Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

Kedves fórumtársak! Sikeresen rájöttem, ráadásul gyakorlatilag véletlen, mi a kulcsa az a ebben a hozzászólásomban felvetett kérdésre: [link]
    Azért nem láttam órajelugrálást, amikor nyilvánvalóan volt, mert se a GPU-Z, se az Afterburner nem írja ki, azaz az Afterburner kiírja, de csak ha megfelelően van beállítva!
    Ez a "rossz" beállítás: [link]
    Ez pedig a "jó": [link]

A két beállítás között egyetlen opció a különbség, a low level hardware acces, ami a képen is látható! Az alsó képre odatettem a GPU-Z ablakot is, hogy látszódjon, milyen magabiztosan állítja, hogy fix 1050-en megy a GPU! :W Az Afterburner 1s-es pollinggal is simán detektálta az ugrálást, ugyanis messze 1050Mhz alatt tanyázott az órajel, tehát ez se menti fel a GPU-Z-t.

Ezenfelül mégegy hasznos tanulsága volt a dolognak, mégpedig, hogy az unofficial overclocking módja az afterburnernek tényleg lekapcsolja a powertune-t, megszüntetve az ugrálást, ahogy a 133fps-es átlagból és komolyabb áramfelvételből is sejthető volt. Érdekes, meglepően stabil az unofficial mód, véletlen bekapcsolva felejtettem kb. 3 napra, és észre se vettem, hogy megy. :C Nem voltak képi hibák, vagy villogások, a fogyasztásra se volt nagy hatással.

Szóval, köszönjük AMD, hogy olyan mélyre elástad a powertune disznóságokat, hogy csak alacsonyszintű hardvereléréssel lehessen monitorozni. :C Ugyanakkor hatalmas tisztelet az MSI Afterburner készítőinek a nagyszerű programjukért, ami szuper segítség az AMD-s disznóságok kikerülésére. :R

Még egy kis megjegyzés... A szalonnasütős hőfokok és az üvöltő venti annak az eredménye, hogy tesztre visszaraktam a régi afterburnert, amin nem foglalkoztam a feszültségbeállításokkal, és így alapfeszen ment a VGA, ami BOOST biosokhoz híven bőségesen túlfeszeli a szükséges minimumhoz képest. :D

Megjegyzés 2: Azért az valahol megnyugtató azért, hogy a +20% powertune elég lehet, még furmarkban is a kártya szűk 90%-os kihasználáshoz. Tehát egy jó gyártó, gyárilag korrektül beállított BIOS-ával semmi gondja nem lesz senkinek a BOOST vagy nem BOOST BIOS-al se a powertune-al akár egy grafikailag intenzív játék alatt sem.

Új hozzászólás Aktív témák