Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#3001) xardas

xardas
(tag)

Hi all!Ez 1 kicsit off-s kérdés lesz de mivel alkalmsabb topikot nem találtam itt kérdeznék:
Van egy M2N-MXem 3800+ x2-es cpu 2x512(800Mhz) PQI ramom.A őrpblémám az lenne h marhára nem megy a tuning :( :O A probléma ugy vettem észre h azzal h ahogy állítom az fsb-t ugy állítja a ramok sebességét is hiba kapcsolom manual 800-ra vagy limit 800-ra a ramokat akkor is annyi %-al emeli a ram orajelet amenyivel emelem a cpu-t :W az lenne kérdésem h tudtok-e rá vmien orvosságot?most a ramokat 667-re állítottam fsb:240 és megy most 4200+ -os ként és a ramok a 800-on ketyegnek... :F

Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.

(#3002) Djuree válasza xardas (#3001) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

ezzel nem tudsz mit csinálni.
az fsb vel a ramokat is állítja, ez ilyen.
tuningolni ezért csak akkor lehet igazán ha a proci és a ram is bírja.
oszd vissza a ramot 667-re és akkor húzhatod a procit nyugodtan, legaábbis addig biztos amíg a memó 800-ig megy.

nekem volt olyan szar geil memóm hogy már 810-en el sem indult :Y
ráadásul ultra volt, még azt mondják tuningram, pfff....

[Szerkesztve]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#3003) xardas válasza Djuree (#3002) üzenetére

xardas
(tag)

thx.akkor sajna ez ien:(... még1 kérdés minden mostani alaplap ien?vagy csak ez a microATX-s csoda(ill. a mostani asusok)?mert az a7n8x azé más volt.. istenem azok a régi szép idők

(#3004) Djuree válasza xardas (#3003) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

a mostaniak mind ilyenek.

éljen a gothic (hogy a 3 mekkora rakás szar lett :W ).

[Szerkesztve]

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ 気剣体一

(#3005) dunc válasza Johnny001 (#1) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OFF

[Szerkesztve]

(#3006) kayman válasza dunc (#3005) üzenetére

kayman
(senior tag)

ilyen melegben mindenki off............ :(((

HyperTransport az ÚR!

(#3007) xardas

xardas
(tag)

én on vok csak nincs mit írnom de mindennap visszanézek...

(#3008) vilag

vilag
(kvázi-tag)

Hali!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ilyen deszkám van egy jó ideje. Eddig volt/van egy LG GSA-4163B íróm. Sajnos az idő vasfoga megette kicsit ezért cserére szorul. meg is próbáltam, vettem egy Pio 112D-t, de az nem szerette, hogy egy körön van a rackben lévő vinyómaml és az Istenért nem volt hajlandó se írni se semmi (érdekes módon ha nem rackben volt a vinyó akkor midnen ment simán). Szervízben azt mondták szar a rackem és vetettek velem egy másikat rögvest. Ez sem vezetett eredményre. (ekkor a szervíze kollega ennyit tudott mondani:''nincs ötletem, nézz utána neten'' -ez aztán minden idők legjobb szervizese). Én utána is néztem, probléma: nem kompatibikis a másik IDE eszközzel.
Eztán sikerült lebeszélni, hogy cseréljük satásra. Cseréltük egy Samsungra (állítólag ez az 1 db satás volt nekik és rendelni sem tudtak másikat - nevetséges baromság), de az a tipus ahogy a nagykönyvben (pontosabban itt a proharveren) meg volt írva, az összes újraírható lemezemet elk..ta.
Ezután nem voltak túl barátságosak és nem akarták visszaadni a pénzemet. Csak a fogyasztóvédelem emlegetésével sikerült kicsikarnom belőlük a pénzemet. (jelezném mind 2 író 3 napon belűl volt).

Most ott tartok, hogy vennék végre egy olyan írót ami kompatibilis az alább látható cuccokkal. (gondolom főleg a lappal)
Szal keresek olyan írót ami megfelel főkén ennek a lapnak és az alább látható kritériumoknak:

Vigyen midnenféle dvd-t: márkást, nem márkást, dual!
Lehet feketében is kapni
Satás!!!!!

Ár majdnem mindegy, de nem árt ha odaírjátok mi az az elfogadható ár amit még érdemes kiadni érte!
Egyébként az ár majdnem mellékes, határ kb 15-20 e HUF!

Kösz előre is az infót!

ASUS M2N-E; AMD X2 Athlon 64 3800+, 2GB KingMax DDRII 667 RAM Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1650 Pro 256MB, Seagete SATAII 250GB + Samsung 160 GB

(#3009) dunc válasza vilag (#3008) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello a sata írokal ha régebbi bios van fent akkor összefog balházni......én is probáltam nem nagyon szereti ha raid mellé kötök sata írót,tehát elégé pat helyzet van. Melyik biosod van fent?

(#3010) vilag válasza dunc (#3009) üzenetére

vilag
(kvázi-tag)

Jelenleg 0802-es BIOS van rajta. Nem tudom van e ennél újabb. Egyébként mint mondtam az említett satas írónak az volt a baja amire itt az oda illő topicban olvastam is a hibáját. Hát be si jött.

Azért kérdeztem ebben a topicban, hogy ki az akinek ezzel a deszkával satás írója van. Az illetőnek milyen írója van, mibe fáj, lehet e feketében kapni, stb

Szal egy tuti satás írót keresek feketében, ami visz mindent, pluszt, minuszt, dualt és nem finnyás lemezre.

Várom az infókat!!!!!

[Szerkesztve]

ASUS M2N-E; AMD X2 Athlon 64 3800+, 2GB KingMax DDRII 667 RAM Dual Channel, Sapphire ATI Radeon X1650 Pro 256MB, Seagete SATAII 250GB + Samsung 160 GB

(#3011) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van új 10.1-es bios, nem neztem mit tud.

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#3012) wwenigma válasza wwenigma (#3011) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De amugy nagyon durva, barmilyen ASUS bioshoz hozza lehet adni a hianyzo SLIC tablat az ACPI modulba.... Tudjatok, a pista azonnai aktivtyhez... :D

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#3013) xardas válasza wwenigma (#3012) üzenetére

xardas
(tag)

aha.már csak 2 ''noob'' kérdésem van:mi az a slic tábla?és mi az az a acpi mod? :))

(#3014) kayman válasza vilag (#3010) üzenetére

kayman
(senior tag)

[link]

Hy!

Nekem ilyen van, ír mindent.

HyperTransport az ÚR!

(#3015) vilag válasza kayman (#3014) üzenetére

vilag
(kvázi-tag)

Hi!

Kösz az infót! :R

Közben úgy hogy nem olvastam az üzenetedet vettem egy tök ugyan ilyet :DDD

Még nem próbáltam ki, most fogom. Azonban jó lenne ha valaki tudna adni némi infót a Nero CD/DVD speed használatát illetően. (tök kezdő vagyok tesztelés téren, de most felkelette az érdeklődésemet)

(#3016) wwenigma válasza xardas (#3013) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

PÜ ment.... :DDD

(#3017) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

Hello, tudom, hogy hülye kérdés, de adnak az alaplaphoz Asusos címkét?

(#3018) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

Sehol sem találok ilyen alaplapot, sem kiskerben, sem máshol, befejezték a gyártását? Vagy készítik elő a terepet az AM2+ os alaplapoknak? Valaki tud olyan nagykereskedést, ahol még árulják?

(#3019) troooper válasza ZSOOLT2 (#3018) üzenetére

troooper
(kvázi-tag)

Hali, nézz szét itt az apróhirdetéses részben. Pl. Banditnál még benne volt a hetén a rendelhető cuccok között.

[Szerkesztve]

A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is!

(#3020) xardas

xardas
(tag)

Valakinek van ien lapban x1950pro-ja?és ha igen akkor h megy?probléma mentesen vagy összeütközik vmivel?pls fontos lenne naon

(#3021) SiDan

SiDan
(tag)

Hali!
Asus M2N-E SLI és az M2N-E SLI DELUXE között van vlm jelentős különbség? Megér a Deluxe +8000 HUF-t? Bocsi a hülye kérdésért :B

(#3022) ML320 válasza SiDan (#3021) üzenetére

ML320
(senior tag)

Az M2N-SLI Deluxe: [link]
Az M2N-E SLI: [link]
Ezekre gondoltál? Itt azért van eltérés... Chipset, hűtés megoldása, stb... Mennyire tartósan akarod használni, későbbi értékesítés? Az SLI-t ki akarod-e használni?

[Szerkesztve]

Ember tervez, Isten perverz...

(#3023) Bigyo3 válasza xardas (#3020) üzenetére

Bigyo3
(újonc)

1 hete van meg az x1950Pro-m és idáig minden penge :)

AMD X2 4200+,Asus M2N-E,2xGeIL 512 MB DDR2 667 MHz (Kit),Asus x1950Pro,SAMSUNG HD400LJ SATA-II,Chieftec GPS-450AA-101A

(#3024) xardas válasza Bigyo3 (#3023) üzenetére

xardas
(tag)

Kösz a választ :R

(#3025) SiDan válasza ML320 (#3022) üzenetére

SiDan
(tag)

Igen, ez a 2 az, csak elírtam a deluxe-t :B . SLI-t nem valószínű, hogy fogom használni, elég nekem 1 vidkari bőven :) . Azért pár évig meglesz szerintem, mert nem olyan olcsó lapok ezek, s nem nagyon lesz másikra pénzem; tehát majd el is kell adnom valószínűleg. Akkor inkább a deluxe? Vagy még az MSI K9N Neo-f jöhet szóba, ahogy olvastam másik topicba az se rossz lap (tudom, ez asusos topic);bár én is az Asus-t bírom jobban.

[Szerkesztve]

(#3026) ML320 válasza SiDan (#3025) üzenetére

ML320
(senior tag)

Hát, az MSI K9N NEO-F-ről már pár helyen kifejtettem a véleményemet, és az biza nem a legjobb :(
Az én véleményem szerint Asus vagy Gigabyte. Asusból ha még tudsz M2N-E-t szerezni valahonnan, akkor vedd meg, mert ár/érték arányban nagyon jó. Én kiskerben vagyok, nagykerből már sehonnan sem lehet rendelni. Ha a két első alternatíva közül kéne választani, akkor a Deluxot hanyagolnám. Esetlegesen a Gigabyte M55S-S3 felé tekints el, bár a hírek szerint nem tuningbajnok, de stabil a lapka és szintén 3 év a gari rá.
Ahogy leírtad, én úgy érzem, hogy egy mezei, de jó lapkát szeretnél. Nincs szükséged semmi extrára, így nem indokolja semmi sem a plussz kiadásokat. Van vágy, és van igény. Hogy te hol húzod meg a határt, azt neked kell tudnod :DDD

Ember tervez, Isten perverz...

(#3027) Sonny C. válasza xardas (#3020) üzenetére

Sonny C.
(tag)

Szia!
Nekem november óta megy a lapban egy Asus X1950pro eddig gond nélkül (kopp, kopp), igaz én az Asus meghajtóprogramját használom a videókártyához, mert a gyári ATI driverekkel valahogy nem volt az igazi!

(#3028) SiDan válasza ML320 (#3026) üzenetére

SiDan
(tag)

Köszi; akkor M2N-E lesz, legalább spórolok kicsit az alaplapon, s annyival jobb procit tok venni :DDD . Gigabytet nem szeretnék, bár nekem még nem volt hozzá szerencsém, de egy ismerősömnek volt AMD-s gigaja, s nem volt vele vlm. elégedett. Előző lapom is Asus volt (K8N-E), s semmi gondom nem volt vele, úgyhogy akkor maradok Asusnál. (Remélem még tudnak hozni nekem, mer a kisker listáján szerepel.:) Csak előtte el kéne adnom a jelenlegi gépem.)

(#3029) vilag válasza SiDan (#3028) üzenetére

vilag
(kvázi-tag)

Helló!

Az Asus M2N-E szerintem is nagyon jó választás! Nekem is ilyen van és meg vagyok elégedve vele. Az elején voltak némi problémák de aztán összeszoktunk :D De hát minden kezdet nehéz...

(#3030) kayman válasza xardas (#3020) üzenetére

kayman
(senior tag)

kb 2-3 hónapja megy nekem ez a kombó és elég jó.

HyperTransport az ÚR!

(#3031) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

Hello, itt van még ilyen alaplap: [link]
[link]

(#3032) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

Tudom, hogy hülye kérdés, de számítógépházra felragasztható címkét adnak ehhez az alaplaphoz?

(#3033) wwenigma válasza ZSOOLT2 (#3032) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én kaptam. <Powered by ASUS> :)

(#3034) kayman válasza ZSOOLT2 (#3032) üzenetére

kayman
(senior tag)

Én is kaptam. Le lehet követni a gépemen hány alaplap volt már benne.... :B

HyperTransport az ÚR!

(#3035) Djuree válasza kayman (#3034) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

én is kaptam, nekem is lekövethető mik voltak a gépemben :C

(#3036) ZSOOLT2

ZSOOLT2
(tag)
LOGOUT blog

1 címke a processzorhoz, 1 címke az alaplaphoz, 1 címke néhány videokártyához......és tele lehet ragasztgatni a házat címkékkel :)

(#3037) xardas

xardas
(tag)

Én az öcsémnek adom őket.Jo/szép kis Aerocool aeroenginee házamat nem ragaszgatom össze!

(#3038) xardas válasza xardas (#3037) üzenetére

xardas
(tag)

*aeroengine

(#3039) Springfield válasza ZSOOLT2 (#3032) üzenetére

Springfield
(újonc)

Igen, és így néz ki.
[kép]

-MSI P45 NEO3 FR, Core2Duo E8400 3 GHz, 2*2GB Kingmax 1066 DCh, MSI HD4870 1GB GDDR5, Samsung 1000GB SATA-II, Raidmax Ninja Black, HKC USP5550 (550W), ASUS DRW-1612BL

(#3040) AMD!4ever

AMD!4ever
(őstag)

Ugylátom azért érdeklődnek még ezért a lapért,pl itt is a topikban,az én véleményem is nagyon jó,X2 3800+@2500mhz. és egy 7600Gstvel használom 2 adata rammal már lassan 1 éve,és a kezdeti gyermekbetegségek kinövése utána egy iszonyat stabil rendszerem van,pedig elég sokat nyúzom mindenirányban. Szoval egy viszonylag erős tuning mellet ahol a ramok időzitéstül és mindenestül szintén huzva vannak a vga szintén,igazábol kezdem elfelejteni hogy is állitottam be a gépet anno,annyira stabil minden:) Jo lap!

Ui: nem is off hiszen ez a téma :DDD

[Szerkesztve]

Hiszek egy Istenben,Hiszek egy Hazában,Hiszek Magyarország feltámadásában

(#3041) Kiskutyák

Kiskutyák
(tag)

Hi!
Én kb 1 hónaja vettem egy konfigot!ASUS M2N-E alaplappal ,eddig nagyjából minden rendben vele, egy-két dolgot leszámítva persze! :)
Például:lehet,hogy csak a WIN csinálja pff nemtom,de egy ACPI ismeretlen eszközt talált és hiába rakom fel a legújabb alaplapi drivereket hozzá akkor sem történik semmi!Lehet,hogy inkább ujra kéne raknom a win-t és megint feldobni rá mindent??Ha valakinek hasonló problémája van jelezze!Köszi :))

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

(#3042) gt0618 válasza Kiskutyák (#3041) üzenetére

gt0618
(kvázi-tag)

Asus oldalán van kifejezetten acpi driver a letöltéseknél, de állítólag nincs túl sok jelentősége a használat szempontjából (nvidia driverben nincs benne)

(#3043) BlackSheep77

BlackSheep77
(újonc)

Sziastok!

Van egy M2N-E SLI alaplapom 401-es BIOS, 2x512 667es Samsung ram szeretnék venni hozzá x2-es procit csak azt nem tudom mekkorát lehet amivel még stabilan elketyeg a gépezet.

Ami még fontos lehet 7600gt vga és Q-Tek SPU 450W DualFan táp.

A későbbiekben szeretnék venni bele 2x1024 667es Samsung ramot illetve még egy 7600gt.

A proci vásárlásánál ezeket a későbbi fejlesztéseket is szeretném szemelőt tartani.

A végeredmény valahogy így nézne ki: - M2N-E SLI alaplap
- 2x512 ill. 2x1024 667 samsung ram
- 2 Leadtek PX7600Gt Thx Vga
- Q-Tek SPU 450W táp
- ??? proci x2 ???

(#3044) Diocles válasza BlackSheep77 (#3043) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Akármekkora x2-est elvisz alapon gond nélkül, de a tuning terén is kifejezetten jól szerepel az a lap. Szerintem vegyél egy 6000+-t, most már ingyen vágják hozzád, és a tuninggal sem kell bajlódni, ha nagyon akarsz, rádobhatsz még 200MHz-et, annyi van összesen az egész X2 architektúrában.

A ram bővítésénél arra nagyon kell figyelned, hogy ugyanolyan időzítésű és sebességű modulokat vásárolj, mint előzőleg, ez nagyon fontos!

A 7600GT sli-ről meg lebeszélnélek, a két kártya áráért kaphatsz 1 db, gyorsabb kártyát is, ráadásul az SLI-vel sok a szoftveres probléma, lassan áll fel a rendszer, és nem is támogatja minden játék.

(#3045) tenna

tenna
(tag)

Asus m2ne lapom van, winfos ujrarakés után ujrimdult sokszor aztán memos kékhakál, aztán 1 hosszu 2 rövid síp( 677 1gb adata), majd kértem egy kingmax mars 800as 1gbosat azzal ugyanezt csinalja, csak akkor indul be ha elemet ki be teszem, kb 1 órig birja is ujraindulás nélkül azt án megint be se indul....alaplappal lehet problém? ui.a leirásban nem támogatja a 800as kingmaxot...

athura.atw.hu

(#3046) dunc válasza tenna (#3045) üzenetére

dunc
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2 x 1 GB 800 kingmaxom van ami hibátlanul megy,ha másik ram is káékhalálozik akkor lap lesz,probáld végig a foglalalokat!

(#3047) lee56 válasza tenna (#3045) üzenetére

lee56
(senior tag)

2 kérdésem lenne előszöris :

Milyen verziós jelengleg a bios a lapon?
És milyen procid van benne?

No Comment

(#3048) tenna válasza lee56 (#3047) üzenetére

tenna
(tag)

5.72.22.25.0., 3600os x2, már mindegyik foglalatba volt próbálva, közbe a nod32 talált egy trójait ami vmi memo hibát okozhat... megprobálom leirtana, ha nem megy winfos ujrarakás

athura.atw.hu

(#3049) tenna válasza tenna (#3048) üzenetére

tenna
(tag)

Virust leírtottam. Most cod2 telepítésnél fagy ki mindig ugyanott, ugyanolyan memos kékhalállal

athura.atw.hu

(#3050) Kiskutyák válasza gt0618 (#3042) üzenetére

Kiskutyák
(tag)

Köszi gt0618 (újonc)!Megnézem hátha most megtalálom,már néztem ott és semmi!
Nem tudsz valami DRIVER NEVET esetleg,hogy könnyebben megtaláljam??
Köszi
Üdv :R

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.