No, ezen hozzászólásomat már az újonnan összerakott konfigról írom. Ami:
Asus M2N-E
Geil 2x512MB 800Mhz
X2 3800
Freezer 64 pro
És akkor most a rémhírekről... Ennél egyszerűbb gépösszeszerelést el sem tudok képzelni. Mindent szépen összeraktam, minden elindult elsőre. A BIOS-t azonnal frissítettem 203-ra, az alaplap processzort és memóriát is elsőre felismert megfelelő frekvenciákon. A Windows meg az utilityk telepítésével sokat kellett tökölni, holnap fog következni a tuningteszt.
Aki nem akar tuningolni annak üzenem: ez az alaplap ezekkel az alkatrészekkel rögtön beáll gyári értékekre, tökéletesen fut. Ennek így is kell lennie. Semmiféle rémtörténet közepén nem érzem magamat.
A chipset melegedéséről: lehet, hogy meleg, én ugyan nem fogdosom, de stabilan fut, ez a fő. A freezer 64 pro-ról. A hűtő úgy van kialakítva, hogy az alsó három lamella lefelé ível ezáltal pont az M2N rézbordáira terelve a légáramot, majd a gépházat hátul elhagyva. Ez a hűtő valóban a processzor és az m2n chipsetjének az együttes, rendkívül hatékony hűtésére van kitalálva. A hangjáról csak annyit: módfelett csendes. 2000-es fordulat egy 9cm-es ventilátorral, ami gumitalpakon függ. Az meg is magyarázza, miért ilyen halk. Megjegyezném, hogy az átlagtól, vagy a gyári amd hűtőtől jelentősen halkabb és jobb hatásfokú.
Arról fogalmam sincs miért nem teszel 12 cm-es ventilátort ha egyszer megteheted. Nekem 8cm-es hely van a házban ezért sajnos nem használhatok 12 cm-es ventit. A recept egyszerű minél nagyobb a venti átmérője, annál hatékonyabb lesz a légáramlás, és ugyanolyan légáramlás mellett annál csendesebb lesz a hűtő. Én mindenkinek ajánlom ezt az alaplapot.