2*333Mhz
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

2*333Mhz
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

oké én nem voltam pontos, 333 hogy jön ki az fsb-ből szorzóból??
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...

''Egyesek'' AZERT ''szarakodnak'' a BIOS frissitessel, mert uj az alaplapjuk es nem szeretnek elbaszni!
Tevedesek elkerulese veget anno az NF7es alaplaponom frissitettem BIOSt, es azonnal ment.
DE az ASUS M2N-E alaplapnal nem tudom mi a modi, es ezert (hogy eljek a Te kifejezeseddel) ''szarakodom''.
Remelem megbocsajtasz, hogy mereszeltem kerdezoskodni, es az en jo kurva anyamat!

Hehe, a következő hsz-odban meg elküldöd majd magad a fenébe? 
Amugy tök fölösleges magadra venni mindent, mint ahogy fölösleges lehülyézni/elitélni másokat, csak mert nem frissitenek biost például.
Én is kindózból (ez a kifejezés uj, pontosan mitől kindóz?
) frissitettem a biost, és nem találkoztam problémákkal, és nem is hallottam senkit, akinek ebből kifolyólag lett volna baja (max áramszünetet tudnék elképzelni, dehát azellen a flasselős/cd bios update se véd, azellen nem véd
), ha volt akkor bocsi, és világosítsatok fel lécci, mert a köv bios frissitést is igy fogom csinálni.
Asus cd-dről felrakod asus update nevü progit, asus support honlapjáról leszeded a kivánt bios verzió frissétés fájlt, majd asus update-ből kitallózod az ''update bios from file'' módszerrel, ha ennél egyszerübben tud valaki biost frissiteni azt megtapsolom.
[Szerkesztve]
No Comment

nem így értettem.
csak ha ott van a biosban az egyértelmű flash progi akkor miért nem azt használjátok, semmi gond nincs vele, még floppi sem kell hozzá 

amúgy már kismilliószor frissítettem biost....

nah szóval, én a bios flash progijával raktam fel 0402-es beta biost pendriveról és nem volt semmi probléma. ez a modi az m2n-e lappal.
szívesen segítettem 

Hi!
Én is pendrive-ról frissítettem biost és semmi gondom nem volt, habár csak 102-es volt fenn!
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

Ez számomra elég hasznos infókat tartalmazott. Köszönöm!
Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

Orulok, hogy segitettem.

Nem sok semmit érnek sajnos... 
http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

Hat sajnos igen.
Mashol is kb. annyit tudnak, sejtenek mint itt nalunk.

Van ertelme hasznalni a Cool 'n' Quiet funkciot?
Azt latom, hogy a CPU frekvenciajat lerantja a halalba, de hoz vmi pluszt a konyhara azon kivul, hogy huvosebb, halkabb?!? lesz a gep?
Gondolok itt peldaul arra, hogy akar a gep kevesebb fogyaszt ezzel a funkcioval.

Na a Bios frissítésről. Egyrészt nem kell szarakodni, mert már részletesen leírtam, fájlokat linkelve, hogy kell cd-ről fleselni, és erre a későbbiekben adtam újra linket.
De ha szarakodásnak vesszük akkor már arra is többször utaltunk, hogy miért van szükség.
1. nem mindenkinek van pendrive-ja
2. az Asus állásfoglalása szerint 1-es Biosról nem biztonságos sem pendrive-ról, sem kindózból (jó kifejezés
) frissíteni... fórumokon számtalan pacákot lehet találni, aki rendszerint a bios csip eltökítése után figyelt fel erre - az Asus kedvesen közölte, hogy ők szóltak, de 20 dollárért szívesen küldenek egy új bios csipet
Meg van akinek bejön. De vannak olyanok -én is közéjük tartozom- akik semmiféle kockázatot nem szeretnek vállalni, ha megoldható teljesen biztonságosan.

Magától értetődően kevesebbet. Egyrészt fele órajel is már közel felezi a teljesítményt, a feszültségcsökkentéssel pedig (mert azt is leveszi 1V-ra) négyzetesen csökken a fogyasztás.
Ha a halkabb utáni kérdőjellel arra utaltál, hogy halkabb-e, nos ha bekapcsolod a q-fan opciót, minden bizonnyal halkabb is lesz.
[Szerkesztve]

Sajnos nem lett lenyegesen halkabb a gepem, mert a Chiefteh tapom ventilatora ''uvolt'', es a Samsung HDDm feje sem az a csendes tipus.

Hát azzal a q fan semmit nem tud csinálni. De nekem egy halk, egy ventis (12cm) chieftec tápom van, ami nagyon halk, akárcsak a hitatchi merevlemez, és így már nagyon jelentős a cpu hűtő és a házhűtő által keltett zaj, ha kikapcsolom a q-fant. Most alig van hangja a gépnek.

Nekem is 12cmes (Chieftec GPS-400AA-101A), de nekem ''hangos''.
Furcsa morrogo hangja van a ventilatornak benne.

A cnQ -val természetesen ha müködik(nálam a biosban hiába állitom be) kevesebbet fog fogyasztani a gép,mivel leveszi a cpu vcore feszültségét és teljesitményét,ezáltál a megevett WATT is csökken. akár (nem akarok hülyeséget mondani) 40-60wattal is csökkenhet a gép fogyasztása.

Mukodik az fel kell tenni hozza a drivert is, es a Tulajdonsagok/Kepernyokimelo/Energiaellatas...-nal az Energiagazdalkodasi semaknal a ''Minimalis energiagazdalkodast'' kell kivalasztani, majd alkalmaz.
Szinte azonnal lerantja a kindoze az orajelet 1Ghzre.

Hali!
Nekem is lenne pár kérdésem a BIOS-ról: mi a fene az az AMD Live! + meg hogy hogyan állítsam be a memóriámat (van 2x512 Geil memóm és az Everest szerint 737 MHz-en mennek, erre én azt mondom h wazzee még jó hogy a 800 MHz-est vettem meg), megnéztem a linkeket amit közszemlére tettél, de hát megint csak annyit értettem meg h mi a f@szért tanulok én 10 éve németet 

Persze! Müködik nálam is,csak teljesen független attól hogy a biosba engedélyeztem vagy sem
de müxik és kész.
Ma megyek Cpu hűtőt venni ![;]](/dl/s/v1.gif)
10 óra prime után is stabil a cucc 2.6ghzen és már szoritom a ram időzitéseit is 
kezdek elégedett lenni az uj konfimmal 

Hy!
Azzal kezdeném hogy visszaolvastam (nem találtam) meg egyébként is gyakran olvasom a fórumot... 
Kérdés, melyik BIOS-t érdemes feltenni és hogyan... 
A hogyan azért van mert most olvastam az Asus honlapját, és azt írja hogy akinek 203 bios-a van az ne használja az EZ-Flasht .... 
Köszi a választ
Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot

Az AMD Live! nekem is homalyos pont az eletemben.

Ha mostanaban vasarolsz alaplapot akkor azon mar a 0304es BIOS van.
Az mar eleg stabil, es (szerintem) mar eleg kiforrott.
Amugy ha nincs gond a geppel stabil, stb akkor nem kell, erdemes hozzanyulni.

Csak pontosítok. Azt írja, hogy akinek 203-asnál korábbi van (prior to 203).
A 402-es biost érdemes feltenni (csak beta valszeg de az nem baj). És részletesen leírtam, hogy hogyan, tényleg olvass vissza, meg fogod találni valahol a fórum 2. felében.

Megvan az alaplap, 0402-es biossal, de a memóriák nem mennek párban, már a telepítő befejezéséig sem jutottam el, többször elszállt hol itt, hol ott. Az időzítés a lap által felkínált. Mikor az egyiket kivettem ment rendesen. A két memóriát egy csatornán még nem próbáltam, nem ez lenne a cél. A memóriák Corsair TwinX DDR2 675, 2x512MB. Ha ezzel nem megy akkor mivel?

Hogy a fene... Pont most akartam beruházni Corsair TwinX DDR2 675, 2x1024MB-ra!
Eddig 2x1024 Hynix volt/van benne, és Dual-ban nem megy (már memtest-ben hibádddzik). Asszittem a cserével megoldódik minden probléma Ezek szerint?
(Természetesen 402-es BIOS)
[Szerkesztve]
nohát...
Van valakinek ebben a lapban X2 3600+ procija?
Mennyit mutat a CPU-Z processzor magfeszültségre c&Q-val illetve annélkül?
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Szia!
Nekem ugyanilyen ramjaim vannak és mennek! A 402-es BIOS felismerte rendesen az időzítéseket is. A feszt. meg 1,9 V-ra állítottam, annyi szerepel a memo adatlapján! Az előtte fent lévő gyári nem ismerte fel a ramokat, kézzel kellett állítani az időzítéseket, de az még 2.. volt!

Szia!
C&Q-val 0,976 és 0,992 V között , anélkül 1,072 és 1,088 V között változik!

Nekem nem a memórián feltüntetett 4-4-4-12-t állította be, hanem 5-5-5-15-öt. Lehet, hogy ha átállítom, menni fog?

Ha már a memóriákat nézegetitek az miért van h nekem van 2x512 Geil 800 MHz-es memóm, mennek is f@szán párban de az everest szerint nem 800 hanem 737 MHz-en, a BIOS-ban minden memória beállítás az alapon van, szóval semmit sem piszkáltam.

Akkor alapról állítsd be kézzel 800-ra és akkor garantáltan annyin fog menni. Az everest meg gagyi. Nekem pl 667-esnek gondolja a szintén geil 800-asaimat, de a frekvenciánál természetesen a valós 440(880) MHz-et írja. Te nem tudom hogy az everest melyik részérére gondoltál. (Túlhajtás /tényleges frekvencia/ v. SPD /kiolvasott memóriainformációk/ fül?)

Szia!
Szerintem igen! Egy próbát megér ! Nézd meg a gyári fesz értéket is ( azt is be tudod állítani a BIOS-ban ) a Corsair oldalán meg tudod keresni a memória alapján!

Én asszem sebességmérést csináltam asztán amikor kiírta hogy mennyi pontot kaptam, akkor mellette feltunteti h milyen géppel, na ott volt hogy 737 MHz, szóval akkor mennyek be majd a BIOS-ba és ott az autot pakoljam át 400-ra, hogy megkapjam a 800-at, ja és itt ezenkívül valamit érdemes még beállítani, egyáltalán lehet még valamit???

Ha Geil Value kited van akkor nem. De 800-ra állítsd ne 400-ra!
Hehe, nekem is!
De a BIOS szerint C&Q nélkül 1,25V 
Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

Asszem az van de a dobozán ezt külön nem tüntették fel (sima piros kis doboz, benne sasolt a két mem, és a hátulján az van jelölve h cat 5 asszem, de nem biztos...), amúgy nem úgy van h ha 400-ra állítom akkor kapok valami úton módon 800
+ a feszel akkor nem kell szórakoznom hogyha az alapbeállítást akarom kicsikarni???

Ne töketlenkedj már!
Menjél be a Biosba és ott van olyan opció, hogy 800... nyilván nem ddr9-es 1600MHz-es ramot jelent. Állítsad be, minden mást pedig hagyj alapon és jó lesz. 1,95 volttal pici tuning is belefér, úgy vettem észre olyan 920MHz-ig stabil.

Ha 800-ra állítod a fesszel nem kell szórakozni jól mondod. Kizárólag a 800MHz-et kell beállítanod, minden mást hagyhatsz alapon.

amd processzorok AM2-es foglalatban, alap memória órajelei:
[link]
nohát...

Nem sok ertelme volt...

Talán annyi, hogy (#784) garfield-r hozzászólása a sokadik ebben a topic-ban, memóriák alapsebességével kapcsolatban. Illetve szerintem sokan vannak, akik ''gyanutlanul'' betették a gépükbe a drága 800-as RAM-okat, és abban a tudatban élnek, hogy az alapbeállítások mellett is 800-on ketyegnek. Abban próbáltam segíteni, hogy aki még nem tette ellenőrizze a CPU órajele alapján a grafikont, mert az alapján láthatja, hogy szükséges-e RAM sebességeken manuálisan állítania, ahhoz hogy a RAM az ALAP teljesítményét elérje, vagy sem.
nohát...

Látom,azért sokan variálnak a ramokkal. Én azt csináltam hogy az everst által megadott Spd értekeket a biosba szépen beálitottam(már amelyiket lehetett,mert volt pölö RFC 42 amit a biosban nemtaláltam sehun
,ami pedig hasonlitott rá Trfc annál meg talán 3-6 között volt az érték) A lényeg az hogy alapon 800mhzen auto beállitásokkal hibázott a ram!
Jelen pillanatban 691 mhzen használom ddr533 on 260as fsb-vel 4-4-4-15ön 1T vel,ami szerintem soksok Mhznél többet ér!! Illetve ugyanannyit legalább.
Régebbi everst szerint 800mhzen auto beállitásokkal és 5-5-5-18 2t is ugyanannyi volt az olvasási sebességem mint most(és még hibázott is),az irás meg talán lassab is volt mint most.
a késleltetésem is javult.
Egy dolog azért zavar
kb5000mb/sec fölé sehogy se bir menni az olvasásom semmilyen mhzen semmilyen késleltetéssel,legalábbis a 316os everest szerint.
a régi ddr500as ramajiam ezeket az értékeket reggelire megették.

Sziasztok!
Hozzáértő emberek segítségét szeretném kérni.
Szóval ilyen gépem van:
alaplap: ASUS M2N-E
proci: AMD Athlon 64 X2 4000+
memória: 2*512Mb 667 Mhz Kingmax Dualban
vga: ASUS GeForce EN7600GT 256Mb PCI-Express
a többi lényegtelen a kérdéseim szempontjából.
Mit lehetne kihozni ebből a gépből különféle Bios beállításokkal?
Nem akarom én tuningolni, csak megfelelően beállítani. Úgy, hogy tényleg kihasználja önmagát a gép. Mert ugye szinte minden beállítás a Biosban Auto-n van, és van egy olyan érzésem, hogy nem biztos hogy az a legjobb.
Végülis tippeket szeretnék kérni Tőletek, hogy mit hogyan állítsak át a Biosban.
Csak biztonságos beállítások érdekelnek, ami károkhoz vezethet az felejtős.
A segítséget előre is köszönöm.

Ha nem akarod tuningolni akkor szerintem felesleges bármit is állítanod a biosban.

Egy picit hangolni azert lehet a BIOSon.
Vannak olyan beallitasi lehetosegek amik meg nem tartoznak a tuning kategoriaba, de ki lehet az alaplapbol egy kis biztonsagos pluszt facsarni.

Pontosan mire gondoltál? Vagy mindent ugy kell kihuzni belőled? (huh ez olyan tanárosan hangzott
) De most télleg, lehetnél egy kicsit konkrétabb is, mert ilyen szinten Mari néni is hozzá tud szólni a témához 
PS: Eggyuttal elnézést kérek minden kedves Mari nénitől, aki szereti tuningolni a gépét és ért is hozzá, gondolom azért nemsokan vannak, dehát azért ne érezzék megbántva magukat 
[Szerkesztve]
No Comment