenen... érdemes vajon váltani az 5600+ -os procim? :)

[ Szerkesztve ]

(#5002) Tex válasza Runo (#5001) üzenetére

Tex
(senior tag)

Szerintem tutira érdemes. :)
Én most fogom lecserélni az 5600+-t egy Phenom II X2 550-re.

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#5003) Runo válasza Tex (#5002) üzenetére

Runo
(őstag)

Hát nem tom, arra viszont nem cserélném.. olyan sokat nem hiszem hogy nyersz vele....

[ Szerkesztve ]

(#5004) Gézengúz válasza Tex (#5002) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Annak idején próbáltam egy procit Herr Z-től Phenom II 550BE-t de nagyon hadilábakon áll vele a lap még a 1701-es biossal is...Nem ehhez a laphoz vannak kitalálva már azok a procik...

[ Szerkesztve ]

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#5005) Sigurd válasza Gézengúz (#5004) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Sziasztok!
Elnézést, ha már kérdezte valaki, csak nem kívántam végigolvasni mindent.
Kérdésem lenne, hogy ezen a deszkán megoldható-e, hogy az 1066 Mhzn valóban menjen a ram. Doboza szerint 800ig támogatja, de teljesen kezdő vagyok ezen lap konfigurálását illetően, esetleg a bios frissítése megoldja ezt?

Megtisztel az irigységed, de sajnos nem tudom viszonozni...

(#5006) Balancee válasza Sigurd (#5005) üzenetére

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szia. Igen Upgrade-led AM2+ az új bios-szal.A Bios-ban a támogatott frekik közt ott lesz az 1066Mhz is.

Aki nem tud uszni, ne mászon fára mert elütí a vilamos!

(#5007) Sigurd válasza Balancee (#5006) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Szia!
Köszönöm szépen a gyors, és kedvező választ! :)
http://hu.asus.com/product.aspx?P_ID=NFlvt10av3F7ayQ9
Ezen oldalon található 1701-es számú biosfrissítés megoldhatja a problémát?
Előre is köszönöm válaszod.

(#5008) Tex válasza Gézengúz (#5004) üzenetére

Tex
(senior tag)

Sajnos nem is ismerte fel. :O Pedig 1701-s biosz van rajta. :(

Runo: PH tesztekben a 6400+-t is simán leverte. Ellenben mégis marad egyelőre, valszeg alaplapot is cserélnem kell majd. :(((

[ Szerkesztve ]

"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)

(#5009) Sigurd

Sigurd
(lelkes újonc)

Tegnap upgrade-eltem a biost, a 1701-est nem ismerte fel jó biosként, így megpróbáltam a 1601-et, ez is két évvel frissebb volt, mint az eredeti. Miután elvégezte a frissítést,és újraindult, nem indult el a masina, legalábbis nem kapott videójelet a monitor. Resetek, leállításokat követően, a líthiumelem kivételével próbálkoztam, majd a cmos cleart követően elindult az új biossal. De sajnos ebben sem volt 1066 mhz-es ram beállítási funkció, csak maximum 800. Próbáljam meg a 1601et követően a 1701re való frissítést? Van-e lehetőség a gyári biost helyreállítani?

(#5010) Runo válasza Sigurd (#5009) üzenetére

Runo
(őstag)

Értem Tex! Nem néztem teszteket sak abból indultam ki, hogy szinte ugyanaz az órajel....

Sigurd! Nekem 1701 van fent mióta kijött, semmi bajom vele, viszont nem látok benne 800-nál magasabb mem órajel állítási lehetőséget....

[ Szerkesztve ]

(#5011) Sigurd válasza Runo (#5010) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Balancee kolléga vélt emlékezni rá, hogy a biosfrissités megoldja a frekiproblémát, de ha a 1701es sem, akkor semmi. Végül is nem gond. Az asus oldalán található hivatalos frissitést tettem fel a 1601ből, és ugyanezen oldalon található 1701-est is megpróbáltam, de nem ment fel, 040x volt azt hiszem a korábbi bios, létezhet, hogy a hivatalos oldal hivatalos biosfrissítése (1701) hibás, ellenben az eggyel korábbi (1601) ugyanezen oldalon működik, vagy a magyarázat abban keresendő, hogy nem lehet egyből erre frissíteni, esetleg user error, vagy a deszkámmal van valami gond?
Ehhez tartozik még, hogy a biosfrissítés (1601) után a masinéria képtelen volt beindulni, nem volt vga jel, csak cmos clear után volt hajlandó jelet adni.
Off: ha az 1066mhzre tervezett ram 800mhzen kénytelen ketyegni, az gondot okoz neki?

(#5012) b.zoli34 válasza Sigurd (#5011) üzenetére

b.zoli34
(lelkes újonc)

a 1601 előtt az egyikben volt 1066mhz beálítás , de hiába állítottam be ugyanúgy
800-asként ment

ide nem írok semmit

(#5013) Runo válasza Sigurd (#5011) üzenetére

Runo
(őstag)

Nem, esetleg a késleltetések lesznek jobbak :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5014) Tex válasza Runo (#5010) üzenetére

Tex
(senior tag)

"Értem Tex! Nem néztem teszteket sak abból indultam ki, hogy szinte ugyanaz az órajel...." + L3 cache, + 40nano csíkszélesség. :)

(#5015) Tex válasza Tex (#5014) üzenetére

Tex
(senior tag)

Bocs! 45 nano...

(#5016) HERR Z válasza Tex (#5008) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

m2n sli deluxe sem ismeri fel(cpu model unknow) de megy vele hibátlanul (ezt néztem annó)

szal ha biosig eljutsz és ezt látod akkor emiatt ne cserélj lapot, win meg minden más fel fogja ismerni.
amít veszítesz a nem iskeri fel dolog miatt:
cnq

és ennyi

(#5017) Runo válasza Tex (#5014) üzenetére

Runo
(őstag)

mindezek tudatában voltam, de fene gondolta volna hogy annyit dob rajta ez a 2 tényező :DDD

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#5018) Gézengúz válasza HERR Z (#5016) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Francokat, meg nem lehet vele húzni egy csöppet sem, mert következő startnál csak áll bambán fekete képernyővel...........

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#5019) Psychlo

Psychlo
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan állítsam be a ramokat? Geil Black Dragon 800 as cl4 alapból cl5-nek látja de a dobozon cl 4 van. Ja és elvileg 2.0V kellene neki. Manualban a beállítások 800Mhz, 1.95V, 4-4-4-12-20 2T.

Más: nemtudom találkozott-e már valaki olyn problémával, hogy indulásnál szétesik a kép. Egy Sapphire Radeon HD4850 512MB Vapro-X karim van, 9950x4BE procival PCI 100 Mhz minden más AUTO. A hiba teljesen friss indításnál jön elő, pl gép egész nap kikpcsolva és este bekapcsolásnál. Egyéb beállítást most nem tudok fejből de holnap feljegyzek minden BIOS beállítást.

Képek:

Na oszt! Vótál fenn szombaton?

(#5020) Runo válasza Psychlo (#5019) üzenetére

Runo
(őstag)

ez a lap nem tud több feszt a ramnak adni... ennyi a vége...... :N

[ Szerkesztve ]

(#5021) Tex válasza HERR Z (#5016) üzenetére

Tex
(senior tag)

Mondjuk a cnq-t egyébként sem használom, még átgondolom.

(#5022) Sigurd válasza b.zoli34 (#5012) üzenetére

Sigurd
(lelkes újonc)

Most épp nem vagyok a masinéria előtt, nem emlékszem, kézzel lehet-e állítani az alaplapi órajelet? Mert akkor már csak a feszt kell megadni a ramnak, és a szorzót beállítani. Sikerült valakinek 1066mhzen futtatni ramokat ebben a deszkában?

(#5023) lee56 válasza Psychlo (#5019) üzenetére

lee56
(senior tag)

Ilyet már láttam, és ha minden igaz, kezd meghalni a videókártyád memóriája.. részvétem :(

No Comment

(#5024) Balancee válasza Sigurd (#5009) üzenetére

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Érdekes. Elvileg 1701- nek simán fel kell menie a deszkádra (M2N-E) Mondjuk én asus flas progival szoktam biost frisiteni. Igaz win7 alatt csak ugy lehet futatni, ha a kompatibilitását átrakod xp modra. Viszont utána kéne nézned, hogy támogatja e a ramjaid az alaplap. Mondjuk nekem nincsenek a ramjaim (vagyis nem láttam) a támogatott ramok között és megy (Geill)

(#5025) Psychlo válasza lee56 (#5023) üzenetére

Psychlo
(kvázi-tag)

Én is arra gondoltam. Legközelebb mikor felmegy garba mellékelek a dobozba fényképet a hibáról hátha nem dobják vissza megint, hogy faxa és semmi baja.

[ Szerkesztve ]

Na oszt! Vótál fenn szombaton?

(#5026) mathgery

mathgery
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt e már ilyen problémája valakinek, sajnos most nincs időm visszaolvasni. Win 7 64bit-et raktam a gépre, és valahogy a hang nem az igazi. Egy genius 5.1 hangfal sett van a géphez, és nem akar normálisan működni. A mély például egyáltalán nem szól, ha zenét hallgatok. Viszont a winbe a konfigurálásnál meg szól rendesen. Az asus honlapján nem találtam friss win 7 audio drivert. Van valakinek ötlete?Én bénázok valamit?

(#5027) Gézengúz válasza mathgery (#5026) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

[link]

(#5028) Runo válasza Tex (#5008) üzenetére

Runo
(őstag)

Igazad van, kicsit utánna néztem és valóban sokkal jobb (a phenom II 550), mint egy 5600+ -os proci....
a jó kérdés tényleg csak az, hogy vajon szépen muzsikálna-e ebben a lapban, hiszen az 550 AM3-as , ez meg AM2+ ...... bár biztos van aki már próbálta (nem olvasok most vissza) és tudna konkrátumot írni :))

[ Szerkesztve ]

(#5029) kizcar

kizcar
(tag)

Sziasztok!
Nekem is ilyen alaplapom van. Lenne is egy kérdésem. Szerintetek lehet ebbe egy AMD Athlon X2 7850 AM2+ procit tenni???? Köszi a válaszokat

(#5030) lee56 válasza kizcar (#5029) üzenetére

lee56
(senior tag)

Szia, röviden lehet, hivatalosan is támogatja a lap a legújabb 1701-es boisszal az Athlon X2 7850+ ,2.8GHz,2MB,rev.B3,AD785ZWCJ2BGH,95W,SocketAM2+ procikat, de ha nem hiszed járj utána :) [asus support weboldalán]

No Comment

(#5031) kizcar válasza lee56 (#5030) üzenetére

kizcar
(tag)

Köszi a segítséget. Most már minden világos:)

(#5032) kizcar

kizcar
(tag)

Szerintetek miért van az, hogy ha a BIOS-ban átállítom a RAM-ok működési frekvenciáját 533MHZ-re, akkor nem indul el a rendszer, holott a három becuccolt rendszermemóriám közül a két 512MB-os 533MHZ-es és az egy 1GB-os 800MHZ-es.

Csak akkor indul ha AUTO beállításon van, de akkor meg csak 266 MHZ-en működnek a RAM-ok, pedig tudnának ők többet is. Everest is azt írja, hogy a valódi órajelem 264 MHZ és az effektív pedig 528MHZ.

Lehetséges, hogy azért nem indul a gép 533MHZ-es órajel mellett, mert még akkor valami mást is kéne átállítani??

Valaki tud segíteni? :F

(#5033) Runo válasza kizcar (#5032) üzenetére

Runo
(őstag)

a 266 az ~533 mert nem mindegy hogy valós vagy effektív, tehát ha te 533-ra állítod akkor 1066-on szeretnéd hogy fusson azt meg nem bírja a ram... egyébként érdemes egyformákat belerakni add el a 2 512-est és vegyél helyette mmég 1 800-ast......

ha pl dualban akarod hogy menjenek a ramok akkor még azs em mindegy néha hogy másik gyártó ramja-e sőt, ahllottam már olyat is hogy ugyanaznnak a gyártónak a ramjai sem mentek dualban.... nekem szerencsém volt, 4db 1 BG-os tök ugyanaz.... pedig 2x vettem 2db-ot pár hónap eltéréssel, és még ugyanaz a típus volt raktáron.....

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#5034) Nono76

Nono76
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Használ valaki M2N-E lapba HD5770-es videokártyát? Ilyenre szeretnék cserélni, de hallottam, hogy nem mindegyik régebbi alaplapot kedveli.

Köszi!

(#5035) Diocles válasza Runo (#5033) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Nekem legújabb BIOS-szal (és az 3-assal és 5-össel is így volt) az effektív sebességeket kínálja fel. Tehát szám szerint nekem BIOS-ban 800-at kell beállítani a tényleges 400-hoz.

(#5036) Diocles válasza kizcar (#5032) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Megnézném egyenként a ramokat, hogy mennek-e külön-külön 533 MHz-cel. Ha igen, akkor egyszerűen szerencsétlen a felállás. Ha nem, akkor az időzítéseken gyengíts. 1T-n kevés ram szokott menni pl. legtöbbhöz 2T kell.

(#5037) Runo

Runo
(őstag)

fene egye meg.... várom hogy a Phenom II procik ára csökkenjen, de szinte hétről hétre drágább lesz ~500/hét :(((

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#5038) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nohh, most bucsuzom hivatalosan srácok, váltottam egy Gigabyte GA-MA785G-UD3H lapra. Eddig csak ajanlani tudom, bár a hűtő felfogatása csak 1-1 pöckös.

:R

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#5039) Balancee

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok. Sajnos még mindig fen áll ez a problémám :W . Van valami ötletetek? 4963 Mindent kiprobáltam már. Most már csak valami hardveres gond lehet, de nem értem, hogy miért csak bootolásnál jelentkezik máskor nem.

(#5040) Runo válasza Balancee (#5039) üzenetére

Runo
(őstag)

nekem anno a ramok miatt volt ilyesmi gond... kicsit kevés feszt ad a lap a ramoknak (1.95 a max ha jól emléxem) , te ramjaidnak elég ez a fesz?

[ Szerkesztve ]

(#5041) wwenigma válasza Nono76 (#5034) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindenkinek ajanlom meg olvasgatasra az Asus M2N-e fórumot!!!

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#5042) Balancee válasza Runo (#5040) üzenetére

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Halvány gözöm sincs. :) Pár dolgot szoktam csak át álitani. (q&c c1(valami) meg a ventilátorok optimalon vannak.Azon kivül minden auton, de azota csinálja miota táp és proci lett cserélve. A furcsa csak az, hogy kizárolag inditásnál van gond.

(#5043) Runo válasza Balancee (#5042) üzenetére

Runo
(őstag)

hát próbáld meg akkor állítgatni :D
ram időzítéseket "rosszabbra" venni, esetleg a feszt magasabbra állítani... stb.....

[ Szerkesztve ]

(#5044) Balancee válasza Runo (#5043) üzenetére

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na tegnap kiprobáltam. Fixáltam a ramok idözitését.800mhz 5-5-5-18-21 aztán 5-5-5-18-24 (utobbi a gyári) Adtam neki + feszt 1,9v. A probléma ugyan az volt. A gyárto oldalán ezt találtam nekem kinai:

PC2-6400 800MHz CAS4, CAS5 & CAS6 Quad Channel
- Available in 4GB(1GBx4), 8GB(2GBx4) & 16GB (4GBx4) Quad Channel Package
- Available CAS: 4-4-4, 5-5-5 & 6-6-6
- 240 pin, Non-ECC, Un-buffered DIMM
- Working Voltage
800MHz C5/C6: 1.8V
800MHz C4 : 2.0V
- Heat Spreader:8 Lays Custom Black Dragon PCB with LED
- DBT (Die-hard Burn-in Technology) Enhanced
- Lifetime Warranty

A dobozra meg ez van be x-elve: 1gb x 4 pc 6400 800mhz CAS4

Mond neked valamit? VAgy toljam fel a feszt 2,0 v-re. 2 magos procival nem volt ez a gondom.

(#5045) Balancee

Balancee
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

NA most történt valami. 5-5-5-18-21 1,95v elsöre elindult. Nem lesz baja, de mindjárt meglátogatom a tuningos forumot. Nem a teljesitmény érdekel, hanem, hogy stabil legyen :)

(#5046) kizcar

kizcar
(tag)

Köszi a válaszokat!

Akkor ha jól értettem: amit a BIOS-ban beállítok RAM frekvencia értéket, az mindig dupla értékkel fog működni?

(#5047) kizcar válasza Runo (#5043) üzenetére

kizcar
(tag)

Nahát én az időzítésekhez nem értek. Azt inkább nem piszkálom:D

(#5048) kizcar válasza Runo (#5033) üzenetére

kizcar
(tag)

Ez engem is érdekelne. Ilyen kártyát akarok én is.

(#5049) Runo válasza Balancee (#5044) üzenetére

Runo
(őstag)

"800MHz C4 : 2.0V
A dobozra meg ez van be x-elve: 1gb x 4 pc 6400 800mhz CAS4"
Egyértelműen kell neki a 2.0 V , a probléma az hogy ez a lap max 1.95-öt tud :)

2 magossal nem volt gond, de most 4 magos van...
a hardver útjai kifürkészhetetlenek :DDD

egyébként a tápos fórumban lehet olvasgatni jókat ezekről a feszültséges dolgokról.. lehet a 2 magos többet zabált és ezért a többi ágba is kicsit több fesz ment (éppen csak annyival több hogy elég legyen) , viszont a 4 magos nem eszik annyit és nem "pörgeti" annyira a tápot, nem emelkedik meg a többi ág feszültsége sem....

ez csak egy nagyon felületes magyarázat volt , nem kell belekötni :DD

[ Szerkesztve ]

(#5050) tun válasza Nono76 (#5034) üzenetére

tun
(újonc)

Hali! Ne vegyél 5770es karit. Ez a lap már nem tudja kezelni. Én vettem 1et sajnos és most itt van melettem és nézegetem (Club 3D 5770 1GB) :) a helyzet az hogy az alaplap már régi (ezt be kell ismerni) :) és 1701 bios sem segit a dolgon sőt az 1703 sem.
A lapot nem szereti a kártya vagy fordítva. Már olvastam több oldalon külföldön ugyanezt a problémát. Pl asus supporton.
Sajnos ugy tűnik én is cserélhetem a lapot 1 újjabb ASUS-ra :)

coool - jeeeeeeeeeeee :) :DD , ASUS M4A785-M, AMD 4800+, Club 3D Radeon 5770 1Gb, 2 GB 800 MHz KingMax, Samsung 500Gb 7200rmp 16MB, SyncMaster 2043NW, Chieftec 350W

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.