Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#501) gfefe válasza HERR Z (#500) üzenetére

gfefe
(őstag)

elég sovány lista az igaz, de az én lapom közte van így meg is nyugodtam :K :B
remélem ezzel az 550be procival is megy majd jól a 2ből 4 maggá operálás :B

[ Szerkesztve ]

DOWNLOAD ██████████████ 105%

(#502) .Gregor. válasza HERR Z (#500) üzenetére

.Gregor.
(kvázi-tag)

Köszi! Megnézem azt a progit.

Smith: Does Big Brother exist? O'Brien: Of course he exists. Smith: Does he exist like you or me? O'Brien: You do not exist.

(#503) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#488) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

A hiba bennem van.
Másodszor is igazad van.Eddig rá se néztem az energia gazdálkodási sémákra.Minimálisra állítva működik a C&Q. :B

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#504) loki22 válasza HERR Z (#500) üzenetére

loki22
(tag)

tudom,hogy nem teljes csak tapasztalat..

(#505) gyiku válasza bakosgabor57 (#490) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

winfosban az energiagazdalkodas kiegyensulyozotton van?

#503: :C

gfefe: meg meg sincs a proci, de az adatlapodon mar x4-kent hajtod. :DDD csak nehogy ne menjen :N

[ Szerkesztve ]

(#506) gfefe válasza gyiku (#505) üzenetére

gfefe
(őstag)

fő a bizalom :DDD :DDD :DDD

menni fog az... ha meg nem akkor megoldjuk, hogy menjen... :K

(#507) bakosgabor57 válasza gyiku (#505) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan nincs.Minimális van,azon műkszik.

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#508) gfefe válasza gyiku (#505) üzenetére

gfefe
(őstag)

most már tuti, hogy menni fog egy srác jelezte, hogy megy neki ugyan ebben a lapban a 4 mag ;]

(#509) Konfigos

Konfigos
(senior tag)

Használja valaki az 550Be-t olcsóbb léggel?Gondolok itt ac freezer 64 pro-ra vagy hasonló árúra. Nem akarok most majd kiadni drágább légre.Tudom pár ezer kül de 720Be is nagyon hűvös volt gondolom ez is az lesz.
Tuning nem kérdéses hogy lesz e :DDD

(#510) kisza25 válasza Konfigos (#509) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az még X3-ra is elég :K

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#511) Cadal válasza Konfigos (#509) üzenetére

Cadal
(őstag)

Háhá, újra köztünk! :)

Amúgy a kétmagosra tökéletesen elegendő a freezer, persze a jó ház szellőzés nagyon fontos.
3.8Ghz-es eredmény Prime (freezer maxon járatva, jah és itt a Bakonyban aznap elég hűvös volt :K ). (forrás: [link])

(#512) Cayman válasza Cadal (#511) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Fake hőadatok, nálam is 37 fok mind a két mag prime alatt a hyper 212-vel :)

Egyébként pedig tutira elég a Freezer64 ezekre a cucccokra, ha csak abból indulunk ki, hogy mennyi a processzorok fogyasztása. Régen a HERR Z féle 939-es X2-ket vagy 3 éven át Freezer64-el hűtöttem, az egyiket 1.425V-on használtam tartósan több mint egy évig talán, soha nem volt gond.

[ Szerkesztve ]

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#513) Cadal válasza Cayman (#512) üzenetére

Cadal
(őstag)

Na igen, még az AMD K8 G2 stepping idején megtanultam a magok hőmérsékletét nem figyelembe venni :) . Amúgy a cpu hőfoka már talán közelebb áll az igazsághoz.

(#514) gfefe válasza Cayman (#512) üzenetére

gfefe
(őstag)

Nekem is hyper 212 lesz rajta 2 ventivel + egy ami a házból szívja a levegőt ki közvetlen mögötte... ha ez nem fogja hűvösen tartani magasabb órajelen is akkor szinte semmi :K

(#515) kisza25 válasza Cadal (#513) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem pl biosban belehet állítani hány foktól pörgesse fel a ventit és az nagyából CPU hőfokkal(everestben) megegyezően kezd el felpörögni

ELADÓ Llano A8-3500M mobil processzor 4magos 1500Mhz/2400Mhz turbo TDP 35W##Aerocool Qs-200 midi gamer ház##

(#516) gfefe válasza kisza25 (#515) üzenetére

gfefe
(őstag)

erre jók pont a pwm es hűtők... én direkt azt vettem... beállítottam bioszban, hogy tartson egy optimális hőfokot és a szerint pörgeti. Ezek a ventik amit a 212 re vettem nekem nagyon bejöttek :K

(#517) Konfigos válasza Cadal (#513) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

Végül is Freezer xtreem lesz rajta.Azért én "híres" vagyok arról hogy addig nézem a dolgokat amíg csak lehet :D Ki adott már neki nagyobb feszt?Gondolok itt 1.650V -re vagy hasonló?Igazából 2 maggal akarom használni nethez de azért megakarom nézni mi a vége nagyobb fesszel is persze csak ha bírja a hűtő.

Még kiderül mi lesz ha megvan a konfig jelentkezem! ;]

szerk: Tudomásom szerint csak a g2-ben volt szar szenzor ezekben már jó.Bár nem tudom alátámasztani semmivel de egyszer bemérem lézeressel ha lesz és akkor legalább a felszín kiderül igaz e

[ Szerkesztve ]

(#518) HERR Z válasza Konfigos (#517) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

freezer xtreme is csak 1.5V-ig elég rá

(#519) kisza25 válasza Konfigos (#517) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a magnak hogyan lehetne kisebb a hőmérséklete?nálam mag/CPU23/38
alapból nem lehetne 23 egy 21fokos szobában 2hónap folyamatos üzem mellett :N

(#520) gfefe

gfefe
(őstag)

Vki mondja már meg nekem, hogy 24/7 ben milyen feszek még az ildomosak... mennyit érdemes itt még adni neki tuning miatt? :K

(#521) HERR Z válasza gfefe (#520) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1.4V, ott még nem jelentősen melegebb mint alapfeszen

(#522) gfefe válasza HERR Z (#521) üzenetére

gfefe
(őstag)

én inkább az ártó részére gondoltam mert a hűtőm elbírja szerintem....
meddig nem ártalmas feszt adni? hosszú távra gondoltam tehát ha beállítom az úgy is maradna... :B

(#523) Konfigos válasza gfefe (#520) üzenetére

Konfigos
(senior tag)

2V de egy picivel se többet :DDD (vicc persze nehogy valaki kipróbálja :DDD )
Szerintem amit a gyártó megad az adható neki huzamosabb ideig is.
De én 1.45-nél többet nem adnék neki főleg ha csak pár mhz-et nyerek az "üzeleten".

Menne el végre a notim és izzitanám újra a vasat ;]

(#524) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Érdekesen alakulnak a hőmérsékletek az új lapomban(GA-MA790X-UD3P),kb 6°c-al hűvösebb az 550,mint az előd MSI K9A2CF-ben? :U
Az Everest meg nem ismeri fel a lap nevét. :F

[ Szerkesztve ]

(#525) kisza25 válasza Konfigos (#523) üzenetére

kisza25
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

biosban,vagy hol nézted?
Konfigos: ne aggódj, nem hinném,hogy van olyan lap amibe tudsz 2V-ot adni procinak,de
ha tudsz ilyen lapról szólj kipróbáljuk ;]

[ Szerkesztve ]

(#526) gfefe válasza Konfigos (#523) üzenetére

gfefe
(őstag)

én is vhogy így gondoltam .... :K
na majd kiváncsi leszek... ha kb 1,45 ig elérek nagyobb órajelet akkor jó ha meg nem akkor 1,35 ön marad 3600 on... :K
bár szerintem ezzel az órajellel is minden viszek pláne, hogy 4 maggal.

(#527) HERR Z válasza bakosgabor57 (#524) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

örülj neki, nekem ud4p-ben 7 fokkal melegebb mint asrockban, ergo az egész ventiszabályzás egy zsák sz*rt se ér

(#528) bakosgabor57 válasza HERR Z (#527) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Na de mégis hogy van ez?
Közben rájöttem,ez a C&Q-s hőm.Mindjárt megnézem anélkül.
Ennyi a különbség.
Akkor sem értem mitől hidegebb?

[ Szerkesztve ]

(#529) Cadal válasza bakosgabor57 (#524) üzenetére

Cadal
(őstag)

Próbáltad esetleg a 3. -4. mag aktiválását?? Borokafának ugyanilyen lapban sikerült bekapcsolnia egy X3 710-es prociban.

[ Szerkesztve ]

(#530) bakosgabor57 válasza Cadal (#529) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

HERR Z-féle nemnégymagosítható.

[ Szerkesztve ]

(#531) gfefe válasza bakosgabor57 (#530) üzenetére

gfefe
(őstag)

ilyet is árul a főnök :DDD

(#532) Cayman válasza gfefe (#514) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Full felesleges a Hyper212-re a második venti, akkora azon a hőleadó felület, hogy ha van rendes szellőzés a házban képtelenség túlmelegíteni. Nekem a gyári venti is csak 5V-on megy rajta. A másodikat amit rátennél, inkább tegyed a ház elejébe, ami befelé küldi majd a friss levegőt, azzal jársz a legjobban.
Ha négymagos kazánod lenne akkor lenne értelme 2 ventit tenni rá. Én azért választottam ezt, mert tudtam előre hogy ez több mint elég lesz, hogy feldobjam a processzorra, és onnantól kezdve le is legyen a gondom a hővel és a hangerővel együtt, hát le is lett :)

[ Szerkesztve ]

"A tehén nem más, mint egy olyan gép, ami ihatóvá teszi a füvet." :) http://www.flickr.com/photos/caymood • http://www.panoramio.com/user/cayman

(#533) bakosgabor57 válasza gfefe (#531) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Hát persze,directe így kértem.

(#534) gfefe válasza Cayman (#532) üzenetére

gfefe
(őstag)

nem csak a hűtés miatt érdemes így tenni.
Így gyakorlatilag terhelve is hangtalan és ez számomra szempont. nem beszélve, hogy jobban hűt. Nem tudom, hogy honnan veszed ezt, de ezekkel a ventikkal amik rajta vannak bőven javult a hőfok. amúgy 4 magosom volt és hétfőtől megint az lesz az 550be személyében

[ Szerkesztve ]

(#535) AMD X2 válasza gfefe (#534) üzenetére

AMD X2
(őstag)

HÉTFŐ !
Várom a tapasztalatodat ezzel a brutál CPU-val.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#536) Cayman válasza gfefe (#534) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Ok, ehhez most fáradt vagyok :DDD

(#537) gfefe válasza Cayman (#536) üzenetére

gfefe
(őstag)

rendicsek :DDD

AMD X2: ahogy megbeszéltük :R

(#538) Inv1sus

Inv1sus
(őstag)

Megjött a cucc. A kérdés:
Mit is kell állítgatni, ha olyasmi szép eredményt szeretnék elérni a gyári hűtővel, mint ami TomBoy1986-nak volt? (Pl.: 3,51 ;) )
MSI 770-C45 alaplapom van, tuning alaplap. (Egy ide tartozó kérdés: Van rajta egy Overlock FSB switch. Ha maxra beállítom, akkor az fsb (amiről nem vágom,hogy az micsoda :DDD ) 20%-kal növelhető. Beállítsam? Gyorsabb lesz a rendszerem? Odasülhet valami?)

[ Szerkesztve ]

DESIGNER, FRONT-END DEVELOPER --- DOTA 2 ACCOUNT ELADÓ

(#539) gfefe válasza Inv1sus (#538) üzenetére

gfefe
(őstag)

kezdetnek milyen procid is van? :DDD

Ha BE akkor a szorzót álítsd magasabbra... és ha szükséges adj neki feszt...
Amenniyben viszont szorzózáras az "fsb"-t emeld... de vigyázni kell az nb és a ht értékekre... azokat vissza kell oszani majd... nem ismerem a te alaplapodat, de ez a standard tuning eljárás ha mondhatom így.... (itt is adni kell neki a feszt ha megkívánja)

(#540) Inv1sus válasza gfefe (#539) üzenetére

Inv1sus
(őstag)

Athlon || x2 250

(#541) TomBoy1986 válasza Inv1sus (#538) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Semmi extra nem kell, Cell menübe belépsz, 234-et állítasz be a 200 helyére HT-t vissza 8x-ra és RAM-ot vissza 1.66-os szorzóra, azaz 667-re, ha 800-asaid vannak.

A Jumperekhez ne nyúlj, mert akkor semmi sem állítható. És mielőtt még valamit elrontasz inkább olvass utána pár cikkben a történetnek. A magyar Tomshardware-en van egy cikksorozat erről, olvasd el, meg itt is a régi Phenom tesztet, az is segíthet.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#542) Oliverda válasza TomBoy1986 (#541) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"és RAM-ot vissza 1.66-os szorzóra, azaz 667-re, ha 800-asaid vannak."

A C45 már AM3-as tudtommal. Illetve ha (már) ennél a lapnál is limitálva van a BIOS-ban 1066-ig a DDR3 támogatás ehhez a procihoz akkor lehet hogy nem is kell hozzá nyúlnia. Már ha 1333as RAMjai vannak. :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#543) Inv1sus válasza TomBoy1986 (#541) üzenetére

Inv1sus
(őstag)

Tyűha :U Mindjárt beírom adatlapomba, hogy milyen konfigom van. De ezeknek tényleg jobban érdemes lesz utánanéznem, mert bonyolultnak tűnik :C

(#544) AMD X2 válasza Inv1sus (#543) üzenetére

AMD X2
(őstag)

Nem bonyolult,csak neked hirtelen sok az új infó.
Adatokat töltsd ki rendesen akkor tudunk segíteni felesleges kérdések nélkül.

Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"

(#545) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Na most már az összes faxom tele van a C&Q-el.Az új lapban is frankón működik alapon.
Ahogy szorzót emeltem,és csak azt,rögtön beszart. :W

(#546) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#545) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na arra a lapra kár volt cserélni :(

Oliverda:
Nem figyeltem a DDR3-ra.

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#547) Oliverda válasza bakosgabor57 (#545) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A szorzót AUTO-n kell hagyni, csak akkor működik.

TomBoy1986: Mi a bajod azzal a lappal? Próbáltad már?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#548) Cayman válasza Oliverda (#547) üzenetére

Cayman
(PH! addikt)

Nálam pl 19x szorzónál blokkol be először a CNQ, az 3.8 Ghz :U

(#549) TomBoy1986 válasza Oliverda (#547) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem jelent komolyabb minőségi változást. És az a gondom vele, amit írt. Ehhez még kipróbálnom sem kell. :)

Ahh... nem néztem a P bötűt :D
Na mindegy, attól még a CnQ működésképtelen.

[ Szerkesztve ]

(#550) gfefe

gfefe
(őstag)

húúú na amire jöttem ti már kiveséztétek a témát :DDD

na nem is baj elvégre vannak nálam hozzá értőbb emberek is :K

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.