Örülök neki
, a tied sima 3800+ vagy X2 3800+?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Alaplapok, chipsetek, memóriák » Asus m2n-e alaplap tapasztalatok, kinek van ilyen?Hozzászólások

KasztP
(lelkes újonc)

discovery
(újonc)
Sima 3800-as, nem X2-es

KasztP
(lelkes újonc)
Akkor még nem vagyok teljesen nyugodt 
Amúgy milyen a lap, mennyire melegszik? Tuning? ![;]](/dl/s/v1.gif)

tototos
(senior tag)
Na meghozták ma a cuccokat. Egy asus m2n-e alaplap és egy 3200+-os egymagos a64. Nekem simán belép a bioszba akárhányszor akarok. Most rakok rá egy windowst. Remélem rendesen fog működni a 2*512 kingmax rammal. Kár hogy nem az enyém lesz a gép.
[Szerkesztve]
Msn: totos@vipmail.hu Skype: ktm640152

discovery
(újonc)
Tuning egyenlőre nincs, melegedésröl, stabilitásrol majd késöb.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Most akkor milyen memóriát vegyek Corsair, Geil, Kingston 800Mhz-esben gondolkodnék!
Proci az 3200+ mezei lenne
(időzítés nagyon számít-e?)
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

discovery
(újonc)
Sziasztok!
Az elmult három nap a gép folyamatos tesztelésével, azaz nyúzásával telt.
Az eddigi tapasztalataim nagyon pozitivak. Jelenleg mindenféle tuning nélkül megy,
de nagyon stabilan. Napi 10-12-órát üzemel zárt házban. Mind a sebességével, mind a stabilitásával nagyon megvagyok elégedve. Bárki, bármit is mond jó ez a lap szerintem nagyon is, és nem igaz az hogy a 3,2-es nél nagyob procikkal nem megy rendesen.
Persze jelen véleményem még változhat, de remélem nem lezs rá okom.
Azt hogy x2-es procival hogy müködik azt nem tudom.
Szóval M2N-E bátran mindenkinek a megfelelö proci hütövel AC freezer 64 Pro, hogy a csipszet is megfelelően hütve legyen.

KasztP
(lelkes újonc)

Úgyis énis freezert akartam rá venni, vagy 9500AM2-őt 

Senior tag
(senior tag)
Egy ismerősöm hívott, mert nincs hang a lapon. Feltették a hozzá kapott CD-ről a chipset, majd a hang drivert, és olyan hibát kapnak, hogy a HD audióhoz hiányzik a Bus Driver, az audio driver nem telepíthető. Azóta újabb chipset driver is került fel, de ugyanaz. Hibás lenne az alaplapi hang? 
Ugorgyunk!

discovery
(újonc)
A Biosban nézd meg, hogy a HD-audio engedélyezve van-e (auto)
Maj amikor a Windows elindul és új hardvert talál, és teleoítené akkor ne enged neki,
legaláb is XP/SP2-nél, hanem a telepitő cd-röl most telepitsd a draivert.
Ezután mindennek menniekel.

discovery
(újonc)
Probálok képeket linkelni
[Szerkesztve]

KasztP
(lelkes újonc)
Miután Alvin megijesztett, nézelődtem asus fórumon, ott vki írta, ha jól emléxem, hogy neki rossz volt (hardveresen
) a hang...asushonlapon van vmi béta driver amúgy a hangjához, azzal is próbáltátok (hátha...)?

KasztP
(lelkes újonc)
Nájsz
....pci-e 4x is van a lapon...nem is tudtam...
(sorry...most látom, hogy még az előzőbe is írhattam volna
)
[Szerkesztve]

Pitt
(lelkes újonc)
Eléggé megoszlanak a vélemények erről a lapról:
pl.: (bár ez csak egy a sok közül)
''Yeah unfortunately I have this motherboard and I'm using it right now. I chose it to assemble a cheap computer to run WOW and I've had nothing but headaches from it since I assembled it today. I'm running it with a Socket AM2 3500+ and a dual channel kit of OCZ S.O.E. DDR2 6400 RAM. I'm ready to pull my hair out....''
Itt olvasható pár tulaj tapasztalata:
[link]
[link]

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Szóval megpróbálok Geilt venni, már többen is mondták. Hol sikerült hozzájutni és melyik fajtát célozzam meg? (időzítés stb.) levélcímem nem jó valamiért, holnap lesz másik
Ja, és OCZ-t hol lehet kapni - nagyker is jó
[Szerkesztve]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

Johnny001
(senior tag)
HI!
Még egy utolsó kérdés lehet, hogy rosszul látom az ASUS oldalán, de csak ez az egy BIOS lenne hozzá, vagy csak a legutolsót rakják föl 

discovery
(újonc)
Ha jól tudom akkor az első bios a laphoz, azaz amivel az első széria kijöt az a 0103-as.
Jelenleg a 0203-as verzió létezik, tehát ez az első frissités.
Geil ramot, DDR2/800MHz 2x512Mb value kit az Alie-nél vettem azthiszem 27800Ft-ért.
A Geil azért is jó választás mert csak 1.8V-on üzemel.

KasztP
(lelkes újonc)
Elvileg már van 0303as béta bios is, csak azt kérni kell...ja...arra figyelni kell, hogy a lap jelenleg csak 1,95V-ot tud adni a ramoknak, szóval ne olyan legyen aminek mondjuk 2,1 a gyári fesz.
A lap tud többet is (pl. AiBoosterrel 2.2V-ot is be lehet állítani és le is adja), csak a BIOS van elbaszva.

KasztP
(lelkes újonc)
Az én ''tudásom'' a lapról még csak elméleti...de ez jó hír, AiBooster jó szerinted?
Hány mhz-nél tartasz? 
AIBooster felejtős, Windows-os tuningnak nem vagyok híve. Nem tekerem feljebb a procit, mert felesleges.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Procit milyent vegyek? 3200+ sima 3500+ sima 3800+ sima, később úgyis cserélve lesz 
Melyiket hogy lehet húzni, dobozosban gondolkozom, ki hol tart? A Ram tippet megfogadom.
By.: Johnny (közben elromlott a bllentyűzetem is)

KasztP
(lelkes újonc)
Szerintem ha úgyis cseréled, akkor elég a 3200+ is...azok is mennek ált. 2,4 körül.

RexpecT
(PH! addikt)
Szevasztok.
Szeptember vége felé gépet akarok venni /no tunning/
Egyenlőre ez az elképzelésem
alaplap : ASUS M2N-E nF570U, DDR2, PCIE, GLAN,7.1 27500
proci : Athlon64 AM2 3200+ 64 bit BOX 26500
ram : Kingmax 512 MB DDR2 667MHz 11500
hdd : Samsung 160 GB 7200rpm 8MB SATA2 18700
vga : GA PCIE Geforce FX 6600 128MB TV 22000
ház : Raidmax Ninja 16000
táp : Cooler Master Wxtreme Power 380 W 9500
olvasó : DVD LG 16X / 52X 4800
Tudom h jó lenne egy erősebb vidkari de csak ennyi pénzem lesz/vagy hasonló árban van-e jobb ??/ október körül +512 ram.
A táp jó szerintetek vagy egy 350 W-os Chieftec inkább ?
Meg igazábol engem ez az alaplap érdekelne , mennyire jó /nem akarom huzni meg semmi/ igazábol ezt a lapot ajánlotta a Multimediatower /gepbolt Debrecenben/ .
Szal alapjáraton mennyire megbízható ??
Árban hasonló lapok:
Abit KN9-S
Abit KN9
MSI K9N NEO F
MSI K9N Ultra F
Előre is thx 
Walter White is Bad*ss!!

tototos
(senior tag)
z van nálam az új biossal. Lefrissítettem és azóta nem tölt be a windows. Amikor kiírná hogy üdvözlöm akkor újraindul. Mi lehet a gond?

tototos
(senior tag)
Csökkentett módban elindul 
Már ott se

Na csökkentett módban elindul, de csökkentett mód hálózatban úgy nem. Hálókarival lehet valami?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]

cOxeR
(PH! addikt)
Én megnézegetném a 800MHz-es ramokat is a te helyedben ott jön ki az AM2 előnye. Jelenleg méreg drága. 
http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

discovery
(újonc)
Szia.
Nekem tálcás 3.8-asom van, és alapfeszen 12x217MHz-en üzemel.
A ramok alapfeszen 1.8V-on 433Mhz en üzemelnek.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Köszi a segítséget! Elég stabil-e a procin ez a hűtő és nem okoz-e gondot az alaplapra csatlakoztatás 3 pin <-> 4 pin alaplapi csati 

tototos
(senior tag)
Na újraraktam a windowst. Most mükszik. Hogy kellene beállítania ramot. Most 667Mhz 5-5-5-15-''t. Ez normális vagy lehetne állítani? 2*512 kIngmax 667mhz-es ram van a gépben. Nem akarok tuningolni csak optimális működést akarok.

KasztP
(lelkes újonc)
Vidkari: 7300GT (ddr3as rammal)

mikk2000
(őstag)
Ha nem akarsz tuningolni, akkor a gyári értékeken akarod használni. A gyári értékeket az SPD tartalmazza, azaz maga a memória modul.
Ha a biosban nem állítottad el, akkor a memóriának az SPD-n kell állnia (ha van ilyen opció a BIOS-ban). Ha nincs, szereintem az everest kiírja arra a ramra mi az alapbeállítás (számítógép/túlhajtás/memóriamodulok) felette pedig azt láthatod éppen mennyivel megy.
Elvileg ha a kingmax nem trágya gyártó, akkor a weblapján is ott kéne legyen valahol hogy mennyi az alapbeállítás.
Én egyébként szarok az spd-re, mert előfordul hogy gyári értéken hibásan működik, tehát azzal kell kezdeni hogy az ember estére benyom a gépbe egy goldmemory-t floppy-n, reggel (vagy inkább 24 óra múlva) megnézi mi újság, és ha nincs hiba akkor oké. Memtest (+) kevésbé alapos.

discovery
(újonc)
Szia.
Nem okoz semmilyen problémát az, ha az alaplapi csatlakozó 4-tüs, a ventilátoré meg csak 3-tüs. Ugy van ki alakitva az alaplapi csatlakozo hogy csak helyesen tudod ráhelyezni. Igaz, igy persze lekel mondanod a 4-tü által nyujtot szolgáltatásrol.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Köszi a választ, hát akkor lemondok. Hűtsön és legyen kussban, a többi már az ő dolguk 

tototos
(senior tag)
Nekem be van kapcsova a cpu cool 'n' quiet. Azzal a vinyónak vana legnagyobb hangja. És 35 fokon tartja a procit.

discovery
(újonc)
Ez azért érdekes, mert a (cpu cool 'n' quiet) csak a cpu szorzot csökkenti, meg a mag feszültséget és semmi köze a ventilátorok müködéséhez. A ventilátoro fordulatát a Q-fan engedélyezése, és beállitása határozza meg. Egyébként a Q-fan használatával nem árt vigyázni a 0203-as biosnál mert ha sailent-re állitod mind a CPU-nál mind a ház ventiknél akkor előfordulhat, hogy többet nem enged be a biosba. Ekkor jöhet az elem ki jumper át 10s aztán vissza minden, és lehet megint bogarászni a biosban.
[Szerkesztve]

SimonMágus
(senior tag)
Na bejelentkezek én is, bár már árulom a rendszert (M2N-E, 3200+, Patriot PC2-6400). Nekem nagyon beválta a kombó, egyedül a memeknek adható 1,95 a tuning igazi gátja. Amikor megkaptam, 2830-ig teszteltem ki, először szokatlan volt az AIBooster használata, aztán megszokható (bár az én szívemhez is közelebb van a Bios alóli tuning). Azóta alapjáraton használom, csendes, gyors, megbízható konfig.
Az egyetlen gondom, hogy ha rajtahagyom a külsős USB vinyómat, akkor kifagy boot közben (lehet, hogy rosszak a Bios-eállításaim, de csak tegnap jelentkezett először a probléma)

SimonMágus
(senior tag)
Savanya tudná sorolni, hogy mit nem (ő többel is kipróbálta), amit én ismerek azt a másik topikban már elmondtam 

mano2
(tag)
a-data az jo bele?

Pitt
(lelkes újonc)
Szia!
Egy másik topicban már esett róla szó: [link]
Remélem segítettem.

mano2
(tag)
jaja
corsairt kell vennem.

sczholl
(tag)
Gyerekek árúljátok már el nekem, hogyvanez, hogy az sem mindegy milyen alaplapot vesz az ember ? Mikor AMD-nél a memóriavezérlő a prociba van,hogyan lehetséges az, hogy alaplaptol is függ a ramok teljesítménye?
Okos ember hülyéskedik,hülye ember okoskodik.

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Én GEIL-t vettem, hallgattam forumtársra, és nem is volt drága. 800 Mhz 5.5.5.15 az időzítés @ 1.8 V. A ramos tuningtesztben is hasonló ramok vannak, de még nincs procim és nem próbáltam ki. Ha van egy kis türelmed megírom tapasztalataimat!
ja.: asszem itt nem teljesítményről beszélünk, hanem hogy egyáltalán elindul-e 
[Szerkesztve]

SimonMágus
(senior tag)
AM2-es lapok esetében inkább kompatibilitási probléma van a ramokat tekintve, nem teljesítménykülönbség az egyes lapok között. Bár fontos odafigyelni a választásra, mert pl. M2N-E lapban max. 1,95V adható a ramoknak, ez pedig normál tuninghoz a legtöbb ram esetében kevés.
szerk: Most látom, hogy Johnny001 már válaszolt is rá 
[Szerkesztve]

discovery
(újonc)
Az lehet, de a hósszú, és tartos élethez elég. (Geil 1.8V)

Johnny001
(senior tag)
Hi!
Beindult, tuning egy kicsit később! 

RexpecT
(PH! addikt)
alaplap : ASUS M2N-E nF570U, DDR2, PCIE, GLAN,7.1
proci : Athlon64 AM2 3200+ 64 bit BOX
ram : Kingmax 512 MB DDR2 667MHz
Nekem azt mondták a boltba h így menni fog , szóval ez a lap ''kijön''a Kingmax-al !!!
Tapsztalat

Walter White is Bad*ss!!