Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#301) Ace Ventura válasza lee56 (#300) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

Sajna nekem nincsen otthon netem, és a melóból tudok csak internetezni.
Tényleg nincs más megoldás?

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#302) lee56 válasza Ace Ventura (#301) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hát figy, lehet hogy a tápod miatt fagy, nemtudom biztosan, csak azt tudom hogy nálam is ezt csinálta ha 2 memória modullal dualban járattam, ja meg másolás után korruptálódtak a fájlok meg ilyen apróságok. Én aztmondom próbáld ki hogy csak az egyik modullal mennyen és ha igy is fagy akkor keresheted a problémát máshol :)

Ja és a bios frissitést is megcsinálnám a helyedben. Letöltheted a biost melóhelyeden is, és valamin elviheted haza, ugyanugy asus update progival meglehet csinálni windows alol, update bios from file, az se nehéz.

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2N-E/M2NE304.zip

[Szerkesztve]

No Comment

(#303) Ace Ventura válasza lee56 (#302) üzenetére

Ace Ventura
(őstag)

THX sokat segitettél :R :R

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#304) Diocles

Diocles
(fanatikus tag)

Nahát, ez a kis hiba nálam is fellépett és nekem is chieftec 410 tápom van :)
A gép alkalmanként leállítás után spontán újraindul. Először elröhögtem magam, annyira abszurd volt a helyzet :)

nn687: Nagyon magasak az elvárásaid. Gondolj az internetre. Egy 1Mbites adsl vonalnál garantál neked a szolgáltató vagy 256 kbit-es, azaz 25%-os sebességet. A számítógépes hardverek kijelenthetem, hogy garantálnak neked 105%-os sebességet. És akkor azt lehet mondani, hogy peches voltál. Megkockáztatom, hogy az m2n köszönhetően a tuningbarát funkcióknak (még ha maga a chipset nem is az) garantál neked 110%-os sebességet. Erre szerintem mondhatod, hogy megkaptad, amiért fizettél. A te célod a 125%-os sebesség.

Ha tippelnem kellene, azt mondom, 60% az esély, hogy az általad kifogott m2n alaplap bírja azt a sebességet. Valamint kb. 20% az esély, hogy a processzor is bírni fogja. Ez független az alaplaptól.

Bizonyos, hogy vannak ennél sokkalta tuningalkalmasabb lapok. Sőt, valószínűleg az m2n a mezőny második felében van ebből a szempontból besorolva. Viszont az ár szempontjából is. Azok az alaplapok amire így távolról rá merném mondani, hogy klassz tuninglapok, amivel mindenki nagyszerű eredményeket képesek elérni egyrészt nem kaphatók Magyarországon, ami mégis, az 40000 Ft fölé van árazva.

Viszont az nem igaz, amivel sokakat ijesztgentek, hogy ez a lap, működésképtelen. A hivatalos órajeleken mennie kell! Ha mégsem, kötelesek garanciálisan kicserélni neked. Azért egy legyártott alaplapot elég szigorú vizsgálatoknak vetnek alá a működőképességét illetően, ebben nyugodtan bízz! Az hardver természetes állapota, hogy működik. Az az 1% szokott a leghangosabb lenni a fórumokon, akik a természetellenes állapotot kénytelenek megtapasztalni, bár nekik is inkább egyből a boltba kellene visszamenni.

Személyes tapasztalatok
Már futtattam az x2-esemet 2250MHz-en, de nem mindig indult el, habár ha már egyszer elindult, akkor stabil volt (sosem hibázott super pi-ben). Alapfeszültségen persze. Viszont 2100MHz-en tökéletesen stabil.

A nyerő mix
Az alaplapnak x2 3800-zal; 2x512 Geil 800MHz-es ramokkal atomstabilnak kell lenni a névleges órajeleken. Ha ez nem áll, vidd vissza a boltba, mert nem inkompatibilitás a hiba oka, hanem gyártási hiba, rossz minőség.

Jóslat
1,5V-os CPU fesszel és 1,9V-os RAM fesszel és megfelelő léghűtéssel (Freezer64 pro) szerintem jó eséllyel fogod tudni 2,5GHz/~850MHz-en futtatni az alkatrészeket. Ezt valószínűnek tartom.

(#305) lee56 válasza Diocles (#304) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hali, ezeXerint én is abba a bizonyos 1%-ba tartozom, de nem hiszem, hogy hangoskodnék, csupán leirtam a történteket, bizván abban hogy hátha tud/akar valaki segiteni. Miután senkit nem találtam akinek hasonló helyzete lenne : 2x1GB ram + X2 amd asus M2N-E -ben, és amikor felbukkan ilyen ember és gondjai vannak, hát megfordul a fejemben hogy esetleg nem a legjobb alaplapot vettem. Szóval nem azért irok ide, hogy téged meg mindenkit akinek hibátlanul müködik m2n-e-je bosszantsam, vagy akik vennének ilyen lapot elrettentsem. A bolt meg folyamatban van, sajnos nem a leggyorsabbak ezért azontul hogy pár fajta memóriát belepróbálhattam a lapba semmit nem csináltak. De rajta vagyok, sztem jövő héten be is viszem gépem hagy tesztelgessék, azután meg kitaláljuk mi legyen. De azért nemtudom elgondolkodtál-e azon, hogy ha majd memóriát bövitesz, vajon lesznek-e gondjaid vele :F

[Szerkesztve]

No Comment

(#306) nn687 válasza Diocles (#304) üzenetére

nn687
(tag)

Jó névleges órajelen persze hogy mennie kell, de ha az Abit KN9-SLI megy 270en is az Asus m2n-e/sli deluxe meg csak 220on akkor azért elgondolkozok, mert ugyanaz a chipset, akkor az asus valamit csak nem igazán talált el, lehet hogy ha nemis hajtod túl, két év múlva bekrepál. Másrészt ha párezer forinttal drágább olcsóbb alaplap jobban kihajtja a procit, azért jelentősen lehet spórolni sztem. Mindenesetre még várok, hátha jön majd egy értelmesebb biosz vagy valami/lesznek más tesztek is(kár hogy a mai am2es tesz 3ban nem ez a lap volt), mert kinézetre, szolgáltatásaiban egyéb nagyon szimpi ez az asus lap.

XXI. századi mese:...egyszer volt, hol nem volt, még az operációs rendszeren is túl...

(#307) Diocles válasza lee56 (#305) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

Úgysem akarok 1-2 éven belül memót bővíteni, akkor meg ha nem működik, Moderálva. - Grafiqs

(#308) Ősember válasza Ace Ventura (#298) üzenetére

Ősember
(PH! addikt)

akkor nem szoltam :DDD :R

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#309) sczholl

sczholl
(tag)

Nos én is klubtag lettem.
Akinek 2X1GB.800MHz.-es memóriája van írjamár meg milyen időzítéseken és feszültségen használja azokat.
Köfi

Okos ember hülyéskedik,hülye ember okoskodik.

(#310) korcsi

korcsi
(őstag)

Hali!

Fsb-t meddig sikerült emelnetek? Meddig bírta a lap?

42

(#311) Danndi

Danndi
(tag)

Na uraim! A 800as A-Data ramokat sem szereti ez a drágaság, a memtest 86 két hibát írt, és az xp telepítő is kiakad ''kék halál''al! Úgyhogy most megpróbálok cserélni 800as Geil-re, már ha lesz a boltba az 533as Samsungjaimat pedig 667esekre, már ha az aquában megengedik, az a-datákat az alienbe vettem, ott azt mondták ha ilyen gond van kicserélik másra, csak legyen eladható állapotban a ram. Márcsak legyen náluk olyan amire ki lehet cserélni és megy is vele!

(#312) lee56 válasza Danndi (#311) üzenetére

lee56
(senior tag)

Én holnap viszem boltba tesztelgetni, hoztak valami uj 2x1GB ramot, kiváncsi leszek rá, bár már nagyon azon gondolkodom, hogy milyen alaplapot válasszak e helyett. Asus-t most vettem először és utoljára :((

[Szerkesztve]

No Comment

(#313) dutyi71

dutyi71
(kvázi-tag)

Vettem egy M2N-E-t.
3600+ a64 x2 , 2x512mb hynix ddr2-667 cuccokat raktam bele.....és megy.
Tuning később. :) e ööm bódottá :DDD

while (state(Korso) != BROKEN) go (Korso, &Kut);

(#314) korcsi válasza korcsi (#310) üzenetére

korcsi
(őstag)

Legnagyobb elért fsb?

Előre is köszi!

42

(#315) lee56 válasza dutyi71 (#313) üzenetére

lee56
(senior tag)

ehh, miért nem 2x1GB, akkor lenne nekemis ööm, bódottá :))

No Comment

(#316) dutyi71 válasza lee56 (#315) üzenetére

dutyi71
(kvázi-tag)

:DDD mittomén őtudá :DDD
De a prockó most megy 1.3V-on 2500MHz-en. A bios elég gány, felvettem az fsb-t 250-re a szorzót meg le 8-ra. A bios azt mondta hogy 2500MHz-en megy a proci :DDD :DDD
persze nem...most 10-es szorzóval fut 2500-on csak hogy a bios-nak is igaza legyen.
A cpu-z szerint alapon 1.088V-ot kapott a cpu , a bios szerint 1.25V-ot : fura ;)

(#317) dutyi71 válasza dutyi71 (#316) üzenetére

dutyi71
(kvázi-tag)

1.25V-on is megy 2500-on, memcsi meg 4-4-4-10-1T.... :DD

(#318) lee56 válasza dutyi71 (#316) üzenetére

lee56
(senior tag)

Frankó, azért örülök hogy a tuning, ugy-ahogy megy, én még eddig azzal voltam elfoglalva hogy mennyen a gép alap órajeleken egyáltalán :) . Ma kaptam uj ramokat ezekkel hajlandó volt dual channel-ben is müxeni, kegyetlenül érzékeny a memóriákra ez a lap, ezt főleg azoknak mondom akik készülnek venni m2n-e -t. Most 2x1GB DDR2 667MHz -es NCP (vagy mi a rák, sose hallottam róla :P ) ramokkal operálok, és 1 órás memtest86+ 1.65 után egy hibát sem talált, hurrah :)) . Remélem hoszabb távon se lesz már gondom a memóriákra. Most jöhet a tuning, eddig ugyse voltam tul szerencsés ezen a téren, ugyhgy nagy reményekkel azért nem ugrok neki rögtön :U

[Szerkesztve]

No Comment

(#319) ZoFe válasza lee56 (#318) üzenetére

ZoFe
(kvázi-tag)

az alaplapnak semmi köze a memokhoz a proci a ludas.. frissits biost és jobb lesz.. aki 570es bármilyen lapot vesz x2vel az számitson szopira ha nem frissit biost és nem linuxot használ

[Szerkesztve]

(#320) dutyi71

dutyi71
(kvázi-tag)

a bios frissítést mindenképp ajánlom , az xp még új harvert is talált...fura

(#321) S. Szabi

S. Szabi
(fanatikus tag)

Akkor az Asus M2N-E JÓ vagy ROSSZ??? tuningoláshoz is

(#322) lee56 válasza ZoFe (#319) üzenetére

lee56
(senior tag)

Nagyon kösz hogy segiteni próbálsz, a linuxos érvedhez nemtudok mit szólni (sose használtam, és valószinüleg nem is fogom), a bios frissités meg viccnek is rossz, annyit segitett a legujabb bios, hogy a percenkénti fagyások helyett a fájlok korruptálódtak másoláskor, se többet se kevesebbet. Amugy a mostani ramokkal jól megy, tuningot majd később, de vannak már páran akik tulhajtották m2n-e -jüket, olvasson visszább aki kiváncsi, vagy majd hátha irnak ujdonságokat.

Nagy valószinüséggel igaz hogy sokkal több a probléma az X2-es proci + AM2 foglalatu alaplap (főleg 570chipsettel), jól nézzen körül, és tesztelgessen sokat, ha lehet még boltban, aki ilyen összeállitást vesz, és nembiztos hogy rögtön jelentkezik a probléma (fagyás, ujraindulás), nekem volt szerencsém az alttomosabbik fajtával, másoláskor hibázott a ram csak, és volt hogy ugy, hogy közvetlen előtte az everestes memóriateszteken meg végigment :F

[Szerkesztve]

No Comment

(#323) Dzsolo válasza ZoFe (#319) üzenetére

Dzsolo
(fanatikus tag)

Nekem X2 van és eredeti bios semmi gondom nincs a géppel éjjel nappal megy a gép. Összesen annyi volt a gondom hogy a chip és a athlon 64 driverek telepitésénél hibát irt ki először de a második próbálkozásra minden sikerült. Csak azt nem tudom mire jók mert semmi változást nem okazott a gépem működésében. Esetleg ha valaki tudja és megosztaná velem azt megköszönném.

''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' Rejtő Jenő SE LwW fólia, tok eladó

(#324) Takhanto

Takhanto
(senior tag)

Hy all

M2N-E és 3800 x2-es cuccom van, holnap jön meg hiper power 525 wattos táp és Geil ultra ddr2 667 mhz 2x512 ram 3-4-4-8 időzitéssel. Jah 1,8V - 2,4V-ig lehet nyúzni.

Tippeljetek, ezzel az összeállítással,milyen hibát fog jelezni nekem?
Memtest progival mennyi ideig tart a teszt?

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#325) Johnny001 válasza Takhanto (#324) üzenetére

Johnny001
(senior tag)

Hi!

Először floppyról indulós memteszttel próbálkozzál, ha az végigmegy vagy tízszer, jöhet a jó öreg Prime95 (ezt érdemes vagy 12 órára hagyni, esetleg 3dmark párhuzamosan). Vagy hátha van más tippjük a fórumtársainknak? (Ez még nem biztosíték semmire.)

By.: Johnny

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893 Hőfényképezés, épületdiagnosztika www.dolen.hu TermészetBÚVÁR www.tbuvar.hu, Johnny001 dolen.atw.hu

(#326) lee56 válasza Takhanto (#324) üzenetére

lee56
(senior tag)

Szia, a tápnak nevezett atomerőmü biztos elég lesz :) , de a memóriák feszültség tuningját elfelejtheted, ez a lap max 1.95V -ot tud adni a memóknak, amugy meg ha már 1.8Von ilyen késleltetéssel mennek, sokat nem veszitettél :P . Az hogy milyen hibákat fog jelezni, kitudja, nemvagyok jósnő :D ( remélem azért semmilyet :) ).
Van a memtest86+ nak image-es változata is ha nem lenne floppy meghajtód (nekem nincs) futtathatod bootolós cd-ről
* http://www.memtest.org/download/1.65/memtest86+-1.65.iso.zip *
Amikor az 1giga hynixet teszteltem, kb. 20perc volt egy kör a tesztben (de nemtudom hányszor kell lefutnia hogy biztos jó legyen, erre énis kiváncsi lennék).

[Szerkesztve]

No Comment

(#327) Danndi válasza Takhanto (#324) üzenetére

Danndi
(tag)

Én is a memtest86-ot javaslom, egy jó 20perc alatt lemegy, de ha ''szar'' a ram akkor az első körben kiderül, és már a windowst se biztos hogy fel tudod vele telepíteni ;]
Viszont ha stabilan megy vele, akkor azt írd meg ide, és legalább még egy fajta ram amivel elmegy!!

(#328) Takhanto

Takhanto
(senior tag)

Wincsimen rajta volt az operációs rendszer az előző gépemen volt. Azzal indítottam el,és megy rendesen. Hibamentes volt,de azért felraktam az új biost. Alaplapom automatikusan 5-5-5-15 -re van állítva, everest ult. memória olvasásom 6270 ,szerintem ez jó. 4-4-4-10 -en is megy alap volton.

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#329) Danndi

Danndi
(tag)

Csak úgy közérdeküként leírom, hogy mivel az Alien-be vásárolt 800 A-Data nem ment, mivel nem tudták olyanra kicserélni ami kell, ezért szó nélkül visszaadták a pénzt!
Az Aqua-ban vásárolt 533as Samsungok is vissza lettek cserélve, ugyan levontak az árából 10%ot de visszadták a pénzt, mivel ott sem volt ami kell!

Úgyhogy most a 800as Corsair Xms2 Twin2x et fogom kipróbálni :DDD Majd jelzem hogy ment e:)

(#330) Danndi válasza lee56 (#318) üzenetére

Danndi
(tag)

Lee azok véletlenül nem PSC nevezetű ramok? Mert azt elméletileg viszi, de NCP-ről még sose hallottam, viszont a lényeg hogy ezeket, hol vetted?? Mert már megveszek, hogy nemtok ramot venni!

(#331) lee56 válasza Danndi (#330) üzenetére

lee56
(senior tag)

hmm, én meg PSC-ről se hallottam, de ezekután már nem lepne meg semmi, minden nap egy uj gyártmányu memóriáról hallok már :) . Amugy biztos hogy NCP amivel most megy, ugytudom kinai (vagy tajvani), http://www.hexon.com.sg/hexon_tech/index.htm

Tatabányán vettem a RAM-ban :D (ezám az irónia) www.mttb.hu

Nemtom mien pesti nagykerből hozták az NCP-ket, de ha nagyon érdekel megkérdezhetem. Amugy 99,9% hogy a corsairokkal is meni fog, csak valszleg az picit huzósabb árban. Ezt a 2 1GB-os NCP-t megusztam kb 45-48e -ből. (azért csak kb, mer beszámitották a hynixeket amikkel nem ment dualban, és ráfizettem kb 6ezret)

No Comment

(#332) Danndi válasza lee56 (#331) üzenetére

Danndi
(tag)

Hát jah a Corsair 39, de adok inkább 50et is, csak most már menjen ez a kotla :(((
Azon gondolkozok kéne csinálni egy listát, amivel megy ez lap, mer oké hogy egyekttő benne van a leírásban, de még mennyi nincs amivel meg aztán megy.

(#333) wwenigma

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megvan nekem is ez a lapom, A64 X2 3600+ , 512 Hiviewell (hynix) ddr667-tel. Elsore nem indult, modult atraktam masik helyre, ugy mar ment. S3 2mega rammal van.... :) Holnap erkezik Galaxy 7300GT zalmival. Majd nyomok teszteket... :) Amugy van valami fejlemeny lappal kapcsiban? :) :)) :)) :))

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#334) wwenigma válasza wwenigma (#333) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Van uj BIOS, nekem meg gariztatas alatt levo modul, bukott memtestbe mint allat... :)

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Ecigi fórum / Kedvezmények a fórum tagjainak!!! --- | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma

(#335) Takhanto

Takhanto
(senior tag)

Érdemes béta v. biost frissíteni?

(#336) wwenigma válasza Takhanto (#335) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Anandtech M2N-e foruman azt irjak, megeri, stabilitasjavitas... :)

(#337) Danndi

Danndi
(tag)

Még másfél óra és itt vannak a 800as Corsair ramok, ha ezekkel is hibázik a lap, úgy viszem vissza csak úgy porzik :DD Majd leírom megy e!

(#338) Welsing

Welsing
(lelkes újonc)

Üdv
Nekem is most lett ilyen lapom,semmi problémám nincs vele(x2 4200+).Kivéve talán az h a belerakott Geil 800 asok csak 667 mennek az everest szerint.Ez így normális?Garancia vesztésnélkül átlehet rakni 800 ra?Nem lesz abból baj ha át teszem 800ra?és hogyan kell átrakni 800ra?
Szerintem kifogytam a kérdésekből,meg köszöném ha valaki mindre válaszolna :R

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#339) Danndi

Danndi
(tag)

Íme megszületett a sas, némi herce hurca, no meg ez a harmadik garnitúra ram, de végre bevállt :)) DDR2 1024MB 800MHz CORSAIR XMS/2 Twin2X /2x512MB/ ilyen ramok vannak benne, és ezzel addig simán megy, és a memtest86 is végigment hiba nélkül. Amúgy azért kicsit megszivatott, mivel az xp simán nem indult el elsőre, csak csökkentett módban... Viszont felraktam a chipset driverét, és azóta simán megy, majd holnap jól megkíntatom, meg majd elkezdem az OC.-t ;] és majd jelzem hogy hogy viselkedik!

Amúgy a 667re én max annyit tudok mondani, próbálj állítani a ram időzítéseken! Az nem jár garancia vesztéssel...

(#340) Danndi

Danndi
(tag)

Íme megszületett a sas, némi herce hurca, no meg ez a harmadik garnitúra ram, de végre bevállt :)) DDR2 1024MB 800MHz CORSAIR XMS/2 Twin2X /2x512MB/ ilyen ramok vannak benne, és ezzel addig simán megy, és a memtest86 is végigment hiba nélkül. Amúgy azért kicsit megszivatott, mivel az xp simán nem indult el elsőre, csak csökkentett módban... Viszont felraktam a chipset driverét, és azóta simán megy, majd holnap jól megkíntatom, meg majd elkezdem az OC.-t ;] és majd jelzem hogy hogy viselkedik!

Amúgy a 667re én max annyit tudok mondani, próbálj állítani a ram időzítéseken! Az nem jár garancia vesztéssel...

(#341) smntms

smntms
(újonc)

M2N-E-t tervezek venni.
Azt hallottam hogy nem mindegyik fajta RAMot szereti. Igaz?
Ha igen akkor melyikek ezek? :F

Veszélyes dolog csíráztatni az atommagot

(#342) wwenigma válasza smntms (#341) üzenetére

wwenigma
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vedd meg nyugodtan, a legolcsobb 667es rammal, nekem bejott... :) Hiviewell vagy mi, everest szerint Nanya a gyarto, 4-4-4-12 1T be siman megy.

(#343) lee56 válasza wwenigma (#342) üzenetére

lee56
(senior tag)

Hát nemtudom, én szivtam rendesen hynixxel 2x1GB :W , de lehet hogy ha 2x512-t veszel azzal nem lesz gond, viszont minél nagyobbak a modulok, annál jobban figyelj a minőségre, és 1Gos modulokból nemérdemes a legolcsóbbat venni, tapasztalatból mondom. :U

No Comment

(#344) csibra

csibra
(kvázi-tag)

A héten vettem egy ilyen alaplapot meg egy A64 X2 3600 procit. Működik samsung 533-as ddr2 ramokkal (ez csak teszt célból van benne) viszont van egy kérdésem.
Nektek is jön terheléstől függően (méghozzá ránézésre fordítottan arányosan) ciripelő hang a hűdőborda körül?

(#345) Danndi

Danndi
(tag)

Hát igen ramra finnyás a kicsike. Nade ez nem kimondottan az alaplap hibája, inkább a procié! Nemtom hogy az 533as Samsungok mekkorák, nekem volt 2db 512megás, azokkal nagyon nem ment, hibázott sokszor, igaz lehet az X2esek már megeszik azt is. Amúgy van egy leírás hozzá,hogy a proci milyen ramokat visz, ott vannak Nyanya ramok feltüntetve szóval még jó hogy viszi. Érdekes, mert van akinek az 533-as A-datával szépen megy, nekem a 800asal meg nem ment! A 667es és 800as Corsaireket meg megeszi, ezt tapasztalatból mondom, péntek óta vannak benne a 800asok és simán megy vele, még egy fagyás sem volt, remélem nem most kiabáltam el :) a lényeg a lényeg, úgy vegyetek ramot, hogy vagy ott kipróbáljátok hogy jó e, mondjuk egy memtes86al, vagy úgy hogy visszaveszik ha nem működik, pl. alien... ott simán visszaadták az árát.

Ja és egy kis bíztatás, ha megtalálja bele az ember a megfelelő ramokat akkor télleg jól megy a rendszer :))

(#346) Diocles válasza Welsing (#338) üzenetére

Diocles
(fanatikus tag)

A Geil 800-as azt jelenti, hogy az a ram 800MHz-re van hitelesítve. Egyébként nekem is 667-es hitelesítést ír ki az Everest, de az nem azt jelenti, hogy hány MHz-en megy, hanem a ram típusából olvassa ki.

A Biosban bemész a dram settingsbe és amennyiben nem eleve ez van ott, felveszed 800MHz-re. Ez nem jár garanciavesztéssel, hiszen 800MHz-re vannak hitelesítve azok a ramok. Mellesleg nekem 940MHz-en mennek gond nélkül.

(#347) Danndi

Danndi
(tag)

940en??? Hoh asszem ideje lesz elkezdenem a tunningot ;]

Jah amúgy én nem hallok semmiféle ciripelő hangot a boda felől, még terhelés esetén se, lehet, hogy a ventillátor miatt nem hallom, vagyis nem olyan erős a hang!

[Szerkesztve]

(#348) Furkoo

Furkoo
(őstag)

nekem 1DB kingmax MARS van benne 4-4-4-12 n megy már 1 hónapja semmi gond nem volt vele!!!!!
De már régebben írtam, hogy anno amikor vettem, szóltak nekem a boltban, hogy semmiképpen ne hagyjam auto-n a memória beállításokat, mert azt nem nagyon szereti a lap, viszont, ha beállítom átlagértékre (5-5-5-15) akkor már gond nélkül megy!!! én nem kockáztattam :D fogtam első indítás és belőttem!!!!! azóta semmi gond!

Csak az időnek nincs vége. http://hs4rc.deviantart.com/

(#349) donw3ga

donw3ga
(őstag)

Sziasztok , ezen a lapon az integrált hang milyen minőségű van olyan mint az intel HD audio? működik gond nélkül az spdif?

[Szerkesztve]

Ingyen 150$ kezdőtőke --> http://href.hu/x/hdri

(#350) csibra válasza Danndi (#345) üzenetére

csibra
(kvázi-tag)

Ezek 512-es samsungok, és simán vette az akadályt. Bár a memtest nem igazán ismerte fel (ddr 334-nek csak), de lefutott a teszt szó nélkül. Utána egy XP telepítés is simán ment.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.