- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) Pro - Valóban profi? - bemutató és kisteszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Az xfastlan csak pszihésen gyorsít. Elemzi a netforgalmadat és statisztikázza, és az alapján rendezi prioritásilag sorrendbe a csomagokat. Próbáltam már, de nem nagyon vettem észre a hatását.
Az axtu-val tuningolni is lehetne, de nem kell, fordulatszám szabályzásra meg a speedfan az igazi.
Windows update volt már, mert az általában megtalálja az ilyen hiányzó eszközillesztőket.
Biosban letiltottad a nem kellő dolgokat, smart connect, lpt, com, stb....?
Beteheted a gyári alaplapi lemezt, és keress rá azon az ismeretlen eszközre. Klikk az imeretlen eszközre, tulajdonságok, eszközillesztő frissítése, és a forráshely nem a net, hanem a gyári cd.
-
ot93
senior tag
Értem, akkor nem rakok... és akkor miért van az Asrock honlapján pár darab win10 driver? ha valakinek gondja lenne a win10 által felrakottal?
Egyébként az XfastLan-t és az AXTU-t valaki használja? mert ezek ugye nem driverek hanem programok és én pl. az AXTU-t szoktam néha haszálni ideiglenes ventillátor fordulatszám állításra...
Amúgy még lenne egy kérdésem, hogy eszközkezelőben ez van: [link]. Mi lehet a gond?
Hardverazonosítókat kérdezték Win10 fórumban, de az arra adott javaslat nem hozott sikert...
ACPI\VEN_INT&DEV_33A0
ACPI\INT33A0
*INT33A0 -
Weper
tag
Üdv.
Véletlen letörtem a PCIe slotomnak a kártyarögzítő kis pöckét és azt szeretném kérdezni, hogy lehet-e hozzá kapni újat vagy esetleg az XFast RAM slotról nem-e lehetne átszerelni valahogy? Illetve azt szeretném még kérdezni, hogy nagy gond, ha nincs rajta az a kis rögzítő pöcök?
Alaplap: ASRock B75 Pro3
Kép: http://i.imgur.com/vi37inw.jpg
(A képen bekarikáztam pirossal, hogy mire értettem, amit kérdeztem.) -
mcwolf79
veterán
Frissítést az XfastLan-hoz hogy lehet letölteni?
írja hogy van új, de ha ráklikkelek a Cfosspeed oldalra ugrik. Ott rákattintok a letöltésre, de figyelmeztet, hogy már van egy licensz a gépen, és ha letöltöm csak a 30 napos próbát kapom meg. -
WestCoast92
tag
Hát eddig eléggé prórul jártam vele, mert kb fél évig nem tudtuk mi baja lehet, állandóan a wifit szidtuk hogy mennyire gyenge, hogy kb 7m +1 fal alatt a majdnem 5M-ból lesz 1-2. Most rákötöttem kábelre amiről én is netezek, itt is ugyan annyi voolt mikor az én gépemen jó volt a net. De az xFast USB is egy trágya volt állandóan azt kérte hogy huzzam ki és dugjam be újra a pendriveokat.
-
WestCoast92
tag
Sziasztok!
Van egy Asrock B75M-DSG R2.0 alaplapom, és azt a furcsa hibát vettem észre, hogy ha fel van telepítve az xFast LAN akkor nagyon lassú a netem. Eleinte nem csinálta, de mostanában elkezdte, Win 7 volt fent, ott is ezt csinálta, most frissen telepítettem Win 8.1-et és itt is csinálta, ahogy leszedtem egyből sokkal jobb lett a netem, és sose volt piszkálva az xfast lan.
Más is tapasztalt ilyet?
Mi lehet a megoldás?A válaszokat előre is köszönöm.
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock Z77 Fatality Professtional-M Alaplapom.
Van ehhez egy Asrock Xfast RAM. Valaki leírná, hogy ezt megéri-e használni, illetve hogyan kell? Köszönöm! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kom-ancs #6575 üzenetére
XfastRAM - gyakorlatilag semmivel nem tudtam együttmüködtetni, pedig az elv kurvajo. Biztos bennem van a hiba.
XFastLAN - minimalis gyorsulas pingben jatekok alatt, nekem eleg zavart valamiert a wifi es igy ez is megszünt egycsapasra, valamint latod a net forgalmat reszletezve - ezt lehet massal is, de ha mar van...
USB-t nem hasznalom,
Virtu - na az a nesze semmi kapd be jo melyre. Több kiserletet is tettem. Bullshit, habbal. -
Kom-ancs
tag
Üdv!
Ti fel szoktátok telepíteni az alaplaphoz(z77 extreme3) ezeket: XfastRam,XfastLan,XfastUsb,LucidVirtu MVP?Van ezeknek valami értelme?
-
válasz
bluobluo75 #6345 üzenetére
Úgy,hogy letelepíted. XFastLan-nak nevezik,vezérlőpultnál ki tudod törölni.Gyakorlati haszna nincs,sőt.
-
naksys
senior tag
válasz
RetepNyaraB #6257 üzenetére
Az van fent nekem is, 5x lehet aktivalni ingyenesen. Amivel jatszom ahhoz nem hasznalja a gep az igp-t mert letiltottam jatekban, de 2d-ben gondolom aktiv. Egyszer kiprobaltam a borderlands 2-vel hybrid modban de tiszta bug volt az egesz. Csak a dedikaltal mukodik rendesen.
Xfast usb szinten kutyasz@rt sem er, semmi teljesitmeny novekedest nem hoz. Xfast lan (cfosspeed) az egy ami er valamit, ha valakinek szamit a ping. -
RetepNyaraB
veterán
egen megint bebizonyosodott, hoyg a gyari oc szoftok több bajt hoznak, mint hasznot
Az altala mutatott ertekek pedig hibatlanul megleshetök a HWiNFO64-en, ventit buzeralhatod mas progival, ha muszaj. A különfele energia megfejtesek nem erdekesek, az ilyen olyan Xfast-XGood-XBig dolgok pedig szamomra nem hoztak ertekelhetö eredmenyt amugy sem(#6253) havri1@ milyen driverre gondolsz?
-
RetepNyaraB
veterán
Igen, de az Axtu folyton vissza fogja valtani a sajat elkepzeleseire sajna. Ezert javasoltam, hogy deaktivald probabol legalabb (tehat kapcsolj ki minden hozza rendelt profilt, az esetlegesen bekapcsolt XfastRAM-mal együtt), ne induljon winnel, ne töltsön be OC profilt stb.
Ez elvileg meg kellene oldja ezeket a gondokat.(#6247) havri1@
-egyreszt dobd ki a firefoxot, hacsak valami greasemonkey szkript miatt nem az egyetlen lehetseges alternativa. Nagy , lassu, bugos. Reg elmult az idö, mikor ök voltak "az" alternativa.
-Masodszor kapcsold ki FF beallitasoknal a hardveres gyorsitast.
-Harmadszor ahogy Kiki18 mondja reinstall. Viszont ajanlom az összes lehetseges helyröl a maradvanyokat eltavolitani (user/programdata, registry, ilyenek). Eleg maceras, ha nem tudod kapasbol hol keresd (marpedig en nem tudom kapasbol). -
Joke7773
tag
Nekem is volna egy problémám.Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de amióta Ex 4 lapot használok az utorrent nem akar vissza tőlteni,xfastlant töröltem,rutert is lehúztam és ha a Comodo tűzfalát is kinyomom akkor sem tölt vissza.Tud valaki valami okosa erre?
-
flash-
veterán
Realtek high definition audio - mindenkép.Hangkártya drivere.
INF illesztőprogram -mindenképpen ajánlott.
Intel Management Engine illesztőprogram - szerintem hasznos.
Telepíti a megfelelő illesztőprogramokat és alkalmazásokat.
eszközkezelőben kérdőjel ,pci egyszerű komunikációs vezérlő ha nincs felrakva.
magyar neve "Intel Kezelőmotor ÜgynökIntel Rapid Start illesztőprogram - szerintem nem ajánlott,tiltsd le biosban.
A Rapid Start is az alvó módhoz kapcsolható, mely nemes egyszerűséggel annyit tesz lehetővé, hogy
körülbelül 5-6 másodperc alatt harcra kész állapotba kerüljön a gépünk, a hibernálás megszakítását
követően.Ennek ellenére a "fagyott állapot" nem igényel semmilyen energiát, ugyanis az eszközök
fogyasztása pontosan 0 ekkor.
Mindkét technológia főleg a notebookok esetén lehet kiemelkedően fontos, így ennek tudatában az
Intel folyamatosan be is fogja ezeket vezetni, a Sandy Bridge-es, Windows 7 operációs rendszerrel
szerelt gépeiben.Intel Smart Connect illesztőprogram - biosban ezt is tiltsd le.
amúgy ismeretlen eszköz ennél is az eszközkezelőben.
(int33a0)A Smart Connect nevű megoldás, mely alvó üzemmódban figyeli azokat az alkalmazásokat és webes
szolgáltatásokat, melyekbe be vagyunk jelentkezve (például egy e-mail kliens, vagy egy böngészőben
megnyitott Facebook/Twitter oldalt). Az ilyen állapotban letöltött információkat akkor is meg
tudjuk tekinteni, ha távollétünkkor az internetkapcsolat megszakadt.Realtek Lan illesztőprogram - Lan kártya illesztőprogramja.Mindenképpen telepítsd.
AppCharger - Megfelelő bios beállitások után arra jó,hogy ha bekapcsolt gépnél rácsatlakoztatsz egy usbről tölthető eszközt a számítógépedre(pl ipod vagy telefon) akkor a számítógép kikapcsolása után is folytatja ezen eszközök töltését.
beállítása:Ha a biosban találsz egy olyan lehetőséget hogy Deep S5" akkor állítsd disabled re.
Ha NEM találsz ilyen beállítási lehetőséget akkor az ACPI Settings > "PCI Devices Power On" nál Enabled-et állíts.SATA RAID illesztőprogram csak raid esetében ajánlott.
ASMedia SATA3 illesztőprogram - Mindenképpen telepítsd!
Intel Rapid Storage Technology illesztőprogram and utility (IRST)
ahci helyett vagy alternativájaként.
Trim ezzel is megy mint az ahcival.
Fel lehet tenni főleg ha ssdnél nincsennek az elvárt sebesség eredmények de különben nem szükséges,ha az ahci fent van és a Trim müködik.
Ha fent van nem kell frissiteni ha bevállt,érdemes figyelni az ssd topicot ott találhatunk ajánlásokat verziókra.Intel USB 3.0 illesztőprogram - Mindenképp telepítsd
VGA illesztőprogram - alaplapi vga driver,nyilván akkor van rá szükség ha nem használsz külön vga kártyát.
ASRock 3TB+ Unlocker Utility ver:1.0 - 3 terrásnál vagy annál nagyobb hddhez kell.
ASRock Extreme Tuning Utility ver:0.1.189 - ajánlott.Windows alól van lehetőség tuningra,hőfok ellenőrzésre,venti fordulatszám szabályozásra.
Instant Boot ver:1.29 - Kikapcsolás után újrainditja tárazza a rendszert így a következő bekapcs gyorsabb lesz.szerintem baromság,ssd esetén meg pláne nem ajánlott.
Intel Rapid Start Utility ver:1.0.6 - nem ajánlott.
Intel SBA ver:1.0.4- szerintem szükségtelen.
Intel Smart Connect Utility ver:1.0.6 - ezt sem kell feltenni.
ASRock XFast LAN Utility ver:6.61 - Ez a cfos.Elvileg optimalizálja az internetes kapcsolatot.Pinget javít játékhoz.Felmehet bár én soha nem éreztem előnyét.sokan használják.
ASRock XFast USB Utility ver:3.02.31 - gyorsítja az usb-s csatlakoztatott eszközöket.felmehet.
megjegyzés:A driverek telepítése után windows frissitésnél érdemes minden frissitést telepiteni,majd újraindítás után az Intel update utility-t futtatni ,letölteni és telepiteni az általa talált frisebb drivereket.
-
Joke7773
tag
válasz
zoltan6 #5477 üzenetére
Lehet hogy van baja a vinyonak mert 5,9 az élmény indexe.Van még egy 500-som lehet majd azt beteszem.Megnézem azzal mit művel az biztos hogy jó mert alig volt használva kb 3 hónapot egy másik gépbe.Jövő hónapba teszek bele még 2x4 GB memóriát Kingstonra gondoltam.Letörlöm az xfast lant aztán meglátom mit csinál.
Köszönöm a tippet
-
zoltan6
addikt
válasz
Joke7773 #5476 üzenetére
4gb ramhoz inkább a 64 bitest kellett volna felrakni,merevlemezed nem lehet rosz? meg kellene nézni hdsentinellel,illetve a vinyót a biosban ahci-re raktad ugye? nem ide-re.az xfast lant ne rakd fel.
-
L4CI2
aktív tag
hi
aki szereti a cfosspeedet annak itt az új xfastlan 9.05
-
ST05
őstag
válasz
#59070464 #5362 üzenetére
-xfast ram pedig pont hasznos, ha ssd-d van ( én ezt hiányolom miota nem asrockon vagyok)
-sata3-nak szintén nem árt az asmedia drivere, hogy tisztességesen dolgozhasson
-az XTU tartalmaz egy hasznos energiakimélő "gombot"
én szerettem a cfosspeed-et is (xfastlan) tetszett, hogy kijelzi a net használatot,
és online játéknál javithat a válaszidőn, nekem semmi problémám nem volt vele,
hallottam olyan valakit is, aki meg is vette ezt a progit, annyira "hitt" benne -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #5361 üzenetére
Egy B75-ös lap alant szerényen számolgató Sandy processzor és a mellett lévő 1333 MHz-en futkosó RAM-oknak szerintem nem lesz szüksége Xfast és hasonló extra fícsörökre.
Ezeket valószínűleg hagyni fogom.
A nem jó minőségű SATA és USB3 vezérlő alatt mit értesz?
-
boz82
tag
asrock z77 lapom van. Fel raktam az xfast lan programot. Folyamatosan megszakadt az internet kapcsolat. Le is szedtem . . Azóta ok a net. Valaki tapasztalt ilyet vagy hasonlót ezzel a lappal vagy progival ?
-
Bishoop
tag
Z77 Extreme 4-em van. Van az alaplaphoz egy ASRock XFast LAN nevű program, ami elvileg teljesen ugyanaz mint a cfosspeed. Én anno megvettem a cfosspeedet egyébként. Az lenne a kérdésem, hogy az ASRock XFast LAN-nek van valami alaplap specifikus szolgáltatása(pl hardveresen végzi a forgalomátalakítást) tehát érdemes-e ez utóbbit használnom a cfosspeed helyett?
-
vigh
csendes tag
Akkor most a lapozófájt hagyjam a AXTU által létrehozott meghajtón? Mivel nem is engedi máshova tenni.
A többi, most még hdd meghajtómon, az legyen hogy nincs lapozófájl?És az Xfast RAM-ot hogy állítsam be? Ready boost kell,Ha kel mennyi mb-al?
-
vigh
csendes tag
Hellosztok!
ASRock eXtreme Tuner-t automatán indítsa a Windows, vagy nem muszáj? Akkor is kezeli a beállításokat?
Xfast RAM-ba mindent on-ra kell tenni? Vagy melyiket célszerű?
-
vigh
csendes tag
Sziasztok!
Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a ASRock Extreme Tuning Utility az Xfast Ram-nál a meghajtót mennyi mb-ra kell állítani, 8gb ram esetén Win 7-nél? A virtuális memóriát arra kell állítani vagy maradjon a C:\ meghajtó automatán?
-
andrasko
senior tag
válasz
Anfänger #2794 üzenetére
Nem csak a net sebesség növeléséhez...
- igazából ott veszed észre a legkevésbé, a net-kapcsolat és a szerver sebesség korlátai miatt.
- pagefile, user/sys temp files -t rá, de akár progi is telepíthető rá, megfelelő méret esetén.(gém, ps, video szerk./konv. stb...)
Miért jó?
- gyors: többszöröse, sokszorosa az ssd sebességének
- kíméli az ssd-t a rendszeres, sok, apró ráírogatástól
- kényelmes, egyszerű: pl: AXTU-val pillanatok alatt beállíthatóCsináltam RAMdisk fajtákra 1-2 sebesség tesztet...
A leglasabb a DataRam, gyorsabb az ASRock XFast és a Softperfect.
A Softperfect gyorsabbnak tűnik ugyan, de a 4K-ban az ASRock XFast a gyorsabb. -
Geresics
addikt
Hát, én nem vagyok híve a "tegyünk fel mindent, mert azért van" mozgalomnak. Megnéztem, hogy melyik Utility mire való, és kb. egyet sem találtam normálisnak. Szerintem az XfastRAM egy baromság, az XfastUSB-ben és az XfastLAN-ban még van fantázia, de a LAN-t pár nap után töröltem, mert nem használom úgy a netem, hogy kelljen (nem böngészek, torrentezek, fórumozok és MMO-zok egyszerre). PenDrive-om pedig jelenleg nincs...
A driverek legyenek fent, az a lényeg, és a BIOS-t is érdemes frissíteni a legfrissebbre! -
Anfänger
őstag
Pálinkás jó reggelt mindenkinek!
Én az Xfast Ram-mal kapcsolatban szeretnék töletek kis tájékoztatást kapni. 8 GB ramom van egyenlöre és azt szeretném megtudni,hogy mennyit állítsak ebböl a ram disk-nek?
Mennyi legyen a Ready Boost pl. Aztán a Memory Pagefile,System Temporary Files,IE Cache Files és User Temporary Files közül mit érdemes ON-ra állítani és miért?
Egyáltalán foglalkozzak-e vele?
Olvastam olyat,hogy online játékokban csökkenteni tudja a pinget,csak nem tudom,ehhez hogyan kellene helyesen beállítani.
Válaszaitokat elöre is köszönöm! -
planbmokus
senior tag
-
válasz
windlord #1445 üzenetére
Nálam felment minden biztbasz, az instant boot nem tudom mit csinál(nem használom) ,xfast USB zavar,mert ha bedugok egy pendrive-ot,kiírja,hogy húzzam ki és dugjam be újra,hogy Fast-ul mehessen(
) egyszóval felesleges
Xfastlan jobb alsó sarokba bedob egy ablakot az éppen érezhető adatforgalmat mutatja a hálózaton,nekem jó ,mert tudom,hogy épp tölt-e tőlem valaki a hálózatról. Amúgy ez is felesleges.
THX Stud. is fent van,elindul,de nem csinál semmit,konfigurálni se tudom,nem értem el jobb hangzást sem. Szerintem ez is felesleges.
Remélem tudtam segíteni.
-
windlord
őstag
Pro4-M lapnál van érte feltenni a kiegészítő progik közül az:
- Instant Boot
- XFast USB
- XFast Lan
- THX TruStudioProgik valamelyikét is?
Vagy csak felesleges kiegészítők.Használjátok őket?
-
maestro87
őstag
válasz
Coolmat #1229 üzenetére
Nekem nincs SSD-m így próbaképp bekapcsoltam az összes funkciót. Bár lehet nem sokáig fogom használni, mert én azt tapasztaltam, hogy ha csak 512MB-ot adtam az egésznek és minden ON-on van (kivéve IE Cache), akkor a youtube videók pár perc után megszakadtak, nem folytatták a lejátszást. Hogy ezt az xFast RAM okozta vagy nem, az még kérdéses. Lehet csak pár perc fért el a RAM Cache-ben és ezért állt le?
Én a rejtett mappákat megjelenítettem, de nem mutat semmi mást.
A pagefile-t akkor kikapcsolom, mert igazad van, tényleg nincs sok értelme.
De akkor, hogy van ez a ReadyBoost, mert elolvastam de nem teljesen világos. Ha rácsatlakoztatok egy pendrive-ot, az hogy gyorsítja a rendszert? RAM-ként kezeli azt is?Akkor ennek az On/Off play-nek sincs sok értelme, ennyi erővel közvetlenül a hangszóróra is rácsatlakoztathatom. A hangkártya meg nem hiszem, hogy közvetlenül tudna hangszórót meghajtani, mert csak így lenne értelme a dolognak.
Ezt az xFast USB-t majd letesztelem akkor USB 2.0-án.
Köszönöm a válaszokat!
-
Coolmat
őstag
válasz
maestro87 #1228 üzenetére
Szia!
Gondolom a Windows Ready Boost-hoz van köze a dolognak, vagyis a temp mappát és a cache fileokat át tudod tenni a memóriába, hogy ne fogja vissza a HDD lassú elérési ideje (személyes vélemény, hogy SSD-t használva nincsen szükség erre, így is baromi gyorsan elér mindent róla). Abból hogy el is tűnt egyből az összes hely a RAM-driveon valószínűleg azt jelenti, hogy egyből ki is tett mindent a memóriába. Valószínűleg azért üresek ezek a mappák, mert alapból rejtettek. A programban van ilyen lehetőség is hogy a memory pagefilet is kitegye RAM-drivera, ennek sok értelmét nem látom, mert ugye azt akkor használja a gép, ha elfogyott a fizikai memória.
On/Off Play: nekem ebből a videóból az jött le, hogy a hangkártya engedi át a hangot a line-in és a zöld kimeneti dugóján kikapcsolt állapotban is, tehát pendrive-ról nem tudnál kikapcsolt állapotban zenét lejátszani.
xFast USB: elvileg gyorsíthat USB3-on is, de ezt maximum USB3-as SSD-nél vennéd észre, egy USB3-as HDD-t használva enélkül a program nélkül is maximálisan kihajtja a szabvány (nálam még be is kavart ez a program mert nem akarta mindig felismerni az USB3-as külső HDD-met, ezért inkább letöröltem). USB2-n hozhat 1-2 MB/s gyorsulást, de nem valami egetrengető a dolog.
-
maestro87
őstag
Üdv!
xFast RAM-nál ez a Ready Boost pontosan mit takar? És miért van az, hogy létrehoztam egy 1GB-os területet ennek az xFast RAM-nak úgy, hogy 512-őt a ReadyBoost foglaljon el és mégis csak 5MB szabad hely van rajta pedig a többi mappa (Cache...stb) tartalma szinte üres?Meg ezt az On/Off play technolóiát, hogy kell használni? Pendrive-ról is tudna lejátszani zenéket kikapcsolt állapotban a gép vagy csak iPod-ról meg hasonlókról?
Jah és még valamit! Az xFast USB csak USB 3.0-nál ér valamit?
-
flash-
veterán
kimaradt a ASRock XFast LAN Utility ver:6.61.1880_WHQL ami gyakorlatilag a cfos,ez szerintem annyit tesz hogy ha töltesz netről,és közben netezni szeretnél akkor sem kell annyira sokat várni hogy betöltsenek a weboldlak,mert pillanatnyi ideig átcsoportosítja a sávszélességet a webezéshez.
Instant Boot ver:1.29
sose használtam.
sztem nem túl hasznos főleg ha van ssd-d. -
flash-
veterán
válasz
StarZ3r0 #474 üzenetére
na azt nem tudom,nekem kedd óta van 1155ös platformom,addig 1156os volt.
a smart connectről pl ezt találtam:
A Smart Connect nevű megoldás, mely alvó üzemmódban figyeli azokat az alkalmazásokat és webes szolgáltatásokat, melyekbe be vagyunk jelentkezve (például egy e-mail kliens, vagy egy böngészőben megnyitott Facebook/Twitter oldalt). Az ilyen állapotban letöltött információkat akkor is meg tudjuk tekinteni, ha távollétünkkor az internetkapcsolat megszakadt.
A Rapid Start is az alvó módhoz kapcsolható, mely nemes egyszerűséggel annyit tesz lehetővé, hogy körülbelül 5-6 másodperc alatt harcra kész állapotba kerüljön a gépünk, a hibernálás megszakítását követően.Ennek ellenére a "fagyott állapot" nem igényel semmilyen energiát, ugyanis az eszközök fogyasztása pontosan 0 ekkor.
Mindkét technológia főleg a notebookok esetén lehet kiemelkedően fontos, így ennek tudatában az Intel folyamatosan be is fogja ezeket vezetni, a Sandy Bridge-es, Windows 7 operációs rendszerrel szerelt gépeiben.
forrás:pwcorld.huez a Intel® Rapid Storage Technologyról még ennyit sem tudtam kideríteni,van róla angol leírás,de nincs energiám belemélyedni nagyon,ahogy én értem ez akkor jó ha több merevlemezünk van a gépben,akkor valamiért nagyobb védelmet nyújt...
na ez a Intel Management Engine illesztőprogram meg nem tudom hogy kell e...majd a szakértők megmondják.
Inf drivert mindenképp fel kell tenni az tuti
meg az axtu is nagyon ajánlott figyelni és szabályozni a hőfokot.Xfast usbről pont tegnap olvastam hogy lehet nem kell feltenni,merthát bootnál van hogy ott akad meg kicsit a rendszerindítás.Merthogy állítólag az xfast gyakorlatilag nem végez mást mint registry módosítást:
Manually enabling Turbo mode on a board from a vendor that doesn't offer its own utility is possible by modifying the HKEY_LOCAL_MACHINES\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\usbstor\054C00C1 registry key. Add a 32-bit DWORD value named "MaximumTransferLength" and specify the maximum transfer size value between 65535 (64 KB) and 2097120 (2 MB) in the data field. Depending on the vendor, some Turbo mode optimizations occur at the signaling level to remove the wait, ready, and acknowledge commands inherent to USB. However, these optimizations play only a minor role in how Turbo mode improves performance.
cir vezérlő azt hiszem infra vezérlő
Az app chargerrel úgy tudom gyorsabban fel lehet tölteni a géphez csatolt usb eszközöket(pl mobil,mp3 lejátszó) -
Coolmat
őstag
Nyitok egy új gyűjtőtémát az új 7-es szériás Asrock alaplapoknak. Ezek a lapok a 6-os szériás Asrock alaplapoktól eltérően már 3 év garanciával kerülnek forgalomba, továbbá támogatják a régebbi Sandy Bridge és az új Ivy Bridge processzorokat is (a 6-os szériás alaplapok közül nem feltétlen nyújt mindegyik támogatást az Ivy Bridge processzorokhoz, érdemes leellenőrizni az Asrock honlapján, hogy az adott alaplaphoz kiadtak-e újabb BIOS-t, ami támogatja az új processzorokat).
Az új 7-es chipsetek közti különbségek: [link].
Az új alaplapok listája az Asrock honlapján: H77, Z75, Z77, B75, Q75, Q77.Személyes tapasztalatok: egy Asrock H77 Pro4/MVP lapot vettem, gyárilag 1.00-s BIOS-al jött, melyet egyből frissítettem 1.10-re. Az új BIOS legfontosabb újítása, hogy a CPU hűtő sebességének beállíthatunk tetszőleges értéket is, nem rpm hanem egy szám formájában (1-255 között), így teljesen leszabályozható a CPU hűtő: [link].
A natív SATA3 és USB3 sebességére nincs panaszom, Kingston V+200 120GB teszteredmények: [link], USB3 külső winchester teszteredmény: [link]. Az alaplapi 20 pines USB3 csatlakozó további két USB3 portot ad, ezek előlapi USB3 kivezetéssel használhatóak (külső winchesternél figyeljünk arra, hogy lehetőleg minél rövidebb kábellel rendelkező előlapi kivezetést válasszunk, egy 90cm-essel nálam nem működött az USB3 winchesterem, csak egy 60 cm-essel).
A lap egyik érdekessége az új Virtu MVP technológia használata, erről bővebben itt és a Lucid hivatalos oldalán találhatunk némi információt, a támogatott alaplapok listáját itt található. A gyakorlatban nagy változást nem vettem észre (minimálisan lett több fps a támogatott játékokban is), sok játékot (pl. Skyrim) pedig egyáltalán nem támogat még, 3Dmark pontszámokat viszont jelentősen megdobta: 3Dmark Vantage Virtu MVP kikapcsolva / bekapcsolva, 3Dmark11 Virtu MVP kikapcsolva / bekapcsolva.
Az XFast 555 többnyire csak reklámfogás: az XFast RAM egy RAMDisket létrehozó és kezelő alkalmazás az ASRock Extreme Tuning Utility-n belül. Az XFast USB a már korábbról is jól ismert program továbbdolgozása, mostmár USB3 támogatást is kapott (nem nagyon vettem észre gyorsulást az USB3-as külső winchesteremmel, külső SSD-vel talán kimutatható lenne a javulás). Az XFast LAN pedig nem más mint a jól ismert cfosspeed program átdolgozása.
A lapon található 3 PCI csatlakozóhoz sajnos nem talált semmilyen drivert a Win7 még a mellékelt telepítőlemezen sem (a H77/Z75/Z77-es lapokon már nem natív a PCI kezelés), és a honlapon sem találtam semmilyen drivert hozzá, szóval úgy néz ki egyelőre várni kell a megfelelő driverre (analóg TV tunert használnék benne). Minden máshoz a honlapról elérhető friss driver (sok esetben a mellékelt telepítőlemezen találhatónál frissebbek).
Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel az alaplappal, aki tuningot nem igényel, de azonkívül egy jól felszerelt lapot keres, annak nyugodt szívvel ajánlhatom ezt a deszkát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest